Dansk Fjerkræ Forum

Hønsegården => Duer, fasaner, vagtler, kalkuner og påfugle => Emne startet af: Marianne Vedel efter 30 Marts , 2009, 07:45

Titel: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Marianne Vedel efter 30 Marts , 2009, 07:45
Jeg får drivhus her i nærmeste fremtid (forhåbentlig i påsken), og i den forbindelse, har jeg tænkt mig at det kunne være rart med vagtler. Jeg har skrevet lidt sammen med Bjarne her fra forum, og fået mange gode oplysninger.
Er der nogen, her på forum, der har vagtler i drivhuset?
Hvordan klarer I det så fuglene ikke flyver ud gennem vinduer? og hvad med døren? Vi får skydedør i vores drivhus.
Er der nogen, der sidder inde med tips og idéer, så er jeg lutter øren.
På forhånd tak  <E
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Berit efter 30 Marts , 2009, 08:28
Jeg vil være her på sidelinien og se hvad der bliver skrevet, da jeg også har et lille drivhus, og kunne tænke mig nogle vagler, mit problem er min kat, og automatisk opluk af vindue.  :D
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Allan Jørgensen efter 30 Marts , 2009, 08:35
Jeg ville sætte fluenet op foran vinduet og lave en net dør indvendigt
Det skal jo være muligt at åbne døren på de varmeste dage hvis man har bla. andet tomater i drivhuset så man undgår de hårde gule pletter på frugten.
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Marianne Vedel efter 30 Marts , 2009, 09:07
Ja, netop Allan, det er når den skal stå mere eller mindre åben (døren) for at skabe nok udluftning, men så vidt jeg har forstået, er de (vagtlerne) også nogle værre bensmuttere. ;)
Ja, selvfølgelig er det sådan det skal gøres med vinduerne, jeg ved ikke, hvad jeg tænkte på, for nettet kan jo bare sidde på indersiden. ::)
Så skal jeg bare have udtænkt et snedigt patent til døren. Det skal jo også gerne se lidt pænt ud  ;D
Hvis du har idéer, Berit, må du endelig råbe højt!
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Berit efter 30 Marts , 2009, 09:47
Ja det er også døren jeg tænker på, jeg har kun et meget lille drivhus ca 5 m2 og der er ikke megen plads til en net dør også, er der nogen der har billeder så jeg kan se hvordan en sådan dør skal sidde.
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Marianne Vedel efter 30 Marts , 2009, 10:46
Bjarne var inde på at man kunne lave en slags sluse. Ulempen ved det, er jo at det kan komme til at virke meget omstændeligt, især når drivhuset ikke er så stort.
Så alle I kloge hoveder, kom med et bud  :D
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Bjarne Andersen efter 30 Marts , 2009, 13:33
Jeg fik en ide.
Der er mange der sælger voliererammer i aluminium og galvaniseret, med tråd låger og det hele lige til at skrue eller stipse sammen.
2 sider og en med låge i og en ramme til tag der samles og gøres fast til drivhuset og vupti problemet er løst.
Jeg kender en der fabrikere rammer efter mål og med tråd og det hele, hvis det er løsningen. Samtidig ser det flot ud, og når først man en gang har haft vagtler i drivhuset bliver de fleste hængende.
Man kan også købe rammerne uden tråd og evt. købe nylon net hos et wodbinderi og selv montere det.

Vinduer i tag til udluftning burde det være let at montere et stykke volieretråd så evt. mekanisk op luk stadig virker.

En sluse vil være væsentlig billigere end en hel voliere og samtidig spare man også sprøjtemideler i drivhuset fremover, samt der er mulighed for at få lidt vagtelkyllinger man kan sælge, da de ofte er meget lette at afsætte. Så hvis det går rigtig godt vil slusen formentlig være tjent ind på et år.
Modsat kan det hurtig blive lige så dyr hvis ret mange vagtler flyver ud.

Jeg undesøger gerne hvad en sluse koster, hvis jeg har en højde på rammerne.
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Allan Jørgensen efter 30 Marts , 2009, 15:09
Skal bare lige høre skal de fugle tages ind om vinteren
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: liski efter 30 Marts , 2009, 16:25
@ Marianne

Jeg håber jeres ægteskab er bomstærkt, hvis I skal same et drivhus sammen.  Vores klarede kun lige akkurat at styre udenom skilsmissen, da vi skulle gøre det for 8-9 år siden.

Desuden kom naboen forbi hver aften efter spisetid for at se, hvordan det gik.  Jeg har en vag fornemmelse af, at han grinte lunt i skægget.

Men drivhuset står der endnu, med skelettet malet rødt, min mands yndlingsfarve.  Ingen vagtler, men et udvalg af edderkopper!
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Finn Jensen efter 30 Marts , 2009, 16:50
Liski, man skal da ikke bruge koner, når man skal samle drivhuse, man skal bruge sønner...

Men jeg har brugt minktråd for vinduerne, sammen med et bræt. Minktråd er nemlih dejligt stift, så det kan bøjes i den rigtige form og holde formen. Der er sat et bræt op med vinkler og i de dimser til at skrue ting i i drivhuset. I brættet er der savet til den automatiske oplukning.  Jeg har vedlagt et billede, men det er sa..me svært at fotografere opad. Den automatiske oplukning er ikke sat i endnu, men den kan skrues op igennem  hullet i brættet
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Marianne Vedel efter 30 Marts , 2009, 17:24
Ja, nu får vi se, Lise, det har da holdt til diverse bølgeture, og vi fejrer 33 års bryllupsdag til maj. Men ellers må jeg finde et sted, hvor man accepterer en småtosset hønsenørd  ;)
Finn, TUSIND tak, det er lige sådan et billede, jeg står og mangler, det skal nemlig ikke være for besværligt, for selvom min mand har mange talenter, er han ikke så meget håndværkertypen.
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Marianne M. efter 30 Marts , 2009, 17:29
En løsning til døren i drivhuset kunne måske være en ganske enkel fluenet-dør, som åbner indad med et par hængsler og lukkes med et par magneter. Den vejer ikke ret meget og må nemt kunne laves af lidt lister og så'n... :)
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Tommy Andersen efter 30 Marts , 2009, 17:33
Hej

Mine forældre havde dværgvagler i en del år i deres lille drivhus på 9 m2 og disse fik kyllinger flere gang om året, min mor havde lavet en lille kasse i det en hjørne som hønerne brugte til rede, der var sat tråd for vinduet og for døren var der lavet en ramme med tråd på så der kom mere luft ind, der blev dyrket en masse tomater og radisser i drivhuset og det var fri for utøj og myre altid.

Husk at lave et skjul til vaglerne, så vil de søger der hen når man kommer, vagler er som høns, når de første er vandt til mennesker så kan de blive ret tamme, min mor kunne håndfodre sine, især med myreæg, så var hun meget populær.

På et tidspunkt var der 15 vagler i huset, det var 1,2 gamle og så nogle kyllinger og det gik helt fint ind til den gamle hane døde, så begyndet de unge at slås og så blev der for meget uro og jeg måtte indfange de over skydende og fik den afsat til andre med drivhus, der bliver altid mange haner hos vagler også.

Der var kun to som der fløj ud, den en tog katten med det samme den anden var i have et par dage og gik og kaldete på de andre, men den blev nok spis af katten.

Tommy  
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: liski efter 30 Marts , 2009, 20:36
Liski, man skal da ikke bruge koner, når man skal samle drivhuse, man skal bruge sønner...

Ja, jeg ville også hellere have gjort det med min søn  ;D
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Marianne Vedel efter 30 Marts , 2009, 21:02
Sikke det lyder hyggeligt, Tommy  :D
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Tommy Andersen efter 30 Marts , 2009, 21:09
Hej

Når børnebørne kom på besøg så skulle de da lige ud og kikke til pipperne og de fik lov til at sidde på skamlen midt i drivhuset og i løbet af kort tid kom vaglerne så frem og rende rundt på gulvet omkring benene på ungerne og hvis de sad helt stille kunne de næsten røre ved dem og det var meget spændene og de bruget meget tid på det når de var på besøg, min mor sørgen altid at have lidt godt med til dem, så kom de hurtigere frem og var mere tillidsfulde.

Der blev desværre aldrig taget billeder af det, men når vi somme tider mødes så kommer snakken altid ind på pipperne hos mormor og de huske det stadig som noget spændende, selv om de er blevet voksne.

Tommy 
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Marianne M. efter 30 Marts , 2009, 21:10
Hmmm, gæt hvad jeg lige skulle ind og kigge på i Svendborg... vagtler i dyrehandelen. De er jo søde og jeg har altid holdt et godt øje til dem. De ville passe så fint i mit drivhus, sådan nogen...
Farligt forum!  ;D
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Peter Agger efter 30 Marts , 2009, 21:22
På dette område, som med så mange andre har jeg været previligeret. Jeg har et 250 kvardratmeter drivhus hvor jeg har haft vagtler i mange år, men aldrig en eneste kylling ?????? Sidste år var der en, på stedet, løs hund der ville have vagtlerne, den sad og ventede ved døren til nogen gik ud, så løb den ind. Slut med de vagtler.
Jeg vil imidlertid gerne prøve igen, men, hvad gør man for også at få dem til at yngle ? Det med hunden skal jeg nok få stoppet. Jeg har hørt om mange der har haft stor held med avl i et 9 kvardratmeter drivhus hvorfor så ikke hos mig med masser af plads, og masser af myrer,larver, og utøj ???
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Christina efter 30 Marts , 2009, 21:31
@ Tommy: Kikker stadig jævnligt ind på din hjemmeside, for at se om der mon er kommet billeder af dit hønsehus :D

Ja, jeg ville også hellere have gjort det med min søn  ;D

Hehehe ;D
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Tommy Andersen efter 30 Marts , 2009, 21:55
Hej Marianne


Kik i den blå avis eller gul og gratis, der er de billigere, eller kommer du til at give 100 kr for en hane og 200kr for en høne, i den blå avis kan du nok få et par for 100kr.

Dværgvagler kan fåes i en del forskelligefarver, de naturfarvet er billigst.

eller prøv at kikke på www.fuglemarkedet.dk

@Peter.
Vagler vil meget gerne have skjul til deres rede, gene noget naturligt krat eller græstuer eller en bunke halm.

@ Christina  jeg ved godt at jeg ikke har fået taget flere billeder af hønsehuset, men nu ser det lidt lysere ud med tiden, så....Tommy  
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Peter Agger efter 30 Marts , 2009, 22:06
Hej Tommy! Der er masser af krat, tuer og skjulesteder, hele huset fungerer som en tropisk regnskov med 28 grader varme, og en luftfugtighed på 80. Det er måske det de ikke bryder sig om ?  men de ser nu ikke ud til at lide. Der lå af og til et æg hist og her, bare smidt.
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Bjarne Andersen efter 30 Marts , 2009, 23:58
Det med at man kan komme til at give 2-300 kr. for et par vagtler man kan få til under 100 kr. i den blå Avis og Gul og Gratis, vil jeg godt kommentere.

Man kan såmænd også komme til at give 1500 - 5000 kr. pr. par. vagtler uden at de er for dyre.
Vagtler er ikke kun en art men mange forskellige arter.
Prisen afhænger af hvilke vagtler arter og kvaliteten på de udbudte vagtler.
Et par gamle nedslidte vagtler sælges ofte til langt under den pris et par ubeslægtede et årige fugle der har fået en opmial forplejning koster. Der er jo ofte en grund til at man er nød til at sælge til billigste pris

Jeg kan nævne et eksempel.
Et par Australske topduer der blev solgt i Nordjylland for nylig til knap 500 kr. Selv ville jeg være meget ked af at give 200 kr. for dette par
Prisen ligger normal på 8-900 kr.
Parret der blev solgt i Nordjylland kendte jeg tilfældigvis og de var så gamle og der ikke havde været unger hos dem de sidste mange år.
Jeg havde selv en sådan hun sidende på et tidspunkt, hun blev solgt til 350 kr. under prisen. Køberen vidste hvad han købte og mente at det var en særdeles god pris.

Jeg blev sidste år ringet op af en person der skulle bruge forskellige vagtelhøner og han ville give 100 kr. pr. stk. og ikke en krone mere da han kunne købe dem til denne pris hos en navngiven person som jeg kender på forhånd.
Der er bare det ved det at op mod 75 % af det han sælger dør kort tid efter at de er flyttet.
Han mente at jeg ville snyde ham og min kommentar var at det stod ham frit for da jeg sagtens kunne afsætte mine vagtler til anden side.
Jeg skal jo ikke bestemme hvor folk køber deres vagtler og da slet ikke når de er så målrettet.
En måned senere ringede den samme person og bestiller de samme fugle igen, da alle han havde hentet hos den opdræter var døde.
Han var dsv. nr 4 der kom hos mig og havde oplevet det samme hos denne opdræter.

Min konklutionen er at når fugle sælges til langt under normal prisen er det ofte et dårligt køb og den der troede at han var smart og havde købt billige fugle kommer til at betale dyre lærepenge og ofte en del mere end hvis han var startet med kvalitet i første omgang.
I tilfældet med vagtler drejede det sig om 4-500 kr.

Alle mine topduer er solgt på forhånd. Det er duer der ikke er over 2 år gamle og er fastringet og ubeslægtede og det er yderst sjældent at folk ikke får unger af dem.
Alle vagtler jeg sælger er ikke over 1 år gamle da de skiftes ud hvert år.
De der er behæftet med fejl slagtes eller sendes med dagrenovationen hvis de er svagelige.
Kun gode og sunde fugle sælges til en fast pris på fuglene samt garati for alder og sundhed og fejl der ikke stammer fra mit fuglehold. Samt de er fodret så optimal som muligt under opvæksten.
Jeg har indtil nu kun mødt glade og tilfredse købere der ofte vender tilbage gentagende gange og køber nye farver eller arter og sådan skal det være.
For mig er prisen på nyindkøbte fugle ikke så afgørede som alder og kvalitet, der i sidste ende er afgørede for opdrætsresultatet og om man får noget man kan være bekendt at sælge videre til andre.

Omkring vagtler er det også sådan at jo dyre en vagtelart er jo vanskeligere er de at holde, som det fremgår af nedenstående beskrivelser.
Vel man kan komme til at give for meget for en bestemt art vagtel hvis man ikke er bekendt med priserne, men ofte regulere det sig selv da en sådan sælger ofte hutig får et dårlig ry.

Jeg vil kort beskrive nogle få arter og ca. retningslinier for priser på de nævnte arter.

Japanske og Franske produktions vagtler.
Hårdfør. 60 - 100 kr. pr. par
En vagtel der er meget lette at have med at gøre. Gør masser af æg, vil ikke selv ruge og ofte ødelæger hanerne hønerne ved konstant paring. Alle naturlige indstinkter udover reproduktion er faktisk bort avlet, Hønerne gør ofte et æg hver 18 time året rundt. Efter et år er hønerne ofte slidt op.

Europæisk vagtel.
Hårdfør 300 - 350 kr. pr. par.
En utrolig lille chamerede vagtel uden det store farvespil. Er ofte lidt svær at få kyllinger af. Tåler godt fugtige omgivelser.

Kinesiske dværgvagtler.
Hårdfør. 100 - 150 kr. pr. par
En produktiv lille vagtel i mange farver. Jeg har 8 forskelige farver gående. Kyllingerne er meget små og smutter uden problemer ud af tråd på 12 x 25 mm.

Harlekin vagtel
Hårdfør. ca. 300 kr. pr. par.
Den vagtel kan godt være lidt ondskabsfuld. Især kyllingerne tåler ikke andre vagelkyllinger samt der kan være problemer hos dem indbyrdes.

Bob White vagtler.
Hårdfør. 200 til 800 kr. pr. par. alt efter farve og art. Nogle farver og vildarter er lidt svære at have med at gøre end Virginia, gul, rød, grå og lemmon
En vagtel der stadig har de naturlige instinkter, hvor både hane og høne passer kyllingerne i fællesskab. Hanerne skader meget sjældent hønerne.

Blå Skælvagtel.
Hårdfør. 450 - 500 kr. pr. par
En forholdsvis ny vagtel i fugleholdet og kan ofte være svær at finde til salg, da der ikke er så mange og der ikke laves så mange kyllinger.

Califonisk topvagtel.
Hårdfør. 3 -400 kr. pr. par.
En utrolig flot vagtel, der dog er noget urolig og opholder sig for det meste oppe i grenværket. Ikke egnet til at gå sammen med mindre fugle.

Hjelm vagtel.
Sart. 15 - 1800 kr. pr. par.
Hanen metalblå med rust-rød top. Hønnen grøn. Spiser frugt og insekter. Kræver frostfri rum om vinteren, samt fugtig bund så tæerne ikke revner og giver adgang til sygdomme

Douglas vagtel.
Sart. 15 - 1800 kr. pr. par
Sjælden og ikke så let at finde. Let til at blive stesset ved håntering.

Toppet Bjergvagtel.
Sart. 15 - 1800 kr.
Er lige så sart og sjældne som Douglas vagtler.

Montasuma vagtel.
Meget sart. ca 4-5000 kr. pr. par
Meget sjælden. Opdræt er sjælden og meget
vanskelig.

Det at en vagtel betegnes som hårdfør er ikke ensbetydende med at foderkvaliten er underordnet, men derimod at de er vinter hårdføre og der ikke stilles særlige krav til omgivelserne udover at der ikke må være pløret og meget beskidt hos vagtlerne. 

 
 
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Peter Agger efter 31 Marts , 2009, 06:54
Imponerende redegørelse Bjarne.
Det falder mig lidt i øjnene at det kun handler om par! Lever de kun parvis ?  Jeg havde kun 1 han, 4 hunner gående.

Hilsen
Peter
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Bjarne Andersen efter 31 Marts , 2009, 11:53
Hvis man tager Japanske og Franske og til dels også kinesiske dværgvagtler kan man godt have flere høner til en hane. Især ved de Japanske og Franske er det en fordel da hanerne ofte er meget hårde ved hønerne.

Hvad angår de andre arter er det en fordel at have dem i par. Man kan godt have en hane og 2 høner, men man kan risikere at den ene høne stresser den anden så den bukker under. Hvis en af hønerne kommer med kyllinger vil den anden høne ofte hakke disse til døde. Sammenholdet mellem hane og høne om at passe kyllingerne vil formentlig heller ikke fungere optimmalt. I mange tilfælde ruger hanen lige så meget som hønen.

Hos de Blå Skælvagtler og mange af de øvrige store vagtler er det kun tilrådeligt at have dem i hele par. Da fugle af samme køn vil stresse den svageste til den buker under.
Dette hænger sammen med at de i naturen om vinteren samles i store flokke og her tolerede de udemærket hinanden.
Men når vejret begynder at blive mildere, parre de sig ud og ofte med en partner de ikke er i familie med. Hvert par finder et teritorie hvor de under ingen omstændigheder aceptere andre vagtler af samme art.
At de agere sådan skyldes at parret ønsker at teritoriet har en vis størrelse i forhold til føde udbudet så de er sikre på at der er føde nok til både kyllinger og dem selv. I modsat fald vil det være forbundet med tab af kyllinger hos det enkelte par. 
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Christina efter 31 Marts , 2009, 16:14
Kinesiske dværgvagtler.
Hårdfør. 100 - 150 kr. pr. par
En produktiv lille vagtel i mange farver. Jeg har 8 forskelige farver gående. Kyllingerne er meget små og smutter uden problemer ud af tråd på 12 x 25 mm.

Ej, det lyder bare ALT for sødt!! :) Du har vel ikke billeder af dem? :)
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Tommy Andersen efter 31 Marts , 2009, 17:37
Hej


@ Bjarne  Det var ikke ment som noget ond at jeg henviste til den blåavis istedt for en dyrhandel, man jeg har selv være i en sådan og jeg ved hvad den faktiske pris på anskaffelse af dværgvagler ikke holder stik med hvad de så tager for dem. Vi fik dem tilbudt til 25 kr for en høne og 10 kr for en hane (alm farvet) og det var af fugleholdere som eller godt viste havde tingen kostede.

Jeg syntes selv at man skal have hvad de faktisk og når jeg ved folk har lagt et stykke arbejde i avlen, så giver jeg gerne prisen og lidt til.

Vi har selv haft dværgvagler i volierer inde i stuen sammen med Gouldsamadiner og de fik mange unger uden der var noget bevoksning på gulvet, flere af hønerne kunne godt nok ikke finde ud af at ligge æggen i et hjørne og trillede bare rund med dem, somme tider samlede jeg dem samme i et hjørne og så gik det lidt bedre med at få begyndt at ruge, hvis de ikke ville ruge, så røg æggen i rugemaskinen og i de flrets tilfælde kom der kyllinger, i en rugning hvade jeg lagt 30 små æg ( havde fået æg af en anden opdrætter i flere farver) og der kom 27 kyllinger og de var i hele maskinen for de kom lige et par timer før jeg havde regnet med, men jeg fik da samlet dem samme i at gammelt akvarium og der overlevede 24 stk. men der blev 20 haner og 4 høner, så lidt slange foder blev der ud af det.

Tommy     

Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Bjarne Andersen efter 31 Marts , 2009, 22:33
Hej Tommy.
Fuglehandlere har aldrig givet for meget for de fugle de køber ind.
Dette hænger sammen med at de har visse omkostninger i forbindelse med foretningen og løninger, da de jo skal leve af det.

Dette er nok også grunden til at fuglefolk bruger at sælge det til dyrehandlere de ikke selv kan bruge eller af en eller anden grund har svært ved at afsætte eller i nogle tilfælde ikke vil sælge til fuglevenner. Ofte er det at sælge til fuglehandleren sidste udvej for at komme af med fuglene. Det er selvfølgelig ikke sådan i alle tilfælde da der kan være situationer hvor man hurtig skal af med det hele.

Det der forager mig mest ved de ofte latterlige priser er at mange gør et impulskøb og er mere eller mindre ligeglade med fuglene efterfølgende.

Et eksempel.
Da det for nogle år siden var muligt at hente vildtfangede småfugle i tusindvis f.eks. fra Afrika, var det sådan at når man kom til fuglehandleren og skulle hente foder skulle man lige have supleret op med de fugle der var død i mellemtiden og med priser på 60 -75 kr. pr. par betød det ikke så meget. Kun ganske få fuglefolk gad sætte sig ind i fuglenes behov og opdræt skænkede man ikke en tanke.
Efter at der kom importstop og priserne steg fra ca. 100 kr. pr par til 800-1700 kr. pr. par begyndte man pludselig at intresere sig for fuglenes behov og opdræt.
Afrikanske finkefugle har et meget stort behov for levende foder, noget man ikke tidligere havde brugt da det er dyre end tørt frø som de ikke kan overleve på.
Jeg har set frugt og insektædere side og kun have hirsekolber at spise medens de kostede et par hundrede kroner pr. par. Et foder de slet ikke kan omsætte. Nu hvor de samme fugle koster omkring 3500 - 4000 kr. pr. par bliver fuglene passet optimalt.
Det samme ser vi med hunde og katte der ikke koster ret meget og mange gange bliver deres liv tilsvarede sølle.
Selvfølgelig skal man ikke betale dobbelt pris for et par fugle, men samtidig synes jeg at det er latterligt at man sælger et par Kineservagtler til 35-40 kr. samme pris som en pakke sigaretter koster. For mig at se er en pris omkring 100 kr. fornuftig for et par. Hanerne koster som regel kun ca. 10 kr. da der som du skriver altid er stort overskud af haner.
Det at tjene penge på det at holde fugle har jeg ikke prøvet endnu, men det gør ikke noget at der er lidt til at holde underskudet nede på et rimeligt plan.
Det er indefor fugle og fjerkræ som med andre ting, det koster at lave kvalitet.
Jeg har heldigvis meget sjældent selv været i den situation at skulle sælge til dyrehandlere eller halv pris.
Kun en enkelt gang solgte jeg 4 dværgpapegøje unger der var plukket i kassen flere gange af forældrefuglene, kønne var de ikke og det var egentlig planen at de skulle have været aflivet. På forhånd var der en der ringede konstant og ville købe dværgpapegøjer men ville ikke give noget videre for dem.
Så jeg tænkte at jeg kunne tilbyde ham de 4 unger samlet til 100 kr. Prisen er under det 1 fugl koster.
Efterfølgende blev vedkommende i forbindelse med besøg af andre fuglefolk spurgt hvor han dog havde købt de søle fugle henne og han kunne så oplyse hvor og at det heller ikke var et særligt godt køb, uden at nævne prisen han havde givet.
En reklame som jeg har lært af senere. Så nu ryger de ringe fugle i skraldespanden, og der bliver kun købt fugle ind fra opdrætere der passer deres fugle ordentlig og har rent mel i posen.
Det at sælge dårlige fugle til en som man evt. hen af vejen kunne sælge mange fugle til er en ikke særlig god foretning. Det dårlige ry har man heller ikke noget at bruge til.

