Det er desværre rigtigt hvad Henriette skriver. Æggene skal komme fra høns der er købt på et godkendt rugeri. Fødevarestyrelsen begrunder det med, at forældredyrenes status for salmonella skal være kendt. Fødevareminister Mette Gjerskov sagde i januar, at hun havde bedt Fødevarestyrelsen finde en løsning, så æg fra racehøns også kunne bruges ved stalddørssalg. Desværre er der intet nyt i sagen endnu. Spørgsmålet er også blevet stillet til Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri, men de har ikke haft tid til at svare.
Hvis man køber høns fra et rugeri og holder dem for sig selv, uden kontakt med andre høns, så kan man tilmelde sig den offentlige salmonellahandlingsplan, som bl.a. indebærer test af æggene for salmonella, vist nok fire gange årligt. Tilskuddet til private til den obligatoriske salmonellatestning er dog blevet fjernet for nyligt, så nu koster det ca. 16 kr. pr. æg + porto at få tjekket æggene. Meget dyrt, så dyrt, at det knapt kan svare sig at sælge æggene på lovlig vis, hvis man kun har en lille flok gående og regner med at kunne sælge 30-40 æg om ugen.
Det er ikke nemt...

Her er en lang, men meget interessant artikel om en gårdbutiks kamp for at sælge æg fra egne høns. De gav op.
http://fuglebjerggaard.dk/Per/Aeg%20foedevaredirektoratet.htm