Dansk Fjerkræ Forum Dansk Fjerkræ Forum Dansk Fjerkræ Forum
america.png Rosenbud.dk - Alt i tilbehør til høns

Nyeste

Forfatter Emne: hønseæg i italiensk pasta  (Læst 1432 gange)

0 Medlemmer og 1 Gæst læser dette emne.

Offline ina.....

  • Moderator
  • Indlæg: 5 862
  • Konen med de ternede sutsko
hønseæg i italiensk pasta
« Dato: 09 Maj , 2013, 13:49 »
 :o Jeg sidder lige og ser en tv udsendelse om Italien og pasta, hvor der lige blev vist billeder fra en pastafabrik... der bruges 800.000 æg om dagen ::) Det er virkelig mange æg og høns 
Venlig Hilsen INA


En flok gul orpington, og en flok blandinger og  2 gårdhunde og en ruhåret hønsehund og 2 heste 1 katte 1 mand og 2 børn

Offline Tanja Pedersen

  • Global Moderator
  • Indlæg: 5 957
  • Æg fra racehøns blev lovlige at sælge
    • Æg fra racehøns skal være lovlige at sælge
Sv: hønseæg i italiensk pasta
« Svar #1 Dato: 09 Maj , 2013, 13:52 »
Jep, og det er derfor jeg er begyndt at købe øko-pasta. Tankevækkende hvor mange høns der bliver holdt i små bure i den store verden <R /d.
Venlig hilsen Tanja
"My desire to be myself is greater than my need to fit in"

Offline mzi

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 660
Sv: Sv: hønseæg i italiensk pasta
« Svar #2 Dato: 09 Maj , 2013, 15:12 »
Jep, og det er derfor jeg er begyndt at købe øko-pasta. Tankevækkende hvor mange høns der bliver holdt i små bure i den store verden <R /d.

Hjemmelavet pasta på egne æg er fantastisk! Det kan du roligt kaste dig over. :)
Mange hilsner
Marit

- opvokset blandt fjerkræ og ejer af:

0,2 maran, sort-kobber
0,1 australorps, sort
0,2 australorps, blå
0,2 sussex, hvid sort Columbia
0,3 bielefelder, legbarfarvede
- alle i stor

Offline Lone Knap

  • Bruger
  • Indlæg: 429
Sv: hønseæg i italiensk pasta
« Svar #3 Dato: 09 Maj , 2013, 17:32 »
Helt enig med mzi. Og så er det både nemt, hurtigt og billigt. Velbekomne

Offline ina.....

  • Moderator
  • Indlæg: 5 862
  • Konen med de ternede sutsko
Sv: hønseæg i italiensk pasta
« Svar #4 Dato: 09 Maj , 2013, 17:50 »
Pointen er jo netop, at hvis  Itailenerne selv laver deres pasta, så er det hele til export, og så er det jo helt vildt mange pastaskruer vi taler om
Venlig Hilsen INA


En flok gul orpington, og en flok blandinger og  2 gårdhunde og en ruhåret hønsehund og 2 heste 1 katte 1 mand og 2 børn

Offline mzi

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 660
Sv: hønseæg i italiensk pasta
« Svar #5 Dato: 09 Maj , 2013, 20:31 »
Jeg har en italiensk kollega, som kigger mærkeligt på mig, når jeg fortæller at jeg selv laver pasta ::)
Mange travle, unge italienere i byerne spiser ude, og spiser de pasta hjemme, så er det den tørrede version.
Min kollega fortæller dog, at udvalget og kvaliteten af den tørrede pasta er langt bedre end i DK.
Mange hilsner
Marit

- opvokset blandt fjerkræ og ejer af:

0,2 maran, sort-kobber
0,1 australorps, sort
0,2 australorps, blå
0,2 sussex, hvid sort Columbia
0,3 bielefelder, legbarfarvede
- alle i stor

Offline Metmus

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 2 248
Sv: hønseæg i italiensk pasta
« Svar #6 Dato: 11 Maj , 2013, 15:29 »
Opskrift på hj. lavet pasta...tak ;-)
Mette

4 store wyandotter, 2 dværghøns, 1 grønlægger(der ikke lægger æg, øv!), 2 blandingshøns efter rød amerikaner. 1,2 brogede moskusænder og 1 ælling

Offline Alleci

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 3
Sv: hønseæg i italiensk pasta
« Svar #7 Dato: 11 Maj , 2013, 21:44 »
Hej

Her er en god beskrivelse fra www.kvalimad.dk:

http://www.kvalimad.dk/opskrifter/haandlavet-pasta-hjemmelavet-pasta

Hvis du lægger det i en plastikpose i køleskabet, kan det holde sig i en uge...

