Dansk Fjerkræ Forum Dansk Fjerkræ Forum Dansk Fjerkræ Forum
america.png Rosenbud.dk - Alt i tilbehør til høns

Nyeste

Forfatter Emne: modning af moskusænder  (Læst 3667 gange)

0 Medlemmer og 1 Gæst læser dette emne.

Offline Mrs.Mereweather

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 12
modning af moskusænder
« Dato: 05 November , 2012, 18:25 »
Vi skal have slagtet vores første moskusænder nu her og spise dem på lørdag. Hvornår bør jeg slagte dem? De skal vel modne lidt på køl?

Offline Niels Kongsbak

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 146
Sv: modning af moskusænder
« Svar #1 Dato: 05 November , 2012, 19:51 »
De er bedst (smag og mørhed) ca. tre dage efter slagtning, når de er opbevaret på køl ved 5 grader C.

Hvis de spises inden for et døgn efter slagtning er der stadig Rigor i kødet, og det bliver sej ved tilberedning. Gå der længere end 5 - 6 dage efter slagtning risiker du at der begynder at komme afsmag i kødet fra bakterievækst.

Bemærk at disse råd forudsætter at der er opretholdt et højt hygiejne niveau under og efter slagtningen, samt at dyret hurtigt afkøles til 5 grader eller koldere.

Offline maja1981

  • Bruger
  • Indlæg: 1 313
Sv: modning af moskusænder
« Svar #2 Dato: 15 November , 2012, 20:33 »
jeg smider mine i fryseren kort efter slagt (slagteren klarer det)  og så bliver de taget op 3 dage før brug, i køleskabet. så når de at tø op og modne.
Avler stor Wyandot i disse farver:

Sølv sortrandet
Guld blårandet
Tværstribet
Blå
Og arbejder med sølv blårandet


Samt avler moskusænder i perlegrå. blå, brun, lilla, gul, creme, sort/hvid mm.