Dansk Fjerkræ Forum

Hønsegården => Problemer og sygdomme => Emne startet af: Mette Nygaard efter 13 ſeptember , 2008, 13:12

Titel: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Mette Nygaard efter 13 ſeptember , 2008, 13:12
Fra Mikkels blog:
http://fjerkrae.dk/prod/index.php?action=felblog;sa=view;cont=96;cmnt=182;uid=996#cmnt182 (http://fjerkrae.dk/prod/index.php?action=felblog;sa=view;cont=96;cmnt=182;uid=996#cmnt182)

Er der nogen der kan hjælpe?
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: arnewisachsen efter 13 ſeptember , 2008, 14:14
For meg høres det veldig ut som Mycoplasma, men jeg vet desverre ikke noen behandling. Andre som vet?
Har selv alltid avlet på naturlig resistens.
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Mikkel Schmidt efter 13 ſeptember , 2008, 14:38
Tja, det kunne måske godt være det, har kigget en af kyllingerne i halsen. Det lader ikke til at der er synlige orm. Så må vel regne med at det kan være en forkølelse, jeg vil prøve at give dem noget hvidløg, hvordan skal det eventuelt gives :)? Skal det være gennem hønseguf, eller kan jeg nøjes med at hakke det og blande det i maden :)?

-Mikkel
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Mette Nygaard efter 15 ſeptember , 2008, 14:45
hej mikkel,

ang hvidløg kan du give det på begge måder, men blander du det i lækkert hønseguf, er der større chance for at det glider ned - og bland gerne levertran i også, det styrker slimhinderne.

Og husk at tage de syge dyr væk fra de andre, gerne inden for i en papkasse f.x. på gulvvarme - så skal hønen ikke selv bruge krudt på at holde varmen, mens sygdommen raser.

Bliver det ikke bedre, så ring til dyrlæge Bjarne Rasmussen, Hårlev Dyreklinik - han holder selv høns og ved en masse. Og det koster jo ikke noget at spørge ;)
Han vil dog sikkert foreslå dig at han dyrker en spytprøve fra dyrene. Herud fra vil han så give dem det antibiotika der virker bedst. Prøven tager du med en vatpind som du dupper ned i halsen på en af hønerne, sender den med posten i plastikpose med 1 dråbe vand (så den ikke tører ud). Bjarne sender så antibiotikaen retur med posten. Regningen bliver nok på omkring 250 kr.

Hvordan ser hønsenes afføring i øvrigt ud? Er den tynd og blodig?

Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Ina.... efter 15 ſeptember , 2008, 16:20
Jeg synes vi har talt rigtig meget om forkølelse i år, og jeg har set forkølede høns hos nogen af hønsevennerne, og her har en enkelt snorklet lidt, og alle har været tvangsindlagt til at drikke Roba-B
i mange dage.
Er der mon flere tilfælde af forkølelse end seædvanligt?
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Dorte Hee efter 15 ſeptember , 2008, 20:38
Synes også der har været mange spørgsmål om forkølelse (også fra mig selv..  ::)) og synes ikke der er en løsning der bare virker.
Min Orpington har snorklet mere eller mindre siden jeg fik hende i juni, hun lugter sådan lidt halvråddent ud af næbbet - nogen gange mere end andre. Lige nu går hun med kyllinger på 2 uger, og på den kant er humøret fint  :) men nogen dage snorker hun! Så pt. er hele flokken på Roba-b i vandet og Bio Citridal i A38, så er det bare at krydse fingre. Hun er dog heldigvis den eneste i flokken der har det sådan.
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Hanne Lottrup efter 16 ſeptember , 2008, 15:37
Dorte - dette er lige et sidespring i tråden, men jeg får lige en tanke når du skriver at din høne lugter dårligt ud af næbet. Har du mærket på hendes kro. Hvis den er mere luftfyldt oppustet end de andres kan hun evt gå rundt med en sur kro - bare en tanke, for normalt er man jo ikke forkølet så længe ;)
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Linda Andreasen efter 16 ſeptember , 2008, 21:25
Sur kro  ???
ØØØØH hvad er det og hvilke problemer giver det
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Susanne Ebbe efter 16 ſeptember , 2008, 22:03
Du kan læse om sur kro i leksikon:
http://fjerkrae.dk/leksikon/pmwiki.php/Sygdomme/SurKro
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Mikkel Schmidt efter 17 ſeptember , 2008, 18:12
Deres afføring er ikke meget anderledes end den plejer at være. en lillesmule tynd, men ikke noget helt vildt. Der er intet blod og der er heller ikke sådan at der sidder afføring i deres fjerdragt :). Min far siger at de er kommet i bedring, er ikke selv hjemme pt da jeg er i erverspraktik i Bramming, men han  siger de har fået det noget bedere og at det kun er kokken og fire-fem høner som snotter lidt endnu :).. Jeg vil prøve det der når jeg kommer hjem, hvor finder jeg adressen ;)?
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Mikkel Schmidt efter 19 ſeptember , 2008, 19:05
Så skette det desværre  <W..

Lille Dolly døde i nat, og det har afgjort sagen 100%.. Mandag morgen ringer jeg til dyrlægen og får noget rådgivning. Har nemlig ikke lyst til at miste alle mine kyllinger fra i år /;.. En del af dem er i bedring, men dem der ikke er bliver det være og være med :/...

Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Marianne Vedel efter 19 ſeptember , 2008, 20:03
Hvor er det altså bare synd for dig, Mikkel. Det er næsten ikke til at holde ud, når man mister et af sine dyr, [også selvom det "bare" er en høne]. Når så dine andre også hænger med næbbene, kan jeg sandelig godt forstå du er bekymret.
Jeg sender dig lige nogle varme tanker  :D
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Mikkel Schmidt efter 19 ſeptember , 2008, 21:24
Mange tak skal du have.:) Det værste er snart at jeg havde den med hjem i sit æg hele vejen fra England, så det er ikke en man lige får igen :(.. Nu går jeg til dyrlægen på mandag, for nu skal der virkelig gøres noget, hvis den rimlig robuste kylling kan dø, så er der mange af de andre der også er i faresonen :/..
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Marianne Vedel efter 19 ſeptember , 2008, 21:47
Hvad er der for nogle høns du har, Mikkel? Og de æg du havde med fra England, hvilken slags var det?
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Mikkel Schmidt efter 20 ſeptember , 2008, 10:23
Den er en blandet flok :). Der en nogle stykker i som er rarcerene ved bare ikke hvilke rarcer de er :D. Dem fra England var bare nogle vi købte på en tilfældig gård nær Birmingham :). Det er krydsninger der skulle vidst være noget silkehøne eller toppet hollænder i de to der er tilbage ;). Lige et sdiespring;)
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: MartinJ efter 20 ſeptember , 2008, 23:00
Jeg syns det lyder meget som IB. Infektiøs Bronkitis. Det er en meget udbredt virussygdom hvor virus lever fortrinligt ved 15-20 grader og meget fugtigt vejr.
Antistoffer kan måles i blodprøver 1 dage efter dyret er smittet. Akut udbrud analyseres ved PCR-test hvor der tages svaberprøver fra syge dyr.
Dyrlægen kan ta og sende prøverne
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Liv efter 20 ſeptember , 2008, 23:06
Nå, nu skrev Martin et indlæg mens jeg skrev på mit, selvom han er meget klogere på høns end jeg, så sender jeg lige mit indlæg alligevel. Nu har jeg jo brugt tid på at skrive det.  ;)

Husk at fryse de døde kyllinger ned. Hvis dyrlægen skal have en chance for at finde ud af hvad der er galt med kyllingerne, så vil de nok gerne sende nogle af de afdøde kyllinger til undersøgelse (meget dyrt). Hvis han selv er spicialist, kan han måske selv finde ud af det ved at undersøge kyllingerne. Der er også en "hønse"-dyrlæge som man skal sende prøver til (slim fra halsen evt.), prøv at se tråden om øjnbetændelse, der står der hvem han er.

