Dansk Fjerkræ Forum Dansk Fjerkræ Forum Dansk Fjerkræ Forum
america.png Rosenbud.dk - Alt i tilbehør til høns

Nyeste

Forfatter Emne: ægge konsevering  (Læst 4058 gange)

0 Medlemmer og 1 Gæst læser dette emne.

Offline Stella Reece

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 604
Sv: ægge konsevering
« Svar #15 Dato: 21 Februar , 2013, 22:44 »
Det synes iøvrigt at være lokalirriterende, fordi det er basisk - Det er nogenlunde = kvarts opløst i base og størkner, når det kommer i forbindelse med luftens syre - eller hvis man giver det et toplag eddike. Hvis det tørrer helt ind er det sand. Eller glas, når vi nu er ved det <J

Offline Hyttemeier

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 116
  • He who is content, is rich
Sv: ægge konsevering
« Svar #16 Dato: 21 Februar , 2013, 23:46 »
Dette er afsnittet om æg fra førnævnte bog.

http://fjerkrae.dk/cpg1416/thumbnails.php?album=1649

 :)
3.10 Gul-sortsømmet Orpington i stor
0.1 barn
0.1 huskatte

Offline kristiank

  • Bruger
  • Indlæg: 2 831
Sv: ægge konsevering
« Svar #17 Dato: 22 Februar , 2013, 07:36 »
har ikk helt styr på vandglas, men brændt kalk føler jeg jeg ved hvad er, så det bliver nok det der prøves, med æg der er indtil en uge gamle, og så ser vi hvor mange det kommer i spanden

Offline JNTS

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 1 334
Sv: ægge konsevering
« Svar #18 Dato: 22 Februar , 2013, 09:17 »
I den engelske bog "guide to raising chickens", der er beskrevet hvor længe æggene kan holde sig under givne forhold/behandlinger - ret længe må jeg sige  :o
Mange hilsner
Janni

Vildfarvede dværg Silker
Dværg Kochin

Offline kristiank

  • Bruger
  • Indlæg: 2 831
Sv: ægge konsevering
« Svar #19 Dato: 22 Februar , 2013, 11:52 »
janni det kræver næremere forklaring
eller må man ikk sige sådan noget, hvad er tiden ved 5-10  og 10 -15 grader

Offline JNTS

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 1 334
Sv: ægge konsevering
« Svar #20 Dato: 22 Februar , 2013, 12:03 »
Jeg skal lure i bogen når jeg kommer hjem, og komme med en nærmere forklaring :)
Mange hilsner
Janni

Vildfarvede dværg Silker
Dværg Kochin

Offline Leif Tranum

  • Bruger
  • Indlæg: 1 219
  • Gør ikke idag , hvad du kan få andre til i morgen.
Sv: ægge konsevering
« Svar #21 Dato: 22 Februar , 2013, 15:56 »
I "gamle" dage brugte man vandglas til konservering af æg.Det er et produkt der stadig er i handelen.Når det var sidst på æglægningsperioden hen omkring vinter,samlede man æg til vinterens forbrug.De blev lagt i forskellige former for skåle o.lign. og dækket med en opløsning af vand og vandglas.De skulle efter sigende kunne bruges hele vinteren
igennem.Når vandglas størkner er det geleagtig og lufttæt.Derfor mulighed for den lange opbevaringstid. /o /o /o
Hilsen Leif
Kanariefugle.

Offline Tapani

  • Bruger
  • Indlæg: 663
Sv: ægge konsevering
« Svar #22 Dato: 23 Februar , 2013, 09:30 »
Engelsmændene sylter æg i eddike. Jeg ved ikke hvor længe de holder eller hvordan de smager men det skal prøves.
Citér
http://www.greiersen.dk/mad/opskrifter/syltning/Engelske_pickled_eggs.htm
Måske vores Walesisk pubejer ved mere om delikatessen.
Mvh
Tapani
1.3 Sort sølv dobbeltrandet Barnevælder
0.1 Cream Leghbar.
0.1 Marans
0.1 blanding
Honning bier
1.0 mand