Tak Bjørn .. Samme temp som hønseæg ?? Hvorfor mon det ,det er da andeæg ??
Hej Hovedskov.
Jeg går ud fra at du har kikket i Ruge-vejledningen fra America-Thisted ! De foreskriver en rugetemperatur gældene for Hønseæg på 99-100°F = 37,5-37,9°C, for Andeæg foreskriver de en temperatur på 99°F = 37,2°C de første 21 dage, derefter 100°F = 37,9°C resten af rugetiden...
Men i praksis har det ingen betydning da temperatur forskellen er så lille... De nævnte temperature er for motor-rugere... for fladrugere er temperaturen 2° Fahrenheit el. 1°Celcius højere, da der ikke er luftcirkulation i maskinen.
Helt forvirret bliver man så når man læser på mange udenlandske hjemmesider, at på de fleste store Rugerier ruger de ved 99,5°F = 37,5°C og klækker ved 99°F = 37,2°C med et godt resultat...
Et Svensk link om rugetider, man kan se at forskellen ikke er så stor, om det er hønseæg el. andeæg.
http://medlem.spray.se/groneholm/tempguide.htm