Jeg har selv haft dødsfald i mine kyllinger og har lige nu døde kyllinger til undersøgelse i Århus. Der var ingen andre synlig væsker end lukkede øjne og lidt tynd mave hos mine kyllinger, men dø kunne de!!!!! Heldigvis er der ingen der er døde i 4 dage nu, kyllingerne vokser, men i meget forskellig fart, så de må vidst have noget af det endnu.

Held og lykke!
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: MartinJ efter 21 ſeptember , 2008, 11:31
Liv:
Klogskab er et yderst flygtigt begrab :) - og det er gode råd du skriver!

Jeg tror næsten kun det er DFVF i Århus der kan lave PCR-test på bl.a. fjerkræ for at isolere dna fra virus. Jeg er sikker på at ingen dyrlæge selv kan gøre det. Det kræver noget ret kompliceret udstyr. Dyrlægerne tar svaberprøver og sender dem til Århus. Dyrlægen kan obducere og derved muligvis finde årsagen, eller følgevirkningerne.
Frysning kan godt ødelægge dna så meget at det er svært at isolere dna, køling er nok bedre. Det samme med blodprøver - helst kun køling.

Alt er relativt - også hvad der er dyrt, men blodprøver koster mellem 100 og 200 kr / stk. PCR-testen koster vist nok noget lignende 200 til 400 kr. Det skal så holdes op i mod værdien af de høns/kyllinger der dør og evt. problemer forbundet med det for mennesker og dyr. Jeg ville ikke tøve med at ta en blodprøve, men det er kun og alene min egen personlige holdning. Finder man en virus (IB TRT hvad ved jeg) får man den typebestemt og kan vaccinere sine dyr mod den rigtige virus, i stedet for at fægte i blinde.
Raske sunde ustressede dyr kommer sig efter en angreb af IB (eller f.eks. TRT, som ligner meget). Nogle dyr kan blive syge af følgesygdomme og ende med at dø af det. Følgesygdomme er næsten altid bakteriefremkaldet, og kan derfor behandles med antibotika eller udmærkede probiotika som Ropa B m.m.
Jeg har skrevet om IB før, men der sker kort sagt dette:
Virus sætter sig i halsen og nærmest øjeblikkeligt stopper fimrehårene med at bevæge sig. Slimen kan altså ikke komme op, som den skal gøre. Slimen har sin vigtigste funktion ved at konstant transportere bakterier (o.a.) opad. Enten til at blive smist ud igen, eller synkes ned til maven og blive dræbt i det ekstremt sure miljø. Nr hårene går i stå, hober slimen sig op og syrene raller og hoster. Bakterier m.m. for tid til at etablere sig og starte en infektion. Dyrene svækkes, immunforsvaret arbejder over og infektioner kan starte andre steder - f.eks. fordøjelsessystemet, og man ser diarre.
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Liv efter 21 ſeptember , 2008, 12:00
Jeg fik at vide af dyrlægen, at jeg skulle fryse mine døde kyllinger ned, men de fik nogle friske i stedet for, da der lige kom et udbrud af død i kyllingegården.
Jeg fik også at vide, at en undersøgelse af kyllingerne ville komme op i en pris af ca. 800 kr, hviket jeg synes er lidt dyrt, men som dyrlægen sagde "til den pris kan du også sende 5 dyr ind til undersøgelse", de fik tre.

Jeg valgte at sende dem ind til undersøgelse, da næsten halvdelen af mine kyllinger døde og jeg er bange for at det er en sygdom som kan sprede sig til mine andre høns og evt gå ud over os mennesker. Jeg var også bange for, at jeg evt havde smittet dem med børnesår, det hedder noget andet, når dyr har det, men jeg kan ikke stave til det. Hele familien og vores hund har været på penecillin/antibiotika, fordi vi har været angrebet af det. Og det var lige i den tid, hvor kyllingerne klækkede i rugemaskinen.
Jeg var også bange for at det evt kunne være en sygdom, som kunne blive hængende blandt mine høns og smitte nye høns/kyllinger. Jeg er ny hønseejer og er i gang med at sætte min hønsebestand sammen. Jeg er ved at finde ud af hvilke racer jeg vil have og det kræver at jeg får høns af forskellige racer, så jeg kan finde ud af hvilke der har et temperament og de rette kød og æg egenskaber til vores familie. Derfor går det ikke an at jeg har en sygdom blandt mine høns som kan slå nye kyllinger og høns ihjel.
Nå, nok om mine høns og problemer, denne tråd handler jo om Mikkels høns  ;) 
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: MartinJ efter 21 ſeptember , 2008, 14:55
upa - en fejl 40 i indlægget om blodprøver. Der skal gå 14 dage fra dyret er smittet til man kan måle sikre antistofværdier i blodprøver
beklager
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Mette Nygaard efter 21 ſeptember , 2008, 16:24
hvor finder jeg adressen ;)?

Hej Mikkel,
dyrlægen jeg skrev om er ham her:  http://www.haarlevdyreklinik.dk
Udover at han er velbevandret i fjerkræs almenbefindende og sygdomme, er han også meget pragmatisk og har gode forbindelser bla. til udlandet -han mener ikke DFVF i Århus er gode nok?!?? Jeg har selv for to år siden haft et voldsomt virusudbrud i min hønseflok, og dengang var Bjarne /dyrlægen meget hjælpsom - og ret rimelig hvad angår beløbet man vil ofre.
 
Hvis det er en virus, så kan der, som Martin beskriver, meget vel vaccineres mod den for fremtiden - men lige nu skal den bare have lov at rase ud - mener jeg. Her vil dyrlægen kunne give dig antibiotika til at tage de sekundære infektioner, som Martin skriver, dvs. følgesygdomme - som følge af at dyret er sygt og svagt. Virus kan han ikke gøre noget ved. Jeg valgte i sin tid ikke at slå flokken ned, men lade virus rase ud. Jeg havde 40 høns - der døde 8. Resten fik varme, hvidløg/hønseguf, vitaminer, urtedråber og des lige sammen med deres antibiotika.  Hvad der gjorde udslaget hos de høns der overlevede - medicin og/eller forplejning og/eller den enkelte hønes eget imunforsvar - kan jeg ikke svare dig på; jeg kunne bare ikke stå og se på men gjorde mit.

Alternativt kan du aflive dine kyllinger og få dig nogle nye raske høns/kyllinger. Valget er dit ;)

Men generelt - varme kan hjælpe dem meget!
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Mikkel Schmidt efter 21 ſeptember , 2008, 21:10
Mange tak for de fine svar :).. Kontaker dyrlægen imorgen, nu skal det ihvertfald ud af min hønseflok, regner med at jeg med alt sandsynlgihed hvis jeg ikke gør noget mister 2-4 kyllinger, 3-4 høns og nok desværre kokken med, og den risiko tør jeg ikke løbe, så må man jo gribe til pengepungen i stedet :).
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Mikkel Schmidt efter 21 ſeptember , 2008, 21:13
Hvor længe vil det tage for den at rarse ud? Den har trods alt været i min hønsegård siden den 20 Juli :)?
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Mette Nygaard efter 21 ſeptember , 2008, 22:59
Godt spørgsmål, Mikkel - det er længe du har døjet med det?!?
Og jeg bliver dig svar skyldig... Det kan dyrlægen forhåbentligt være behjælpelig med.

og indtil da - husk at give hønsene masser af "krudt", så de har noget at stå i mod med ;)
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Mikkel Schmidt efter 22 ſeptember , 2008, 16:39
Har snakket med dyrlægen.