Det at kvalitet koster er også med til at animere andre til at lave kvalitet.
Hos de der laver kvalitet kan man også sjældent bare komme og hente et par fugle hos ofte skal de bestilles på forhånd.
Det at det ikke er muligt at prutte om prisen plejer også at være et godt tegn. Selvfølgelig hvis der er en større mængede dyr bør der altid være lidt køb. 
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Bjarne Andersen efter 01 April , 2009, 22:26
Ej, det lyder bare ALT for sødt!! :) Du har vel ikke billeder af dem? :)


Prøv at gå ind på min hjemmeside http://www.sitecenter.dk/vagtler: under Kinesiske Dværgvagtler.

Jeg er i øjeblikket er ved at opdatere hjemmesiden med en del nye billeder mm.
Jeg har i dag taget 235 billeder som jer er i gang med at klippe og redigere. Det er jo ikke alle billeder der er brugbare når det er levende dyr man fotografere.
Det tog 4 timer at tage alle billederne og forventer at kassere godt og vel halvdelen, da fuglene er lidt svære at få til at stå stille når de kommer i en kasse der er speciel beregnet til fotografering af vagtler mm. Nogle vagtler er de fødte fotomodeller andre er så steesede og hysteriske så man næsten selv også bliver det.
Det er planen at nogle af billederne skal bruges til opdatering af standarten for vagtler, eller i det mindste som et diskutions oplæg til dommerne i LDF.
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Marianne M. efter 01 April , 2009, 22:34
Ja, det er svært at fotografere dyr! og især fugle ... men hvor er de fine og kønne - og der er da mange gode billeder imellem!
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Christina efter 01 April , 2009, 22:37
Ej, hvor er de nuttede!!! :) Det er jo slet ikke høns jeg skal have!! Det er da VAGTLER! :D
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: liski efter 02 April , 2009, 19:41

Prøv at gå ind på min hjemmeside http://www.sitecenter.dk/vagtler: under Kinesiske Dværgvagtler.


Jeg var nær aldrig kommet ud af din hjemmeside igen, Bjarne, den er så interessant.  Havde ingen idé om, at der er så mange slags vagtler - og at de er så fine.  Min favorit er den californiske topvagtel.  Hvor stor er den?  Det er ikke en dværgvagtel, vel?
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Bjarne Andersen efter 02 April , 2009, 22:13
Når en gang i nær fremtid jeg bliver helt færdig med at opdatere hjemmesiden skulle den gerne blive lidt mere spændende med flere nærbilleder af fjerdragt tegning og beskrivelse af diverse vagtelarter.

De få vagtlelarter jeg holde er kun en lille del af de ca. 40-50 arter og farver der kendes mere eller mindre i fangenskab.
Når de der lever i naturen tages med er det væsentlig flere arter det drejer sig om.

Den Californiske topvagtel er på størrelse med en mellemting mellem en lille dværghøne og en solsort. Det er en noget flyvsk vagtel der har behov for en voliere der er mindst 2 meter høj og en masse grene oppe i volieren da den opholder sig mest her. Den er ikke egnet til hold sammen med småfugle da den ofte rager redene ned. Det er kun tilrådelig at holde denne art sammen med lidt større fugle der bruger redekasser.
Normal ruger de udemærket selv og passer kyllingerne udemærket.
De fleste af de andre arter går i bunden om dagen og sover på pind om natten. Nogle flyver aldrig op på pind.

Vagtler er altid spændende at have med at gøre.
Der hvor de største udfordringer er når der kommer kyllinger der hos mange arter er lidt sarte hvis de ikke fodres rigtig.
Det er slet ikke det samme at opdrætte vagelkyllinger som hønsekyllinger.
Arter som Franske og Japanske og Kinesiske dværgvagtler er nogle af de letteste og gode begynder vagtel som det fremgår af listen jeg tidligere har lavet her i forumet.
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: liski efter 03 April , 2009, 15:49
Tak for svar  :)

Det lyder ikke nemt at holde vagtler, men altså spændende.
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Bjarne Andersen efter 03 April , 2009, 20:57
Det der er det gode ved vagtler er at man kan vælge efter sværhedsgrad, da der er både de lette og meget svære.
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: lisbethpilkjær efter 14 April , 2009, 21:30
Det lyder smadder hyggeligt med de vagtler i drivhuset, men hvad når det bliver vinter?
Kan man have dem gående sammen med hønsene, eller skal de så også have deres egen gård/hus?
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Marianne Vedel efter 14 April , 2009, 21:32
Så vidt jeg har forstået kan f.eks. Bob White vagtler gå i drivhuset hele året.
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Bjarne Andersen efter 14 April , 2009, 23:13
Vagtler har ingen problemmer med lave temprature. det de har lidt problemer med er meget fugtigt vejr. det aler værste er hvis der bliver pløret i bunden, dette tåler de ikke.
Mange har spurgt om de kan gå sammen med høns.
For det første vil hønsene hakke vagtlerne og for det andet er vagtlerne følsome overfor de sygdomme høns kan bære. Samtidig er det svært at tilgodese vagtlernes foderbehov da hønsene ofte æder foderet fra vagtlerne. Ægene fra vagtlerne vil hønsene også æde, så vagtler sammen med høns er ikke nogen god ide.
Vagtler i drivhus fungere normalt rigtig godt, da der i sommer perioden selv om der bliver brugt en del vand til planterne ofte bliver meget varmt om dagen, samt at der om vinteren når der ikke er planter i drivhuset ofte er meget tørt. Samtidig undgår man skade insekter da vagtlerne æder alt levende kravl i drivhuset.
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Bjarne Andersen efter 16 April , 2009, 23:22
Så er der lagt en snes billeder af forslkellige vagtlarter og faver ind i Galleriet under vagtler, håber at i må få fornøjelse af billederne. Der vil kommer flere til med tiden.
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Wanda efter 17 April , 2009, 06:04
Det er kanon.... nogle arter der egner sig bedre end andre?
Og kan man have døren stående åben om sommeren, altså finder de selv ind som høns, eller skal man lave sådan en lille barriere foran døren så de ikke kan komme ud.
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Bjørn Nielsen. efter 17 April , 2009, 06:11

Og kan man have døren stående åben om sommeren, altså finder de selv ind som høns, eller skal man lave sådan en lille barriere foran døren så de ikke kan komme ud.

Der skal net for både dør og vinduer (der kan åbnes), vagtler finder ikke selv tilbage...
Læs evt tråden fra start   :)
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Lene, Rungsted efter 27 April , 2009, 12:47
Nu er jeg jo blevet omend mere tændt på ideén med vagtler. Faktisk har jeg nogle tilgode hos en veninde der i fødselsdagsgave forærede mig et brev med lovning på vagtler når jeg og mit drivhus var klart.

Nu går jeg ude i mit drivhus og pusler.... Vagtlerne vil kunne smutte under for det slutter ikke total tæt til jorden alle steder.
Og ræven, den satan  <B, vil vel kunne grave sig ind.

Derfor lyder mit spørgsmål, er det nok at ligge nogle store sten fks. terrasse/kant sten på ydersiden af drivhuset eller skal der graves volierenet ned ? <R

Kan vagtler ikke få det for varmt i drivhuset ?

Håber at nogle kloge bjarner *e øhhh... jeg mener hoveder kan svare  *k

MVH Lene, <A der som sædvanligt føler sig bagud i drivhuset
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Bjarne Andersen efter 27 April , 2009, 12:55
Man behøver ikke net for vinduerne, da vagtlerne vender sig til at der er glas for. Det er ikke nok at lave en bariere et stykke op for døren. Der skal være helt lukket, med tråd eller glas. Vagtler finder ikke selv ind hvis de først kommer ud. de vil tage på eventyr i et større område og kan være svære at finde igen.
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Marianne Vedel efter 01 Juni , 2009, 12:10
Så blev der lige lavet en løsning med døren til drivhuset. I skal lige forstille jer, at træværket bliver malet i en grålig farve, der måske matcher aluminium lidt bedre.
Den er ret simpel, for oven sidder den imellem to aluminiumprofiler, forneden støder den ind mod en profil og bliver lige for en sikkerheds skyld holdt inde af en herregårdssten, som vist nok slet ikke er nødvendig.
Maskerne er ca 10 x 10 mm, og skulle der måske en gang komme kyllinger, regner jeg med at sætte en plade i de nederste ca 20 cm.
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Berit efter 01 Juni , 2009, 12:54
Det ser rigtig godt ud, og giver en del luft til dine søde vagtler, men du har jo også et stort drivhus, hvor imod mit er lille jeg kan desværre ikke have sådan en skydedør *l
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: liski efter 01 Juni , 2009, 13:05
Det er en flot løsning, Marianne.  Har du selv ....?  Eller har gutterne været ind over?  :D
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Marianne Vedel efter 01 Juni , 2009, 13:31
Vores søn havde besøg af nogle venner i går, og den mandlige halvdel er bygningssnedker såååå.....
Dejligt når man kan få dygtige mennesker til at hjælpe *y
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Marianne Vedel efter 01 Juni , 2009, 13:47
Berit, selve trærammen er ikke til at skyde, jeg sætter den ind foroven først, hvor den sidder mellem to profiler, så den hverken kan vippe ind eller ud, forneden skubber jeg den ind mod den profil, der danner dørtærsklen, og så sætter jeg lige en herregårdssten for, fordi jeg er bange for at den evt. skulle kunne vippe ud forneden, men det tror jeg faktisk ikke den kan.
Fidusen er at den skal tages af udad, for skulle der komme en kat eller hund og skubbe til rammen, kan den ikke skubbes længere ind, den kan kun fjernes ved at man vipper den ud forneden.
Når jeg har sat trærammen på plads, skubber jeg yderligere skydedøren i drivhuset fastere ind mod rammen, så sidder den rigtig godt. Det træ jeg har brugt hedder "lægter", så er der brugt alm. voilère net og såkaldte "av-min-finger kramper" de mindste. Der er brugt meget store skruer til at skrue sammen med 5 mm tykke og 90 mm lange!!
Jeg tror det er godt med lidt luft, for at vagtlerne ikke skal få det for varmt, specielt på sådannne dejlige dage, som vi har lige nu  8).
Jeg skal lige have købt nogle håndtag til at sætte på på forsiden, så det bliver lidt nemmere at sætte rammen i, og tage den af igen. Den kan først blive malet, når vi får en af de køligere dage, hvor den ikke er i brug  ;D
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Bjarne Andersen efter 01 Juni , 2009, 13:52
Marianne har spurgt om Bob White kyllinger kan smutte igennem alm. volieretråd 12,5 x 25 mm.
Da mine kasser til kyllingerne er af plader har jeg ikke erfaring med dette og derfor gik jeg ned og prøvede med en kylling der var 3 dage gammel og den kunne smutte igennem tråd af ovennævnte størrelse.

For 3 dage siden fik jeg en god flok vagtelkyllinger i rugemaskinen.
Jeg havde lavet en ny og mere optimal kasse efter de sidste nye erfaringer der er gjordt af andre med dyrevelfærd og opdræt af Agerhøns.
Dagen efter var vi til bryllup og da jeg kom derned dagen efter havde termostaten åbenbart ikke været stillet nøjagtig nok. Den stod på godt 35 grader dagen før, men var i mellemtiden faldet til ca. 30 grader med det resultat at godt halvdelen af kyllinger og var døde.
Nu skulle den meget gerne køre optimalt igen.

Så det er ikke bare nybegyndere der har lidt problemmer men også garvede fuglefolk kan løbe ind i problemmer. I mit tilfælde skyldes det nok at jeg vover mig ud i noget som andre med vagtler ikke har prøvet før og derfor må tage de knubs der kommer, men kan det med tiden komme andre til gode og optimere dyrevelfærden er mit mål nået.

De første år havde jeg en alm. 40 Watts pære i mine varmekasser og hermed lys ved dem døgnet rundt. Dette gav en del problemmer med kyllingerne, da der aldrig var ro i kassen.
Sidste år lavede jeg det hele om og mellem hver kyllingekasse var der et rum hvor luften blev filtreret og tilsat varme så det passede med den tempratur vagtelkyllingerne skulle have. Der var indsugning for neden og indblæsning af varme for oven og det eneste lys de havde var alm. dagslys.

Det første problem var at kyllingerne ville side i hulet ved indsugningen og blev syge af den smule træk der vil være her. Dette blev løst med ekstra net foran. Men kasserne fungerde ikke optimalt, med hensyn til at sænke stess nevuet. Den smule støj der var fra den lille blæser når den startede var formentlig årsagen. Samtidig var strømforbruget også meget stort da der i hver kasse var monteret et 250 Watts varmelegme og en blæser der kørte næsten konstant, da der var et vist varmetab på grund af luftcirgulationen.

Der for har de i år kun lys i 3 timer daglig, de første 3-4 dage. Lyslængeden øges gradvis og ender med fuld dagslyslængde. Samtidig har de som tidligere år små lave skærme der består af en plade på meget korte ben så kyllingerne lige kan gå under den. Kanterne er beklædt med løst stof. Fordelen ved dette er at kyllinger der føler sig utrykke kan gå herind og få ro hvis det er nødvendig.

Jeg håber at ændringerne kan være med til at give endnu mere psykisk stabile kyllinger. Hermed ikke sagt at der tidligere har været meget store problemmer med plukning mm. men jeg tror at det kan gøres bedre. Mit mål er at de kyllingrer der går i varmekasser bliver lige så stabile som de der går under høne. Især er det vigtigt at rugeinstinktet bevares.

De nye kasser vil først rigtig stå sin prøve når jeg begynder at ruge Harlekin vagtler ud, da de i langt højere grad indikere velfærdsproblemmer end Bob White og Skælvagtler. Dette udtrykker sig i form af at de hakker og stresser hinanden langt mere end de andre vagtler. Harlekin vagtler kan ikke gå sammen med selv vagtelkyllinger der er væsentlig større end dem selv, da de stresser dem til døde for så efterfølgende at starte med artsfæller. Dette tager jeg som et udtryk for at der er noget galt med de forhold de går under. Hvis man løser problemet med Harlekin vagtlerne er det væsentlig bedre forhold for de øvrige vagtler.

Dsv. midslykkeds forsøget med at ændre mine opdrætsbure sidste år så hønerne selv kunne ruge og gå med kyllingerne, da de ikke ville ruge i burene men kun i de store voliere. Et problem jeg håber at løse med tiden.
 
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Lene, Rungsted efter 01 Juni , 2009, 13:56
Det ser rigtig godt ud, Marianne.

Jeg har også den øverste dør stående åben i disse varme dage. Jeg har bare hægtet et stykke volieretråd på indersiden af dørkarmen.

Jeg er gået lidt i sad mode rent vagtel mæssigt ovenpå tabet af hønen. Aner ikke hvad jeg skal gøre.... Droppe vagtleriet, prøve med nogle små kinesere, lade tiden gå og vente på en løsning eller, eller, eller.....
Hanen virker meget stresset og kalder flere gange dagligt...
Det er så synd for ham  :'(
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Berit efter 01 Juni , 2009, 13:57
Man kan vel også bruge soldevæv, det er meget fint masket, men pokkers dyr, men det kunne da værer en løsning, men den ramme er bare smart  :D
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Lene, Rungsted efter 01 Juni , 2009, 14:00
Jeg købte tyl stof til arrangementet i loftet ved vinduerne.
Det kostede 11,- meteren i stof 2000.
Men det er måske ikke holdbart nok til at holde fks. en kat ude ved døren.
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Marianne Vedel efter 01 Juni , 2009, 14:08
Til vinduerne har jeg brugt sådan noget plastik fluenet, fra jem & fix, men tyl er sikkert også ok, du skal nok bare være obs. på om det mørner i solen.
Indtil vi fik lavet rammen lod jeg skydedøren stå på klem, det kan jo gå med voksne, men hvis der nu på længere sigt skulle komme kyllinger, dur det jo slet ikke.
Mine vagtler kan snildt flyve op på hylden, hvor jeg har mine spireplanter, og synes da de smager godt, så det er helt sikkert nødvendigt med noget foroven i de drivhuse, hvor man har en såkaldt stalddør.
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Lene, Rungsted efter 01 Juni , 2009, 14:32
Du er altså imponerende Bjarne.
Jeg ville ha druknet i selvbebrejdelse og ærgelse over at finde så mange døde kyllinger.

Men godt at du klemmer på med krum hals og bliver så klog af dine erfaringer.

Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Marianne Vedel efter 09 Juni , 2009, 09:43
Se, nu købte jeg jo mine vagtler for at have styr på kriblekrablet i drivhuset, her er bare at sige "Mission accomplished".
Jeg sad lige og sludrede lidt med Bob i går, efter at jeg havde fjernet nettene rundt om planterne. Og der var en del meget små fluer. Jeg har sikkert forstyrret dem, da jeg gik og flyttede net, jeg skal lige love for, at Bob kunne snuppe dem, dejligt han gider, for der kan ikke være meget fyld i sådan en lille flue.
Planterne er nu så store, at det er ok, at vagtlerne nipper lidt i de nederste blade. Min aubergine har de fineste kniplingemønstre rundt i kanten af bladene (tak for dem Bob).
Det kan selvfølgelig være, at det sætter planterne lidt tilbage, at vagtlerne nipper i bladene, men det er i hvert fald helt sikkert, at kriblekrable er skadeligt, og så ved jeg godt, hvad jeg fortrækker *y
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Berit efter 09 Juni , 2009, 10:07
*f Du skal passe på for de kan altså også godt lide agurker, jeg hentede en agurk igår og der havde de spist en del af den, men jeg regner med når nu planten bliver højre så har jeg mine agurker i fred  :D
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: liski efter 09 Juni , 2009, 13:38
De vagtelkyller må godt nok væte bitte, bitte små, når de kan komme gennem volierenet.  :o
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Marianne Vedel efter 09 Juni , 2009, 13:47
Ja, jeg må hellere få taget mål til den plade, der skal sidde nederst i netdøren. Babymaden er bestilt også, så nu kan de bare komme. Ih, hvor jeg glæder mig, nu begynder jeg virkelig at tro på, at det kan lykkes. *y
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Berit efter 09 Juni , 2009, 14:45
Marianne jeg   *k og  *k og jeg tror det nok skal gå, hvor er jeg spændt på at høre nyt om vagtler børn *p
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Marianne Vedel efter 09 Juni , 2009, 15:32
Ja, Berit, jeg glæder mig også til klækning her i nærmeste fremtid *f
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Berit efter 09 Juni , 2009, 15:48
Jamen tro mig jeg kan da godt forstå dig *f
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Marianne Vedel efter 09 Juni , 2009, 17:03
Tænk, det vidste jeg du ville sige, Berit *f
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Berit efter 09 Juni , 2009, 17:55
Ja Marianne du må værer tankelæser *f
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Lene, Rungsted efter 12 Juli , 2009, 22:26
Lige et spørgsmål om vagtlernes liv og levned i drivhuset.
Hvad dælen gør man når agurkerne har fået spindemider og løsningen er at sprøjte med sæbe/sprit eller utøjssæbe ? Kan vagtlerne tåle det ?

Det vil selvfølgelig ikke foregå med en kæmpe sprøjte men med en lille forstøverflaske.

Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Marianne Vedel efter 13 Juli , 2009, 15:56
Se det er jo grunden til at jeg selv såede mine agurker, men det er jo for sent nu.
Men for en del år siden havde jeg et slemt angreb af spindemider i mit gamle drivhus. Jeg bestilte rovmider i Kvickly (ved ikke om man stadig kan det), og jeg skal lige love for at det løste problemet. Der gik flere år, før jeg fik spindemider i drivhuset igen.
Jeg tror nu ikke, dine bob'er vil tage skade af, at du forsigtigt sprayer agurkebladene med sæbevand.
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Lene, Rungsted efter 13 Juli , 2009, 20:16
Jeg har prøvet at så agurker selv et år, de blev om ikke mere angrebet af de  <B S.... spindemider.
Jeg har læst at krybet overvintrer så´jeg er oppe i mod større magter.
Jeg googlede spindemider på aurker igår og fandt en tegning på en smaart himstre gims til at ha rundt om planten. Tror at jeg vil prøve den næste år.  <A
Det er så træls med den slags ben spænderi når det nu lige går så godt i drivhuset !! <+
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Marianne Vedel efter 13 Juli , 2009, 20:18
Ta' da og prøv med rovmiderne, Lene, det er super effektivt, og rydder så godt op, at der ikke er nogle spindemider, der kan overvintre.
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Peter Agger efter 13 Juli , 2009, 20:37
Marianne har ret. Rovmiderne er utroligt efektive, Vi har biologisk skadedyrsbekæmpelse af alle former for skadedyr i drivhuset med sommerfugle, og det holder fra år til år, med enkle undtagelser, som så er nem at sætte nyttedyr ind imod.
Det koster os nu kun 1 tiendedel af hvad det gjorde da vi startede for 20 år siden. Med andre ord: ingen problemer.
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Lene, Rungsted efter 13 Juli , 2009, 20:43
Det vil jeg så straks gøre, Jeg regner jo jer for kloge og meget velmenende mennesker. ;)
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Marianne Vedel efter 13 Juli , 2009, 22:06
Åh, tak Lene, sig noget mere  <H
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Lene, Rungsted efter 13 Juli , 2009, 22:10
Så har jeg bestilt rovmider !
Det glæder jeg mig til at afprøve. Rovmider med posten og melorme i køleskabet, jeg er vist ikke helt almindelig rungstedborger.  ::)
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Nørgaard2009 efter 09 Maj , 2010, 14:24
Hej

Vi er netop ved at bygge drivhus på 40 km2 og jeg har fået logget min kæreste med på at få et vagtle par! Så jeg har nydt godt af de mange tip ;D tak. Jeg bor tæt på Aalborg og vil derfor høre om i kender nogen med et vagtel par til salg ;)

mvh Line
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Marianne M. efter 09 Maj , 2010, 15:34
Hej

Vi er netop ved at bygge drivhus på 40 km2 og jeg har fået logget min kæreste med på at få et vagtle par!

