Jeg vil til at fylde gryden med hanekylling og tænkte i skal ha opskriften på min thaisuppe.Den er hurtig at lave for dem der gør det samme som jeg:Koger en ordentlig gang suppe og fryser ned så man altid har god hjemmelavet suppe i fryseren.
Tænker at det gør i nok alle sammen ?
Så her er måske en ny nem opskrift:
2 spsk maizena
4 spsk vand
2 spsk lys soyasause (jeg bruger bare mørk)
3 spsk risvineddike
1/2 tsk stødt sort peber
1 lille frisk rød peber (hakket eller små tern)
Nogle dråber stærk chilisause
1 æg (bruger jeg ikke)
2 spsk olie
1 stort hakket løg
8 1/2 dl hønsesuppe
1 svamp med åben hat (jeg fråser med gode friske champignon)måske en lille bakke
50 gr kyllingbryst i meget tynde skiver (her bruger jeg selvfølgelig det gode suppekød)
1 tsk sesamolie (bruger jeg ikke)
Maizena og vand røres i en skål.Tilsæt soya,risvineddike,chilidråber og peber.Æg slåes ud i en anden skål og piskes med gaffel.Varm olien i wok eller gryde.Svits løg og peberfrugt til løget er blødt.Tilsæt suppe,svamp og kylling (hvis den er rå).Kog i 15 min.Til kødet er mørt.Rør maizenajævningen i og rør stille til det tykner.
Har du selv kogt kylling er det nu du skal komme den i.Hvis du vil ha æg i er de det næste.Rør dem stille rundt til de danner tråde.Pas på kyllingkødet ikke blir til smadder.
Server med godt brød til.Bon appetit