Hej derude.
Jeg har haft en mindre diskussion med min mand om reglerne for at forære (eller sælge) mine æg til andre

Jeg har flere gange "klaget" over de skrappe regler herhjemme, men her den anden dag kom han hjem og var helt overbevist om at jeg tog fejl. Grunden var en artikel som han havde læst i "Landbrugsnyt" (nr 15, side 4).
I artiklen (som man desværre kun kunne se på nettet i den uge hvor avisen gjalt) står der:
"Store ægproducenter og stalddørssalg af æg skal være tilmeldt salmonellakontrollen - det gælder imidlertid også, hvis du er hobbyavler, har et par høns i baghaven og enten vil sælge elelr forære dine æg væk.
Som reglerne er idag er det ikke tilladt for en lille hobbyavler at sælge eller forære æg væk uden at være registreret hos Fødevarestyrelsen og tilmeldt salmonellakontrollen, fastslår dyrlæge og specialkonsulent i Fødevarestyrelsen, Annette Perge.....
Kontrollen for salmonella i æg sker ved, at man selv sender æg ind til kontrol. Hvis man sælger æg til private fra stalddøren, skal man sende æg ind til undersøgelse 3 gange om året. Hvis man producerer æg til konsum og leverer til et ægpakkeri, skal man indsende prøver af æg og gødning hver niende uge. Hvis man er hobbyavler afhænger antallet af, hvor stor ens hønseflok er..."
Videre står der at man kan få oplyst priser på prøvetagningen hos DTU, Fødevareinstituttet på tlf 35 88 70 00.
Der er sågar en liste til sidst i artiklen
Sådan gør du, hvis du ønsker at sælge eller forære æg væk, skal du:
1) registreres i Fødevarestyrelsen
2) Tilmelde dig salmonellakontrollen ved at ringe til Det Danske Fjerkræråd.
3) Benytte skiltet "Denne hønsebesætning er tilsluttet den offentlige salmonellahandlingsplan". Kun besætninger som er tilsluttet den offentlige salmonellabehandlingsplan har sådan et skilt.
Nu er jeg så lidt forvirret....

Har journalisten ikke fattet reglerne?? eller har jeg bare misforstået noget, når jeg mener der skal taget blodprøver, gødningsprøver, æggeprøver??
Vil i ikke være søde at hjælpe mig med at opklare dette??
Karoline