man siger at 1/1000 af alle konventionelle æg indeholder salmonella.
det er selvfølgelig ikke særligt meget, men hvis man først har fået virus så er man nok ligeglad med at man egenlig havde gode odds fra start af

jeg ved bare at som kok må man ikke servere rå æg (med mindre de er a part (ved siden af))til gæster og kan faktisk blive sagsøgt for det.
der findes flere forskellige salmonella-typer og den mest alvorlige kræver at emnet bliver opvarmet til 80 grader...
hvis en kok bliver syg af salmonella, må han/hun faktisk ikke arbejde som kok længere, for man vil altid have virus i sig og inkubationstiden begynder inden symptomerne viser sig, så man kan nå at smitte både gæster og kollegaer inden man ligger sig syg (igen).
jeg læste et sted herinde at man kunne sende sine æg til fødevarestyrelsen og så kunne de tjekke dem. jeg ved at man jo ikke kan sende alle æg afsted, men jeg ville nok sende nogle afsted en gang imellem, inden jeg kaster mig ud i det store koldskåls/fromage-gilde.