Han vil have en kylling til opduktion. JEg afliver en af mine små hane kyllinger og sender til ham med posten imorgen, så må vi se havd han siger til det.

Den var en af dem der i forvejen havde fået det være, så det er nok bedst at den kommer væk, desuden var det en af de næste der alligevel havde stået for tur. /;
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Mikkel Schmidt efter 24 ſeptember , 2008, 16:03
så er der nyt fra dyrlægen.

De har modtaget kyllingen imorges med posten, og de er begyndt at undersøge den. De forventer et svar imorgen eftermiddag :).. Han skulle hører om nogle forskellige ting, bla.a om hvor mange høns jeg havde, hvor mange syge der var og hvordan og hvorledes tingene forholdte sig :).
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: MartinJ efter 24 ſeptember , 2008, 16:29
Mikkel: Der er rart du holder os opdateret, bliv ved med det :)
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Mikkel Schmidt efter 24 ſeptember , 2008, 16:34
Skal jeg med glæde :).. Håber at når det er ovre kan jeg få "ryttet lidt op" i mine høns, skal have solgt kokkene og så får vi se :)... Nu får jeg jo også et meget fint stykke papir hvor der står på hvad de har fejlet :D. Martin, lige et sidespring, men vil du ikke kigge mine billeder og se om du kan skældne nogle rarcer ;)?
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Mikkel Schmidt efter 24 ſeptember , 2008, 16:35
Forresten, så skriv det i den nye tråd jeg har oprettet ;D
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: MartinJ efter 24 ſeptember , 2008, 16:51
Mikkel: Jeg er temmelig uvidende hvad angår racebedømmelse. Det er der andre der er meget bedre til :)
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Mikkel Schmidt efter 24 ſeptember , 2008, 17:01
Okay, fint nok, vi får se hvad folk siger :D
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Mikkel Schmidt efter 25 ſeptember , 2008, 15:50
Nyeste opdatering :)!

Snakket med dyrlægen idag. Han har fundet ud af hvad der var galt med hønsene. De havde en meget alvorlig forkølelse som så havde udviklet utrolig meget slim i halsen på dem. Han har sendt noget medicin og det kommer imorgen. Det er bestemt heller ikke for tidligt de får det, tror at inden for de næste fem dage ville 2-3 stk mere være kraset af :).

Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Dorte Hee efter 25 ſeptember , 2008, 16:05
Godt årsagen blev fundet  :)
Har den meget alvorlige forkølese et navn og hvad hedder det medicin du får til dyrene  ???
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Mikkel Schmidt efter 25 ſeptember , 2008, 16:18
Alt dette får ejg svar på imorgen når den kommer med posten! :D. I skal selvfølgelig ikke snydes for at få det afvide, så det skal jeg også nok skrive herinde ;)
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Mikkel Schmidt efter 28 ſeptember , 2008, 19:31
Hej. Har fået min medicin og hønsene har fået det siden i fredags. Syntes man kan begynde at se bedring specielt hos de meget syge :).. Navnet på forkølelsen kender jeg ikke men medicinen hedder: Linco-Spectin vet. Det gives i dossis: 1 g til 1 liter vand ;).. Mine får således 3 g til 3 liter vand. Da det ca er det de drikke om dagen. Har fået et brev til hver dag (7 i alt) og vandet sakl skiftes hver dag :)..
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Linda Andreasen efter 28 ſeptember , 2008, 19:34
Mikkel
Rigtig godt at der er bedring hos dine høns  :)
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Mikkel Schmidt efter 28 ſeptember , 2008, 19:35
Ja det er rart. En af hanekyllingerne havde også fået øjnbetændelse, det har det tilsyneladene også taget ;)...
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Hanne Lottrup efter 28 ſeptember , 2008, 19:49
Mikkel, den medicin du har fået er et bredspektret antibiotika - som virker bredt og på flere bakterier.

Det er lidt kradse sager, så jeg vil anbefale dig at give dine dyr noget A38 eller yoghurt 'rørt' lidt grynet med havregryn eller klid. Det vil hjælpe dine dyr, så de ikke får en gang diarre oven i.

Som der blev beskrevet tidligere kunne det tyde på mucoplasma, og det virker denne medicin på.

