Saft er bare så nemt, bærrene vaskes, til saft behøver man ikke ribbe dem. Hældes i saftkogeren med sukker, eller hvis ingen saftkoger i en gryde med lidt vand.
Står og koger indtil bærrene er bristet.
Der tappes fra saftkogeren i lune atamonskyllede flasker, der proppes med det samme, hvis kogt i en gryde, skal saften løbe igennem et klæde og tilsættes atamon og derpå i atamonskyllede flasker.
Etikette på.
Min saft fortyndes som regel 1:4.
Den er nærmest sort-rød og der er absolut ingen farver eller andre sjove E'er i altså lige bortset fra de atamonskyllede flasker.
Man kan også tage 1 kg solbær og lægge i et stort sylteglas sammen med 1 kg sukker og 1 flaske vodka, lade det stå nogle uger, hvor man rører daglit indtil sukkeret er opløst. Jeg plejer at ribbe bærrene til denne opskrift.
Voila: Creme de Cassis. Perfekt til Kir eller Kir Royale.