Vi er skam rigtig mange, der slagter og spiser
høns/kyllinger og ikke mindst haner. Du kan endda finde gode råd, både om slagtning og tilberedning herinde.
Jeg har selv 15stk stor kochin, 5stk stor lys sussex og 6stk stor gul silke. Det er alle rolige høns og gode at spise.
Der er lidt forskellige meninger om, hvor gode æglæggere de forskellige racer er, men jeg synes mine lægger pænt med æg. Vi har i hvert fald både æg til os selv, til rugemaskinen (har ca. 80 stk i den ligenu) og til salg allerede nu, hvor de jo ikke lægger ret mange i forhold til, når det bliver forår/sommer.
Jeg ville starte med kyllinger, da jeg synes de bliver mere tillidsfulde, når man har dem fra små. Der går selvfølhelig længere tid, inden der kommer æg, men du er så også helt 100% sikker på, at du ikke får nogle gamle høns, der er på vej på pension. Om det så skal være varmefri eller daggamle, kommer jo an på, hvad du selv har mod på. Daggamle kan sagtens lade sig gøre, bare du har et godt trækfrit sted, de kan gå under varmelampen.
Jeg har aldrig selv haft problemer med ræven, men derimod med en ilder for ca 2 uger siden. Se evt.
http://fjerkrae.dk/prod/index.php/topic,3011.0.html. Men det kommer jo fuldstændig an på, hvor man bor, men hvis du sørger for at lukke til deres hus om natten, tror jeg ikke, du får problemer. Går ud fra at der er gulv i huset?