Det var dæleme et stort drivhus :o mon ikke du får plads til en hel vagtel farm der inde  ??? ;D
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Lene, Rungsted efter 09 Maj , 2010, 15:58
Hej Line
Velkommen til  <I
Prøv at kigge på dette forum:
http://www.fugleforum.dk/forum/

God fornøjelse med drivhus og vagtler
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Marianne Vedel efter 09 Maj , 2010, 21:27
Velkommen på forum, Line  :D
Jeg har vagtler i mit drivhus, og det er en ren fornøjelse at have dem, men hvis I vil have dem til at yngle med levedygtige kyllinger, er I pinedød nødt til at sørge for at bunden er knastør.
Jeg fik mine vagtler hos Bjarne, men jeg tror ikke, han sælger for tiden, men måske kan han guide jer videre.  /o
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: John Mejland efter 15 Maj , 2010, 22:15
Jeg troede da at vagtlerne netop spiste de spindemider, det har jeg da gået og fortalt min kone ;D
Så jeg har da fået lov til at købe, jumbo, røde bob white, grå bob white, japanske, harlekin sami lidt kinesiske, så må vi lige se hvam der får vagten i drivhuset med agurker.
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Marianne Vedel efter 16 Maj , 2010, 07:09
Bobwhite'rne er i hvert fald skønne vagtler, og om det nu skyldes det ene eller det andet, så havde vi ingen skadedyr i drivhuset sidste år.  /o
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: John Mejland efter 17 Maj , 2010, 07:14
Men man skal passee godt på, de er rigtig gode til at flyve, da jeg var ude og hente en han, fløj der en ud, den smuttede 4-5 mtr op i et træ.
Den fløj så i en gren og kom ned på jorden, hvor hunden samlede den op og pænt afleverede den helt uskadt.
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Marianne Vedel efter 17 Maj , 2010, 07:41
Jeg har net for vinduerne i drivhuset, og så har vi fået bygget en netdør, som vi sætter i om dagen, når det er varmt. Lige da vi satte vagtlerne i huset havde de fået klippet svingfjerene på den ene vinge, så de ikke kunne flyve så hurtigt, for så kunne de ikke flyve hårdt ind i ruden og komme til skade. Da de så skiftede fjer, havde de jo lært, hvor glasset var, og derfor var det ikke nødvendigt at klippe fjerene igen.
Der er billede af netdøren på side 3 i denne tråd.
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: skjoldan efter 03 Juni , 2010, 16:55
er er min løsning på problemet så kan man stadig åbne vinduet og ved døren er lavet en indvendig dør med trådnet
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Marianne Vedel efter 03 Juni , 2010, 22:10
Velkommen på forum, Martin  :D
Din løsning ser brugbar ud, mht. til kassen omkring vinduerne, hvordan sidder den fast? Har du haft den siddende i slemt blæsevejr?
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: skjoldan efter 06 Juni , 2010, 12:14
jeg har skåret et trekantet hak i den i træet så den ligger fast på rygningen af drivhuset ellers er det kun vægten fra den til at holde den på plads men har endnu ikke oplevet at nogen fugle er kommet op i den men har også kun haft den en uges tid nu
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Tanja S.B. efter 12 Juli , 2010, 11:40
Jeg har et drivhus/orangeri på 110 kvm. Jeg er træt af at sprøjte planter og bruge gift mod lus, har ikke haft det store held med nyttedyr og har nu læst denne spændende tråd om vagtler - det er jo DET jeg skal have ;D
Problemet er så, at vi bruger huset som en slags udestue, fordi der som regel er god temperatur pga. vinduer med automatisk opluk (kan dog slås fra) og at der ikke er vinduer i taget mod syd. Der er meget højt til loftet, så jeg det er ikke rigtig en mulighed at sætte net for topvinduerne (der er dog andre vinduer vi kunne åbne og dække med net). Endvidere har vi som regel dørene åbne på varme dage, men så kan vi også næsten altid holde temperaturen nede på 25-27 grader og luftfugtigheden er helt fin.

Hvis jeg nu bygger en voliere til vaglerne inde i orangeriet, så de kan være i sikkerhed når vi har alting åbent, kan jeg så på en eller anden måde indrette volieren, så de går derind og sover, lidt ligesom høns går ind i deres hønsehus? Eller fungerer vagtler ikke sådan?
Det er jo trods alt mest i weekenden vi bruger orangeriet, så hele ugen ville vagtlerne kunne boltre sig i hele huset ;D

Håber nogle vagtelkloge personer kan svare ;)
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: John Mejland efter 12 Juli , 2010, 13:13
Nu vil jeg helst ikke regnes til de vagtel-kloge, men lidt ved jeg da.
Hvor meget der skal dækkes ned net opad afhænger lidt at hvad vagteltype du vælger.
Eks., vil Bob White flyve op og finde et sted at sidde både nat og dag.
De tungere japanske og franske ( som er de største) de hopper lidt rundt men skal bruge meget plads for at komme lidt i højden, men over 2 mtr tror jeg ikke de kommer.
Jeg har i mine drivhuse sat volierenet under de vinduer der kan åbne, tråden er sat på med strips, og der er klippet ud til de automatiske åbnere, jeg har også lavet en ramme med net til dørene.
Kunne du ikke lave en hyggelig ende i drivhuset med tråd for, et sted med skjul, lang græs grene mm,
redemuligheder osv. og så genne dem der ind når i skal bruge orangeriet, det burde kunne lykkes, trods det at hos vagtler er det ikke studenterhuen der trykker.
Hvis du så vælger de store franske, kan i spise æggene og evt. også vagtlerne når tiden er inde. skulle de ruge kyllinger ud kan du have fornøjelse af dem i flere år, godt nok siger man at de franske ikke ruger, rugeinstinktet skulle være avlet bort/forsvunden, men jeg har et par der ikke har hørt om det, så venter lidt spændt, om det lykkes, jeg tror at giver man dem de rette betingelser så kommer naturinstinktet tilbage, de er for øvrigt meget nemme at gøre fortrolige, ja faktisk håndtamme, et håndfuld reven gulerod, og hånden er fyldt af vagtler.
Det jeg har skrevet om de franske gælder stort set også for de japanske, de er bare noget mindre.
Ogh det er altså hyggelig med de fyre i drivhuset, men hvor der er jordbund støver det ganske forfærdentlig.
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Tanja S.B. efter 12 Juli , 2010, 14:46
...trods det at hos vagtler er det ikke studenterhuen der trykker.

Jamen det er man jo allerede vant til fra sine orper, ik' John?! ;D
Tak for svar, det er meget brugbart. Måske kunne det faktisk godt lykkes at sætte volierenet under vinduerne. Jeg er bare så pokkers dårlig til stiger og der er s.... højt op <R

Jeg kunne sagtens indrette en voliere i den ene ende, men hvis ikke de går derind frivilligt, så er der jo ikke meget grin ved det ;) Sviner de meget? Der er klinker på gulvet, så støvbad må blive en del af volieren. Jeg tænker mere på klatter osv... Klatter de små typer f.eks. mindre end de store eller er det same same..?
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Marianne Vedel efter 12 Juli , 2010, 17:05
Mine vagtler klatter selvfoelgelig, men det er smaa klatter, der hurtigt toerrer. Eftersom jeg har bobwhite, holder jeg mit drivhus helt toert. Dvs. Easy-Stroe i bunden og vanding i kapilaerkasser samt i nogle roer, jeg har gravet ned, der hvor jeg har plantet f.eks. ferskentraet.
Det betyder, at der er ret stoevet i mit drivhus, men det er mit valg, at jeg indretter, saa evt. vagtelkyllinger har en chance for at overleve.
Vi har skydedoer i drivhuset, og vi har faaet lavet en ramme, der passer perfekt ind i aabningen, den sidder i paa varme dage.
Vi har sat net for vinduerne, det er noget nylon fluenet, vi har koebt i byggemarkedet.
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: John Mejland efter 12 Juli , 2010, 18:13
Marianne har egentlig givet svarerne, klatter er ingen problem.
Hvis du laver indgangen helt ude ved en side kan de sagtens ledes ind i den voliere i enden.
hvis de får muligheden vil de snart stå og tigge ved bordet, så jeg ville nok sætten en netdør i med en fjeder til automatisk-lukning.
Du skal helt klart tage de store de er langt mere rolige, de små vil forsvinde totalt i den store drivhus.
Bob White, er næsten for gode flyvere i så stort et drivhus, de vil kunne flyve gennem glasset på grund af fart.
Jeg ville helt klart vælge de franske, en skam du ikke bor her i jylland jeg har da nogle stykker der er håndtamme.
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Tanja S.B. efter 12 Juli , 2010, 23:17
Min bedre halvdel oponerer lidt imod projektet... Han mener det er for svært at sikre så de ikke flyver ud. Både fordi vi bruger huset så meget og fordi børnene går derind og de har tendens til at lukke alt ud, der kan tænke sig at komme ud :-\ Og det har han nok ret i...

Måske skulle jeg starte med at få et par i mit almindelige have-drivhus. Det er vel ca. 15 kvm. Ville et par af de franske også være velegnede her, så kunne de evt. flytte senere?
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: John Mejland efter 13 Juli , 2010, 07:19
Jeg vil absolut anbefale de franske, de er så rolige at man nærmest skal passe på ikke at træde på dem.
Kogte nogle vagtelæg i aftes, de smager glimrende, ligner faktisk små hønseæg, men skulle jo være rigtig sunde, så nu mangler vi lige at nogle kokke får en god størrelse, så skal de smages.

Forleden var det blevet lige varm nok i drivhuset, så jeg var ved at overbruge nogle planter der står i spande, der var en høne der blev ved med at kredse omkring hvor jeg vandede, den ville simpelhen have et brusebad, og det fik den så.

Det med at glemme at lukke dør, kan afhjælpes, en netdør på hængsler en snor og et lod ( sten-flaske m/sand el.) så lukker den selv, vi har haft systemet på en havelåge de sidste 30 år, og vi har aldrig mistet hverken børn eller hunde, bor 4 mtr fra vejkant
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Marianne Vedel efter 13 Juli , 2010, 22:47
Hvis man klipper vingefjerene paa den ene vinge, kan bobwhite'rne ikke flyve saa staerkt, at de tager skade, hvis de rammer glasset. Naar de saa skifter fjer, har de laert, hvor glasset gaar, og de flyver ikke ind i glasset. Derfor behoever man ikke klippe fjerene igen.
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Tanja S.B. efter 17 Juli , 2010, 16:09
Tak for jeres input! Jeg er virkelig blevet tændt på projektet! Kan vagtelæg sendes med posten og ruges i maskine, ligesom hønseæg?
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Andreas efter 17 Juli , 2010, 22:40
Ellers kunne du jo også vælge en meget lille hønserace som f.eks  Bantam, Seebright eller Watermael osv. Så er du jo fri for det der med at de ikke kommer tilbage :)
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: John Mejland efter 18 Juli , 2010, 07:22
Vagtelæg skulle da gerne kunne sendes med post.
Udrugning er ingen problen. Det foregår helt uden vand.
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: John Mejland efter 15 August , 2010, 16:24
Hej Marianne, er det snart tid for små hvide vagtelkyllinger.

Mine røde Bobber er igen begyndt æglægning, men de kommer nok i rugemaskinen, de grå er stadig i fjerskift.
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Marianne Vedel efter 15 August , 2010, 18:53
Ja, John, en gang i næste uge altså om en 10 dages tid tænker jeg. Hun ligger som limet på reden og fylder lige så meget som en kagetallerken, utroligt at den slanke fugl kan flyde så meget ud.
Jeg får en rugemaskine i huset på tirsdag, så kan jeg evt. efterruge, for sidste gang hun rugede, gik hun af reden, da de første kyllinger var klækket, og der rugede jeg de sidste færdige for hende. Hun og hannen passer kyllingerne sammen, og de tog glade i mod de nyklækkede og tørre kyllinger, jeg kom med.
Jeg skal nok gi' lyd, når der sker noget.  /o
Indtil da må alle gerne krydse fingre. *k
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Christina efter 15 August , 2010, 19:34
 *k *h
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Marianne Vedel efter 15 August , 2010, 22:11
Tak, Christina *l
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Marianne M. efter 20 August , 2010, 09:05
Det bliver spændende at høre om resultatet og se *billeder* !!! :D Kan vi ikke se et billede af den lille kagetallerken, mens vi venter ??
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Marianne Vedel efter 20 August , 2010, 10:18
S'gerne:
(http://fjerkrae.dk/cpg1416/albums/userpics/10358/normal_20082010170.jpg) (http://fjerkrae.dk/cpg1416/albums/userpics/10358/20082010170.jpg)
Det ses også tydeligt på billedet, at der er ret tørt og støvet i drivhuset, alt sammen i håb om at få vagtelkyllinger, der overlever. *k
Bundlaget i hele drivhuset er Easy-Strø.
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: John Mejland efter 20 August , 2010, 10:28
Hvor bedårende, det ligner en rigtig god mor, der gør sig godt bred.
Ja det ligner faktisk en der allerede har kyllinger.
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Marianne M. efter 20 August , 2010, 10:30
Hvor er hun sød - tak for billedet  :D
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Marianne Vedel efter 20 August , 2010, 11:03
Jeg synes også, hun er kær. *p
Men hun er lidt nusset efter den lange rugning, og også fordi der er så støvet i drivhuset.
Hun har simpelthen ligget bred og mægtig under hele rugningen. Jeg kan selvfølgelig ikke garantere, at der ikke er kyllinger nu, men de to andre gange, hun har ruget, har hanen lagt sig hos hende, når kyllingerne klækkede.
Jeg snakkede lige med dem fra Fuglegården i Sønderborg, for jeg skulle lige have det sidste foder på plads. Han fortalte, at det er helt normalt, at bobwhite går fra reden, når de første kyllinger er klar. Så det er godt jeg har rugemaskinen som back-up.
Bare, bare, bare det nu lykkes denne gang  <+
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Marianne Vedel efter 20 August , 2010, 12:38
I skal da lige se et par billede af en ren og slank bobwhite:

(http://fjerkrae.dk/cpg1416/albums/userpics/10358/440/normal_mariannevedelfugl.JPG) (http://fjerkrae.dk/cpg1416/albums/userpics/10358/440/mariannevedelfugl.JPG)

Kyllinger fra sidste år:

(http://fjerkrae.dk/cpg1416/albums/userpics/10358/440/normal_DSC02229.JPG) (http://fjerkrae.dk/cpg1416/albums/userpics/10358/440/DSC02229.JPG)

Forældreparret:

(http://fjerkrae.dk/cpg1416/albums/userpics/10358/440/normal_DSC01979.JPG) (http://fjerkrae.dk/cpg1416/albums/userpics/10358/440/DSC01979.JPG)
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Christina efter 20 August , 2010, 13:06
Ej, hvor er det spændende!!!
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: GKV efter 21 August , 2010, 08:21
Krydser fingre for et vellykket resultat, håber snart vi får lidt mere tøøre i luften.

VH Gunni
Titel: Sv: Drivhus og vagtler - min morgengave
Indlæg af: Marianne Vedel efter 26 August , 2010, 08:30
Dette syn mødte mig her til morgen:
(http://fjerkrae.dk/cpg1416/albums/userpics/10358/normal_DSC03367.JPG) (http://fjerkrae.dk/cpg1416/albums/userpics/10358/DSC03367.JPG)
Tænk at man kan blive så glad for at se 12 æggeskaller *y
Kyllingerne har jeg ikke set endnu, men de er der.
Som de andre gange har Bob indtaget reden og tager sin del af pasningen af de små *p
Det er ham der ligger forrest på selve reden, mens Ariel ligger bagved; jeg vil dog tro, at de begge har kyllinger under sig.
Jeg glæder mig så meget at jeg har helt kuller i maven til at se alle de små. Men der går nok et døgn eller 1½ endnu.
Nu skal vi bare lige have nogle tørre, lune dage *k
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Ina.... efter 26 August , 2010, 09:02
Jeg troede slet ikke de fik så mange unger på en gang, så det er da vildt spændende, jeg vil altså gerne se billeder af de små bitte kyllinger.
Du har ret i at der gerne må komme varme dage, det ville jo være dejligt med sådan et langt varmt efterår, og det vil helt sikkert bekomme de små godt...
Tillykke med dem Marianna, jeg er sikker på du nu i nærmeste fremtid vil være at finde i drivhuset.  <O <L
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Marianne Vedel efter 26 August , 2010, 09:09
Der er 4 eller 5 æg endnu, så nu må vi se om de også klækker.
Det er bare så vildt, jeg havde heller ikke turdet håbe på, så mange klækkede. Faktisk overvejede jeg, om jeg burde fjerne halvdelen af æggene, for jeg var bekymret for, om hun kunne ruge på så mange, men eftersom jeg ikke havde nogen rugemaskine, så jeg kunne synkronruge, måtte jeg bare håbe på det bedste.
Ret beset ville det vel også være ulogisk af naturen at sætte et omsonst projekt igang  :D
Nu kommer så de første tre dage, som er ekstremt kritiske, og derpå indtil de er ca. to uger, som også er ret kritiske.
Bob'erne har brug for alle de gode vibrationer, der kan sendes i deres retning - krydsede fingre kan også bruges.
Sidste år lykkedes det jo at få to unger til at blive 15 dage gamle, og så døde de bare  <W <W <W
Så jeg håber, håber, at det vil gå godt i år. Drivhuset er i hvert fald meget mere tørt nu.
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: GKV efter 26 August , 2010, 09:24
 *k *k *k *k *k *k *k *k *k *k

Held og lykke med de små, håber også på lidt mildere vejr så de får en god start.

VH Gunni.
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Finn Jensen efter 26 August , 2010, 09:25
Herligt syn :D
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Pjaltenborg efter 26 August , 2010, 09:43
De er bare et fantastisk billede med alle de æggeskaller  ;D

Sender masser af positive tanker mod dit drivhus  /o
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Bjarne Andersen efter 26 August , 2010, 09:44
Hej Marianne.
Tilykke med det fine resultat. Jeg håber meget at det lykkes for dig denne gang.
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Marianne Vedel efter 26 August , 2010, 09:48
Ja, det er sjovt, hvordan vagtlerne rydder op og smider skallerne ud, det har jeg aldrig oplevet med hønsene.
TAK Bjarne, jeg er helt euforisk lige nu. Og jeg håber og håber også, at det lykkes. Én ting er sikkert: jeg var aldrig nået så langt uden din hjælp og vejledning - kram til dig *l
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: -Julie- efter 26 August , 2010, 09:59
jeg fik også helt kruseduller i maven af bare glæde på dine vejne - hvor er det dog bare en dejlig dag på alle mulige måder!

stort kram og en masse krydsede fingre for alle de små dunboller.
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Lene, Rungsted efter 26 August , 2010, 10:24
Halleluja !!! <I Tillykke Ariel, Bob og Marianne, Søren
Stor Jubel her fra Rungsted. *o *p *o *p *o *p *o *p *o *p
Du kan tro at vi krydser alt hvad vi kan krydse og sender mange megatron agtige store bølger af gode vibes imod Skjern.
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Bjarne Andersen efter 26 August , 2010, 14:04
Du har nu også selv gjordt mere end de fleste ville have energi til.
Hvis der var flere fugleholdere af din slags så det hele anderledes ud.
Ikke mindst den reklame du via. dit aragement har lagt for dagen både via aviser og fjernsyn, har været med til at skabt interesse for de skønne vagtler.

Men det er da altid dejligt at kunne hjælpe med lidt vejledning udfra den erfaring og de forsøg jeg selv har gjordt.

Dsv. har jeg selv kun lidt Blå Skælvagtler tilbage, på grund af det meget arbejde der er med vagtler hvis man skal have noget ud af dem og samtidig er min enegi noget svingende til tider.
Det at jeg har solgt største parten af mine vagtler har gjordt at jeg har 2-3 timers mindre arbejde med mine fugle daglig.

 
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Marianne Vedel efter 26 August , 2010, 14:43
Update!
Der er 15! kyllinger så vidt jeg kunne tælle, de sidste to æg var blanke.
Kyllingerne virker kvikke nok, Søren har nogle fridage, så vi har været ude og hentet myreæg ;)
Kyllingerne spiser dem.
Jeg har været i drivhuset nogle gange, og de voksne er ikke bange for mig, tværtimod tog de alle kyllingerne med hen til mig, da jeg kom med foder. Kyllingerne er SÅ små. Jeg skal nok se om jeg kan få taget nogle billeder/film i dag.
Hold da op, hvor er det bare vildt. Resten af mit levende foder får jeg i morgen, så får de noget specialstartfoder til vagtler fra Holland, blå birkes, myreæg, maddiker, buffalo-orm og hakket æg og selvfølgelig vitaminer, buffalo'erne lader jeg gå på kattemad, så det skulle være lødigt foder.
Hvad med maddikerne, skal de også gå på kattemad?
Tak for alle gode tanker og vibes, det kan kun hjælpe.
I kan slet ikke forestille jer, hvor euforisk jeg er. WOW  <L <L <L <L <L <L <L
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Susanne efter 26 August , 2010, 14:55
Vi kunne lære meget af din vedholdenhed, Marianne!  /o

Superdejlige billeder og kæmpestort tillykke!
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Marianne Vedel efter 26 August , 2010, 16:11
Tak Susanne  :D
Jeg har lige et par billeder, det var helt umuligt at få et med alle 15 kyllinger samtidig.
Hvor er de dog bare små.
Somme tider ligger de på underlaget i solen og ser døde ud, men de sover bare, og øjeblikket efter tonser de afsted. Spændende at se, hvor mange der er i morgen.

(http://fjerkrae.dk/cpg1416/albums/userpics/10358/normal_DSC03369.JPG) (http://fjerkrae.dk/cpg1416/albums/userpics/10358/DSC03369.JPG)

(http://fjerkrae.dk/cpg1416/albums/userpics/10358/normal_DSC03370.JPG) (http://fjerkrae.dk/cpg1416/albums/userpics/10358/DSC03370.JPG)
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Christina efter 26 August , 2010, 17:23
Neeeeeeeeeej, de er kommet!!! *p Hvor er de skønne!!! *h Håber godt nok det går godt denne gang, det SKAL det bare gøre!! *p Tak for billeder, nu starter det igen, med at denne tråd bare MÅ tjekkes dagligt! :D
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: John Mejland efter 26 August , 2010, 17:37
TILLYKKE <O Jeg skulle lige til at spørge om det var elefantæg de rugede på, det er et fantastisk syn. Husk når du henter myreæg at tage fra 2 tuer, så får du ikke levende myrer til at løbe rundt.
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Peter Agger efter 26 August , 2010, 18:21
Hvor jeg bare glæder mig til næste fredag Marianne, hvor jeg får dem at se!
Vi er ikke i tvivl om at hos dig trives alt! Familie, planter, og dyr. Og som Bjarne siger, et par gode råd gør det ikke. Det er din fortjeneste at det lykkedes.
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Ankerine efter 26 August , 2010, 19:16
TILLYKKE TILLYKKE TILLYKKE <I <I <I
Nøj, hvor er de søde - og små.
Flot klaret, Marianne. Også at du åbenbart helt har overvundet din fobi :o og nu taler helt selvfølgeligt om buffalo-orm ( ???), myreæg og maddiker ;D.
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Johanne Schiødt efter 26 August , 2010, 19:23
Please please please lad dem vokse op til store fine vagtler :) det fortjener forældreparret og ikke mindst du Marianne /o
Jeg troede slet ikke vagtler kunne blive så tamme *f ikke engang mine høns sidder på finger
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Marianne Vedel efter 26 August , 2010, 20:58
John, kan du ikke lige uddybe din bemærkning med æg fra to forskellige myreturer? Vi brugte nemlig LANG tid på at sortere æg og myrer fra hinanden, og myrerne var ikke specielt søde ved Søren.
Kan vi bare skovle op i en spand fra to tuer, og så vil myrerne gøre kål på hinanden?
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: John Mejland efter 26 August , 2010, 21:21
Har sendt pb.
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Christina efter 26 August , 2010, 21:35
Eeeeej, John!!!  /1 Vi andre vil da også godt være klogere på myrer (hvis vi nogensinde skulle stå i en lignende situation :D)!
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Bjarne Andersen efter 26 August , 2010, 21:40
Det der menes er formentlig at myrene bekæmper hinanden eller hvad.

