Dansk Fjerkræ Forum Dansk Fjerkræ Forum Dansk Fjerkræ Forum
america.png Rosenbud.dk - Alt i tilbehør til høns

Nyeste

Forfatter Emne: vildgåse bryst hjælp gerne nu, eller senere.  (Læst 16359 gange)

0 Medlemmer og 1 Gæst læser dette emne.

Offline Katja

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 365
  • med grøn ægge kullllller
vildgåse bryst hjælp gerne nu, eller senere.
« Dato: 13 Januar , 2012, 11:59 »
Fredag 13. jan. 

Vild gåse bryster uden skind er lagt i hvidvin, grønsager, lidt soya, 1dl svine fedt i ovnen kl 9 i morges ved 100g. Hvilke krydderier vil være godt, og er der noget der er et must ved til sådanne fugl, jeg har aldrig lavet gås før, de skal helst være ferdige kl seks i aften. Har teget lidt efter hvordan man langtids steger lam. h
Lidt over kl 12 kommer der ny røget flæsk til at lægge oven på.

Jeg vil gerne høre om der er nogle ideer krydderier, eller andre guldkorn.

Der er flere i fryseren, så alle gode fif modtages gerne, er der et godt sted på nettet, hvor de omtaler opskrifter på gås? det er vilde gæs, uden fedt eller skind, og kun brystet.
Katja Arkesteijn    
0,2 Vildtfarvede Araucana
1,0. Barnevelder
0,3 gråstribet dv. Maran   
0,2 industri økohøns
0,1 skånske blomster,
0,1 dv. wyandotter
0,2 løvehovede blanding kanin
0,1 islanske heste
0,1 børne pony
1 mand
1,1 barn

Offline Marianne M.

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 3 514
Sv: vildgåse bryst hjælp gerne nu, eller senere.
« Svar #1 Dato: 13 Januar , 2012, 12:03 »
Hvidløg, timian, revet ingefær, citronskal... en sjat hvidvin...  :)
Mvh Marianne

Offline Marianne M.

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 3 514
Sv: vildgåse bryst hjælp gerne nu, eller senere.
« Svar #2 Dato: 13 Januar , 2012, 12:07 »
Hov, du havde jo skrevet hvidvin.. :D
Mvh Marianne

Offline ina.....

  • Bruger
  • Indlæg: 5 862
  • Konen med de ternede sutsko
Sv: vildgåse bryst hjælp gerne nu, eller senere.
« Svar #3 Dato: 13 Januar , 2012, 12:26 »
Jeg synes det er meget længe du satser på at stege de gåse bryster, selvom det kun er 100 grader så er 9 timer ret længe for et par bryster, uden fedt.
Det er jo ikke en gås med skrog og fyld
Venlig Hilsen INA


En flok gul orpington, og en flok blandinger og  2 gårdhunde og en ruhåret hønsehund og 2 heste 1 katte 1 mand og 2 børn

Offline Charlotte J.

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 310
  • Danmarksmester ved æggeudstilling 2011
Sv: vildgåse bryst hjælp gerne nu, eller senere.
« Svar #4 Dato: 13 Januar , 2012, 13:11 »
hmm, jeg lavede gås juleaften - altså en hel med sit eget fedt på 4,2 kilo. Den fik 150 grader i små 4 timer, så 9 timer til nogle bryster, ja det lyder godt nok af meget.. men fortæl gerne hvordan det blev  /o

Jeg pressede en halv appelsin og hældte væsken på skindet, og gned derefter med salt og peber. Jeg puttede 3 halve appelsiner og svesker inden i. Det var en skøn smag at appelsin, uden det blev for meget. Man kunne ane det, som var det et krydderi  :)
0,1 stor hvid silkehøne
2,5 sort krøllet dværgkochin
2,4 sort dværgkochin
0,1 araucaner
0,1 fodbefjerdret dværg
1,0 kanin  1,1 nymfeparakit  0,3 dværggeder 
1,3 moskusand  1,0 kat 1,0 hund,
www.privatdagpleje-klakring.dk