Held og lykke og rigtig god bedring med dem! :)
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Mikkel Schmidt efter 28 ſeptember , 2008, 20:03
Mange tak :)..  Nu får vi se, det burde slå det ned og desuden håber jeg også at det sker snarest muligt, for vil mege gerne af med de hanekyllinger efterhånden :D!!
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: MartinJ efter 28 ſeptember , 2008, 22:26
Mikkel, hvad kaldte dyrlægen forkølelsen?
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Mikkel Schmidt efter 28 ſeptember , 2008, 22:36
Det har han ikke nævnt. Da jeg snakkede med ham havde han rimlig travlt. Han sagde at det var en svær form for forkølelse og at han ville sende noget medicin der skulle blandes i vandet. Deretfer tog en assistent over og skulle hører om en masse ting :).. Så ved ikke hvad det var andet end forkølelse :)
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: MartinJ efter 29 ſeptember , 2008, 19:28
ok - tak for svaret og den gode opdatering Mikkel.
Mycoplasma undrer mig lidt, da det giver lungebetændelse og ikke i ren forstand forkølelse. Men begreberne kan jo blive lidt flydende.
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Mikkel Schmidt efter 29 ſeptember , 2008, 19:30
Tja jeg følger ihvertfald bare dyrlægens anvisning, kan jo ikke gøre så meget andet :D.. Ved du hvor længe der skal gå før det er fuldstændigt væk? Går det ud over de dage jeg skal give medicin eller skulle det forsvinde inden :D?
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: MartinJ efter 29 ſeptember , 2008, 19:36
Normalt tilpasser dyrlægen dosis og varighed af antibiotika sådan at de behandles lidt længere tid en det formodes at vare at slå bakterierne ned. Det gør man for at undgå at nogle få resistente bakterier overlever.
Jeg går ud fra at dyrlægen har lavet resistenstest på de dyrkede bakterier. Derfor bør der være stor bedring i løbet af 1-3 dage. Efter 5 dage burde sygdommen være væk.
Resistenstest er meget simpel at lave og viser sikre resultater hver gang.
Husk at fortsætte behandlingen indtil der ikke er mere medicin.
Det er forresten yderst vigtigt at vandet og vandskålen er helt ren.
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Mikkel Schmidt efter 29 ſeptember , 2008, 19:48
Okay ;).. Tja der er gået tre dage idag og der er en god bedring ;).. Dog kan hanen ikke gale endnu, og der er stadig nogle stykker der hænger, men ellers ser det fint ud :)!
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Mikkel Schmidt efter 30 ſeptember , 2008, 19:32
Vil æglægningen hos hønsene blive normal igen ;)?
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: MartinJ efter 30 ſeptember , 2008, 20:26
Mikkel, det kommer lidt an på hvad der var årsag til forkølelsen. Hvis det er mycoplasma er det ret sikkert at hønerne kommer til at lægge æg som før.
Hvs det er IB-virus kan det give en dårligere ægægning. Der er tre almindelige typer IB i DK. Den ene kan ødelægge æggelederen og dermed evnen til at danne æg.
Så vidt jeg husker er der 15 dages tilbageholdelsestid på æg og kød fra fjerkræ der er behandlet med linco spectin.
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Mikkel Schmidt efter 30 ſeptember , 2008, 20:31
15 dage, tja havde planlagt 4 uger :D.. Men hvis 15 dage kan gøre det er det godt nok :P
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: MartinJ efter 30 ſeptember , 2008, 20:32
Det skal stå på recepten fra dyrlægen.
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Mikkel Schmidt efter 30 ſeptember , 2008, 20:33
Det gør der ikke :)..
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Mikkel Schmidt efter 30 ſeptember , 2008, 20:36
Kan jeg godt tillade mig at ringe og spørge  dyrlægen om hvornår vi må spise æg fra dem og om sygdommen var af den art som ødelægger ægestokkene :)?
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: MartinJ efter 30 ſeptember , 2008, 21:08
Du burde allerede ha fået at vide hvor lang tilbageholdelsestid der er, så det kan du sagtens tillade dig.
Jeg syns det ville ha været rimeligt at dyrlægen også havde informeret om årsagen til sygdommen og om det evt. er følgesygdommen(ene) behandlingen er rettet mod.
Hvis der er fare for æggelederene kan det ha været IB (infektiøs bronkitis) af typen 793b - det vil også være et rimeligt spørgsmål at få svar på.
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Mikkel Schmidt efter 30 ſeptember , 2008, 21:35
Okay, jeg må prøve at ringe i morgen så :)
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Mikkel Schmidt efter 01 Oktober , 2008, 16:01
Snakket med dyrlægen idag. Han sagde at efter at den sidste medicin var givet skulle jeg vente 6 dage før jeg begyndte at tage æg igen :).. Sygdommen ville ikke ødelægge ægestokkene eller andet, så de ville begynde at lægge æg igen, der ville nok bare gå 2-3 uger før de var oppe på normal igen :D
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Mikkel Schmidt efter 01 Oktober , 2008, 16:12
Hanen er også begyndt at gale igen, så det er bare dejligt :D!
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Marianne Vedel efter 01 Oktober , 2008, 16:18
Hvor er det dejligt for dig  <M
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Mikkel Schmidt efter 01 Oktober , 2008, 16:22
Ja, efterhånden bliver det jo bedere og bedere ;)
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Mikkel Schmidt efter 01 Oktober , 2008, 18:33
Der er kun et der stadig irretere mig! Mine tre plymouth rock høner, kokken og min gamle høne har stadig det der med at fnyse. Det er blevet bedere, men de gør det stadig  ???... Kan de hjælpe at give dem noget mere hvidløg, løg, olie og a38 lidt oftere? :)
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Berit efter 01 Oktober , 2008, 18:48
Mikkel jeg havde også en høne der lød forfærdetligt, jeg har købt hos America nogle røgtabletter de skulle rense luftvejene hos dyrene, jeg har også købt Roba B til at komme i drikkevandet og så Bio Citridal alt dette brugte jeg, og min høne blev frisk igen, jeg ved jo ikke om den ville havet blevet frisk alligevel.  ;)
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Mikkel Schmidt efter 01 Oktober , 2008, 18:57
Okay :D.. Når kuren er slut ringer jeg til dyrlægen igen (Tror han bliver træt af mig) Så vil jeg lige hører ad om hvad jeg eventuelt skal gøre :)
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Mikkel Schmidt efter 02 Oktober , 2008, 18:24
Nu er det kurens sidste dag. Når de har fået idag skal de have helt rent vand fra imorgen uden medicin. Der er dog det problem at flere af dem stadig nyser   ???.. Skal de bare have lidt længere tid, eller hvad kan jeg gøre :S?.. Skal jeg eventuelt holde dem indedøre?
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: jesper efter 02 Oktober , 2008, 18:32
hej mikkel
jeg syntes at du skal lade hønsene tømme deres vandbeholder inden du giver rent vand jesper
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Mikkel Schmidt efter 02 Oktober , 2008, 18:40
Ja okay, det får de også lov til, men syntes du jeg skal kontakte dyrlægen på mandag hvis de stadig hoster :)?
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: MartinJ efter 02 Oktober , 2008, 18:43
hm... Der er stor forskel på dyrlæger, især når det gælder hobbydyr. Der er for mange som kigger lidt på dyret og slår op i medicin håndbogen, tæller nogle piller op og skriver en regning på 1.000 kr.
Der er andre som undersøger dyret omhyggeligt, tar svaber- og/eller blodprøver, får dem analyseret og handler ud fra obduktion og analyser. Er der formodning om sygdomsfremkaldende (patogene) bakterier, tar de nogle bakterier, dyrker dem i en petriskål og laver en resistenstest (det tar 5 minutter og svaret er klar 12 timer efter. Er der mening i at behandle med antibiotika vælger de det middel der virker efter res. testen, skriver en recept incl. behandlingsfrister og udleverer medicin. SAMMEN med recepten får man en grundig obduktionsrapport og ordentligt svar på årsag til sygdommen - om det er virus/bakterier/ernæring/følgesygdom osv. Sidst skriver de en regning på 1.000 kr.
Dit eksempel med dyrlægen her ... det er ikke godt nok! Altså ikke dig Mikkel, men din dyrlæge. Man må kunne forlange de mest basale ting af en højtuddannet/lønnet veterinær. ... ok, så fik jeg det sagt.

Jeg kender yderst dygtige fjerkrædyrlæger som gør det de skal og vejleder meget grundigt. Den ros skal standen ha!

Nå, men hvad kan du gøre? Hvis det udelukkende var en bakterieinfektion burde nyseriet være forbi nu eller i morgen, hvis altså medicinen har virket 100 %. Der kan godt gå et par dage mere, men så absolut ikke mere. Hvis årsagen er virus er det ikke utænkeligt at de bliver ved at anøfte/nyse nogle dage endnu. Hvis de stadig nyser bør du holde dem inde når det er møgvejr ude. Hvis det er pænt vejr med sol, ingen regn, ingen blæst, har de godt af at komme ud nogle timer hver dag. Hold huset tørt og rent, som du plejer :), og giv evt. tilskud af Ropa og/eller Citridal
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Mikkel Schmidt efter 02 Oktober , 2008, 18:50
Mange tak Martin, det var lige sådan en beskrivelse jeg stod og manglede :D! Der er det lille problem at det er en gammel del af et skur/staldbygning. Derfor kan der godt komme træk, men jeg har aldrig tidligere haft problemer med træk eller andet ved dyrene. Jeg ved godt havd i syntes det skal være, men jeg ved ikke lige hvordan jeg skal få det gjort sådan at det ikke trækker :S?...
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: MartinJ efter 02 Oktober , 2008, 18:59
Jeg har før, ved høns, marsvin, grise, kalve og andre lødige dyr, sat plader op i det rum hvor dyrene opholder sig. Jeg ved ikke lige hvordan jeg forklarer det, men hvis du forestiller dig "opholdsrummet" som firkantet, så sæt to plader op i den ene side og to i den anden. Pladerne skal være 70-100 cm høje og ca. 100 cm lange. Herved får dyrene flere "indelukker" med læ og ly. Det giver også de svage et skjulested. Strø ekstra godt i hjørnerne.
Skal det være ren opholdsstueagtigt, kan du lægge plader ovenpå de andre plader. Suppler med et fladskærms-tv, abbonement på Euro Sport, et par lænestole og server varm kamillete med citron og rørsukker ;)
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Hanne Lottrup efter 02 Oktober , 2008, 19:07
Mikkel det aller værste du kan byde dine høns er fugt og især træk! Træk kan gøre dem hunde syge med både diarré og forkølelse.

De kan tåle mange minusgrader, men IKKE træk, så det skal du have fjernet så hurtigt som muligt.

Den hurtige og nemme læsning, er nogle store papkasser som du skærer ud som skærme og sætter op som en hestesko, der hvor hønsene sidder og sover.

Er det fra dyrenes smuthuller det trækker laver du et vindfang - igen den hurtige er en papkasse - på længere sigt en af træ eller lgen.

Er det sprækker i væggen er fugemasse genialt - især silikone eller lign.