Ødelæger myrene så ikke også ægene fra den anden tue når de blandes sammen.
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Linda Andreasen efter 26 August , 2010, 21:48
Har sendt pb.
Godt så ?????? HUMMMMMM  <A
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Ina.... efter 26 August , 2010, 22:44
Nøjjj hvor er de små og hvor er der dog mange, det kan kun gå godt Marianne, de to forældre ser ud til at have travlt, og det har du vist også med alt det foder der skal tilberedes til den lille store familie...
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: John Mejland efter 27 August , 2010, 07:15
Ja myrerne bekæmper hinanden, de vil ikke gøre skade på myreæggene har jeg ladet mig fortælle.
Hvis man vil høste jævnlig er det meget vigtig at gå nænsom til værks og ikke ødelægge boet så
de skal begynde et andet sted.
http://www1.bio.ku.dk/forskning/oe/cse/forskning/organismer/havemyrer/ , de er så gået i kollektiv :o
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Pjaltenborg efter 27 August , 2010, 07:26
Uuuuuuh så lillebittemikrosmånuserpusser humlebier .......tillykke med dem ..de er fantastiske  /o
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Marianne Vedel efter 27 August , 2010, 08:51
Status her til morgen er, at de ser ud til at være der alle sammen, men det er altså svært at tælle sådan et mylder, det kender vi jo alle fra at tælle andre kyllinger. Tilsyneladende lå der heller ingen døde kyllinger.
De spiser igen godt her til morgen og virker livskraftige.
Jeg har forsøgt at uploade en lille film via TinyPics, men det virker bare ikke, hverken i går eller her til morgen.
Underligt  ::)
Peter, jeg håber da, at der stadig er kyllinger på fredag, de første tre dage er jo ekstremt kritiske, så bare de lige overlever dem. *k *k *k
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Marianne Vedel efter 27 August , 2010, 12:29
Jeg har lige taget et par småfilm, altså jeg har taget en millionmiliard, men det skal jeg nok forskåne jer for  ;D
Mine vagtelkyllinger 1 (http://www.youtube.com/watch?v=g1UuH9g7jWg)

Her får de serveret friskfangede insekter:
Mine vagtelkyllinger 2 (http://www.youtube.com/watch?v=fWuaLv4Ny0E)

De er vilde med myreæg:

Mine vagtelkyllinger 3 (http://www.youtube.com/watch?v=wfULwO88Kog)

(http://fjerkrae.dk/cpg1416/albums/userpics/10358/normal_DSC03376.JPG) (http://fjerkrae.dk/cpg1416/albums/userpics/10358/DSC03376.JPG)

(http://fjerkrae.dk/cpg1416/albums/userpics/10358/normal_DSC03381.JPG) (http://fjerkrae.dk/cpg1416/albums/userpics/10358/DSC03381.JPG)


Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Ina.... efter 27 August , 2010, 14:40
de er vimse de små, og det kræver altså lidt af en hvis man skal tælle, hyggeligt med en film.
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Marianne Vedel efter 27 August , 2010, 15:37
Det er faktisk lige lykkedes mig at tælle, og der er stadig 15, hvilket jeg er noget benovet over *y *y *y
De spiser fint både startfoder til vagtler, blå birkes og myreæg, maddikerne er de vist ikke så vilde med, buffalo-orm vil de rigtig gerne have, men der er næringsværdien vist ikke så høj, så dem får de ikke så mange af; diverse selvfanget kriblekrable spiser de også. Alt i alt må man sige, at de spiser rimeligt varieret, meeeen jeg kan jo ikke vide, om det er den samme, der spiser èn slags, eller om de alle spiser lidt af hvert, det håber jeg *k
De er MEGET mere selvstændige end hønsekyllinger, de kan sagtens finde på at gå alene rundt i den modsatte ende af drivhuset i forhold til forældrene og de andre, og der kan de jo slet ikke se dem. Og trods deres ringe størrelse ser jeg dem gang på gang oppe på plantesækkene i kapillærkasserne - utroligt, at de kan komme derop!
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Christina efter 27 August , 2010, 16:38
Nåååårh, de er skønne!!! Er du ikke bare i drivhuset konstant? ;D
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Marianne Vedel efter 27 August , 2010, 17:05
Tak Ina og Christina. Jeg forsøger at holde mig væk, eller i det mindste på et par meters afstand af drivhuset, for jeg er bange for at stresse dem, så de bruger krudt på det i stedet for at vokse og holde sig varme.
Vi synes faktisk, vi kan se, de er vokset siden i går morges, de virker også knap så skrøbelige.
Jeg har foreslået, at vi kunne sætte et webcam op  ;D
Den seneste tid inden klækning har jeg dog håndfodret Ariel på reden med lækre biller , melorm og den slags, så hun er faktisk meget tryg ved mig, men jeg kan godt mærke, at både hende og Bob er noget mere på dupperne, nu da de små er kommet.
Det virker også som om, de har meget mere styr på forældrerollen i år. Måske fordi flere unger virker mere stimulerende, måske fordi de øvede sig sidste år. De gør i hvert fald meget mere ud af at holde samling på tropperne, og udsender en masse kaldelyde, når kyllingerne er udenfor synsvidde.
Stadig 15 levende og livlige kyllinger, og vi er næsten 1½ døgn gennem de første mest kritiske tre døgn *k *k *k
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Christina efter 27 August , 2010, 17:30
Fantastisk!!!! *p
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: -Julie- efter 27 August , 2010, 17:35
de ser da både sunde og friske og stærke ud, Marianne - og hold da op hvor er de bare nuser!!

vi krydser alt hvad vi kan for ALLE dine vagtler. Flot, at det er lykkedes denne gang.
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Lene, Rungsted efter 27 August , 2010, 22:41
HVor er de bare søde Marianne.  *p *p
Håber virkelig at de forblir´ i live. *k
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Marianne Vedel efter 28 August , 2010, 08:07
Tak Julie og Lene  :D
Det er sødt af dig at skrive, at det er lykkedes, Julie, men der er lang vej endnu. De fleste bobwhitekyllinger i Danmark er maskinudrugede iflg. det jeg har fået fortalt. Sidste år sagde man til mig, at det var første gang i Danmark, at der var naturudrugede hvide bobwhitekyllinger.
De første tre dage i kyllingernes liv er ekstremt kritiske, og de første to uger er i det hele taget kritiske.
Sidste år havde jeg to kuld, der klækkede, kyllingerne i det første kuld døde indenfor de allerførste dage en efter en. Så fik de et kuld mere, hvor to kyllinger blev 15 dage og så begge døde indenfor det samme døgn, der var jeg ellers begyndt at tro på projektet.
Det første kuld døde nok, fordi bunden var for fugtig, så strøede jeg et tykt lag EasyStrø i hele drivhuset, det var sikkert medvirkende til, at næste kuld klarede sig bedre. Jeg er ikke helt klar over, hvorfor de døde, men måske fodrede jeg dem for ensidigt? Jeg havde ellers kørt det halve Jylland tyndt for at hente diverse foder. Men der var især en slags foder, de var vilde med, og så lod jeg dem få for meget af det, for jeg ville jo så gerne have, at de spiste.
Denne gang er drivhuset i hvert fald knastørt, forældrene har prøvet det før, og jeg har fået alverdens foder, incl. klamme maddiker, som jeg rent faktisk har rørt med fingrene!!! Jeg vasker også hænder TO gange med sæbe bagefter  :o Melorm er knap så ækle, det generer mig ikke længere at tage dem. Biller og den slags er jeg heller ikke så vild med, for de kribler alt for meget.
Denne gang ser det ud til, at kyllingerne spiser af alle slags foder denne gang, så de får forhåbentlig alsidigt nok foder.
Forældrene er gode til at varme dem, da jeg ovre med frisk foder ved 7-tiden, var de små stadig forsvarligt puttet under dundynerne, og jeg kunne se, at de ikke havde spist, så forældrene må have vurderet, at det var for koldt for dem at stå op. Men det er nok usandsynligt, at de ligger og dør af kulde under forældrene.
Her om lidt vil jeg lukke hønsene ud, og så tjekker jeg lige på dem. Jeg regner, med det er vigtigt, at de får noget mad nu, for de har ikke spist siden ved 19-tiden i går aftes, da de gik til ro. Jeg regner med, at temperaturen er meget styrende for, hvornår forældrene lader de små komme frem.
Nå, det blev vist en hel roman  ;D
Nu vil jeg gå over og se til mine babier. *y
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: GKV efter 28 August , 2010, 08:11
Jeg er sikker på, at vi alle venter spændt og håber på beskeden. "Der er stadigvæk 15 små friske kyllinger"

VH Gunni.
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Marianne Vedel efter 28 August , 2010, 11:02
Den kommer så her, Gunni, jeg tror nok, jeg talte 15 friske og livlige, små, lysegule støvfnug her for lidt siden.
Man kan godt blive knyttet til sådan nogle små nullermænd. *p *p *p
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: GKV efter 28 August , 2010, 11:26
Dejlig besked, jeg krydser stadigvæk fingre at det fortsætter sådan.
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Ina.... efter 28 August , 2010, 13:27
puhh man får da helt dårlige nerver af at vente på at der er gået tre dage, så det værste er overstået.....jeg har i det hele taget haft nerverne på højkant hele sommeren da alle mine babydyr har levet i overhængende livsfare næsten i døgndrift, så der er en lille fordel ved at være blevet arbejdsløs så jeg nu kan overvåge alt og alle /o
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Marianne Vedel efter 29 August , 2010, 09:56
Så er de tre døgn gamle, og jeg har med sikkerhed talt 14 her til morgen, jeg tror nu også den 15. er der, det er bare så svært at tælle  ;D
Ungerne er vokset synligt og virker stadig livskraftige.
Forældrefuglene er meget beskyttende, og er ikke særlig glade for mine besøg  <W
Da vi havde fjerkrædag i går, hvor vi også var her, var der heller ingen af gæsterne, der kom i nærheden af drivhuset. Til gengæld kunne de se mange små film og billeder inde i huset  /o
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Christina efter 29 August , 2010, 10:50
Ej, hvor dejligt at høre!!!! *p
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Ina.... efter 29 August , 2010, 17:15
Så ånder vi lettet op i første runde.  /o
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Marianne Vedel efter 29 August , 2010, 19:56
Det ser ud til vi også alle kan sove roligt i nat *y
Det er bare for vildt!
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Bjarne Andersen efter 29 August , 2010, 20:58
Ja tålmodighed beløndes.
Jeg ved det selv af erfaring med vagtler.
Hvis du kan få alle til at overleve er det noget af en sensation <M
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Tanja S.B. efter 29 August , 2010, 21:03
Jeg hepper på dig, Marianne!!  *p
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: -Julie- efter 29 August , 2010, 22:57
ok, så er det ikke HELT lykkedes endnu, men alt peger på, at skal det lykkes, så er det da hos dig!! Hvor er du dog en skattebassemor for de vagtler. Hold da helt op.  Jeg krydser fingre 3-8 uger endnu alt efter hvad du mener, der er nødvendigt  /o
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Marianne Vedel efter 30 August , 2010, 05:39
I er bare så søde alle sammen *l
Jeg svinger mellem vild, stor optimisme og kulsort pessimisme; det går jo fint nu, men mine erfaringer viser også at det er ganske svært, og at selv om man har kyllinger, der bliver hele 15 dage gamle, så kan de alligevel dø. Så jeg jeg håber og håber, men tør ikke helt tro på det.
De spiser fint af startfoder og blå birkes, de gider ikke rigtig maddikerne mere, vi har ikke flere myreæg, og de er svære at finde, med al den vand vi har fået  :( Vi finder en del andet krible-krable, og vi har købt nogle myrestore fårekyllinger. De er vilde med de små buffalo orm (meget små melorm), men dem tør jeg ikke lade dem få for mange af, for det er vist ikke det mest lødige foder, jeg giver dem bare lidt af dem sidst på dagen.
De er helt sikkert vokset, og virker lidt mere runde i det og knap så spinkle og skrøbelige, selv om de stadig er ufattelig små.
Jeg glæder mig til at se dem senere i dag.  :D :D :D
Jeg venter i spænding, og hver dag, der er gået godt, er jo en lille sejr.
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: John Mejland efter 30 August , 2010, 07:12
En variation mere du kan bruge, køb lidt tropeblanding.
Tag et par skefulde og kog det i 5 min.(mikro ca 6 min.) det skulle så være næsten på højde med spiret frø har jeg ladet mig fortælle ( ellers retter Bjarne mig), men da det er kogt er der ikke svampesporer og ligende tilbage.
Jeg bruger det til mine småfugle.
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Marianne Vedel efter 30 August , 2010, 08:42
John. Tropeblanding fra dyrehandleren? Til tropefugle?
Her til morgen har jeg lige været ude at tømme mine insektfælder = syltetøjsglas nedgravet så åbningen er i højde med overfladen. Vi har også nogle store stykker træstamme, som vi sidder på rundt om vores bålplads, og der er altid en del gode store sorte biller under. Så har de fået startfoder og blå birkes og desuden blendet hårdkogt æg, som jeg også har blandet med startfoder og birkes.
Jeg kunne ikke lige tælle, hvor mange der er, men det så ud til, der stadig er "fuldt hus"; der var i hvert fald mange, men de myldrede forskellige steder, så det var håbløst at tælle.  ;D
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: John Mejland efter 30 August , 2010, 09:06
Ja en almindelig tropeblanding. men kun et par skefulde, men hvis du giver dem andet grønt er det bestemt ikke nødvendig, vi havde en vældig disk. på et andet fora om kogt frø.
Det er da et godt tegn at du ikke kan få lov til at tælle dem, jo mere de farer rundt jo bedre.
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Christina efter 30 August , 2010, 10:17
Det lyder til at de sprudler af livskraft! /o Du skal da ikke høre noget for at smamme os med billeder *e ;D
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Marianne Vedel efter 30 August , 2010, 12:06
Jeg tror 15 er mit ynglingstal  ;D ;D ;D
Her er så endnu en lille film, der kan man se de voksne og de fleste af kyllingerne, der er også en kylling, der spiser en bænkebider, samt en sekvens, hvor to af kyllingerne går og spiser, jeg har også drysset mad der.
Endelig er der en lille kort film, hvor jeg ville have taget et foto, men havde glemt at indstille kameraet til foto, der kan man høre de voksnes kalde-lyd. Her lyder den ret behersket, men det kan blive meget høj og skinger, hvis ungerne ikke kommer hurtigt nok.

http://www.youtube.com/watch?v=wChoeWxbwKw

http://www.youtube.com/watch?v=HF1U5aUS96g
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Marianne M. efter 30 August , 2010, 12:14
Hvor er de søde, og de ser da bestemt ud til at trives i bedste velgående!!
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Christina efter 30 August , 2010, 12:30
Haha, det er bare for sødt, og så det "skrig" den voksne kalder med :D Helt vildt at der er kommet så mange!!!
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: GKV efter 30 August , 2010, 13:18
Hvor er de bare fine og søde. Håber denne gang at det lykkes. Heldigvis lover de tørt og godt vejr og med din pasning må det gå godt.

Jeg krydser stadigvæk fingre når tidener til det.

VH Gunni.
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Marianne Vedel efter 30 August , 2010, 14:50
Her får de dagens ration af buffalo (små melorm)

Mine fantastiske vagtelkyllinger (http://www.youtube.com/watch?v=eP89ktxiKyU)

Vi fandt også nogle stankelbenlarver, men de var nu lidt store, der var dog nogle af kyllingerne, der kunne spise dem.
I kan vel også se at de er vokset, og I kan vel tydeligt se hvorfor, det kan være ret svært at tælle. Vi har dog flere gange talt dem til 15 i dag  /o
Mine fantastiske vagtelkyllinger 2 (http://www.youtube.com/watch?v=zDwOO3kyz5o)
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Ina.... efter 30 August , 2010, 15:29
Det er da helt vildt så letbenede de er, og de er da helt umulige at tælle, hos mig ville det være ca. 15  ::)
Det er da tydeligt at de vokser, og jeg er imponeret over at de løber så langt omkring, kyllinger forlader jo ikke gerne mors skørter og ben, men disse er jo allevegne, du må da snart have et større drivhus ;D
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Anne Vibeke efter 30 August , 2010, 15:29
De er da bare helt vidunderlige *h  De ser super friske og sunde ud, og vejret ser som sagt ud til at blive fint de næste mange dage - Det skal bare gå godt  *k
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Marianne Vedel efter 30 August , 2010, 15:50
Tak alle igen for de pæne ord om "De fantastiske Femten".
Ja, Ina, de kan sagtens være i den ene ende af drivhuset, mens forældrene er i den anden ende og helt uden for synsvidde pga. planter m.m. Det gør de allerede fra dag 1, men når mor eller far så hæver stemmen, kommer de.
Jeg er jo helt kulret med de små fnug, de er bare for nuser, og når ikke lige de snupper en morfar under dundynerne, tonser de rundt og spiser.
Jeg har skrevet det før, men jeg må ustandselig knibe mig selv i armen, for at vide jeg er vågen, og de er OK, og at det ikke bare er en drøm. *p *p *p
(http://fjerkrae.dk/cpg1416/albums/userpics/10358/normal_DSC03401.JPG) (http://fjerkrae.dk/cpg1416/albums/userpics/10358/DSC03401.JPG)

(http://fjerkrae.dk/cpg1416/albums/userpics/10358/normal_DSC03403.JPG) (http://fjerkrae.dk/cpg1416/albums/userpics/10358/DSC03403.JPG)
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Anne Vibeke efter 30 August , 2010, 16:38
Tror lige jeg ved hvordan du har det!! - Du tænker konstant på hvad du kan gøre for dem bla. hvilke lækkerier og sund kost du kan give dem - Bare det bedste af det bedste er ikke godt nok til sådan nogle små guldklumper, og du er fuldkommen ligeglad med hvad det koster. - Det er bare så dejligt og livsbekræftende at opleve en kærlighed til sådan nogle små væsner *h
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Bjarne Andersen efter 30 August , 2010, 21:08
Det jeg især hæfter mig ved er at der tilsyneladenden ikke er nogle af kyllingerne der går med vingerne lidt udfra kroppen.

Dette er et godt tegn på at kyllingerne har det godt og får det de skal have hvad foder angår.
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Marianne Vedel efter 31 August , 2010, 15:14
Lige dagens (første) update. Der er så vidt jeg kan tælle stadig 15 kyllinger. Nogle af dem har fået en lille ansats til hale og ligeledes begyndende vingefjer.
De er stadig meget livlige og fødesøgende, de er klart vokset siden dag et.
*y *y *y *y *y
 <I *o *o *o <I
*y *y *y *y *y
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Susanne efter 31 August , 2010, 18:36
Altså! Fantastisk føljeton  /oTitel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Christina efter 31 August , 2010, 21:47
Det er da GODT nok noget helt andet denne gang!!! *p
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Marianne Vedel efter 01 ſeptember , 2010, 06:44
Det er MEGET anderledes denne gang, Christina  :D
Men jeg føler mig som hende i tegneserierne, du ved, hvor der sidder en engel (http://www.getsmileyface.com/sm/angels/teu46.gif) på den ene skulder og en lille djævel <B på den anden. Englen er positiv og optimistisk, og djævlen sidder og siger "Ja, ja, godt med dig, sidste gang døde de jo på 15. dagen" 

Om et par timer ved jeg, om der stadig hopper 15 af disse  <L rundt i drivhuset. Det har jo været både koldt og fugtigt udenfor i nat, men de har trods alt puttet under deres to dundyner.

Blå = djævlesnak
Rød = englesnak
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: GKV efter 01 ſeptember , 2010, 06:59
Den føljeton er simpelthen så spændende, at jeg for en gangs skyld ønsker nogle dage vil gå lidt hurtigere, så vi alle kan glæde os over en Happy Ending.

VH Gunni.
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Marianne Vedel efter 01 ſeptember , 2010, 10:55
Nu skal der ikke lægges noget politisk i rød og blå, når jeg valgte blå som djævlefarven er det fordi det lille djævleikon er blåt  ;)
Men til det glade budskab: englen har bedst gennemslagskraft, for der er stadig 15 MEGET aktive fødesøgende kyllinger.
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Ankerine efter 01 ſeptember , 2010, 12:24
Det er da fantastisk. Håber at det lykkes for dig. Du har jo også gjort alt hvad du kunne for at bruge dine erfaringer fra sidste år. Du har bestemt fortjent at det går godt. Sådan at håndtere "buffalo-orm" /3 og andet kryb - det er sejt gået /o
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Christina efter 01 ſeptember , 2010, 20:22
Nu skal der ikke lægges noget politisk i rød og blå, når jeg valgte blå som djævlefarven er det fordi det lille djævleikon er blåt  ;)

*g *g *g

Og skønt at de alle har det godt!!! *h
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Marianne Vedel efter 02 ſeptember , 2010, 09:21
Kedelig morgenberetning uden drama.
Har tømt insektfælder, der var mange fine biller, har siddet lidt i drivhuset og nydt de 15 (vist nok for de er svære at tælle) kyllinger og deres forældre, mens de åd biller m.m.
Jeg kan godt se, tråden er ved at blive triviel  ;D Men lige på det her punkt passer det mig ganske glimrende.
Jeg håber, den kan slutte på et tidspunkt med et "og de levede alle sammen lykkeligt til deres dages ende" *k
Nu er de en uge gamle.  <I

Åh ja, jeg glemte lige, de er ved at blive nogle små tyksakker *p
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: GKV efter 02 ſeptember , 2010, 09:29
Jeg læser med glæde en kedelig morgenberetning, er slet ikke interesseret i drama overhovedet. Bliv endelig ved, selvom du føler at det er gentagelser, så meget desto bedre /o /o

VH Gunni.
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Tanja S.B. efter 02 ſeptember , 2010, 09:51
Jeg læser med glæde en kedelig morgenberetning, er slet ikke interesseret i drama overhovedet. Bliv endelig ved, selvom du føler at det er gentagelser, så meget desto bedre /o /o

VH Gunni.

Også mig /o Her drømmer vi ikke om drama, jeg håber virkelig det bliver ved på denne måde, Marianne *h

Åh ja, jeg glemte lige, de er ved at blive nogle små tyksakker *p

Det er da klart med alt det lækre kravl deres største mor finder til dem <M
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Lene, Rungsted efter 02 ſeptember , 2010, 10:05
Her heppes der også dagligt Marianne. /o

Vagtel kyllinger er nok de mest henrivende små væsner. Du ved at vores lille Lucky som vi havde sidste år gjorde et uudsletteligt indtryk på os. <F <-
http://fjerkrae.dk/prod/index.php?topic=5457.30
Tilladte mig lige at linke til tråden om Lucky for nu kom jeg jo lige en tur ned af memoria lane.

Jeg kan godt se på Thor, når han lige checker dine vagtelkyllingers ve og vel, at Lucky spøger lidt  :'( .

Du er fantastisk med dit engagement og insektindsamlingerne. Du må i den grad overraske mange af dine nærmeste.
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Marianne Vedel efter 02 ſeptember , 2010, 10:51
Årh Lene, jeg sad lige og kikkede på billeder af lille Lucky  :'(
Hvor er det godt, du har de billeder!
Vagtelkyllinger sprænger nuttethedsskalaen *p
Mine virker nysgerrige og geskæftige, og de færdes i hele drivhuset - gerne på egen hånd. Men de snupper stadig en lur, vel nok en gang eller to i timen.
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Marianne Vedel efter 02 ſeptember , 2010, 13:10
Dagens film- og billedreportage:
I filmen får man også et lille indtryk af hvordan de myldrer over hele drivhuset.
Der spises bl.a. maddiker (http://www.youtube.com/watch?v=L5MLRk9TKMo)

Myreæg fra haven, de er ret små (http://www.youtube.com/watch?v=Ze4dD9OkpQc)

Spisetid (http://www.youtube.com/watch?v=WzbqFRDo0po)

Med næbbet i maden:
(http://fjerkrae.dk/cpg1416/albums/userpics/10358/normal_DSC03424.JPG) (http://fjerkrae.dk/cpg1416/albums/userpics/10358/DSC03424.JPG)

Det kan være meget godt med bladlus i drivhuset
(http://fjerkrae.dk/cpg1416/albums/userpics/10358/normal_DSC03425.JPG) (http://fjerkrae.dk/cpg1416/albums/userpics/10358/DSC03425.JPG)

Mor og far og de fleste af kyllingerne:
(http://fjerkrae.dk/cpg1416/albums/userpics/10358/normal_DSC03428.JPG) (http://fjerkrae.dk/cpg1416/albums/userpics/10358/DSC03428.JPG)

Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Marianne M. efter 02 ſeptember , 2010, 13:30
Nøj, hvor de stortrives, kvikke og trivelige... jeg tror slet ikke du skal bekymre dig  :D
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Bjarne Andersen efter 02 ſeptember , 2010, 13:53
Jeg må nok sige at jeg er noget overasket over at der ikke er gået så meget som en kylling til på nuværede tidspunkt.
Der plejer altid at være et par stykker der er lidt svage og bukker under indefor de første dage.

