Jeg har flåët nogle gange, fordi hanekyllingerne var i fjerskift og umulige at plukke. Jeg ved ikke om jeg gør det på den rigtige måde, men sådan gør jeg:
Jeg snitter lidt ned i halsskindet, så jeg kan få fat.
Så krænger jeg skindet af, først ud over den ene vinge og bagefter ud over den anden.
Jeg skærer over i det første led på vingen, altså inde fra, så de yderste af vingen bliver krænget af sammen med skindet.
Samme metode ved lårene, hvor jeg krænger ned til det led, hvor lår og løb mødes, og så skærer jeg over i ledet, så løbet ryger med af.
Hele "pakken" ender nede ved gumpen og kloakken. Jeg skærer gumpen med alle halefjerene af og så et lille snit ind og rundt om kloakken og ud til gumpen i den anden side.
Nu kan jeg faktisk fjerne fjer og indvolde på én gang.
Når det er små dværghankyllinger vælger jeg som regel at skære dem op langs brystbenet fra hals til kloak, for det er næsten umuligt at få hånden ind og løsne indvoldene i sådan en lille fugl. Jeg laver dette snit inden jeg skærer fri ved gumpen og kloakken.
Hvis andre har en bedre metode, hører jeg også gerne.
