Dansk Fjerkræ Forum Dansk Fjerkræ Forum Dansk Fjerkræ Forum
Rosenbud.dk - Alt i tilbehør til høns america.png

Nyeste

Forfatter Emne: Var det noget med en bresse?  (Læst 1335 gange)

0 Medlemmer og 1 Gæst læser dette emne.


Offline Tanja Pedersen

  • Global Moderator
  • Indlæg: 5 957
  • Æg fra racehøns blev lovlige at sælge
    • Æg fra racehøns skal være lovlige at sælge
Sv: Var det noget med en bresse?
« Svar #1 Dato: 19 April , 2012, 17:50 »
De smager sikkert dejligt, men jeg er sikker på at de to maranhanekyllinger der ligger i min fryser UDEN hoved, smager endnu bedre ;).
Venlig hilsen Tanja
"My desire to be myself is greater than my need to fit in"

Offline Tanja Pedersen

  • Global Moderator
  • Indlæg: 5 957
  • Æg fra racehøns blev lovlige at sælge
    • Æg fra racehøns skal være lovlige at sælge
Sv: Var det noget med en bresse?
« Svar #2 Dato: 19 April , 2012, 18:17 »
Hvordan afliver man i øvrigt sådan en fætter? Man hugger jo tydeligvis ikke hovedet af... Får de strøm? Eller hur?
Venlig hilsen Tanja
"My desire to be myself is greater than my need to fit in"

Offline jes.l.h

  • Global Moderator
  • Indlæg: 2 026
Sv: Var det noget med en bresse?
« Svar #3 Dato: 19 April , 2012, 18:33 »
mon ikke de bliver gasset og får oliepumpen pillet ud ret snart efter <A
S-K+B-K maran
Mookee i brun
Thüringer skjolddue i gul og sort
medlem af www.maranklub.dk

Offline Tommy1

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 174
Sv: Var det noget med en bresse?
« Svar #4 Dato: 19 April , 2012, 22:13 »
Tanja jeg må desværre skuffe dig, La bresse smager bare bedre og er mere saftig, end alle andre, det er absolut værd at prøve. /o
Med venlig hilsen Tommy

www.La-bresse.dk

Offline pilegaarden

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 7 786
  • Erik
Sv: Var det noget med en bresse?
« Svar #5 Dato: 19 April , 2012, 23:28 »
Tommy

Jeg vil gå med til at de La Bresse du laver og slagter af egen bestand måske er bedre end alle andre racer, men det er ikke det samme som at sige at La Bresse produceret med henblik på slagt/salg i en industriproduktion nødvendigvis er bedre end andre racer opvokset/fodret i et hobbyhold.

En industriproduktion vil altid have 'størst mulig produktion indenfor de givne rammer' som målsætning, da det er den måde de kan optimere deres indtjening på. Ingen producerer noget som helst med det primære formål at behage aftagerne. De producerer alle med det primære mål at optimere indtjeningen. Det er jo det de skal leve/overleve på.
Mvh
Erik Andersen

Offline Tapani

  • Bruger
  • Indlæg: 663
Sv: Var det noget med en bresse?
« Svar #6 Dato: 20 April , 2012, 09:37 »
La Bresse er en  race og en AOC beskyttet produkt som er  lavet i Bresse og omegn.
Her er en lille film om hvordan AOC Bresse kyllinger bliver produceret, desværre på fransk men man kan godt forstå den når man ved hvad det handler om. Det begynder yndigt med græsmarker og fritgående høns men slutter med bur og kastrering.
http://www.pouletbresse.com/site/
Mvh
Tapani
1.3 Sort sølv dobbeltrandet Barnevælder
0.1 Cream Leghbar.
0.1 Marans
0.1 blanding
Honning bier
1.0 mand

Offline morAnna

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 1 499
Sv: Var det noget med en bresse?
« Svar #7 Dato: 20 April , 2012, 20:26 »
jeg har nu set filmen- så frit går de jo ikke... ikke til sidst, og det med kastrering, har det betydning for kødets smag?
hmmm?
høns, ænder, hunde, katte...

Offline Lene Lestat

  • Bruger
  • Indlæg: 10 577
  • Bevar mangfoldigheden - vælg racefjerkræ
    • www.lestat.dk
Sv: Var det noget med en bresse?
« Svar #8 Dato: 20 April , 2012, 20:51 »
Hmmmm burfedning til sidst. Nu er jeg ikke så god heller til fransk. Men er der nogen som kan fortælle hvor længe de er i de små bure ?

Kapunering (kastration) brugte man også i gamle dage her i landet. Det er vist ikke en helt let procedurer og mange (dengang) døde efter indgrebet.
Så gudskelov bliver det ikke brugt mere.  Om kødet bliver bedre, tjaaa.