Samtidig ved jeg også af erfaring at kyllingerne er noget stærkere når de går hos forældrefuglene, formentlig på grund af at de ikke stesses så meget som ved kunstig varme.
Stess er en af de faktore der tager livet af flest vagtler sammen med fugtigt underlag og saftigt grønt.

Hvis alle kyllingerne går til gode er det et resultat udover det almindelige.
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Johanne Schiødt efter 02 ſeptember , 2010, 16:49
Hold da op /o
Tillykke tillykke tillykke.

Skal der vagtel på menuen til vinter? *g
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Marianne Vedel efter 02 ſeptember , 2010, 17:24
Det kan da godt være, Johanne, men ikke bobwhite vagtler  ;D
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Marianne Vedel efter 03 ſeptember , 2010, 09:36
Morgen rapport fra drivhuset:
Så vidt jeg kunne tælle, er der stadig 15 aktive, fødesøgende kyllinger. *y
Der er begyndt at være stor forskel på kuldets Benjamin og kuldets Samson, den største ser næsten dobbelt så stor ud som den mindste, og den er også meget længere i udviklingen mht. fjersætning osv. Den mindste virker dog lige så kvik som de andre. Så jeg håber den også bliver en stor smuk hvid vagtel om nogle uger. *k Den virke i hvert fald ikke skravlet.

Jeg sender også en venlig tanke til vejrguderne, vejret har virkelig været med os.  <E

Alt i alt må jeg sige er de er nogle frygtelige tidsrøvere, de er så ubeskriveligt henrivende og har sådan en fantastisk adfærd - også de voksne - så man bare kan kikke på dem i timevis *p
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Tanja S.B. efter 03 ſeptember , 2010, 10:36
 *h
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Marianne Vedel efter 06 ſeptember , 2010, 17:19
Jeg har ikke fået taget billeder, men mine små har ændret sig meget, de er rigtig ved at sætte fjer nu - alle 15 *y
Der er stadig stor forskel i størrelse, og de største er selvfølgelig også længst fremme i fjersætningen.
Alle virker kvikke og sunde, *p
Jeg skal nok tage nogle billeder om lidt.  /o
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: John Mejland efter 06 ſeptember , 2010, 18:21

Billeder nu!!!!!!!!!!!!!!! vi kan ikke vente :D
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Marianne Vedel efter 06 ſeptember , 2010, 18:53
Det bliver først i morgen, men jeg skal nok få taget nogen - på spejderære  ;D
Dagen i dag er simpelthen fløjet af sted.
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: John Mejland efter 06 ſeptember , 2010, 20:08
Øv så får jeg dem først set sent, jeg skal til sølvbryllup i Tarm bowlingcenter i morgen, og har fået forbud mod at smutte over åen ;D
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Marianne Vedel efter 06 ſeptember , 2010, 20:35
Jeg nåede lige at få taget et par billeder med min mobil, inden jeg skulle til varmtvandsbassintræning  :D

(http://fjerkrae.dk/cpg1416/albums/userpics/10358/normal_06092010172.jpg) (http://fjerkrae.dk/cpg1416/albums/userpics/10358/06092010172.jpg)

og

(http://fjerkrae.dk/cpg1416/albums/userpics/10358/normal_06092010171.jpg) (http://fjerkrae.dk/cpg1416/albums/userpics/10358/06092010171.jpg)

Hvis man klikker billederne store, kan man tydeligt se, at de rigtig er ved at sætte fjer *p

Øv, det er da ærgerligt, du er så tæt på, og så ikke kan se dem "live".
Men håber I får en god fest  /o
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Tanja S.B. efter 06 ſeptember , 2010, 20:46
Marianne, det er altså bare 15 små mirakler *p
De har vel et par kritiske dage endnu, men man nægter næsten at tro på, at noget kan gå galt for de små dimse-dutter nu. Enhver kan jo se, at de trives og at du gør det godt /o
Jeg krydser stadig fingre (men kan ikke lade være med at være meget optimistisk!!) *k
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: John Mejland efter 06 ſeptember , 2010, 21:13
De er godt nok nuser, aktive unger i en god foderstand skal nok klare at vi får et par dage med halvkedeligt vejr, jeg kan godt forstå at det næsten er ligeså spændende som en gyser at holde mandtal hver morgen.
 De opdager hvis jeg smutter fra festen, det var ellers fristende.
Jeg skulle få Bob rød her på lørdag i rugemaskinen men de er jo lidt kedlige at se på  i forhold til de snehvide skønheder her.

Mine Bob grå er begyndt æglægning i volieren nu efter fjerskift, jeg ikke lige hvad jeg gør, det er nok blevet for kold til at de selv kan klare det, så det bliver nok også rugeren, desværre.
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: frida efter 06 ſeptember , 2010, 21:43
Uhhh. De ser så lille, bitte og skrøbelige ud. Men jeg er sikker på de alle vokser op, og kommer til at se lille, bitte og robuste ud /o
Tusind tak for kigget på en mikroverden ;)
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Christina efter 06 ſeptember , 2010, 21:54
De er bare så skønne! Helt fantastisk at de alle lever!!! *p
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Bjarne Andersen efter 06 ſeptember , 2010, 22:35
Ja jeg måber stadig, at det er muligt så længe at holde liv i 15 vagtelkyllinger.
Rådene om foder og bundforhold samt ikke mindst Mariannes stædighed er skyld i at det lykkes.

Så Marianne efter hvad jeg kan se er du klar til hjelmvagtler som det næste projekt. Du har godtnok sagt på et tidspunkt at du ikke kunne give disse fugle optimale forhold.
Hvis du fuldender det projekt du har gang i nu er Hjelmvagtler heller ikke noget problem.

Jeg havde selv den samme stædighed da jeg i sin tid startede med vagtler.
De første 2 år midstede jeg ca. 80 % af både de gamle vagtler og kyllingerne.
Min kone rystede på hovedet af mig i 2 år og opfodrede mig til at sælge vagtlerne gang på gang når jeg samlede døde vagtler op.
Men efter 2 år havde jeg lært det der skulle til for at få kyllingerne til at overleve og i kraft af dette var der heller ingen problemmer med de voksne vagtler længere.

Lidt det samme gør sig gældende ved udstilling af fjerkræ og andre dyr.
Det at komme med i toppen kræver også i de fleste tilfælde tid og stædighed.
De der opgiver på halvvejen opnår heller ikke noget resultat, de  stopper før de har lært det.

Det glæder mig virkelig at se at stædighed og vedholdenhed og interesse for fuglenes ve og vel belønnes med et så godt resultat som her er på vej til at blive opnået  

Jeg kunne godt tænke mig at Marianne lavede en samlet artikel om opdrættet som jeg måtte bruge til nogle landsdækkende blade samt nogle forum.

Et så godt resultat fortjerne at flere høre om, og ikke mindst glæden ved at have med vagtler at gøre.  
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: John Mejland efter 07 ſeptember , 2010, 07:11
Bjarne, var det ikke en ide at du skrev/lavede en hæfte om vagtel-hold og opdræt af de forskellige typer vagtler, noget i retning af det JV lavede om gråpapegøjer.
Jeg ved godt du har din hjemmeside, besøger den jævnlig, og dine råd her på forum, men det ville da være dejligt at have noget samlet.

Ja Mariannes opdræt er helt fantastisk, det er spændende hver dag at åbne for forum, og glæde sig over at det stadig går super.
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Marianne Vedel efter 07 ſeptember , 2010, 09:24
Tak for jeres pæne ord, men jeg er nu nok også ret heldig med vejr osv.
Med fare for at lyde triviel, har jeg igen talt 15 livlige kyllinger.
Jeg havde ikke kamera, men kun mobil med, så kvaliteten er ikke helt så god.
12 døgn gamle og alle stadig i live (http://www.youtube.com/watch?v=UpKv-YReaHY)
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Henriette Hall efter 07 ſeptember , 2010, 09:33
Fin lille film. Hvor er det flot Marianne. Stædighed og vilje belønner sig helt klart. Tillykke med de små fjerede "børnebørn".  /o
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Marianne Vedel efter 07 ſeptember , 2010, 10:19
Her er lige en lille film mere.
Film med flere glade kyllinger (http://www.youtube.com/watch?v=uWQr0SKt9rc)
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Ina.... efter 07 ſeptember , 2010, 12:15
Det er da helt vildt som de vokser hurtigt  /o
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: GKV efter 07 ſeptember , 2010, 12:43
 <O <O <O <M <I Herligt!!! Bare Herligt.

VH Gunni.
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Marianne Vedel efter 08 ſeptember , 2010, 09:22
Stadig 15 skønne kyllinger, som mere og mere begynder at ligne rigtige små vagtler. De er selvfølgelig noget pjuskede og ikke fuldt befjedrede endnu. *p
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Marianne Vedel efter 08 ſeptember , 2010, 16:01
Jeg har lige siddet en halv times tid i drivhuset og nydt mine vagtler. *p Jeg er så forelsket i dem og vist nok lettere kulret (mere end normalt  ;) )
Jeg synes virkelig, de begynder at ligne små vagtler.
Jeg er virkelig begyndt at tro på, at de alle vil klare sig, men jeg krydser stadig fingre. *k
(http://fjerkrae.dk/cpg1416/albums/userpics/10358/normal_08092010183.jpg) (http://fjerkrae.dk/cpg1416/albums/userpics/10358/08092010183.jpg)

(http://fjerkrae.dk/cpg1416/albums/userpics/10358/normal_08092010179.jpg) (http://fjerkrae.dk/cpg1416/albums/userpics/10358/08092010179.jpg)
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Tommy Andersen efter 08 ſeptember , 2010, 16:43
Hej


Er det registeret som første opdræt eller var det dem fra sidste år der var det.


Tommy
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Marianne Vedel efter 08 ſeptember , 2010, 16:49
Jeg tror ikke, noget er registreret nogen steder, jeg har i hvert fald ikke gjort det.
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Marianne Vedel efter 09 ſeptember , 2010, 08:51
Jeg er klar over, at det er ved at blive trivielt at høre, og at det også i den grad mangler dramatik, men altså mine 15 vagtelkyllinger og deres forældre beder hilse og sige, at de har det udmærket og alle planlægger at dø af alderdom. *y
Forresten, der var da lidt drama, da de koldblodigt myrdede og åd de insekter, jeg gav dem *f
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: John Mejland efter 09 ſeptember , 2010, 12:12
Trivielt? nej slet ikke, jeg elsker trivialitet eks. nyder jeg da at vågne op hver morgen /o

Nu tror jeg ikke at vejret kan gøre dem noget, nu skal der mere dramatiske ting til inden der sker noget.
Jeg har en anelse om at de får meget animalsk protein, jeg ved egentlig ikke om det kan blive for meget eller det er derfor at de klarer sig så godt, men Bjarne kommer nu nok med en løftet finger hvis det er ved at ske.

Jeg fik en lille Bob rød i rugeren inat, det skulle så ikke have sket før lørdag, hvor der kommer flere, så den må lige kede sig et par dage.
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Marianne Vedel efter 09 ſeptember , 2010, 13:29
John, jeg har læst en del om bobwhite vagtler bl.a. på University of Michigan's hjemmeside, der står at ungerne er helt afhængige af insekter som fødekilde:
http://animaldiversity.ummz.umich.edu/site/accounts/information/Colinus_virginianus.html
Men det kan da godt være jeg giver dem for mange, jeg vil lige høre hos Bjarne.
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: John Mejland efter 09 ſeptember , 2010, 14:46
Det er måske lidt det samme som agerhøns, som de jo også minder en del om, der lever kyllingerne også i starten af en stor del animalsk føde.

Jeg er før af bare godhed kommet til at overfodre med fugles livretter.

Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Marianne Vedel efter 09 ſeptember , 2010, 17:35
Her er lige sidste nyt fra bobwhitevagtelland:
Mine skønne kyllinge (http://www.youtube.com/watch?v=9alD-VmcGQg)

(http://fjerkrae.dk/cpg1416/albums/userpics/10358/normal_DSC03454.JPG) (http://fjerkrae.dk/cpg1416/albums/userpics/10358/DSC03454.JPG)
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Bjarne Andersen efter 09 ſeptember , 2010, 19:22
Jeg tror ikke at man kan give for meget levende foder til vagtler.
I naturen vælger de det der er levende frem for frø og lignede.

det er noget helt andet hvis det drejer sig om foder hvor proteinerne er direkte udvunden med henblik på foder.

Det er noget andet med vegetabilsk protein, her kan man godt bruge for meget og især når man spire frø der i forvejen har højt protein indehold. I dette tilfælde giver det urinsyregigt. Urinsyregigt viser sig ved at de får stive vinger og ben og har svært ved at flyve og gå.
I nogle tilfælde kan man rede dem ved at bruge tvekulsur natron og proteinfatig foder.

Jeg har ikke hørt om proteinforgiftning med animalske proteiner fra levende foder til fugle der lever af insekter.

Omkring vandopløslige vitaminer.
Her mener man ikke at der kan bruges for meget da det udskilles via. afføringen.
Jeg har dog erfaring for det modsatte.
Både fedtopløslige og vandopløslige vitaminer kan overdoseres.
Her taler vi også om kunstig fremstillet produkter der er baseret på et tilskud.

Omkring frø og foder der feder meget er det rigtigt at fugle ofte foretrækker det der feder mest og ved at fodre med det fuglene bedst kan lide kan man ledt løbe ind i problemmer med overfede fugle. Derfor er det vigtigt at foderet er sammensat så det tager højde herfor.
Hvis vi bliver tilbudt flødeboller og rugbrød og kun spiser flødebollerne går det også galt for os
 
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Christina efter 09 ſeptember , 2010, 20:47
Marianne, jeg ELSKER de trivielle svar i denne tråd *p

Havde du overhovedet regnet med at du ville ende med hele 15 kyllinger?! :o :D Hvad er dine planer egentlig med dem? :D Og hvornår kan du se forskel på kønnet? :)
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Johanne Schiødt efter 09 ſeptember , 2010, 22:17
Christina- nu er jeg ikke Marianne, men jeg tror allerede hun er i gang med at planlægge hvor hendes 15 nye drivhuse skal være *f *h
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Marianne Vedel efter 09 ſeptember , 2010, 22:36
Lad os nu lige se om de klarer den *k Det sætter i med dårligt vejr i den næste tid, så det er ikke givet.
Men ellers skal jeg af med dem, der kan kun gå et par vagtler i mit drivhus, de kan sikkert være der alle sammen vinteren over, for bobwhite vagtler samler sig i flokke om efteråret, og lever i flokken indtil foråret, hvor de udparrer sig.
Det er lidt svært at se forskel på kønnene i den hvide bobwhite vagtel, men der er lidt forskel på bredden af hovedet.
Jeg havde overhovedet ikke turdet tro på alle de kyllinger, jeg ville have været lykkelig, hvis bare et par stykker havde klaret det, men nu tror jeg på, at der er en chance, for at flere klarer sig. *k  <+
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Ina.... efter 09 ſeptember , 2010, 23:34
Mon ikke de klare den Marianne, det har jo været optimale forhold for dem indtil nu, og de er godt i stand og næsten fuldfjerede, så hvad kan da gå galt fordi der et stykke tid kommer regn og blæst, de går jo trygt i dit drivhus, og de kan så vidt jeg har forstået godt tåle kulde.

Jeg er sikker på at de nok skal klare lidt efterår..... /o
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Marianne Vedel efter 10 ſeptember , 2010, 13:15
Jeg har lige siddet en halv times tid i drivhuset og kikket på mine vagtler. De ser altså sjove ud med de store vinger, der nærmest ser ud som om de er købt til at vokse i. De kan nu god finde ud af at bruge deres store vinger, og har lavet en del flyveøvelser, hvor de er fløjet op i nektarintræet og op på sådan et lille halvtag, der står der inde, så der er et sted med skygge på varme dage.
*o *o                                                         *o *o
          <I Jeg elsker mine bobwhite vagtler <I
*o *o                                                         *o *o
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Lene Lestat efter 10 ſeptember , 2010, 13:55
Det er dejligt at høre at det endelig er lykkedes og 15 stk. er da et pænt stort kuld /o

Har du ring på de gamle ? for ellers (hvis de skal gå vinteren over) kan det måske være svært at se forskel på dem til sidst.
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Marianne Vedel efter 10 ſeptember , 2010, 17:34
Ringe, du si'r noget, Lene, der skal jeg lige være opmærksom. Hannen tror jeg nu nok, jeg kan kende, for han har en sort plet på vingen, men hunnen.
Ja, jeg er utrolig tilfreds med sådan et stort kuld, det er LANGT over noget jeg havde turdet håbe på.  :D
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Lene Lestat efter 10 ſeptember , 2010, 17:36
Det ville jo være synd og skam hvis man f.eks fik solgt hunnen fordi man ikke kunne se forskel på dem..
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: John Mejland efter 11 ſeptember , 2010, 19:39
Altså Marianne, fordi vi har en her på fora der skal giftes skal vi vel ikke snydes for den daglige opdatering, vi kunne jo tro at det var helt galt. :D
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Marianne Vedel efter 12 ſeptember , 2010, 10:19
Hvem skal giftes, John?
Jeg har ikke været hjemme i går.
Jeg var til begravelse om formiddagen.
Resten af dagen var jeg sammen med mine gamle studiekammerater, vi er en gruppe, der mødes en gang om året, næste år har vi 30 års jubilæum, det er rigtig hyggeligt  :D Vi kender jo hinanden rigtig godt.
Men dagens rapport kommer her:
15 dejlige kyllinger
Glade kyllinger (http://www.youtube.com/watch?v=wWTDapdLxuY)
Er det så sært, at jeg er glad? (http://www.youtube.com/watch?v=zHlt5GBnF2o)

(http://fjerkrae.dk/cpg1416/albums/userpics/10358/normal_DSC03468.JPG) (http://fjerkrae.dk/cpg1416/albums/userpics/10358/DSC03468.JPG)

Bob holder vagt

(http://fjerkrae.dk/cpg1416/albums/userpics/10358/normal_DSC03471.JPG) (http://fjerkrae.dk/cpg1416/albums/userpics/10358/DSC03471.JPG)
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Lene, Rungsted efter 12 ſeptember , 2010, 13:24
Nej, Det er dælme ikke sært søde marianne. Med alle de anstrengelser og gode tiltag du og søren gør for jeres dyr er det ihvertfald også velfortjent.
De er bare kære og jeg kan i den grad godt se det terapeutiske i at tilbringe tid i det drivhus.
Jeg glæder mig dagligt sammen med Thor over jeres sprællevende bobber. *p
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: John Mejland efter 12 ſeptember , 2010, 14:16

Hej Marianne, nej nej jeg blev godt nok gift for mange mange år siden, men JanR kan nu kalde sig nygift.
Og de kyllinger er altså stadig bare for søde.
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Marianne Vedel efter 12 ſeptember , 2010, 14:44
Jeg har lige siddet der ovre, og en af kyllingerne har en skramme på bagsiden af det ene ben (ved ikke om man kan sige "på hælen eller nederst på skinnebenet" hos fugle?).
Man kan se, den er lidt besværet af det, men det ser ikke betændt ud, den spiser og ordner fjer, og dens klatter er fine, den futter bare ikke så meget rundt, som de andre gør. Jeg håber, den får det fint igen. *k
Og JA, JA, JA, de er i den grad søde. *h
De er ikke sådan tamme, men de er heller ikke bange, og spiser melorm af hånden, men jeg tror, det ville være svært (umuligt) at fange en ved højlys dag. Men i min verden er det sådan, det skal være; jeg nyder at kikke på deres adfærd, som jeg tror ligger tæt på den adfærd, de har i naturen.
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Marianne Vedel efter 12 ſeptember , 2010, 19:59
Den kylling, der har slået benet har det heldigvis lidt bedre nu  /o
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Ina.... efter 12 ſeptember , 2010, 22:51
Du har da altid en enkelt lille bekymring til at holde dig på tæerne,,,,, godt det går bedre med benet... /o

Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Bjarne Andersen efter 12 ſeptember , 2010, 23:44
Den kylling, der har slået benet har det heldigvis lidt bedre nu  /o

Har du lagt mærke til om det er en af de andre der har tacklet den, ;)
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: John Mejland efter 13 ſeptember , 2010, 06:41
Det er nok en sportsskade, de er begyndt at spille bob ;D
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Marianne Vedel efter 13 ſeptember , 2010, 07:08
Det ser ikke ud som om kyllingerne er efter hinanden, tvært imod var der nogle af dens søskende, der lagde sig ved siden af den, når den hvilede sig, og nogle der nussede den med næbbet.
Det vildeste, der sker mellem kyllingerne, er at de stjæler lækkerier fra hinanden  ;D ; på det punkt ligner de vist andre børn og kyllinger.
Jeg har ingen anelse om, hvordan den har skadet benet. Jeg ved heller ikke helt, hvad der er sket med benet, for jeg har ikke haft den i hænderne, men kun set det på lidt afstand, for jeg vurderede, at jeg ville skade den mere ved at forsøge at fange den, og så vidt jeg kunne se, var der sårskorpe, resten af benet var fint lyserødt.
Men jeg tror (og håber), at hvis bare den er nogenlunde mobil, og der ellers er tilgængelig mad og drikke, så skal den nok komme sig igen.
Jeg kikker først til dem om en times tid, men jeg håber på det bedste. *k

Man må jo også sige, at kyllingerne af og til får en hård medfart af de voksne, utilsigtet ganske vist, men det er sket mange, mange gange, at en af kyllingerne er blevet trådt på af de voksne, eller at den er blevet sparket godt bagud, når de har skrabet i underlaget. Det tager de åbenbart ikke skade af. De er faktisk ret seje *p
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Marianne Vedel efter 13 ſeptember , 2010, 14:32
Har lige været i drivhuset med dagens ration af melorm, det er altid sjovt  :D
Mine kyllinger vokser og stortrives. Den med benet er stadig knap så let til bens, som de andre, men ser ud til at den nok skal komme sig.  :D
Der håndfodres med melorme (http://www.youtube.com/watch?v=UjMlGgefsxE)
Er det så sært, jeg er forelsket? (http://www.youtube.com/watch?v=vBq7wBgsKpw)

Her håndfodrer jeg en af kyllingerne, de er store nu.
(http://fjerkrae.dk/cpg1416/albums/userpics/10358/normal_DSC03476.JPG) (http://fjerkrae.dk/cpg1416/albums/userpics/10358/DSC03476.JPG)
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Christina efter 13 ſeptember , 2010, 19:40
Nåååårh! *p
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Bjarne Andersen efter 13 ſeptember , 2010, 22:26
De er da ikke så lidt forkælet.

Ih hvor er det skønt at se den tillid selv kyllingerne allerede har  <M.