Er du i tvivl om hvor det trækker fra, er det en god ide, at sætte et fyrfadslys op forskellige steder. Husk at tjekke igen når du er færdig med at tætne.

Laver lige en stitse til dig af det jeg mener med papkassen ved smuthullet ;)
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Mikkel Schmidt efter 02 Oktober , 2008, 19:11
Okay, mange tak begge to, tor ikke det tv går derinde, det er godt nok stort nok, men ikke sikkert det kan tåle hønsemøg :D... Jeg prøver at tage et billede af deres sove pinde. Kan i så eventuelt prøve at vise mig hvordan det skulle gøres :)?
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: regitze efter 02 Oktober , 2008, 19:12
Mikkel, jeg er så imponeret over din vilje til at få dine høns raske igen.
og Martin, jeg er så glad for dine dybt oplysende informationer. den med abbonnementet på sporten havde jeg fx ikke tænkt på.
og Hanne. du er også altid på pletten. også når jeg har vredet mine hænder.

tak til jer alle tre og held og lykke med en snarlig hønsehelbredelse, Mikkel.
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Mikkel Schmidt efter 02 Oktober , 2008, 19:15
Mange tak, snakkede lige med min mor om at få sat noget op, hun sagde det snart bedre kunen have betalet sig at aflive dem alle, så kunne jeg allerde for de penge jeg havde brugt fået en lige så stor flok, men næh nej, det er ikek det samme sagde jeg.

Mange tak Regitze, de burde snart komem sig :)!
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Hanne Lottrup efter 02 Oktober , 2008, 19:18
@ Tak søde Regitze ;)

Mikkel, nu må du ikke tro jeg er blevet tosset, med denne børnetegning, men det er altså efftektivt at lave et vindfang, håber du kan se hvad jeg mener ;)

Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Mikkel Schmidt efter 02 Oktober , 2008, 19:31
Jo sådan nogenlunde :D.. Laver lige n tegnign af hønsehuset, så kan du måske bedere forklare hvor ejg kan sætte plader op :D?
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Mikkel Schmidt efter 02 Oktober , 2008, 19:49
Her ser i hønsehuset. Som i kan se er det måske lige lovligt stort :)
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Linda Andreasen efter 02 Oktober , 2008, 20:30
Øv  Jeg kan ikke lukke Mikkels link op.............. :'(
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: jesper efter 02 Oktober , 2008, 21:04
linda du er ikke den eneste jeg kan heller ikke
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Marianne Vedel efter 02 Oktober , 2008, 21:20
Jeg kan heller ikke  ???
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Mikkel Schmidt efter 02 Oktober , 2008, 21:28
Nå det var da træls  ???.. øhm.. Nogen ide til hvad jeg skal gøre :S?
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Hanne Lottrup efter 02 Oktober , 2008, 21:30
Det ser ud til at du har sat mit billede ind Mikkel - prøv igen ;)
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Mikkel Schmidt efter 02 Oktober , 2008, 21:34
Hm... Hvad med nu?
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: MartinJ efter 02 Oktober , 2008, 21:57
Mikkel: Det er linket til billedet du har sat ind. Det kan være at du har haft billedet på skrivebordet, højreklikket, kopieret og sat ind. Men det du sætter ind er kun en genvej til billedet på dit skrivebord (eller andet sted lokalt).
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Mikkel Schmidt efter 02 Oktober , 2008, 22:02
Arh man! Plejer da godt at kunne finde ud af min computer xD.. Nå, nogen der helt skåret ud i pap kan fortælle hvordan jeg gør d:?
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: jesper efter 02 Oktober , 2008, 22:06
hej mikkel
har du ingen billeder af dit hønsehus indvendig
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Mikkel Schmidt efter 02 Oktober , 2008, 22:11
Hm, nej ikke lige nu, har lavet den tegning der. Kan tage billeder af det imorgen, men det er ikke så kønt, det er mest sådan at det er nemt at gå til ;)
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: jesper efter 02 Oktober , 2008, 22:14
det skal du ikke være ked af sidste vinter boede mine landhøns i  karporten
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Mikkel Schmidt efter 02 Oktober , 2008, 22:15
Vores er sådan at det er muret op invendigt, og så er der rimlig mange spindelvæstrævler på bjælkerne :D.. Ellers sådan okay fint :D
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: regitze efter 03 Oktober , 2008, 08:12
hej Mikkel
du har lagt et shortcut ud som link - prøv igen med billedet fra den fil, hvor det originalt er placeret.
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Mikkel Schmidt efter 03 Oktober , 2008, 14:54
Opgiver at gøre det, ligger billeder ind senere :D
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Mikkel Schmidt efter 03 Oktober , 2008, 16:10
De har det alle sammen meget bedere idag :D!!.. Hanen er dog lidt sparsom med sine gal, men det kommer nok :D
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Berit efter 03 Oktober , 2008, 17:09
Godt at høre Mikkel,  :D
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Mikkel Schmidt efter 03 Oktober , 2008, 17:58
Tænkte på om det er nok at sætte et par hundetæpper op som forhæng? og så ligge ned oven på muren mellem muren og taget nogle tæpper eller ligge noget rockuld (staves?) ind så der ikke kommer træk derfra :).. Lige en melding fra hanen, han galede 9 gange da jeg gik og gjorde rent her før, og en af hans høner har fundet ud af at flyve over hegnet (knap så smart) :D
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Mikkel Schmidt efter 03 Oktober , 2008, 18:13
Eller eventuelt nogle gamel gulvtæpper :D? Dem har vi i hvert fald mange af :D
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Frk.olsen efter 03 Oktober , 2008, 19:20
Citér
Eller eventuelt nogle gamel gulvtæpper Cheesy? Dem har vi i hvert fald mange af Cheesy

Også nogle dine forældre er enige i, skal bruges til formålet - eller er det de ægte i stuen, du er ved at snige ud  ;D
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Mikkel Schmidt efter 03 Oktober , 2008, 19:23
Det er nogle gamel nogen som var gulvet i stuen før, nu har vi fået lagt klinker i stedet, så de er kaseret, de ligger bare på høloftet og venter på at blive  brugt :D
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Hanne Lottrup efter 03 Oktober , 2008, 19:53
Hej Mikkel - jeg tror du skal passe på ikke at få lavet nogle gode lune skjulesteder for rotter og mus!

Prøv at snakke med din far om i evt kan køre på genbrugspladsen efter nogle plader af en art, så du kan bygge et læskur og evt et vindfang inde i hønsehuset.

Det er vigtigt for renligheden at alle materialer er vaskbare - også af hensyn til utøj!!

- et godt argyment for far, er at det er langt billigere at forebygge besværligheder og sygdomme end at helbrede - OG at vi har så meget brug for dejlige unge, som dig og Magnus - til at videreføre hønseracerne i DK ;)