Men jeg tror nu, at jeg holder mig til mine egne haner alligevel.
Mvh Lene
Seriøst opdræt af:
Sumatra, Paduaner, maran, brakel og Engelske Araucana.
Ejer af 0,2 katte Billie og Pusle + 8 ferskvands akvarier og 1 saltvands med diverse fisk, planter og koraller.
Medl.af : DFfR: www.racefjerkrae.dk , www.sydhavsoernes-fjerkrae-klub.dk og www.frit-fjerkrae.dk, og Lolland Falster Akvarium klub

Offline Marianne Vedel

  • Hønemor
  • Administrator
  • Indlæg: 15 304
  • metacamkills.com
    • maran.dk
Sv: Var det noget med en bresse?
« Svar #9 Dato: 20 April , 2012, 21:18 »
Det ser ud til, at de sidder i de bure i 4 måneder. /d

Rettelse, se her
« Senest Redigeret: 20 April , 2012, 21:46 Fra Marianne Vedel »
Venlig hilsen
Marianne
❁◕ ‿ ◕❁
Dværgmaran i gråstribet, store maran i sort/kobber og blå/kobber samt splash, nogle "maraucana", 2.2 påfugle. 5 dejlige siameserkatte (sommetider også nogle killinger), et ukendt antal bier samt Sigurd og Vitus - to frække whippets.
Medlem af Marans Club France, Marans Club Deutchland, DFfR, Faxe Fjerkræklub.
Formand for Maranklub DK
www.maranklub.dk

Offline Tanja Pedersen

  • Global Moderator
  • Indlæg: 5 957
  • Æg fra racehøns blev lovlige at sælge
    • Æg fra racehøns skal være lovlige at sælge
Sv: Var det noget med en bresse?
« Svar #10 Dato: 20 April , 2012, 21:23 »
Det ser ud til, at de sidder i de bure i 4 måneder. /d
Jamen hvis det er sådan det er fat, er jeg fuldstændig ligeglad med hvor godt de smager. Så kan jeg snildt nyde mine maranhanekyllinger eller en øko-kylling vokset op i DK.
Venlig hilsen Tanja
"My desire to be myself is greater than my need to fit in"

Offline Tapani

  • Bruger
  • Indlæg: 663
Sv: Var det noget med en bresse?
« Svar #11 Dato: 20 April , 2012, 21:26 »
Det  tænkte jeg nok at det  lyder  lidt  for godt at  de bare  render rundt  på Jura bjærge og  bliver  fede og  slagtefærdig med det. Har jeg  forstået rigtigt med mit meget dårlig fransk at de også holdes i mørke når de er i bur?
Mvh
Tapani
1.3 Sort sølv dobbeltrandet Barnevælder
0.1 Cream Leghbar.
0.1 Marans
0.1 blanding
Honning bier
1.0 mand

Offline pilegaarden

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 7 786
  • Erik
Sv: Var det noget med en bresse?
« Svar #12 Dato: 20 April , 2012, 21:32 »
Det ser ud til, at de sidder i de bure i 4 måneder. /d

HOV. Et eller andet stemmer ikke i regnestykket.

Fra artiklen:
''De går frit rundt i den skønne natur og friske luft i Bourgogne, hvor de lever udelukkende af majs-, korn- og mælkeprodukter.

 Deres levetid er 120 dage, hvilket er tre gange så lang tid som de fleste danske kyllinger''

Efter EU standardkalender er 4 måneder sådan ca lig 120 dage.

Jeg er forvirret på et højere plan og når det sker afstår jeg simpelthen fra at købe produktet. Kan man ikke få en ærlig vejledning, lever produktet næppe op til de lovprisninger som sælger påstår.
Mvh
Erik Andersen

Offline morAnna

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 1 499
Sv: Var det noget med en bresse?
« Svar #13 Dato: 20 April , 2012, 21:35 »
ja  det buropfedning tiltaller mig nu slet ikke, mon ikke de kan fåes som øko  med tiden...?
høns, ænder, hunde, katte...

Offline Peter Agger

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 1 125
Sv: Var det noget med en bresse?
« Svar #14 Dato: 20 April , 2012, 21:41 »
Men vi kan gøre det bedre!!!

Jeg prøver i år med La-bresser i massevis på friland, og ikke noget med kasteration og bure.

Mine hold er på 40 til 60 kyllinger, for lidt til at vi kan få dem slagtet og solgt legalt.

Jeg har 4 hold = 200 kyllinger så jeg ved hvad menuen står på hele næste år, hvis ikke nogen kommer og hjælper.
Hilsen
Peter