Når dyr og fugle er så tilidsfulde får glæden ved at holde dyr en helt anden dimension. *y
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Marianne Vedel efter 14 ſeptember , 2010, 07:02
Tak Christina og Bjarne  <E
Citér
Når dyr og fugle er så tillidsfulde får glæden ved at holde dyr en helt anden dimension.
Det er i den grad en kilde til daglig glæde at passe og iagttage mine dyr. Lige for tiden er det nok vagtlerne, der får mest opmærksomhed, men jeg glæder mig også over mine dejlige høns og skønne katte. Bedst er det selvfølgelig, når der ikke er nogen problemer, men vi ta'r det hele med.
I virkeligheden er det også en form for egoisme, for når mine dyr har det godt, bli'r jeg glad.
Når alt kommer til alt holder vi jo dyrene for vores egen skyld  <D
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Marianne Vedel efter 14 ſeptember , 2010, 09:14
De fantastiske Femten har det stadig godt:
Her kan man se 14 af de 15  kyllinger, der er en øverst til højre lige rundt om hjørnet på kapillærkassen, som kan anes og en gemmer sig bag vandingsrøret i venstre side. Selvfølgelig skulle de lige smutte, netop som jeg troede, at jeg havde "fanget" alle:

(http://fjerkrae.dk/cpg1416/albums/userpics/10358/normal_14092010184.jpg) (http://fjerkrae.dk/cpg1416/albums/userpics/10358/14092010184.jpg)

Og her er en lille nysgerrig kylling. Så kær, da jeg satte hånden med mobilen ned, kom hun jo lige hen for at se, om der måske også var lidt lækkert spiseligt. Desværre gik hun så tæt på, at billedet blev lidt uskarpt:

(http://fjerkrae.dk/cpg1416/albums/userpics/10358/normal_14092010185.jpg) (http://fjerkrae.dk/cpg1416/albums/userpics/10358/14092010185.jpg)
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Marianne Vedel efter 14 ſeptember , 2010, 10:31
Jeg har et spørgsmål til dig, Bjarne:
Hvornår skal jeg mon gå over til voksefoder og droppe startfoderet?
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Ina.... efter 15 ſeptember , 2010, 00:26
 Og så det søde lille ansigt lige ind i kameraet  :)
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Marianne Vedel efter 15 ſeptember , 2010, 09:14
Ditto *g altså intet nyt fra drivhuset.
Jeg skal sådan passe på, hvor jeg sætter mine fødder, for de små er så nysgerrige, at de absolut skal han og pikke med næbbet i mine træsko. *p *p *p
Når jeg har mine hænder nær bunden kommer de susende og piller i mine fingre, de er især interesserede i mine ringe og negle.
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Bjarne Andersen efter 15 ſeptember , 2010, 14:19
Hvornår skal jeg mon gå over til voksefoder og droppe startfoderet?
.

Når kyllingerne er ca. 2/3 af voksen størrelse plejer jeg at gå over på voksefoder.
Man skal så blot huske at give foderkalk eller andet tilskud med foderkalk i samt vitaminer når de begynder at fælde til voksen dragt, da de her skifter hele fjerdragten og det kræver energi. Men jeg tror at dine vagtelkyllinger har et godt lager efter det foder de har fået som små og derfor er de formentlig godt rustet til dette fjerskift.
Det er ikke nogen fordel at sælge eller flytte vagtlerne før de er igenem den første fældning, da dette også tære på kræfterne
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Marianne Vedel efter 16 ſeptember , 2010, 09:04
Tak Bjarne  <E
Vi fejrer fødselsdag i dag:
TRE UGER!!!!!!!!!
Alle 15 kyllinger og deres forældre var i fin form her til morgen. Nu hvor temperaturen er faldet i dagtimerne, er det fint, at de stort set er fuldfjerede.
Kyllingerne og deres forældre kender tydeligvis både Søren og mig. I går ville jeg vise dem til vores søn, og det var meget tydeligt, at de blev opskræmte af at han gik på en anden måde. Jeg tror, at det var fordi han nærmede sig drivhuset med raske skridt.
Jeg forsøger at tvinge dem til at spise mere og mere tørfoder. Om morgenen får de kun tørfoder, så får de insekter og maddiker op af formiddagen i mindre mængder end i begyndelsen, og endelig dagens højdepunkt når de får melorm midt på eftermiddagen. Her fodrer jeg dem først med hænderne, så de lærer at spise af hånden, og det er de rigtig gode til.
Jeg skal sådan kikke, hvor jeg sætter fødderne, for de myldrer rundt mellem benene på mig, de er slet ikke bange.  <. <. <.
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Ina.... efter 16 ſeptember , 2010, 09:09
Endelig kom morgenens opdatering fra drivhuset,,,,
Tillykke med den store dag til de små fugle. /o
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: GKV efter 16 ſeptember , 2010, 09:20
Tillykke med fødselsdagen, <I <I <L <L hvor er det bare dejligt at læse at det fortsat går så godt.Vi følger spændt med herhjemme.

VH Gunni.
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Marianne Vedel efter 16 ſeptember , 2010, 10:54
Tak, Ina, Gunni og Jørn.
Jeg tror virkelig på at det kan lykkes nu. *k
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Marianne Vedel efter 16 ſeptember , 2010, 12:47
Dagens billedreportage  ;D :

Her ses 14 af de 15 kyllinger:

(http://fjerkrae.dk/cpg1416/albums/userpics/10358/normal_DSC03486.JPG) (http://fjerkrae.dk/cpg1416/albums/userpics/10358/DSC03486.JPG)

Nogle små nysgerrige kyllinger:

(http://fjerkrae.dk/cpg1416/albums/userpics/10358/normal_DSC03488.JPG) (http://fjerkrae.dk/cpg1416/albums/userpics/10358/DSC03488.JPG)

Det varer stadig noget, inden de er lige så store, som de voksne er:

(http://fjerkrae.dk/cpg1416/albums/userpics/10358/normal_DSC03485.JPG) (http://fjerkrae.dk/cpg1416/albums/userpics/10358/DSC03485.JPG)

Den kylling, der havde et sår på benet, kan nu ikke længere skelnes fra de andre *y
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Johanne Schiødt efter 16 ſeptember , 2010, 12:48
De ligner altså almindelige kyllinger <L *p hvor er de kære /o
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Marianne Vedel efter 16 ſeptember , 2010, 13:40
Tak Johanne.
Billederne er nok ikke så gode, for de ligner faktisk voksne vagtler mere og mere.
Her er lige en lille film af tre af kyllingerne, hvor de støvbader:
Kyllingerne støvbader (http://www.youtube.com/watch?v=f8i7zbuau9Q)
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Bjarne Andersen efter 16 ſeptember , 2010, 16:10
Du skulle nok prøve at finde noget vasket sand og så tøre det.
Det vil formentlig også kunne rense de gamles fjerdragt.
Hvis du puter det i en stor balje evt. en af dem fra jem og fix hvor kanterne er skåret af så den er 25 - 30 cm. høj vil spildet ikke være så stort.
Jeg har i mange år brugt vasket sand til mine vagtler og det har fungeret godt.
Alm. bakkesand dur ikke da det misfarver vagtlerne.
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Marianne Vedel efter 16 ſeptember , 2010, 18:51
Jeg har prøvet at have en stor kattebakke stående med vasket sand i, men den brugte de bare aldrig, så efter næsten et år, tog jeg den ud igen.

Jeg kom lige til at tage nogle film og billeder, dvs. det var Søren, der tog dem.  /o

Min vagtler sidder på hånd (http://www.youtube.com/watch?v=fSux-67DfRc)

Min meget tamme vagtelkylling (http://www.youtube.com/watch?v=VrIA4vy4dWQ)

(http://fjerkrae.dk/cpg1416/albums/userpics/10358/normal_DSC03495.JPG) (http://fjerkrae.dk/cpg1416/albums/userpics/10358/DSC03495.JPG)

(http://fjerkrae.dk/cpg1416/albums/userpics/10358/normal_DSC03496.JPG) (http://fjerkrae.dk/cpg1416/albums/userpics/10358/DSC03496.JPG)
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: John Mejland efter 16 ſeptember , 2010, 19:36
Er du begyndt at planlægge flere drivhuse? ;D
Det her går vist aldrig godt, det bliver meget svært at skulle skille sig af med nogle af dem.
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Marianne Vedel efter 16 ſeptember , 2010, 19:52
Du har ret, det bliver svært, John  <W
Men bobwhite vagtler er parfugle, og de tåler ikke andre i deres territorium i yngletiden så vidt jeg har kunnet læse mig til.
Jeg har da leget lidt med tanken om en volière, men det tror jeg ikke, jeg skal have.
Bobwhite er nogle helt utrolig elskelige og charmerende samt smukke fugle. Jeg har haft så mange glæder med dem.
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: John Mejland efter 17 ſeptember , 2010, 06:41
Nu kan en voliere jo være mange ting. http://www.ks-fugle.dk/ den er 19000m2 så vidt jeg husker.
Jeg har gået i den askillige gange, det er en oplevelse helt uden lige, han har vel danmarks største fuglehandel, i skulle bruge en ½ time på at køre derned..
Det var nu ikke for at du skulle lave en i den størrelse, men en god stor voliere der kan opdeles, det gør man så i yngletiden og derefter får de lov til at gå i flok.
Du burde jo for en sikkerheds skyld have flere par, selv om vi gerne vil lever de jo ikke evigt, et tordenvejr eller en kat der forskrækker dem, og der er en brækket hals.
Selvfølgelig sker det ikke, meen.
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Marianne Vedel efter 17 ſeptember , 2010, 09:33
Hold da op, John, det er da vildt imponerende  /o
Der skal vi hen og kikke.
Ved du, om man bare kan kikke ind i åbningstiden?
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Loppe efter 17 ſeptember , 2010, 10:10
Stort Tillykke med Fødselsdagen Marianne.

Kærligst fra Lugovets. <I <I <I <I <I <I <I <M *h !o <F

Jeg havde også fødselsdag igår /o
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: John Mejland efter 17 ſeptember , 2010, 10:12
Ja ja kik bare ind, du må gerne hilse fra mig, har kendt ham i mange mange år efterhånden, det er bedst midt-sidst på eftermiddagen ham er et stort B menneske selv om han ikke er over 165 cm. :D
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: John Mejland efter 17 ſeptember , 2010, 10:17
Altså Yngvild, jeg troede du var holdt op med at fylde år for længst ;D.
Men når du ikke er det, så stort tillykke.
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Loppe efter 17 ſeptember , 2010, 10:20
Altså Yngvild, jeg troede du var holdt op med at fylde år for længst ;D.
Men når du ikke er det, så stort tillykke.

Haha, jo jeg er stadig 29 så jeg har holdt op for nogle år siden... ;D

Skal forresten til Jan idag....
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Marianne Vedel efter 17 ſeptember , 2010, 18:53
Her er lige et sjældent syn, nemlig alle 17 samlet på et sted  /o

(http://fjerkrae.dk/cpg1416/albums/userpics/10358/normal_17092010187.jpg) (http://fjerkrae.dk/cpg1416/albums/userpics/10358/17092010187.jpg)

Her er der allerede en på vej ud af billedet:

(http://fjerkrae.dk/cpg1416/albums/userpics/10358/normal_17092010188.jpg) (http://fjerkrae.dk/cpg1416/albums/userpics/10358/17092010188.jpg)
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Marianne Vedel efter 18 ſeptember , 2010, 20:36
Ja, de lever stadig allesammen og har det godt 
<F <F <F <F <F <F <F <F <F <F <F <F <F <F <F <F <F
Trivielt - jeg ved det.  ;D
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Christina efter 18 ſeptember , 2010, 21:22
Fantastisk, Marianne, helt fantastisk, hvem skulle ha' troet det? *p

Og så vil jeg da også lige komme med et forsinket tillykke! *l Ville ønske vi alle havde adgang til fødselsdagslisten, men det ved du jo *e :D *l
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Marianne Vedel efter 19 ſeptember , 2010, 09:27
Jørn, begge billeder er taget samtidig, og ja, der er 15 kyllinger og to voksne på begge billeder, på det nederste er der en kylling på vej ud af billedet for oven.
Ja de er vokset godt, der er nogen forskel på mindste og største kylling i kuldet, men de små er lige så friske som de voksne.
I går aftes, da jeg puttede dem, bemærkede jeg at ca. halvdelen af kuldet ikke sover under forældrene mere. De ligger i en stor klump. Mine to har altid sovet på jorden tæt sammen; men nogle bobwhite sover på en gren, så vidt jeg har kunnet læse mig til.
Næ, jeg turde ikke tro på det, Christina, men jeg håbede og krydsede *k og nu vil jeg da blive meget forbavset, hvis noget gik galt, selv om der stadig er en lille stemme, der hvisker, at jeg ikke må blive for overmodig  ;)
Det var nu vagtelkyllingernes fødselsdag, jeg hentydede til, de var tre uger i torsdags - utroligt!
Jeg har lige været i gang med søndagmorgensyssel: sortering af maddiker, det er det sidste af en portion, så der er en del døde imellem. Hvis der er nogen, der tror at levende maddiker er klamme, så skulle de prøve at se de døde  /3
Men morgenens rapport siger, at at alle de små har det super godt - osse i dag *y
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Marianne Vedel efter 19 ſeptember , 2010, 10:09
Bjarne, hvor længe skal jeg blive ved med at give dem blå birkes?
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Bjarne Andersen efter 19 ſeptember , 2010, 11:36
Det skader ikke at blive ved med at give dem lidt Blå valmuefrø.
De har dog størst behov for dette som kyllinger for at holde styr på maven.
Mine voksne vagtler fik ofte et par gode håndfulde Blå valmuefrø i et par hundre kilo foder. Kyllingerne fik noget mere i deres foder.
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Marianne Vedel efter 20 ſeptember , 2010, 08:50
Her til morgen da jeg kom over i drivhuset, dansede alle De FANTASTISKE Femten rundt til
BeeGees' "Staying Alive"  (http://www.youtube.com/watch?v=IHWeuQyFouo)
Mens deres forældre bifaldende så til og regnen trommede takten på taget.
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: hanegalgak efter 20 ſeptember , 2010, 08:59
Glad i låget tilstand .... :D
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: John Mejland efter 20 ſeptember , 2010, 09:00
Hvis de så også viste tænder som brøderne gebis, så var det bare med at komme væk ;D

Det er herligt at se at der ikke sker noget, også nu efter at vi har fået et mere omskifteligt vejr.

Mine bob grå er begyndt at lægge æg hun samlede dem pænt, jeg har lagt dem i rugeren det er og bliver alt for koldt i volieren nu.
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Marianne Vedel efter 20 ſeptember , 2010, 11:13
Årh, John, jeg har sådan en livlig fantasi, så jeg fik lige et billede på nethinden af en dansende vagtler med gebisser i næbbet. Så jeg sad her og lo højt foran computeren *g
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Loppe efter 20 ſeptember , 2010, 11:19
Er dette et forsøg på at få premie for verdens længste fugletråd???? *f *f
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Marianne Vedel efter 20 ſeptember , 2010, 11:40
Citér
Er dette et forsøg på at få premie for verdens længste fugletråd?
Ja da...tror du jeg vinder?

Nej, det er et forsøg på at dele min glæde og kærlighed til mine skønne hvide bobwhite vagtler. *p
Sidste år var vi nogle stykker, der startede op som nybagte bobwhite vagtelejere. Desværre er nogle faldet fra pga. forskellige omstændigheder.
Det er også mit håb, at andre, der holder bobwhite, kan få glæde af mine erfaringer. *k
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Loppe efter 20 ſeptember , 2010, 11:54
Så dvs at jeg skal læse alle 260 indlæg og så blive overbevist?

 ;) ;D
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Marianne Vedel efter 20 ſeptember , 2010, 12:06
Tja, dit valg, Yngvild *f
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: John Mejland efter 20 ſeptember , 2010, 12:29
Sådan en tråd kan da blive en evighedstråd, man bliver aldrig færdig med at gøre erfaringer og lære når man har med dyr at gøre.
Jeg har haft volierefugle i over 35 år, og lærer stadig nyt og gør erfaringer, kan andre bruge noget af det er det da herligt, fejl bliver jo ikke mindre af at blive gentaget og kan jeg forhindre nogle er det da fint.
Når du læser lange tråde lærer man hurtigt hvilke skribenters indlæg der skal holdes øje med, nogle kan man hoppe let over, så tager det faktisk ikke så lang tid, kan man så yderligere fange trådstarters
sjæl ( kan ikke lige finde et andet ord) i indlæggene så bliver det jo lige så spændende som en krimi.
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Marianne Vedel efter 21 ſeptember , 2010, 20:29
De har det stadig godt, de flyver nu temmelig meget, og her i eftermiddag sad de mange forskellige steder rundt i drivhuset, og alle ret højt oppe. *p
John vi var en tur i Filskov i dag, det var helt fantastisk - WOW!!
Skulle hilse dig igen.
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Bjarne Andersen efter 21 ſeptember , 2010, 22:35
Er dette et forsøg på at få premie for verdens længste fugletråd???? *f *f

Kun menesker der ikke har holdt vagtler og ved hvor mange glæde de giver vil skrive ovenståede.
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Ina.... efter 21 ſeptember , 2010, 22:42
Ha der kan man se, jeg bliver meget klogere, jeg vidste da ikke at vagtler søgte op, jeg troede de små fugle gik på gulvet.....
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Loppe efter 22 ſeptember , 2010, 07:57
Kun menesker der ikke har holdt vagtler og ved hvor mange glæde de giver vil skrive ovenståede.

Bjarne dette blev skrevet inden jeg læste alle indlæggene ;)
Mine første vagtler er nu bestillet /o
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Marianne Vedel efter 22 ſeptember , 2010, 07:59
Hvad bestemte du dig for, Yngvild?
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: John Mejland efter 22 ſeptember , 2010, 10:20


Nok fjellryper ;D
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Marianne Vedel efter 22 ſeptember , 2010, 11:19
Det er sjovt at se på vagtlerne, forældrefuglene anbringer sig i hver sin ende af drivhuset på en lidt høj udsigtspost, så sidder de der og holder vagt, mens ungerne tonser rundt og spiser, drikker og hvad vagtelkyllinger nu får tiden til at gå med.
Der er en adfærd, som jeg spekulerer lidt over:
Når hønen vil trædes eller bliver trådt lægger hun sig fladt og siger en helt bestemt lyd. Jeg har lagt mærke til at kyllingerne gør det samme, når de voksne går forbi, og jeg spekulerer på om det kun er hønekyllingerne, eller om det tjener et helt andet formål, som f.eks. at sige pas på du ikke træder på mig?
De er flotte de strudsevagtler, Jørn  /o
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: John Mejland efter 22 ſeptember , 2010, 12:08
Nu havde det jo været rart med farvede ringe, så kunne man se om der kunne kønsbestemmes lidt på den måde, jeg tror det er hønerne, er der lidt forskel så du kan se om det er de samme der gør det hver gang?
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Marianne Vedel efter 22 ſeptember , 2010, 12:20
Jeg gætter selv på at det er hønekyllingerne, men kan slet ikke se forskel på kønnene, de er jo små hvide engle alle sammen. Men pudsigt er det, for ingen af kyllingerne er tilnærmelsesvis kønsmodne, det bliver de først næste år. Jeg skulle have en af de der farvede spray, som man mærker grise med.  *f
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Loppe efter 22 ſeptember , 2010, 12:53
Hvad bestemte du dig for, Yngvild?

Jumbo i første omgang ;) John skal udruge kyllinger til mig /o
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Loppe efter 22 ſeptember , 2010, 12:54


Hilsen til liten Trollen Yngvild.


Som min mand siger når der står "liten" så skulle du set hende  *g
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Loppe efter 22 ſeptember , 2010, 12:57
næste år. Jeg skulle have en af de der farvede spray, som man mærker grise med.  *f

Det bruger jeg på hvalpene ;)
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Loppe efter 22 ſeptember , 2010, 13:01

Nok fjellryper ;D

De smager iallefald bare helt utrolig fantastisk /o
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Bjarne Andersen efter 22 ſeptember , 2010, 16:44
Der er en adfærd, som jeg spekulerer lidt over:
Når hønen vil trædes eller bliver trådt lægger hun sig fladt og siger en helt bestemt lyd. Jeg har lagt mærke til at kyllingerne gør det samme, når de voksne går forbi, og jeg spekulerer på om det kun er hønekyllingerne, eller om det tjener et helt andet formål, som f.eks. at sige pas på du ikke træder på mig?

Der er ingen tvivl om at det kyllingerne signalere til forædrene er at de er dem underdanig og ikke ønsker konflikt.
Dette ændre sig til det modsatte når de bliver kønsmodne. I hvertilfælde hvad angår den gamle høne og kyllingerne.
Hvis de går under lidt trange forhold er det ikke unormalt at kyllingerne afliver den gamle høne men ikke deres søskne.
Hvordan de forholder sig over for deres far ved jeg ikke da jeg ikke har haft hanerne til at gå sammen med hønen og kyllingerne.

Den adfærd som Bob White kyllingerne udviser er normal i naturen også hos andre dyr for at undgå konflikter og det skulle ikke undre mig at også de unge hane kyllinger udviser denne adfærd, da det især er dem der kan komme i konflikt med den gamle hane.

I øvrigt heder Strudsvagtlerne også Hjelm vagtler og er ikke nogen vagtel for nybegynder da de stiller helt andre krav end de fleste vagtler. Foderet er også meget anderledes end til andre vagtler. samtidig er de prismæsigt i den dyre ende.
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Marianne Vedel efter 22 ſeptember , 2010, 17:37
Tak Bjarne, det er jo en rigtig god forklaring. Nu håber jeg, at jeg kan have dem gående sammen indtil foråret (marts), for det er egentlig min plan.
Hvordan gør man mon, når de skal fanges ind? Er det bedst i mørke, eller skal man mon bruge net?
De er ved at være pænt store nu, og de fleste har ret store halefjer.
Her er lige et af de sjældne billeder, hvor det lykkedes mig at fange alle 15 kyllinger samlet:

(http://fjerkrae.dk/cpg1416/albums/userpics/10358/normal_DSC03533.JPG) (http://fjerkrae.dk/cpg1416/albums/userpics/10358/DSC03533.JPG)

Her er de igen spredt for alle vinde, men som altid meget interesserede i mine hænder, for det kunne jo være, der var en enkelt melorm, selvom de kun får dem én gang om dagen:

(http://fjerkrae.dk/cpg1416/albums/userpics/10358/normal_DSC03535.JPG) (http://fjerkrae.dk/cpg1416/albums/userpics/10358/DSC03535.JPG)
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Bjarne Andersen efter 22 ſeptember , 2010, 20:07
Det er absolut ikke tilrådeligt at fange dem når det er mørkt, da de så vil flyve i alle retninger med stor kraft og vil let komme til skade herved.

Prøv at fange dem stille og rolig i et net ved dagslys.
Hvis du kan lokke dem ind i et bur og lukke stille og rolig for dem vil det være det bedste.

For mit eget vedkommend er det at fange fuglene også noget af det værste jeg ved.
I de fleste tilfælde kan jeg drive dem fra den ene voliere til en ander uden at fange dem.
Når fuglene i en lægere periode har været vandt til at gå i en voliere på 150 kvadratmeter og med ca. 3 meter til loftet er di i en utrolig god kondition og flyver meget hurtig. De bliver også en smule mere vilde end hvis de går i et lille bur, men de er langt flottere i fjerdragten og jeg er overbevist om at det er gladere fugle, da deres naturlige instinkter som hos Mariannes vagtler kommer tilbage igen.
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Marianne Vedel efter 22 ſeptember , 2010, 21:29
Der kan man se, jeg lærte noget nyt igen, jeg ville jo have troet, det var mest nænsomt at tage dem i mørket ligesom med høns.
Mine er jo ret tamme, så ved hjælp af melorm, skal jeg nu nok få fingrene i dem. Som det er nu kan jeg ae dem på brystet, samtidig med at de har en (tror jeg da) meget naturlig adfærd.
At se dette kuld vokse og studere deres adfærd, er nok en af de mest fantastiske dyreoplevelser jeg har haft. *y
Søren er også helt forgabt i dem.
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Ina.... efter 22 ſeptember , 2010, 21:39
Marianne hvis du nu starter med det samme med at give dem melorme i et bur, indelukke, eller lign.
når du så når marts sidder de og venter på deres melorme i buret, som du selvfølgelig har åbnet og lukket mange gange undervejs.
Bingo vagtler i bur  ::) måske
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Marianne Vedel efter 23 ſeptember , 2010, 07:11
Ved du hvad, Ina, det er en super god idé, jeg vil lige se, hvordan jeg kan få noget stillet an.  <E
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Loppe efter 23 ſeptember , 2010, 08:10
Hvor får man tag på melorm??
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: John Mejland efter 23 ſeptember , 2010, 08:17
Vagtel domptør /o det lyder da flot.