Dejligt der er bedring i hønseflokken!
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Mikkel Schmidt efter 03 Oktober , 2008, 21:02
Mange tak Hanne. det er dejligt at få afvide :).. Skal se havd jeg kan gøre, jeg vil ihvertfald prøve at få bankede nærmest et skur op inde i hønsehuset, som så kan give læ :)
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Berit efter 03 Oktober , 2008, 21:34
Mikkel en rigtig god ide, og endnu engang tillykke med 12 tallet,  ;)
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Mikkel Schmidt efter 04 Oktober , 2008, 09:37
Hehe, mange tak :D... Hm.. Har snakket med min mor og vist hvad jeg ville gøre, og så giner hun bare og henviser til at jeg da har haft høns i tretten år uden de er blevet syge :-X.. Men hun lovede at snakke med far om det, for det vil jeg ikek selv, driver ham til vanvid så :D.. Men nå, tror jeg får lov ;)
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Mikkel Schmidt efter 05 Oktober , 2008, 11:56
De fleste er stortset fri. Ham med øjnbetændelse er den eneste som ikek har det så godt. Skal jeg få ham aflivet, så der ikke er noget der overlever i ham og smitter resten?
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Mikkel Schmidt efter 06 Oktober , 2008, 14:06
Ingen hjælp at hente? :D.. Jeg banker gulvtæpper op i løbet af ugen ;)
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Mikkel Schmidt efter 06 Oktober , 2008, 18:00
Hanekyllingen med øjnbetøndelse afliver min far for mig engang i løbet af dagen. det er det rigtige at gøre, da han også er begyndt at nyse igen  :-[ :-\ ??? >:(.. Nu får vi se. prøver dyrlægen imorgen, han har sikkert svar på hvad jeg kan gøre nu hvor det ikke er helt ovre. Har forretsen lige banket to tæpper op, så nu er der lukke for det stykke af redepindene som hønsene bruger. :)
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Linda Andreasen efter 06 Oktober , 2008, 21:58
AJJ Mikkel
Det er træls for dig at de ikke bliver helt friske. Du gør da ellers hvad du kan for dem
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Mikkel Schmidt efter 06 Oktober , 2008, 22:04
Tja det syntes jeg også jeg gør. Hvis ikke der meget snart sker noget, og dyrlægen ikke ved hvad der skal gøres så må alle de meget syge af med hovedet, og så må resten forsøge at blive raske :).. Håber dog dyrlægen har noget der ville kunne hjælpe ;). Forresten var jeg derovre før, samtlige høns har fundet ud af at gå uden om tæpperne og om til sovepindene, så det er jo godt nok (;
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Mikkel Schmidt efter 07 Oktober , 2008, 19:25
Fik afvide at jeg kunen ringe igen imorgen... TRÆLS! Nå, nu ser vi.. hanekyllingen blev ikke aflivet alligevel :)
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Mikkel Schmidt efter 08 Oktober , 2008, 19:44
Så er der igen igen nyt fra hønsegården ;D.

Jeg har snakket med dyrlægen idag. Han sagde at de skulle have en kur mere. Først skulle de have et skrappere middel end det de fik sidst i fire dage. Derefter skulle de have det samme som de har fået i fire dage også. Det lød faktisk somom han havde forventet det  :-X...

Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: MartinJ efter 08 Oktober , 2008, 22:31
Det tyder på at dyrlægen ikke har lavet resistenstest. Derom skal jeg nok holde min mund, ud over hvad jeg har skrevet før.
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Linda Andreasen efter 08 Oktober , 2008, 22:41
Mikkel  :'(
Øv hvor er det altså træls for dig og dine høns.
Men for hønsene er det da en trøst at de har dig til at passe på dem  <M
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Mikkel Schmidt efter 09 Oktober , 2008, 18:31
Tja (:.. Jeg har fået medicinen idag. Det som de skal have de første fire dage hedder: Paracillin vet. Det andet er det samme som sidst: linco-Spectin vet. :)
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Dorte Hee efter 09 Oktober , 2008, 19:53
Håber virkelig denne medicin kan hjælpe dine høns! Det er ikke noget mere fustrerende end at blive ved og ved med at gøre alt mulig godt for dem og så hjælper det ikke alligevel.

Pøj pøj herfra  :)
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Mikkel Schmidt efter 09 Oktober , 2008, 20:27
Mange tak Dorte :D... Det skulle gerne hjælpe da!!
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: MartinJ efter 13 Oktober , 2008, 11:52
Paracillin er et noget bedre valg en Linco Spectin. Det er ikke helt ukendt for dyrlæger at Linco Spectin har meget svært ved at blive optaget gennem tarmvæggen. Det virker fint til f.eks. tarmbetændelse, men infektioner andre steder i kroppen virker det ret sårligt mod.
Dine dyr burde næsten være raske nu, er alt vel i flokken?
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Mikkel Schmidt efter 14 Oktober , 2008, 13:42
Jeg er lige kommet hjem fra kursus har været væk siden fredag. Har derfor ikke været ovre og kigge til dem endnu :).. Det slog over til Linco Spectin igår og min far siger at de ser lidt bedere ud, men ikke ret meget :S..
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Mikkel Schmidt efter 14 Oktober , 2008, 14:34
Dejligt man! Har lige været ved hønsene :D... De har alle fået farve igen de er mere aktive, de nyser stadig men MEGET lidt og så er deres fældning ved at være ovre :D... det lader til medicinen har gjort sin virkning :D...
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Mikkel Schmidt efter 14 Oktober , 2008, 15:12
Desuden er deres æglægning eksproderet! :D... Der lå 8 æg da jeg var derovre før :P... godt nok fra de samme høns, men de er der da :D
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Ina.... efter 14 Oktober , 2008, 22:20
Så går det fremad Mikkel, tillykke med det. ;D
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Mikkel Schmidt efter 14 Oktober , 2008, 22:43
Ja det er dejligt at der sker noget d:...
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Mikkel Schmidt efter 15 Oktober , 2008, 10:46
Idag har hønsene fået udgangsforbud pga. det dårlige vejr :D... Så de må hygge sig inde med hønsespil og kavlen ;)
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Mikkel Schmidt efter 16 Oktober , 2008, 15:32
Hønsene er ude igen idag. De nyser stadig, men det er ikke så slemt mere. Syntes i at jeg skal kontakte dyrlægen igen? Jeg har lige givet dem det sidste medicin for 20 min siden, og nu ved jeg ikke lige hvad jeg skal gøre. De har fået en masse hvidløg, løg og a38 idag. Det står det også på de næste fire dage. Er der ander i syntes jeg skal gøre :)?
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Ina.... efter 16 Oktober , 2008, 17:45
Tjaa jeg har da haft en enkelt suces med Ropa B fra Ameriica, det er nemt at bruge og det ser ud til at være godt når de er lettere snottet....
Læs tråden om Ropa B, så det kan du da prøve at suplerer med, til de kommer helt ovenpå.
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Mikkel Schmidt efter 16 Oktober , 2008, 17:54
Mange tak. Tror jeg prøver at bestille noget :)
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: MartinJ efter 16 Oktober , 2008, 22:31
Med den grundige behandling dyrene har fået med antibiotika, kan der nærmest ikke være sygdomsfremkaldende tilbage.
Virus er ligeglade med paracillin og linco spectin, men Ropa B styrker dyr og menneskers immunforsvar, og vil ha bedre chancer for at hjælpe dyrene over snøfteriet.
Jeg ( og det er min helt personlige holdning) ville stadig sende blodprøve til Hangøvej Århus, for test af IB/TRT. Det blir dyrene ikke raske af, men ejeren blev klogere.
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Mikkel Schmidt efter 18 Oktober , 2008, 20:06
Dyrene bliver bedere dag for dag, og æglægningen stiger også langsomt. De er begyndt at være mere og mere aktive og de har efterhånden fundet ud af at de siddepinde udenfor ikke er farlige, så dem flyver de op på og så sætter de af og flyver flaksende ud i gården igen :D.. Kan begynde at se det på kyllingernes fjer (Ved ikke lige hvorfor på dem) at de skinder mere, kan det ikke være fordi de har større overskud? Godt være det bare er mig :D :D :D
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Mikkel Schmidt efter 21 Oktober , 2008, 21:55
Nu har jeg hørt herinde at det kan være jeg aldrig kommer til at kunne spise æg eller noget fra de høns der har fået kuren. Hvis det er tilfældet så står deres gravsten allerede parat da vi jo ikke kan have høns vi ikke kan få æg fra :(.... Nu ser vi imorgen, skal ringe og snakke med dyrlægen. Det ville godtnok være synd hvis jeg har brugt så meget tid og penge og så alligevel sådan ikke rigtig på noget :(
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Marianne Vedel efter 21 Oktober , 2008, 22:32
Jeg synes nu også det lyder helt utroligt, hvis du ALDRIG kan spise æg fra de høns mere, men jeg er ikke ekspert  ???
Jeg håber det bedste!
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Mikkel Schmidt efter 22 Oktober , 2008, 07:12
Gør jeg godtnok også, det ville være så ærgeligt ellers :(
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Mikkel Schmidt efter 26 Oktober , 2008, 09:51
Nu syntes jeg de er så raske at jeg vil nedgradere fra undtagelses tilstand til mindre forkølelese. De er fint kommet sig alle sammen. Dyrlægen snakker dog om at de måske skal have en lille kur mere for at tage det sidste, det tror jeg dog ikke da de har forbedret sig så meget som de har.

