Her er en STOR portion smørcreme:
1 pk usaltet blødt smør (du kan godt bruge saltet, men usaltet er bedre)
ca. 1 pk. flormelis
1-2 æggeblommer (pasteuriserede)
Man kan udelade æggeblommerne, de gøre massen lidt blødere og jeg kan meget bedre lide smagen
Tip: put det i sprøjteposen mens det er ret blødt, læg så posen i køleskabet, så det stivner let, men ikke så meget, at det ikke er til at arbejde med.
Smagsvarianter:
1 spsk meget stærk kaffe (af tørfrosset)
2 spsk kakao
2 spsk. vanillesukker
saften af ½ appelsin
mandelessens
lakrids
m.v.
Bare husk, at smørcreme skal være fuldstændig glat, hvis det bruges som "spartelmasse", og vær obs på at klumper (fx chokostykker) kræver et stort hul i sprøjteposen for at komme ud.
OBS: bruger du frugtsaft i smørcremen, kan du IKKE!! bruge den som "spartelmasse" under sukkerovertræk, da frugtsaft smelter overtrækket.