Du må da lave et lille show, når du nu skal dressere de farlige ormespisende vagtler ;D

Du skal starte med bare at sætte buret ind i drivhuset, så de vænnes til at den ikke er farlig.
De vænner sig faktisk utrolig hurtig til nye ting.

Jeg har mine gyldne i et stort bur lige pt, der skal lige omgruperes noget, og de er lynhurtigt blevet meget fortrolige, det vil jeg nu nok bruge i fremtiden, når der kommer nye til.
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Marianne Vedel efter 23 ſeptember , 2010, 08:44
Du kan købe melorm her:
http://www.dyrenes-verden.shoppinnet.com/?page=productlist&id_cat=1817&a=Levende-foder
Men du skal vide, at melorm ikke er specielt lødigt foder, det kan nærmest betragtes som slik, så mine får det højst én gang om dagen og i lille mængde.
Men da du nu er på Jesperhus, er der sikkert nogen der, der kan hjælpe dig, spørg nogen af dem, der tager sig af fuglene.
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: John Mejland efter 23 ſeptember , 2010, 08:59
Yngvild.
Du skal da bare have fat i Marina, hun bruger da masser til krybdyrerne, og hun har da garanteret andre mærkelige foderdyr.
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Loppe efter 23 ſeptember , 2010, 10:22
Hvad andet kan man give dem som animalsk protein??
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Marianne Vedel efter 23 ſeptember , 2010, 10:24
Jeg fodrer med FAV fra Danish Agro, desuden fanger jeg en masse insekter.
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Loppe efter 23 ſeptember , 2010, 10:35
Forstår jeg skulde haft vagtler for to mnd siden, vi var invaderet med fluer /d Har aldrig oplevet lignende >:(
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: John Mejland efter 23 ſeptember , 2010, 10:38
Marianne, hvor henter du FAV fra Danish Agro, Varde?

Loppe, du kan give dem noget magert hakket oksekød, ( fra en muh-ko, du ved ;D.)

Når man har bosat sig på "gylleøen" kan man da ikke forvente at det kun er sommerfugle der flyver rundt ;D
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Bjarne Andersen efter 23 ſeptember , 2010, 11:04
Arnfred Madsen i Bedsted i Thy. Her kan du købe melorme. Om han kun har i helle killo ved jeg ikke eller om han også sælger i små potioner.

Et kg koster ca 100 kr. Og her er til lang tid hvis de ligges på køl.
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Loppe efter 23 ſeptember , 2010, 11:12

Når man har bosat sig på "gylleøen" kan man da ikke forvente at det kun er sommerfugle der flyver rundt ;D

Altså John, jeg forstår nu at du finder på alt mulig at lave hver gang jeg siger vi kigger forbi <: Og du kan sige det sådant, at den gylle må jo være sluppet ud fra et sted for at samle sig til en hel Ø, så du bør føle dig noget skyldig  <B
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Loppe efter 23 ſeptember , 2010, 11:13
Arnfred Madsen i Bedsted i Thy. Her kan du købe melorme. Om han kun har i helle killo ved jeg ikke eller om han også sælger i små potioner.

Et kg koster ca 100 kr. Og her er til lang tid hvis de ligges på køl.

Nu spørger jeg bare i vilden sky, hvad med blodorm (diskusfoder) og tanglopper (skilpddefoder)???
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Marianne Vedel efter 23 ſeptember , 2010, 15:04
Jeg køber FAV i Lunde
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Marianne Vedel efter 23 ſeptember , 2010, 19:48
Dagen bob-reportage, film:
Fælles hygge og soignering (http://www.youtube.com/watch?v=tpgk7PZ2Ww0)

Dagens ration af melorm (http://www.youtube.com/watch?v=8CaNyr81qmc)

De er slet ikke bange (http://www.youtube.com/watch?v=KkaIv-7Ia1s)

Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Tanja S.B. efter 23 ſeptember , 2010, 20:31
Fantastiske film, Marianne! Det er rigtig spændende at få lov at følge med i dine små mirakler! :)
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Loppe efter 24 ſeptember , 2010, 12:01
Skal du sælge nogen?? ;D
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Marianne Vedel efter 24 ſeptember , 2010, 12:23
Ja, det bliver jeg nødt til, Yngvild, helst ville jeg beholde alle, men det er ikke muligt, for de skal gå parvis.
Jeg regner med, at sælge dem til foråret, men måske bliver jeg nødt til at gå af med dem før.
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: GKV efter 27 ſeptember , 2010, 08:03
Intet nyt er godt nyt går jeg ud fra, men denne tråd er altså den første jeg kikker på om morgenen når forum startes op her i huset.  ;D ;D ;D Jeg ved godt at "børnene" er ved at være voksne nu, men det har altså været fantastisk at følge deres udvikling.

VH Gunni.
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Ina.... efter 27 ſeptember , 2010, 08:12
2 dage uden vagtelopdatering, det er lidt underligt, også selvom de små måske nok er uden for den værste fare nu.
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: John Mejland efter 27 ſeptember , 2010, 08:18
Marianne er nok ved at bygge flere drivhuse ;D
Men vi skal altså høre nyt i dag.

Og Loppe, hvis de vil spise det er det ok, kan det bruges til fisk, kan det også bruges til fugl, men der er nok flere der ser det hvis du oprettede ny tråd.
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Loppe efter 27 ſeptember , 2010, 09:11
Jeg har ikke fået svar på mit spm om blodorm og tanglopper til vagtler??
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Marianne Vedel efter 27 ſeptember , 2010, 09:33
Jeg troede, I var ved at være trætte af at høre om mine små mirakler  ;D
Men de har det fint, dvs. der er faktisk en, jeg er lidt bekymret for, det er en af de to små, og lørdag syntes jeg den virkede lidt (ganske lidt) langsom, men så overbeviste jeg mig selv om, at alle jo står stille en gang imellem, og at den var ok. I går virkede den så lidt mere træt, men spiste og klattede fint. I dag hænger den synligt med næbbet, den har spist lidt tørfoder, men da jeg kom med maddiker for lidt siden gik den ikke en gang hen til nogen af skålene (jeg fordeler i tre skåle, så alle kan komme til).
Jeg tror, at det måske er skiftet i vejrliget, og at den måske ikke er så god til at regulere varmen, forældrene afviser den, hvis den søger varme hos dem. Men de forsøger dog sporadisk at få den til at spise.
Den har hele tiden været bagefter i forhold til de andre i størrelse og også mere afhængig af de voksne, også mht. at de helst skulle tilbyde de foder, hvor de andre er meget mere selvstændige. Jeg har dog hele tiden regnet med at den nok skulle klare sig, for den fulgte jo med - bare i et andet tempo.
Det nytter ikke at tage den ind, for den vil være dødulykkelig, hvis jeg fjerner den fra de andre, og hvis jeg giver den varme, bliver det endnu sværere at få den akklimatiseret tilbage til drivhuset.
Jeg tror, ikke den er syg og kan smitte de andre, jeg tror bare, den er den lille i kuldet, som heller ikke ville overleve i naturen.
Nu må jeg bare krydse fingre for, at de andre klarer omskiftet til efterårsvejret. De ser nu fine og stærke ud, og mangler kun lidt fjer i hovedet omkring øjnene, så det regner jeg da med. *k
Lige nu går jeg og overvejer, om jeg bør fange den og aflive den, for den skal ikke dø en langsom og pinefuld død af sult og tørst.
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Marianne Vedel efter 27 ſeptember , 2010, 09:37
Yngvild, jeg kender ikke til blodorm og tanglopper i forbindelse med vagtler, men gætter på at de kan sidestilles med andre insekter. Hvis de går i saltvand, kan det måske være et problem?
Under alle omstændigheder gælder det, at "naturlige" insekter har en bedre næringsværdi end opdrættede insekter. Ligeledes er det MEGET vigtigt med en varieret kostplan.
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Loppe efter 27 ſeptember , 2010, 09:47
blodorm er noget man fodrer diskus fisk med, de lugter ad hæ...te til... ::)

Tanglopper bruges til skilpadder, de er tørrede.
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Marianne Vedel efter 27 ſeptember , 2010, 10:06
Vi har haft discus i mange år, så jeg kender til diverse levende foder til fisk, men ikke i forbindelse med vagtler. Mit gæt er, at de vel kan bruges.
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Loppe efter 27 ſeptember , 2010, 10:15
Nej nu tænkte jeg bare på ulige kilder med animalsk protein ;)

Der bliver jo færre insekter nu udover ;D
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: GKV efter 27 ſeptember , 2010, 10:36
@ Marianne.

I så stor en flok er det vel ikke ualmindeligt at der er en mindre. Hvad årsagen er kan man jo kun gisne om, men som hos alle andre dyr og mennesker findes der jo medfødte fejl som ikke kan ses f.eks et dårligt hjerte, en bestemt kirtel de ikke virker optimalt o.s.v.. Det kan vi intet gøre ved og jeg ved du sammen med mig glæder dig over så godt det er gået.

For mig har det virkelig været en fornøjelse at følge tråden og jeg håber at vinteren vil gå godt for dem alle, samt at du finder superhjem til overskuddet.

VH Gunni.
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: John Mejland efter 27 ſeptember , 2010, 10:42
Jeg tror ikke den vil lide en pinefuld død, den vil højst sansynlig sove ind i nattens mulm og mørke.
Får den ikke føde/brændsel nok til at holde varmen er det resultatet.
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Marianne Vedel efter 27 ſeptember , 2010, 11:05
Så du mener, jeg skal lade naturen gå sin gang, og håbe på at den overlever?
Det har jeg jo også mest lyst til, jeg er håbløst optimist. :D
Men jeg kan i virkeligheden godt se, hvilken vej det nok vil gå.  <W
Omvendt har man jo hørt om mirakler *k
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Marianne Vedel efter 29 ſeptember , 2010, 08:39
Jeg har været på kursus på Sjælland i går, så jeg tog hjemmefra mandag eftermiddag, og var først hjemme sent i går aftes.
Status er, at den kylling jeg var bekymret for døde sidst på dagen mandag.
Her til morgen var jeg meget spændt på at se, hvordan resten har klaret sig, for natten har været meget kold.
Den glade nyhed er at alle ser ud til at have det fint, de er livlige og spiser godt *y
Jeg håber så, at det vil fortsætte. En ting er jo sikkert, jo ældre de bliver jo bedre er de rustede til at klare lave temperaturer.
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Marianne Vedel efter 29 ſeptember , 2010, 08:45
Jeg glemte lige at skrive at vagtlerne selvfølgelig var i Sørens gode varetægt, mens jeg var væk, så de blev passet lige efter bogen.
Han var også sød at sende mig sms'er løbende, så jeg vidste, de havde det godt. *p
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Ina.... efter 29 ſeptember , 2010, 09:04
Marianne, der er vist ingen tvivl om at dine vagtler ikke på noget tidspunkt har manglet noget som helst i deres korte liv. Jeg er sikker på at de har fået præcis den rigtige mængde af alt hvad en vagtelkylling skal have og har behov for + lidt ekstra, så når du nu har mistet en, så er det nok en af de ting man ikke har nogen indflydelse på. Er det mon den med det skrabede ben? der alligevel ikke kunne klare det ?

Det er godt at høre at de øvrige på holdet har klaret den første kølige nat, de har jo også den huld sådan nogle nu skal ha' så mon ikke de klare sig.

Hvordan går det med træningen til at gå i bur ?
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Marianne Vedel efter 29 ſeptember , 2010, 09:49
Tak Ina *l
Nej, det var ikke den med benet, for det var en af de store, der havde det sår. Det var en af de to små. Men lige netop den ene af de små har også virket sådan lidt mere "morsyg" end de andre. Den var ikke så god til at spise på eget initiativ, men var lidt mere afhængig af, at de voksne præsenterede foderet for den. Den ville sikkert været gået til før, hvis de havde levet i naturen, nu var den trods alt i meget trygge rammer og med rigeligt føde.
Jeg har bestemt, at jeg ikke vil sætte nogen varmekilde op i drivhuset. For det vil nok være som at tisse i bukserne, hvis der er svage kyllinger, for hvornår skal man så fjerne varmen? Det vil jo kun blive køligere og køligere fra nu af.
De resterende 14 kyllinger er fine stramme i fjerdragten, så de skal nok klare sig (håber jeg) *k
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Christina efter 29 ſeptember , 2010, 20:20
Så spændende at høre om dine skønne vagtelkyller! *p En skam der var en der døde, men helt ærligt, så kunne tabet jo have været enormt meget værre... *h Jeg synes gang på gang jeg læser om hvor godt du tar' dig af dine dyr, Marianne. Det er helt fantastisk læsning, og du er et stort forbillede! *l
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Marianne Vedel efter 29 ſeptember , 2010, 21:53
Tak, Christina *l
Jeg er hele tiden lidt nervøs for, om de klarer sig. De er bare så fine nu rigtig små miniaturevagtler, og så alligevel kæmpestore i forhold til de små lysegule fnug, der klækkede for knap fem uger siden.
Jeg famler mig lidt frem mht. fodring og den slags, er lidt nervøs for om de måske har fået for meget mælkebøtte i dag, for der var et par bløde klatter. Og så er nætterne (og dagene med for den sags skyld) ved at bliver en del køligere.
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Marianne Vedel efter 30 ſeptember , 2010, 12:31
Alle kyllingerne er stadig friske og livlige og ivrigt fødesøgende på trods af de kolde nætter, klatterne ser også ud til at være ok. Jeg puttede lidt æblecidereddike i deres vand i går, det skulle være godt mod løs mave hos dem.
De skal i den grad selv sørge for at klare sig nu; forældrene kalder ikke til f.eks. tørfoder eller æggefoder, men da jeg kom med maddiker lidt senere, hjalp forældrene med at fordele.
De er så smukke at se på alle sammen *p
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: John Mejland efter 30 ſeptember , 2010, 12:50

Nu er det ikke sikkert at jeg har fuldt med, men er der nogle overnatningssteder hvor der er "læ", selvfølgelig er der læ i et drivhus, men kulden kan jo næsten stråle gennem glas.

Er der høj sokkel så klarer den det jo fint, da de jo nok sover på jorden endnu.

Jeg har tænkt mig at lave en omvendt V til mine når det bliver koldere, så har de da muligheden, nu bliver mine nok overvintret i volierer, jeg har vist lige plads, og så vil jeg nok sige farvel til mine harlekin, de er altså nogle forvildede fugle, de står ikke lige så godt til de fugle de går sammen med.
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Ina.... efter 30 ſeptember , 2010, 13:10
 Hvis det var mine kom de ind på baddeværelses gulvet hele vinteren, jeg ville være rædselslagen for om de døde af kulde.  ;D men det kan de nok slet ikke tåle.

Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Marianne Vedel efter 30 ſeptember , 2010, 13:30
Forældrefuglene boede i drivhuset hele den forgangne vinter uden nogen form for ekstra varme, og det var da vist den værste vinter vi har haft i mange år, både kold og lang.
Jeg regner med, at de unge når at blive så hårdføre, at de klarer vinteren på samme måde.
Vi har netop i dag lagt et ekstra lag EasyStrø i bunden af drivhuset, for det isolerer godt.
De sover mellem kapillærkasserne, der har de jo EasyStrø i bunden og flamingosiderne fra kasserne.
De putter også sammen i en stor klump om natten - så er det bare om ikke at ligge yderst.  :D
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: John Mejland efter 30 ſeptember , 2010, 20:05

Ja selvfølgelig, når de har kapilærkasserne har de jo alt den læ de har brug for.

Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Ina.... efter 30 ſeptember , 2010, 21:21
De skiftes nok til at ligge yderst  /o det har jeg da set at kyllingerne gør
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Bjarne Andersen efter 01 Oktober , 2010, 14:43
Jeg ved ikke om i har lagt mærke til at Bob White, Skælvagtler og lignede vagtler der samles i flok, altid sider rundkreds og med rumpen ind mod midten.
Dette er for at holde øje med evt. fare der nærmer sig flokken.

Dette gør især Skælvagtlerne kun når de om efteråret samles i store flokke.
Når foråret nærmer sig gør deres temprament og pardanelse at de ikke samles på samme måde længere og så er det tid for at skille parene ud hver for sig inden det går galt.

Bob White vagtlerne kan godt gå flere par sammen også i sommerperioden uden problemmer. Dog kan der opstå problemmer når en høne i en flok kommer med kyllinger der ikke acepteres af de andre vagtler i flokken.
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Marianne Vedel efter 01 Oktober , 2010, 22:41
Jo, det har vi bemærket, Bjarne. Selv ungerne deltager i vagterne  /o
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Marianne Vedel efter 02 Oktober , 2010, 08:46
Her sidder jeg så og piver lidt  <W <W <W
I går var der igen en der hang, så det var med bange anelser jeg gik over til drivhuset her til morgen.
Der lå to døde, store kyllinger. Jeg har lige vejet dem, de vejer henholdsvis 71 og 75 g og virker tunge og faste i det.
De sidste 12 er til gengæld friske og sultne, men nu er jeg for alvor ved at blive bekymret, for det var ikke nogle af de små, der lå døde.
De er rene ved kloakken, så intet tyder på dårlig mave.
Jeg ved ikke, om jeg skal prøve at skære dem op, men jeg ved jo heller ikke, hvad jeg skal se efter.
Æv, Æv, Æv.
Cry to Me (http://www.youtube.com/watch?v=0qsrUZelaq4)
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: mzi efter 02 Oktober , 2010, 08:58
 *t
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: GKV efter 02 Oktober , 2010, 09:00
Det var da trist læsning og meget overraskende efter at alt har gået så fint i så lang tid.

Håber det ikke fortsætter.

VH Gunni.
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Marianne Vedel efter 02 Oktober , 2010, 09:05
Jeg er også rigtig ked af det, for jeg troede virkelig på, at de var sikre nu. Men det må være fordi kuldet er kommet for sent på året.
Jeg kunne jo vælge at give dem varme, men det er jo ingen løsning, for så bliver de måske endnu mere sarte.
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: John Mejland efter 02 Oktober , 2010, 09:13
Åh for pokker <W.

Er der på nogen mulig måde en risiko for lidt træk, en sprække, den kan være aldrig så lille så er den alligevel dødbringende, for det der er ikke normal, der skal ikke ligge 2 fugle der tilsyneladende ikke fejlede noget i går, 1 kunne have en naturlig årsag, men ikke 2.
Prøv at kravle runde med et tændt lys og se om flammen kan blafre nogle steder.
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: GKV efter 02 Oktober , 2010, 09:14
Jeg ved ikke hvor disse vagtler hører til i naturen, hvilket klima de oprindeligt er programmeret til.

VH Gunni.
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Marianne M. efter 02 Oktober , 2010, 09:23
Øv, Marianne, det er godt nok synd for dig og møgærgerligt!  <W

Men jeg håber det er en engangsforeteelse, der er jo stadig flot mange tilbage - jeg krydser fingre for dem alle !

Som John siger har de måske ligget i træk, hvad med døren, kan det trække ind omkring den? Jeg tænker om du kunne lægge sådan en stribe vinduesramme isolering rundt langs kanten af hele drivhuset..
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Marianne Vedel efter 02 Oktober , 2010, 09:46
Bobwhite vagtler er naturligt hjemmehørende i det meste af Nordamerika i den østlige del fra  Massachusetts i nord til Florida i syd og langs kysten til Mexico. De kan ikke tåle fugt, man har flere gange forsøgt at udsætte dem i Danmark på lignende vis som fasaner, men de uddør efterhånden som de gamle går til, for ynglen kan ikke klare vores fugtige klima. Kulde er derimod ikke noget problem, bare de ikke har våde fødder.
Jeg vil prøve at tjekke, om der skulle være træk.
Jeg spekulerer på, om det måske skyldes, at de er ved at skifte fjer igen, det kræver jo nogle ressourcer, og når nætterne så samtidig er blevet noget køligere, er det måske lidt hårdt for dem. Det er ikke sådan, at de er bare, men jeg kan se fjerpikke der stritter lidt hist og pist på dem.
Jeg er simpelthen så ked af det og ærgerlig, for jeg troede virkelig, de ville klare sig.
Heldigvis skulle det blive lunere igen nu.
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Marianne Vedel efter 02 Oktober , 2010, 11:04
Vagtlerne har hele tiden haft sådan et lille halvtag, så jeg kunne være sikker på et godt skyggefuldt sted i den varme tid. Nu har jeg taget en lille styropor kasse, hvor jeg har fjernet den ene af de korte sider, den har også et låg, i bunden har jeg lagt et tykt lag EasyStrø, og den har jeg stillet under deres lille halvtag, så kan jeg bare håbe og *k for, at de er så kvikke, at de kan se, at her har de et dejligt isoleret og lunt soveværelse.
Umiddelbart var de lidt skeptiske over, at der kom noget nyt ind, men efterfølgende har de taget den i øjesyn.
Så skal vi har have en god lang Indian Summer (dog uden forudgående frostnætter). Det ville være mig svært tilpas.  <+
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Ina.... efter 02 Oktober , 2010, 11:08
ihhh hvor er det sindsoprivende med de vagtler, jeg kan slet ikke tåle alle de op og nedture...  :'(
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: -Julie- efter 02 Oktober , 2010, 11:26
 *t åhr Marianne, det er jeg virkelig ked af at læse. Du har jo gjort alt og langt mere for de vagtler, hvor kan det dog bare være hårdt.

Jeg håber de alle tager det nye lune soveværelse til sig og kommer godt og stærkt gennem efterår og vinter.

Jeg krydser det hele  *k , og nu hvor mine egne 2 zebrafinkeunger døde i nat, kan jeg koncentrere mig fuldt ud om at krydse for dine!
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Finn Jensen efter 02 Oktober , 2010, 11:26
Hvad med at lave noget lys til dem, så de får længere tid at spise i om dagen? Det bliver jo tidligt mørkt nu og da det er et sent kuld kan det jo være at de har sævrt ved at få nok at spise.

Enig i at det nok ikke er en god ide at gi dem varme, men kunstigt lys burde kun være en fordel?
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Marianne Vedel efter 02 Oktober , 2010, 16:42
Nu har jeg gået og holdt meget øje med dem her i dag. Umiddelbart ser de ud til at have det godt, men nogle af dem har nogle klatter, der er blevet lidt bløde i  det og sådan gullige. De plejer at have fine faste klatter sådan grønlige med lidt hvidt.
De får FAV startfoder, som er blendet til passende størrelse, blå birkes, tropeblanding, rød hirse, nogle dage får de også hårdkogte blendede hønseæg blandet med startfoder og vitaminer; desuden får de maddiker og en gang om dagen melorm. Jeg plejer at give mælkebøtteblade dagligt, men holder lige lidt igen med det.
Jeg har lige fået ny portion maddiker, de ser fine ud, men måske er der noget i vejen med dem?
De har fået æblecidereddike i deres drikkevand. Det og også blå birkes skulle jo holde maven i orden.
Gode råd modtages med kyshånd  <+
Bortset fra klatterne er der ingen der ser ud til at have problemer, de er aktive og fødesøgende, og der er ingen, der står og hænger. Men jeg ved jo hvor hurtigt, det kan skifte.
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: John Mejland efter 02 Oktober , 2010, 17:52
http://www.abilddyreklinik.dk/  i artikler (9) skal du gå om til "lad os køre med klatten". side 10

Abild dyreklinik v/Knud Steensborg, har været radiodyrlæge mange gange,
han er nok en af de mennesker der ved mest om fuglesygdomme i Danmark, jeg har brugt han når der har været problemer med mine papegøjer.
I hans artikler kan der hentes svar på mange ting der vedrører vore kæledyr..
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: frida efter 02 Oktober , 2010, 18:02
 *l *t Kram herfra. Ved hvordan du har det, men har ingen gode råd  *t *l
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Marianne Vedel efter 02 Oktober , 2010, 18:56
Sikke en god side, John, men desværre ikke rigtig nogen hjælp i mit tilfælde.
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Christina efter 02 Oktober , 2010, 19:44
Trist, ikke mindst fordi bekymringerne for de resterende bare bliver større nu :( Håber på det bedste! *l
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Ina.... efter 02 Oktober , 2010, 20:02
Der er vel ingen fare for at de får for meget af alt det gode ??????????
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Bjarne Andersen efter 02 Oktober , 2010, 22:02
Jeg tror nok at jeg ville starte med voksfoder.
startfoderet kan være for stærk til dem og den alder de har nu.