Kyllingerne kan jeg snart sige er fuldkommen raske, mens resten af hønsene har en smule endnu. Hanen galer som før og æggene kommer i en pænd mængde igen :)..

Tak til at som har hjulpet med trøstene ord, og gode råd det har været rart :)
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Vibeke efter 26 Oktober , 2008, 12:27
hej Mikkel

efter sådan en tur som dine høns har været igennem, ville jeg passe godt på dem i en periode bagefter.
Jeg ville koge nogle ris
komme stjerneanis,gurkemeje, ingefær, chili og lidt ahornsirup i, og give dem det et par gange om ugen, samtidig med noget a-38 eller lignende.

Især gurkemeje er en rigtig god antibakteriel rod.

Har kun givet mine det en enkelt gang bare for at se, om de ville have det, og det ville de.

Vibeke

Vibeke
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Marianne Vedel efter 26 Oktober , 2008, 13:46
Det er da gode nyheder, Mikkel!
Jeg har lige været ude og kikke til mine, de render jo rundt ude i have selvom det er et rigtig møgvejr. Jeg håber, de selv har styr på hvor lidt eller meget våde de kan tåle at blive. Det sjove er, at to af hønerne tilsyneladende er sat til at passe på kyllingerne, og det er IKKE nogen af deres mødre, mens hanen går et andet sted i haven med resten af hønsene. Det er den lavest rangerende høne, og en af de andre, som nok er en af de højere rangerende høner, der har tjansen som kyllingesitter.
Men det kan jo være en tilfældighed.
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Mikkel Schmidt efter 26 Oktober , 2008, 14:17
De får i forvejen A38 et par gange i ugen som er blandet med havregryn, hvidløg, løg og levertran :)...

Det lyder hyggeligt med den lille vuggestue/børnehave :D...
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Vibeke efter 26 Oktober , 2008, 17:19
 Dengang fugleinfluenzaen florerede, blev der omtalt et forsøg  fra Indonesien, mener jeg at kunne huske.
En mand havde 2 flokke høns på 1oo stk, begge blev udsat for smitte,
den ene gav han den blanding, jeg nævnte, incl honningbier, den anden ingenting.
 I den første flok overlevede alle, i den anden var alle døde  efter 4 dage.
I hvert fald støvsugede industrien Kina for stjerneanis til at lave tamiflu af, men vi hørte absolut ikke mere om det forsøg fra Indonesien. ::)

Det, du gør for dine høns lyder vældig godt og rigtigt, og det er selvfølgelig op til dig at bestemme, om det er  godt sådan. ;)

venlig hilsen
Vibeke
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Mikkel Schmidt efter 26 Oktober , 2008, 17:55
Tja, ser lige på det :D
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Lisbeth Kristine efter 26 Oktober , 2008, 19:33
Kunne opskriften ikke komme i leksikon?
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Mikkel Schmidt efter 26 Oktober , 2008, 19:44
Jo det ville være oplagt. Tror jeg vil prøve at købe noget stjerneanis til dem for bare at prøve det  ::) ::)
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Mikkel Schmidt efter 28 Oktober , 2008, 19:40
Har været ved hønsene nu, og det er ikke lige frem glæde det mødte mig :'( :'( :'(.. Alle sad godt nok på pinden, men næsten alle nyser igen og snotter  <W <W <W.. Hanen og to af hønerne ryster også på hovedet nu igen og mine tre Plymouth rock høner er igen blevet blege <W!

Bestiller medicin imorgen igen, og det bliver så sidste gang.. Hvis ikke de kommer sig kan min pengepung og min tolmodighed ikke holde til mere og så bliver næsten alle slagtet.... Retsen får lov at se om de kan komme sig af sig selv elelrs må de gå til  :'( :'( <W <W <W

Syntes jeg har gjort alt, men det er bare noget pis når de så begynder at gå tilabge :(
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: lisbethpilkjær efter 28 Oktober , 2008, 20:59
Hej Mikkel.

Kan ikke sige så meget til det, andet end jeg føler med dig. Det er da utroligt at de ikke kan blive raske. Håber en ny omgang med medicinen vil hjælpe, så du ikke skal til at aflive dem alle.
Lisbeth
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Marianne Vedel efter 28 Oktober , 2008, 21:00
Åhr, altså Mikkel, det er næsten ikke til at holde ud for dig, du får lige et kram ()
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Mikkel Schmidt efter 28 Oktober , 2008, 21:20
Mange tak. Syntes bare at nu har jeg brugt så meget tid, penge og resuser, så de skylder mig at blive raske :(... Hvis det skulle gøres op hvor meget jeg har bugt på medicin, ekstra tilskud og ekstra foder plus alt den tid så var vi jo langt oppe.. :S...

Nu ser vi hvad dyrlægen siger, tager en god snak med ham hvis han har tid, og min lærer ikke kræver at jeg skal komme ind med det samme igen. Han har trods alt lidt medforståelse. :)
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Mikkel Schmidt efter 28 Oktober , 2008, 21:23
Øj jeg fordømmer at jeg købte de dumme kyllinger i sommer! Havde jeg aldrig gjort det var de aldrig blevet syge, og ingen døde og ingen spilde ting  >:(
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Linda Andreasen efter 28 Oktober , 2008, 22:41
Mikkel Mikkel
Med den gå på mod du har skal det nok gå. Dine høns/ forældre kan kun være stolte af den iver du ligger for dagen for at alle skal have det godt.
Håber du snart får gode tilstande i hytten, så du kan slappe lidt a`
Det koster jo også meget med al den medicin
stor kram fra mig <- <- <- <- <- <- <- <- <- <- <- <-
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Bitten efter 29 Oktober , 2008, 07:26
Hej Mikkel

Jeg har jo også fulgt med i din lille krig mod infektion og jeg har det nøjagtig på samme måde som dig - jeg kan næsten ikke holde det ud, at de sidder det og dør for øjnene af mig samt det selvfølgelig lurer i baghovedet: jeg skulle aldrig have købt de sidste høns... Nå men der er jo ingen, der ved, hvor vores høns, har fået det fra eller hvad det helt præcis er - men det gør det jo ikke mindre frustrerende. Hvis det var ILT, ville vi jo nok have aflivet dem noget før.

Hilsen fra en der er i samme båd  :'(
Bitten
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: MartinJ efter 29 Oktober , 2008, 11:53
Mikkel:
Jeg føler med dig, det er rigtig trist.

MEN
Jeg fatter ikke at dyrlægen ikke har kommet med en klar diagnose, at der ikke er taget blodprøver og ingen resistenstest. Det er komplet uforståeligt!
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Mette Nygaard efter 29 Oktober , 2008, 12:36
Arj, Mikkel din stakkel - og dine stakkels høns  :(
Hvad f... er det for noget med dem??? Jeg kan kun give Martin ret - det er jo lidt svært at vide om man forgæves hælder dyr medicin i dem, når man ikke ved hvad de fejler!!!