Offline Katja

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 365
  • med grøn ægge kullllller
Sv: vildgåse bryst hjælp gerne nu, eller senere.
« Svar #5 Dato: 13 Januar , 2012, 16:16 »
Super TAK, hvidvin, og hvidløg er ved, men ikke timian og ingefær det hopper lige i om lidt
Ja måske er 9 timer for meget, har prøvet at langtids stege lam på denne måde, men det er jo ikke det samme, jeg har ikke citrus frugter pt.
Er godt nok spændt på det, melder lige tilbage om resultatet.
Det dufter rigtig godt.
Katja Arkesteijn    
0,2 Vildtfarvede Araucana
1,0. Barnevelder
0,3 gråstribet dv. Maran   
0,2 industri økohøns
0,1 skånske blomster,
0,1 dv. wyandotter
0,2 løvehovede blanding kanin
0,1 islanske heste
0,1 børne pony
1 mand
1,1 barn

Offline Henriette Hall

  • Bruger
  • Indlæg: 3 903
    • fruen-af-ruevej.blogspot.com
Sv: vildgåse bryst hjælp gerne nu, eller senere.
« Svar #6 Dato: 13 Januar , 2012, 16:19 »
Du kan jo godt afbryde stegningen, hvis de ser ud til at blive tørre/falder fra hinanden. Hvad sådan nogle så gør? Det er jo bare at tænde for ovnen igen en lille times tid før de skal spises så de bliver lunet op igen. Glæder mig til at høre hvordan det går. Det lyder lækkert.
www.fruen-af-ruevej.blogspot.com
Barneveldere. Stor sort dobbeltsømmet
1,9 New Hampshire. Store.
1 Dansk Landhøne. Stor.
2 røde kastrerede hankatte, en sort og hvid hittemis , 2 sønner og lejlighedsvis 1 sømand/ægtemand. ;)

Offline Tanja Pedersen

  • Global Moderator
  • Indlæg: 5 956
  • Æg fra racehøns blev lovlige at sælge
    • Æg fra racehøns skal være lovlige at sælge
Sv: vildgåse bryst hjælp gerne nu, eller senere.
« Svar #7 Dato: 13 Januar , 2012, 16:19 »
Som tilbehør tager du kartofler og skærer i små tern. Dupper dem tørre og steger gyldne i gåsefedt på panden, tilføjet lidt frisk timian, salt og peber.

Det lyder godt, det du har gang i. Velbekomme :D.
Venlig hilsen Tanja
"My desire to be myself is greater than my need to fit in"

Offline Katja

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 365
  • med grøn ægge kullllller
Sv: vildgåse bryst hjælp gerne nu, eller senere.
« Svar #8 Dato: 13 Januar , 2012, 16:25 »
har lige smagt på det, det virker lidt tørt, de er dækket af væske, jeg vil gerne at de falder fra hinanden, skal de så skæres i stykker, eller er det for sent, det bliver en super lækker sovs.
inde i ovnen er der nu også kartofler, gulerødder, og pastinak i stave med olivenolie, og salt

forslag modtages stadig gerne, og uha i er hurtige, Henriette og Tanja tusind tak alle
Katja Arkesteijn    
0,2 Vildtfarvede Araucana
1,0. Barnevelder
0,3 gråstribet dv. Maran   
0,2 industri økohøns
0,1 skånske blomster,
0,1 dv. wyandotter
0,2 løvehovede blanding kanin
0,1 islanske heste
0,1 børne pony
1 mand
1,1 barn

Offline Katja

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 365
  • med grøn ægge kullllller
Sv: vildgåse bryst hjælp gerne nu, eller senere.
« Svar #9 Dato: 13 Januar , 2012, 21:28 »
Resultat:

var ved at skære ingefær... men tænkte så lige igen, tog brysterne ud (vi snakker stadig om gås ik) fedtet og grønsager fra, og lod dem hvile på en tallerken indpakket, lavede en sovs uha den blev god, og og skar så kødet rigtig tyndt, det var egentlig tørt, og mine forventninger var svundet kraftigt ind, men sådan lunet i  sin egen sovs var det super lækkert, og mine gæster, der var blevet advaret, synes det var rigtig godt, og ville gerne komme en anden gang og være test personer, så det var et hit.
Næste gang vil jeg prøve med ingefær, appelsin, og timian, tak for hjælpen.