God fornøjelse.
Snarlig hønseejer
1 golden retriever
1 lånebarn
1 mand

Offline Henriette Hall

  • Bruger
  • Indlæg: 3 903
    • fruen-af-ruevej.blogspot.com
Sv: hønseæg i italiensk pasta
« Svar #8 Dato: 11 Maj , 2013, 23:19 »
Jeg bruger ca 1 æg pr 100 gram mel. Man kan ælte det i hånden, men en lynhurtig tur i røremaskinen kan også gøre det. Endelig ikke mere end lige samle dejen, for man skal ikke lave glutenstrenge. Det er supernemt, og smager fantastisk.
www.fruen-af-ruevej.blogspot.com
Barneveldere. Stor sort dobbeltsømmet
1,9 New Hampshire. Store.
1 Dansk Landhøne. Stor.
2 røde kastrerede hankatte, en sort og hvid hittemis , 2 sønner og lejlighedsvis 1 sømand/ægtemand. ;)

Offline mzi

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 660
Sv: hønseæg i italiensk pasta
« Svar #9 Dato: 12 Maj , 2013, 00:55 »
Ja, jeg bruger også ca. 100 g durummel pr. æg. Her er en beskrivelse:

http://politiken.dk/mad/tjekmadguide/tjekguidemad/ECE539850/saadan-laver-du-pastadej/

http://politiken.dk/mad/tjekmadguide/tjekguidemad/ECE539849/saadan-ruller-du-pastadejen-ud/

Har jeg travlt skærer jeg ned på dejens hviletid, og det går fint alligevel :)
Mange hilsner
Marit

- opvokset blandt fjerkræ og ejer af:

0,2 maran, sort-kobber
0,1 australorps, sort
0,2 australorps, blå
0,2 sussex, hvid sort Columbia
0,3 bielefelder, legbarfarvede
- alle i stor

Offline palleti

  • Bruger
  • Indlæg: 258
  • Livet er kort - spil bridge!
Sv: hønseæg i italiensk pasta
« Svar #10 Dato: 12 Maj , 2013, 01:17 »
Hej

Her er en god beskrivelse fra www.kvalimad.dk:

http://www.kvalimad.dk/opskrifter/haandlavet-pasta-hjemmelavet-pasta

Hvis du lægger det i en plastikpose i køleskabet, kan det holde sig i en uge...

God fornøjelse.

Min kæreste Sus (som er uddannet kostvejleder og lidt af en madnørd) reagerede kraftigt på det med at opbevare pastadej på rå æg op til en uge i køleskabet. Max 1 døgn er nok nærmere hvad man bør gå op til, siger hun.
Uanset om æggene i øvrigt er salmonellafri og helt ok, sker der en udvikling af alle mulige bakterier fra det øjeblik skallen brydes, både fra ægget, hænderne, køkkenbordet, maskiner, redskaber, osv...
Så hvis pastaen ikke varmebehandles eller tørres skal den altså forbruges hurtigt.
Mvh Palle
0,1 Maran/Araucana, blå (Aura)
0,1 Araucana, guldhalset/blå (Carla)
0,3 dværg Wyandotter, blå, rød, gul columbia (Madam Blå, Brownie, Rappenskralden)
0,02 sorte Ea kyllinger
0,03 blå/kobber Maran kyllinger

Offline Vivi G. Olesen

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 22
  • Med skrald Å!
Sv: hønseæg i italiensk pasta
« Svar #11 Dato: 12 Maj , 2013, 07:53 »
Jeg laver også vores egen friske pasta - det er super nemt og lækkert... jeg har aldrig dejen liggende - den bliver brugt med det samme :)