Som overskriften siger, så er jeg frustreret... Jeg har lige siddet og læst en lang, god tråd her ang. klækning. Jeg har lige pt. æg i R-com 20'eren og også i "den blå". Jeg flytter æg fra den blå over i den fine, når det er klækketid.
Nu er der bare det, at det er forskellige temperaturer, de arbejder med, de to maskiner! R-com'en ruger ved 37,5 og klækker ved 37,0 - alt det klarer den jo selv at indstille, men den blå skal ruge ved 37,8, står der i vejledningen, og det kan man også læse mange steder her, er den rette temp.
Så ser jeg i førstnævnte tråd at æg kan være længere tid om at klække, hvis temp. har været for lav under rugningen! Så spørger jeg lige: hvad er "for lav"? Er 37,5 i virkeligheden for lavt?
Jeg spørger, fordi jeg havde 15 æg i R-com'en, der gik på "hatch" fredag eftermiddag. De har ligget i den maskine under hele rugeprocessen. Lørdag formiddagen kom der én kylling, i løbet af aftenen 3 mere, i nat 1 igen, og nu ligger der 10 æg, der ikke viser tegn på liv.
Til gengæld er der hul på et af de æg, jeg har flyttet over fra den blå, selvom det først er dag 20 for det...! Det har jo haft højere temp. undervejs.
Jeg er forvirret!
Er der nogen, der har oplevet at have et virkeligt GODT rugeresultat med R-com'eren? Hver gang jeg har prøvet, er der ret mange, der ikke klækker.
Jeg går ikke og letter på låget hele tiden, og har, når det bliver klækketid, sorteret de golde fra, og dem jeg se er gået til undervejs.
Lidt hjælp fra mere erfarne ville være skønt
