Dansk Fjerkræ Forum Dansk Fjerkræ Forum Dansk Fjerkræ Forum
Rosenbud.dk - Alt i tilbehør til høns america.png

Nyeste

Forfatter Emne: Grynede æg  (Læst 5211 gange)

0 Medlemmer og 1 Gæst læser dette emne.

Offline lasset

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 16
Grynede æg
« Dato: 20 ſeptember , 2015, 13:24 »
De æg jeg får fra mine høns, er grynede i æggehvidedelen, når de bliver kogt og ikke så faste og glatte i overfladen. Hvordan kan jeg undgå det?

Hønsene får tilskudsfoder, kalkskaller og hvede og desuden rester fra køkkenet samt ukrudt. Kan det have noget med kosten at gøre?

Offline nimrod

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 839
Sv: Grynede æg
« Svar #1 Dato: 20 ſeptember , 2015, 15:25 »
Opbevarer du dine æg i køleskabet? 
Hvis Ja, så har de haft det for koldt. Frost eller nær ved giver grynede ægge hvider :)
Med venlig hilsen

Charlotte

Fjer : tværstribet Plymouth rock, Maran (den spæde opstart), Vildtfarvet Araucana, Brunbroget Moskus, Hvid gås
1.1 heste
3.0 Missetat
1.0.4 Mand og dejlige børn

Lene Skelmose

  • Gæst
Sv: Grynede æg
« Svar #2 Dato: 20 ſeptember , 2015, 20:32 »
Ved du om de grynede æg er fra den samme høne? Er der lidt urenheder indeni ægget?
Jeg spørger lidt af nysgerrighed - har haft en høne med samme problem med det grynede plus urenheder i ægget. Har læst at sidstnævnte kan skyldes betændelse i æggelederen ( tror jeg det var - i hvert fald noget betændelse i æglægningssystemet). Tænker på om der er en sammenhæng. Iøvrigt forsvandt det efter noget tid.

Offline renepaulsen

  • Bruger
  • Indlæg: 405
Sv: Grynede æg
« Svar #3 Dato: 21 ſeptember , 2015, 19:57 »
Den der grynethed du beskriver, er det ikke bare at æggene er for friske så de følger med skallen af?
1.6 Sølvgrå Sussex

Offline lasset

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 16
Sv: Grynede æg
« Svar #4 Dato: 21 ſeptember , 2015, 21:32 »
Tak for jeres svar. Jeg har nu flyttet æggene fra øverst til nederst i køleskabet, så må vi se om det hjælper Charlotte. Æggene er alle grynede, så nej Lene, det er ikke fra den samme høne. Rene, nogle gange følger skallen med, men det er hele hviden der ligesom er grynet og ikke bare overfladen - skyldes det at de er (for) friske, og hvor længe skal man lade dem stå, for at undgå dette?
vh Lasse

Offline renepaulsen

  • Bruger
  • Indlæg: 405
Sv: Grynede æg
« Svar #5 Dato: 21 ſeptember , 2015, 22:24 »
Det kunne umiddelbart godt lyde som friske æg.
Mine står ikke på køl, da de bliver brugt ret hurtigt, gerne inden for en uge. Tror også de kan holde længere tid?
Men jeg venter en til to dage efter de er lagt, og det plejer at være nok :)
1.6 Sølvgrå Sussex