Der sker ikke noget ved at fjerne alt det gode fra dem en kort periode.

I naturen er det sådan at når der er små kyllinger er der utrolig meget næring i føden. Dette aftager når kyllingerne bliver ældre og ikke har så stort et behov længere.

Derudover kan det også være et problem at dagene er blevet kortere og hermed kortere dagslængde hvor de kan optage føde, samtidig med at de åbenbart ikke er helt færdig fældet og der er blevet mere kølig om natten.
Det er altid en fodel at de er ovre den første store fældning før det bliver koldt.
Dette har dog ikke været muligt i dette tilfælde.

Hvis du opsætter kunstig lys er det en fordel at det tænder tidlig om morgenen da det er her der er mest surt og koldt.

Det vil ikke være nogen fordel at opsætte varme, da det så vil kræve varme hele vinteren eller en meget langsom afklimatisering som ikke altid er lige let udendøre og med den svingende tempratur vi har nu. 

Du kan glæde dig til der kommer lidt frost om natten.
Dette er langt sundere end sure dage hvor det er mørkt og fugtigt.

Selv om man gøre visse foranstaltninger for at nedbringe fugten, vil den altid i perioder være lidt højere i et drivhus, voliere eller lignede.

Så sæt dem på en diæt af voksefoder evt. lidt knust byg eller undulatblanding og fortsæt med Æbleædike i en periode på ca. en ugestid.

Du kan også bruge afkog af Egeblade der indeholder Tanin en garvesyre der virker positiv på fordøjelsen.
 
Det kan også bruges til menesker der døjer med fodsved.

Det er dog ikke klogt at bruge både Æbleedike og egeafkog samtidig da det kan ødelægge maven på vagtlerne.
 
 
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Marianne Vedel efter 03 Oktober , 2010, 10:08
Tak skal du have, Bjarne *l

Her til morger så det fint ud. Alle ungerne var livlige og fødesøgende. Jeg har givet dem en blanding af halvt startfoder og halvt tropeblanding/rød hirse.
Så vidt jeg kunne se, var der ingen bløde klatter til morgen.

De savner deres mælkebøtteblade og går og nipper i planterne i drivhuset.

Jeg vil langsomt gå over til voksefoder blandet med tropeblanding/rød hirse.

Jeg vil sætte mig over og kikke lidt på dem.

Mon jeg skal lade være med at give dem maddiker? Og melorm?
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: John Mejland efter 03 Oktober , 2010, 10:35
Hej Marianne.
Det lyder godt at alle er friske.

Lidt melorm kan vel ikke skade, de skal da have lidt slik.
 
Hvad fodrer du egentlig melormene med? du kan jo joglere lidt med den næringsmæssige værdi i ormene afhængig af det foder ormene får, nogle giver ormene et ordentlig drys vispumin med jævne mellemrum for at øge vitaminindholdet, hvor meget det så giver i den sidste ende ved jeg ikke.
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Marianne Vedel efter 03 Oktober , 2010, 10:39
Mine melorm går på kattemad og så får de også nogle halve æbler.

Men jeg kommer lige til at tænke på, at der måske også er en fremmed kat, der har stresset dem, for i går aftes, da jeg lige gik en runde, var der en kat, der lå på lur under en busk lige ved drivhuset. Det kan måske tænkes, den har forstyrret og stresset dem ved aften/natte-tide, så de måske ikke har sovet så tæt sammen.
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Ina.... efter 03 Oktober , 2010, 11:59
Marianne jeg tænkte at hvis der er noget udefra der kan stresse dine vagtler, så de ikke kan falde til ro, katte og andre fremmede dyr, så kan du sætte spejl på den nederste halvdel af den nederste rude på drivhuset, og det skal selvfølgelig vende sådan at vagtlerne kan se ud, men kattene mv. kan kun se sig selv.
Nu ved jeg godt at så kan vagtlerne også se katten, men den har jo ingen grund til at stå og stirre på sig selv, når den ikke kan se de små fugle.
Måske kunne en helt uigennemsigtig strimmel også være god, så kan ingen se nogen, og så kan det da ikke stresse dem helt vildt, med mindre de sidder oppe i planterne, men det er mit indtryk at de sover på jorden.
Bare en tanke
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Bjarne Andersen efter 03 Oktober , 2010, 18:27


Mon jeg skal lade være med at give dem maddiker? Og melorm?


Det vil nok være en god ide en ugestid, til du er sikker på at de fungere stabilt.

Det du nævner med katten. Hvor lagde de og var døde. Var det tæt på ruderne i drivhuset eller inde i drivhuset.
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Marianne Vedel efter 03 Oktober , 2010, 21:30
De to døde lå der, hvor gruppen normalt sover. Jeg tror ikke, de er fløjet ind i glasset.
Men jeg tænker, at de måske er kommet fra de andre, og så ikke har haft det varmt nok?
De 12 unger der er tilbage ser ud til at have det fint, de virker aktive og fødesøgende, de har spist godt af tørfoderet (1 del startfoder og 1 del trope/rød hirseblanding) i dag. Jeg har kun fundet en enkelt af de gule bløde klatter i dag. De gik og nippede af planterne i drivhuset, så de fik lidt mælkebøtteblade. De har også fået lidt maddiker i formiddags, men ingen melorm.
I morgen dropper jeg også maddikerne.
De har været fint stramme i fjerdragten alle sammen. de ligner fuldstændig de voksne nu, jeg skal prøve at tage lidt billeder i morgen.
Jeg bestiller også frisk voksefoder fra Danish Agro i morgen. Det har de desværre ikke på lager.
Tak for hjælpen, Bjarne *l
Også tak til jer andre for gode tanker og idéer, man er bare så lost, når de små ikke trives, og jeg er stadig noget famlende i forhold til vagtler, selv om jeg synes jeg googler og læser og spørger.  :D
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Lene Lestat efter 03 Oktober , 2010, 21:33
Kunne de måske have mast hinanden ihjel.....
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Marianne Vedel efter 03 Oktober , 2010, 22:06
Jeg tror ikke, de er blevet mast, for de var de to største i kuldet, de vejede over 70 g begge to (en voksen vejer 140 – 170 g).
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Tanja S.B. efter 03 Oktober , 2010, 22:13
Øv, Marianne *t
Jeg har ikke fået læst dine vagtelopdateringer i et par dage, så det var sørgeligt nyt at vende tilbage til :'(
Jeg krydser fingre for resten!
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Lene Lestat efter 03 Oktober , 2010, 22:25
Så måske kvalt er et bedre ord, for hvis de klumper meget sammen og de har ligget nederst så hjælper det ikke at være stor.

Kun et bud for det er lidt trist og uforståeligt når det er nogle af de største som falder fra..
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Marianne Vedel efter 04 Oktober , 2010, 18:35
Det ser ud til, at det går bedre, der er stadig nogle "slemme" klatter, men kun nogle ganske få. Alle de resterende 12 kyllinger er aktive og fødesøgende.
De er ikke helt tilfredse med at vi har droppet al levende foder, men de spiser godt af tørfoderet. De får stadig lidt mælkebøtteblade, jeg ved ikke om det måske er dumt? Men de nipper jo også af det grønne i drivhuset, og så tænker jeg, at mælkebøtteblade er bedre.
Jeg er begyndt at blande voksefoder i deres startfoder, for at overgangen ikke bliver for brat. De havde det heldigvis i Forum ved Esbjerg, så jeg kunne hente noget i dag.
På billedet ses de to voksne sammen med seks af kyllingerne, man kan faktisk godt tage fejl, for kyllingerne er blevet godt store  *d
(http://fjerkrae.dk/cpg1416/albums/userpics/10358/normal_04102010199.jpg) (http://fjerkrae.dk/cpg1416/albums/userpics/10358/04102010199.jpg)
Sådan en lille en er da slet ikke til at stå for *p
(http://fjerkrae.dk/cpg1416/albums/userpics/10358/normal_04102010201.jpg) (http://fjerkrae.dk/cpg1416/albums/userpics/10358/04102010201.jpg)
Se dagens film *y (http://www.youtube.com/watch?v=FQ69gGY41sQ)
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: John Mejland efter 04 Oktober , 2010, 19:26
Man kan tydelig se at de tænker, moar moar, melorme melorme, forstå det nu.

Det er svært at sige om de melorme kunne skade, men de kan jo altså sagtene leve uden, jeg ville gøre nøjagtig det samme.
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: John Mejland efter 08 Oktober , 2010, 06:30
Intet nyt er forhåbentlig godt nyt.?
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Marianne Vedel efter 08 Oktober , 2010, 06:47
Ja, intet nyt er godt nyt, de vokser og trives, vi har ikke set nogle forkerte klatter siden i forgårs, hvor der var en enkelt.
De er simpelthen så fine og livlige. Nogle af dem er så store, at man godt lige kan tage fejl af en af og en af de voksne. *p
Vi har helt droppet det levende foder, men i går gav vi dem så nogle helt få maddiker, for variationens skyld, de spiste dem også, men det var ikke sådan en jubelscene, lige som med melorm.
Jeg regner med,  at vi giver dem nogle få melorm her i weekenden. Lørdagsslik  ;D
Hvis du kører forbi Skjern, John, skulle du lige kikke ind og se mine små hvide prinsesser/prinser.
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: John Mejland efter 08 Oktober , 2010, 07:11
Jeg skal til fødselsdag i Borris på søndag, hvis jeg husker rigtig, og sandsynligvis i Skjern om 2 uger, så mon ikke jeg kan få lov til at "strække benene" en times tid en af dagene.
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Bjarne Andersen efter 08 Oktober , 2010, 19:10
Det glæder mig at høre at rådet muligvis har virket.
Jeg tror at du skal være lidt forsigtig med at fodre for kraftig før til næste år når de for alvor går i gang med at ligge æg.

Vildt opdrættere kalder det hvileperiode.
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Marianne Vedel efter 08 Oktober , 2010, 20:14
Ja, det var et rigtigt godt råd, Bjarne *l Tak for det  <E
I det hele taget skyldes min succes med mine "bob'er" din store hjælp og opbakning.
Tænk at man kan gøre noget forkert, bare fordi man vil gøre det så godt som muligt  ;D
Jeg regner med at holde dem på voksefoder fra nu af og så til en gang i februar. Var det ikke der, du sagde, at man skulle skifte til æglægningsfoder?
Jeg er helt sikker på, at de to store, der døde, fik for meget levende foder, de var de største, så de har også tiltusket sig mest. Men 12 ud af 15 er vel også ok, når det gælder hvide bobwhite? Det er under alle omstændigheder en stor forbedring fra sidste år *y
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Bjarne Andersen efter 08 Oktober , 2010, 23:33
På trods af de 2 du midstede er det et utrolig fint resultat.
Der sker ikke noget ved at fodre som du har foreslået ind til foråret.

Det at have med fugle at gøre er lidt som at have med planter at gøre.
Når de vokser og blomstre skal de have næring. Hvis man giver næring når planter ikke skal yde og de ikke kan afsætte næringen til omgivelserne, er det akurat det samme der sker med fugle.

Det der modsat tamfjerkræ er som du har gjordt ved forsøget at sætte sig ind i hvordan de lever i naturen og lade dette ligge til grund for fodringen.

Fugle der lever nord og syd for Ækvator skal foderet og lys varieres efter årstiden.
Fugle der lever i Ækvator og tæt på er det ikke nødvendig at variere foderet da der her er næsten det samme udbud af føde året rundt.
Samtidig variere foderværdien omkring Ækvator ikke så meget som det gør nord og syd for Ækvator og derfor kræver de en fodring hvor næringsværdien ligger midt imellem det man bruger til fugle nord og syd for Ækvator.

Tamfjerkræ og domisticerede fugle har ofte midstet deres naturlige evner med varieret optagelse af næringsværdier fra foderet da de ofte er opdrættet til produktion både sommer og vinter.
Samtidig har tamfjerkræ også et behov for meget større fodermængder en de vilde fugle vi holder i fangenskab.

Tam fjerkræ og domisticerede fugle ville aldrig kunne overleve i naturen.

Jeg håber at det giver lidt forklaring på forskelden på tamfjerkræ og de vilde arter vi holder i fangenskab.

   
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Marianne Vedel efter 11 Oktober , 2010, 17:17
Mine vagtler har det stadig godt og stortrives, de er knap så interesserede i os, når vi ikke kommer med lækkerier, men de er aktive, fløjter deres små triller og skalaer, og er ivrigt fødesøgende i det meste af drivhuset.
Det er en stor glæde at sidde og betragte dem. *p
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Marianne Vedel efter 18 Oktober , 2010, 09:05
Det går stadig rigtig fint med de 12 kyllinger og deres forældre. Jeg var meget spændt i går, for der havde vi jo nattefrost. Drivhuset havde fine hvide isblomster på glasset, da jeg kom derover, og flokken sad klumpet sammen i to klumper, men de har det bare fint.
Jeg har lige taget nogle billeder her til morgen, her ses hele flokken, Bob sidder ca. i midten (han har en sort plet ovenpå hovedet) og Ariel sidder lidt til venstre, hun mangler stadig en del af sit fjerskifte, så hun er stadig noget nusset at se til. Ungerne er nu næsten lige så store som de voksne, og stadig aldeles bedårende. *p
(http://fjerkrae.dk/cpg1416/albums/userpics/10358/normal_DSC03577.JPG) (http://fjerkrae.dk/cpg1416/albums/userpics/10358/DSC03577.JPG)
Her er et nærbillede af nogle af ungerne:
(http://fjerkrae.dk/cpg1416/albums/userpics/10358/normal_DSC03579.JPG) (http://fjerkrae.dk/cpg1416/albums/userpics/10358/DSC03579.JPG)
Hvis I klikker på billederne bliver de større.  :D
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Christina efter 18 Oktober , 2010, 12:43
Ej, altså, tænk at det hele er gået så godt, det er jo ikke til at begribe! :)

Og hvor smart at Bob har en plet på hovedet :D Du skulle næsten give Ariel en lille plet med en sprittusch! :D
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Marianne Vedel efter 18 Oktober , 2010, 12:50
Jeg føler mig også uendelig priviligeret, Christina. Nu har jeg jo også haft et "hemmeligt våben", nemlig Bjarne som hele tiden har stået mig bi med råd og vejledning samt opmuntring.
Og endelig har der været mange her på forum, som har delt sorger og glæder med mig, det har betydet en masse for mig.
Jeg går faktisk og spekulerer på, hvordan jeg kan mærke Ariel, måske en ring om benet? for ellers kan det måske blive svært at kende hende fra ungerne senere.
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Ina.... efter 18 Oktober , 2010, 22:52
Marianne, hvad med en elektrikker strip, jeg bliver helt dårlig ved tanken om at du kunne tage fejl af lille Ariel,,, og hvad skal Bob så gøre  ???
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Christina efter 19 Oktober , 2010, 06:36
Åh Ina :D Dig og dit bløde hjerte! *l
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Marianne M. efter 19 Oktober , 2010, 08:27
Jeg føler mig også uendelig priviligeret, Christina. Nu har jeg jo også haft et "hemmeligt våben", nemlig Bjarne som hele tiden har stået mig bi med råd og vejledning samt opmuntring.
Og endelig har der været mange her på forum, som har delt sorger og glæder med mig, det har betydet en masse for mig.
Jeg går faktisk og spekulerer på, hvordan jeg kan mærke Ariel, måske en ring om benet? for ellers kan det måske blive svært at kende hende fra ungerne senere.

Måske det ville være nemmest at komme til at give hende en lille klat neglelak, f.eks. i nakken, hvor hun ikke selv piller sine fjer. Det skal jo nok fornyes en gang imellem. Fordelen vil være, at du formentlig ikke behøver at fange hende for at gøre det ?
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: John Mejland efter 19 Oktober , 2010, 10:29
Hej Marianne.
Du kunne også tage kontakt til ldf ringsalg og få nogle såkaldte åbne ringe, de fås i næsten alle størrelser, så er det gjort en gang for alle, der er numre på så hvis kyllingerne også ringes er det ingen problem.
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Bjarne Andersen efter 19 Oktober , 2010, 11:25
Ringsalget (Jørgen M Hansen)træfes på tlf. 97 547326 eller
mail ringsalg@ldf-net,dk
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Marianne Vedel efter 19 Oktober , 2010, 12:28
Tak for de gode råd med ringene, så skal jeg bare lige have udtænkt en måde at fange dem,så det stresser dem mindst muligt. Det er lige noget af det, jeg er lidt bange for. Det bliver heller ikke sjovt, når jeg skal have fanget ungerne med henblik på at komme af med dem.  >:(
Jeg har lige siddet der ovre og kikket på dem, der er dejligt lunt i dag. I går fjernede jeg de fleste af de gamle tomat- og agurkeplanter, for det var mildt sagt ikke spændende mere. Nu skal jeg lige have nogle planter i potter, der kan overvintre sat ind.  :D
Jeg lagde mærke til at Bob har en tot fjer, der stritter lidt underligt på baghovedet. Kan det mon tænkes at ungerne allerede prøver kræfter med deres far? Sådan som jeg har kunnet læse mig til skulle de kunne gå sammen vinteren igennem, men nu er jeg alligevel blevet lidt bekymret.
Måske er det bare lidt fjerstubbe, for han er stadig ikke helt færdig med at skifte fjer. *k
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Ina.... efter 19 Oktober , 2010, 12:31
@ Christina 
Nå jaja så bliver selv en hård mor blød, og det skal man høre for  ::)
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Christina efter 19 Oktober , 2010, 13:24
@Marianne: Tror du du kan skille dig af med dem, når det kommer til stykket? :D

@Ina: Du er som en åben bog! :D
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Marianne Vedel efter 24 Oktober , 2010, 12:04
Christina, det bliver svært at skulle af med dem, men det giver sig selv, for der kan kun være et enkelt par i mit drivhus.
Jeg har fået fjernet de sidste døende planter nu, det efterlod unægtelig drivhuset meget bart, og det var tydeligt at mærke på vagtlerne, at de ikke brød sig om det.  :(
I går plantede jeg så nogle forskellige planter, som er stedsegrønne og vinterhårdføre: efeu, palmelilje og nogle andre. Det var så sjovt, for man kunne faktisk høre vagtlerne kom med tilfredse lyde, mens de inspicerede planterne, de nipper også i efeuen, men jeg har før brugt efeublade som vinterfoder til vandrene pinde, så jeg regner med, de er ugiftige.  /o
Palmeliljen stillede jeg i en potte et sted, hvor der drypper vand ned, når det regner, så fanger den alt, så der ikke bliver fugtigt. Jeg vil prøve at tage lidt billeder, det er naturligvis stadig bart sammenlignet med om sommeren, men der er trods alt så mange planter, at vagtlerne ikke føler sig så ubeskyttede.
De er i supergod form, og stortrives alle sammen. *p
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: John Mejland efter 24 Oktober , 2010, 13:52
Ingen buxbom vel?
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Peter Agger efter 24 Oktober , 2010, 14:59
Ingen buxbom vel?


Er det ikke taks du tænker på, hvis det er giftige planter du advarer imod.
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: John Mejland efter 24 Oktober , 2010, 15:32
http://sv.wikipedia.org/wiki/Buxbom,
Nej det er buxbom, den har kostet adskillige dødsfald blandt volierefugle.
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Marianne Vedel efter 24 Oktober , 2010, 16:19
Jeg anede ikke at buksbom var giftig for fugle, så tak for den oplysning. Men nej ingen buksbom.  :D
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Marianne Vedel efter 11 November , 2010, 15:54
Mine vagtler trives fortsat, alle kyllingerne er nu store og smukke vagtler. Et par af dem har lidt sort i sig ligesom deres far.

(http://fjerkrae.dk/cpg1416/albums/userpics/10358/normal_10112010218.jpg) (http://fjerkrae.dk/cpg1416/albums/userpics/10358/10112010218.jpg)
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Ina.... efter 11 November , 2010, 18:11
ihh hvor er de dog blevet fine, og nu kan du vel se forskel på de gamle og deres børn, så vi ikke skal bekymre os om de bliver skilt ad  :o
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Marianne Vedel efter 11 November , 2010, 18:24
Indtil videre kan jeg da se forskel, men du kunne skrive et juleeventyr om det stakkels vagtelpar, der blev skilt ad, der skulle så grueligt meget igennem, inden de blev forenet den 24. december  ;D
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Christina efter 11 November , 2010, 19:17
Haha ;D

Men hvor er de bare flotte! Tænk at de er blevet så store! *h
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Marianne Vedel efter 12 November , 2010, 08:00
Tak, Christina.
Ja de er utrolig smukke, de er så elegante *p
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: John Mejland efter 04 April , 2011, 22:37
Tak, Christina.
Ja de er utrolig smukke, de er så elegante *p

Nu er det ikke for at fortsætte tråden i det uendelige, men en af kyllingerne fra sidste år har netop lagt sit første æg. /o
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Lene, Rungsted efter 04 April , 2011, 22:49
Mormor Vedel..... <I
Tillykke med det, håber at hun også vil ruge, altså vagtlen ikke marianne *f
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Marianne Vedel efter 05 April , 2011, 15:08
Tillykke med ægget, John *y
Ruge! Næ, her sætter jeg grænsen, jeg ka' da ikke ligge stille i 24 dage *g
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Henriette Hall efter 05 April , 2011, 16:55
Det er der vist heller ikke nogen herinde der kan forestille sig Marianne.  ;D ;D ;D
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Jean Hansen (Lavbo) efter 05 April , 2011, 20:07
Jeg har fået: VAGTLER *p

2 stk bitte-små vagtler er nu installeret i mit kyllingebur og skal opholde sig der til drivhuset er færdigt i bunden. Håber på weekenden. *k
De har fået navnene Victor og Victoria og er kinesiske dværgvagtler.
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Marianne Vedel efter 06 April , 2011, 06:52
Tillykke med dem, Jean :D
Jeg har bobwhite, vagtler er skønne fugle *p
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Jean Hansen (Lavbo) efter 06 April , 2011, 07:12
Jeg glæder mig meget til at lære dem at kende.  ;D
Skal i dyreforretningen i dag og se om jeg kan få fat i orme så jeg kan forkæle/kæle dem. <R

Men jeg skal jo have lavet bunden i drivhuset og jeg havde indtil nu tænkt mig at lægge fliser, men nu har jeg jo fået Victor og Victoria, så hvad gør jeg nu ???
Hvilken bund er den bedste for dem?
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Marianne M. efter 06 April , 2011, 07:24
Da jeg havde vagtler, trivedes de fint med det jord /sphagnum der nu var. Nogen siger der skal være tørt, så du skal nok ikke gennemvande det hele, der skal i hvert fald være tørre hjørner, de kan være i. Når der er jord, kommer der jo også automatisk forskellige dyr, som de jager og spiser med fornøjelse. Du kan jo godt have fliser i noget af huset, og så jord nogle steder.
Titel: Sv: Drivhus og vagtler
Indlæg af: Jean Hansen (Lavbo) efter 06 April , 2011, 07:27
HiHi, jeg har lige hørt Victor "gale", eller hvad man nu kalder den lyd han kom med. Hvor er de bare søde ;D ;D - Jeg er FORELSKET - igen, igen *p *p *p