Bliver jeres æg udsat for frost inden i henter dem indenfor? Hvis æg bliver udsat for frostgrader kan hviden blive meget underlige i konsistensen, når de bliver kogt. Æg der har været frosne kan godt bruges i pandekager, kager og ommeletter mv, uden det går ud over konsistensen på retterne, men det er godt undgå æg der er meget beskidte, da de ikke er gode at bruge, da evt bakterier på skallen kan trænge ind i ægget gennem de små revner, der kan opstå når ægget fryser og udvider sig. Revnerne er så små, at de ofte ikke er til at se, så hold hønsehuset og rederne rene, så æggene ikke bliver beskidte. Vores æg fryser på meget kolde dage, men de kommer i æggebakker med "frost" skrevet på, så bruger vi dem i madlavningen. Ingen syge voksne eller børn her
Der har været skrevet om dette før denne vinter. Prøv at søge på "frosne æg" i søgefunktionen i bjælken øverst på siden, så dukker der nok noget op om dette emne.
Med hensyn til tykkelse af æggeskal, så kan det være den type hybrid i har, der giver en tykkere skal. Nogle af mine høns lægger altid æg med tyk skal og andre med en mere tynd skal. Det kan også bare være et tegn på, at I giver dem alt det de har brug for, for at producere gode holdbare æg