Hvis der er andre gode ideer er de stadig velkomne, da jeg har 14 pakker i fryseren.
Katja Arkesteijn    
0,2 Vildtfarvede Araucana
1,0. Barnevelder
0,3 gråstribet dv. Maran   
0,2 industri økohøns
0,1 skånske blomster,
0,1 dv. wyandotter
0,2 løvehovede blanding kanin
0,1 islanske heste
0,1 børne pony
1 mand
1,1 barn

Offline Marianne M.

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 3 514
Sv: vildgåse bryst hjælp gerne nu, eller senere.
« Svar #10 Dato: 14 Januar , 2012, 16:46 »
Du siger kødet blev tørt. Prøv evt. næste gang at dække fadet godt til med staniol, så tæt du kan. Du kan så dække bryster (vi snakker stadig om gås  ;)) med bacon, det giver også en god smag til saucen.

Jeg tænker på en opskrift jeg bruger til langtidsstegning af lammekølle eller -bov. Her er kødet omgivet af løg og hvidløg i et stort fad - køllen er snittet lidt og er gnedet ind i lidt æblecider eddike og så er der hældt en mørk øl og en æblemost ved, timian, salt og peber over. Fadet dækkes godt til med staniol og skal stå 10 timer ved 130 grader (en Claus Meyer - opskrift), den er rigtig god, og kødet kan tygges med øjenvipperne. Der hvor jeg vil hen, er om det syrlige - altså eddiken - gør noget ved mørheden i kødet? Det må der være nogen der ved...
Mvh Marianne

Offline jes.l.h

  • Global Moderator
  • Indlæg: 2 026
Sv: vildgåse bryst hjælp gerne nu, eller senere.
« Svar #11 Dato: 14 Januar , 2012, 16:59 »
som tilbehør til vildgås er ovnbagt rosenkål og jordskokker med akaciehonning rigtig godt. Evt osse hasselback rodfrugter eller alm kogte kartofler /o
S-K+B-K maran
Mookee i brun
Thüringer skjolddue i gul og sort
medlem af www.maranklub.dk

Offline Henriette Hall

  • Bruger
  • Indlæg: 3 903
    • fruen-af-ruevej.blogspot.com
Sv: vildgåse bryst hjælp gerne nu, eller senere.
« Svar #12 Dato: 14 Januar , 2012, 17:00 »
Måske skulle man ikke fjerne skindet til næste gang.
www.fruen-af-ruevej.blogspot.com
Barneveldere. Stor sort dobbeltsømmet
1,9 New Hampshire. Store.
1 Dansk Landhøne. Stor.
2 røde kastrerede hankatte, en sort og hvid hittemis , 2 sønner og lejlighedsvis 1 sømand/ægtemand. ;)

Offline Henrik R.

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 41
  • HUSK dagen idag er den første i resten af dit liv.
Sv: vildgåse bryst hjælp gerne nu, eller senere.
« Svar #13 Dato: 14 Januar , 2012, 17:41 »
Prøv at investere i en "Røhmertorff" (tror jeg det staves)
Staniol er noget rigtigt skrammel (pga. den måde det produceres på)
En Røhmertorff er et lerfad med låg - og kan erhverves pt. for 125,- kr i Bilka.
I denne lægger man alle rodfrugter m.m. i bunden og kødet øverst. tilsætter (meget) lidt væske - vin, olie,fond eller lign.
Det er min erfaring, at hvis man man tilsætter en eller form for alkohol, så bliver kødet altid super mørt.
Alkoholen fordamper under stegningen, så man bliver ikke påvirket af at spise retten.
Ind i ovnen og så langtidsstege....  ;D
Der følger en fin opskriftsbog med købet med stegetider, grader m.m.
Man kan bruge den til alle former for kød og fisk og det bliver super lækkert. Selv skindet på kyllinger bliver sprødt.
Bon appetit.

Henrik

Offline Marianne M.

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 3 514
Sv: vildgåse bryst hjælp gerne nu, eller senere.
« Svar #14 Dato: 14 Januar , 2012, 18:47 »
 /o Nemlig! Er også superglad for min, og alt bliver saftigt og smagfuldt i den - glemte den bare da jeg skrev sidst, selvfølgelig skal Katja prøve det næste gang. Hvis du kan få fat på en eller låne en altså  :D
Mvh Marianne