Det er ret enkelt.
Hold i vinger og ben, slå dem bevidstløse, sving øksen, og hold dem derefter med hovedet nedad, så blodet løber ud (går lettest, hvis man er to).
Lad dem derefter ligge et par minutter, til de er holdt op med sprælle.
Skold dem i varmt vand - jeg har fundet flg. "opskrift" på nettet fra CPLY, men har dog ikke forsøgt at følge den:
"Hvordan plukker jeg nemmest mit fjerkræ?
Vi har eksperimenteret meget på området og fundet frem til følgende:
Gæs: Hanner ca. 56° 3 min 25 sek
Hunner ca. 54° 3 min 15 sek
Ænder: Hanner ca. 55° 3 min 15 sek
Hunner ca. 52° 2 min 55 sek
Kalkuner: Hanner ca. 62° 3 min 30 sek
Hunner ca. 60° 3 min 20 sek
Høns: ca. 60° 20 sek
Kyllinger/Vagtler: ca. 57° 30 sek
Ved plukning af svømmefugle som ænder og gæs, anbefales det altid at komme lidt sulfo eller afspændingsmiddel i skoldevandet."
Man bør gnubbe dem med f.eks. en børste, så vandet kommer godt ind mellem fjerene.
Derefter hænger man dem op (jeg foretrækker at hænge dem i det ene ben) og så plukker man bare fjerene af med fingrene. Brug en brænder eller en lighter til at tage de sidste hår/dun.
Læg dem på et bord, og tag indvoldene ud (husk lungerne, som sidder helt oppe på ribbenene i ryggen).
Skyl, lad dem dryppe af, put dem i pose og smid dem i fryseren.
Mere er der ikke i det. Men spørg endelig, hvis du har spørgsmål :-)