Prøv evt. at kontakte dem her:http://fjerkrae.dk/prod/index.php/topic,2466.0.html (http://fjerkrae.dk/prod/index.php/topic,2466.0.html)
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Mikkel Schmidt efter 29 Oktober , 2008, 13:37
Mange tak skal i alle have! :)

Jeg er enig med jer, jeg syntes det er for dårligt af ham at han ikke sender et eller andet med eller giver mig en ordnetlig forklaring!

Han har lovet at ringe igen senere idag så jeg kan få af vide hvad jeg skal gøre :)..

Endnu engang tak allesammen!
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Ina.... efter 29 Oktober , 2008, 15:04
Mikkel nu kan jeg se at du bor på den anden side af Sjælland, men jeg vil foreslå dig at tage en vatpind og tørre noget snot eller øjensnask på vatpinden, lægge den i en ren plastikpose og sende den i en kuvert til :

Dyrlæge Bjarne Rasmussen
Hårlev Dyreklinik
Faxevej 27 B
4652 Hårlev

Du kan jo også ringe til ham og spørge hvad det koster så du ved om det er det du vil.

Der får du et klart svar sansynligvis samme dag.

Jeg ville tro at din dyrlæge ikke tager dit problem særlig alvorligt.

vedlæg gerne et brev hvor du skriver hvad der er gjort for hønsene i forvejen, og hvordan det er forløbet.

Jeg ved godt det ikke er gratis, men sådan en prøve kan ikke koste det helt vilde, og så får du at vide om der er noget at gøre og med hvilket præparat, så kan du tage stilling ud fra det.
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: MartinJ efter 29 Oktober , 2008, 15:57
Dyrlægen kan finde og typebestemme bakterier med den metode. Men virus kan ikke påvises eller bestemmes. Det kræver laboratorie.
kun til generel information
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Mikkel Schmidt efter 29 Oktober , 2008, 19:31
Ina: Det er lige netop ham jeg bruger ;).. Mette anbefalede ham og jeg har sendt frem og tilbage, ringet frem og tilbage og fået sendt medicin to gange. han har også fået en kylling til opduktion, og så fortalte han mig bare at den havde en slem forkølelse og sendte medicin.

Ringede for at snakke med hamme igen idag og sprøger havd jeg nu skulle gøre, men han var der ikke lige da jeg ringede så han ville ringe tilbage senere sagde sekretæren, så spurgte hun efter en amsse ting igen, hvor mange der var syge, hvordan medicinen var blevet givet, hvilke symtomer hvor mange der rystede på hovedet ville hun også vide osv. Til slut sagde hun han ville ringe inden kloken 17.00.

I får et gæt, han ringede ikke..
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Ina.... efter 29 Oktober , 2008, 22:12
Nu ved jeg ikke lige hvor jeg fik det der fra med Vest Sjælland, men posten går jo lige hurtigt for det.

Jeg er ked af at du har dårlige oplevelser Med dyrlægen, han plejer at være ok.
 
Tror du ikke du kan overtale din far til at ringe og bede om klar besked, Bjarne har telefon tid ml. kl 8 og 9 om morgenen, og der tager han selv telefonen.

Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Mikkel Schmidt efter 29 Oktober , 2008, 22:17
Nej desværre nok ikke, min far syntes efterhånden jeg er mindre tosset, så lige for tiden står jeg på egne hænder. Jeg har ringet de sidste to dage i skoletiden mellem 08.00-09.00, men der er optaget, så jeg kommer ikke så langt så må begrænse mig til firkvarteret :)..

Prøver igen imorgen. Og beder ham om at få helt klart afvide havd det er de får, hvad de nøjagtigt fejler og hvordan og hvor ledes.

Tror i det er fordi jeg ikke er ældre end jeg er at han ikke tager mig seriøst eller hvad :)?
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Mikkel Schmidt efter 30 Oktober , 2008, 16:41
Så fik jeg endelig telefon forbindelse igennem.

vi snakkede om tingene og jeg fik spurgt ham hvad han syntes jeg skulle gøre.

Han sagde at det ville være bedst at jeg issollerede dem der havde det meget slemt, og at de andre så undgik at få medicin igen, men jeg ville have at alle skulle have en kur mere for at være sikker på at alle kom sig ordentligt. Det sagde han at det kunne vi fint, men så skulle jeg holde æg tilbage i yderligere 6 dage. Det var bare iorden sagde jeg så og så sagde han at han ville sende noget der startede med "A".

Nu får vi se, han virkede mere positiv da han fik afvide at de lagde æg igen :)!
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Linda Andreasen efter 30 Oktober , 2008, 17:41
@ Mikkel
Det var godt du fik fat i dyrlægen, samt at i sammen er enige om forløbet af kuren. :)
Hvad sagde han om sygdommen ??? hvad fejler de, hvad hedder sygdommen  ???
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Mikkel Schmidt efter 30 Oktober , 2008, 17:48
Jeg klovn  :-[ :-[ :-[.. I forgot it  <G.. Ringer igen når jeg har modtaget medicinen da jeg også vil vide hvornår det er forsvarligt at tilføje og modtage nye dyr :)
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Mikkel Schmidt efter 30 Oktober , 2008, 17:59
OMG hvor er jeg da dum at glemme og spørger om det  :o >:( ???!
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Linda Andreasen efter 30 Oktober , 2008, 18:15
Mikkel  <R
Det kender jeg godt det der,  <J man er så glad for at få forbindelse og en god forklaring at man lige glemmer den der VIGTIGE detalje.
Skidt pyt hvis bare dine høns bliver friske igen så er resten jo lige meget  :-* ikk??? <H <H <G
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Lone Nielsen efter 30 Oktober , 2008, 18:20
Hej Mikkel

du er ikke den eneste, der glemmer at spørge om det hele. Faktisk er jeg begyndt at skrive ned på en seddel, hvad jeg vil spørge om inden jeg ringer! Det forhindrer mig imidlertid ikke altid i at glemme at spørge alligevel  <A ........

God bedring til putterne....
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: MartinJ efter 30 Oktober , 2008, 18:40
Aih - for Fillan Mikkel!

Nu har vi sidder her spændte som børn juleaften, og så glemmer du at spørge! :D
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Mikkel Schmidt efter 30 Oktober , 2008, 18:42
Godt jeg ikke er den eneste, føler mig som en dement tosse :D..

undskyld Martin. Skal nok få svaret så hurgtigt så muligt :D
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Mikkel Schmidt efter 30 Oktober , 2008, 18:50
Jo det er det vigtigste Linda, men det andet ville jo også være meget rart at vide, så kan jeg jo sige til folk at de har fejlet det og det :)
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Linda Andreasen efter 30 Oktober , 2008, 18:58
TJAAA MIKKEL  ;D
Jeg ville da også gerne vide hvad de fejler men det finder du jo nok ud af . . . . . .  . . . . .  <T <T <T <T <T
Og så sladrer du vel til os  ::) ::)
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Mikkel Schmidt efter 30 Oktober , 2008, 19:16
Selvfølgelig :D..
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Mikkel Schmidt efter 31 Oktober , 2008, 13:26
Fået medicin fra dyrlægen med posten.

Fik to store sprøjter med et eler andet i der ligner orange tis  ???.. Det er helt flydene dog mere tykt end vand.

Dyrlægen har selvfølgelig glemt at skrive på hvad det hedder!...

Det skal gives i 8 dage. 6 ml til 3 l vand.

Nogen der kan hjælpe med havd det hedder, billede kan ligges i galleri hvis det er til hjælp :)
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Hanne Lottrup efter 31 Oktober , 2008, 15:33

Jeg er ikke særlig aktiv i disse debattter for jeg ved ikke nok om disse lidelser og jeg vil ikke bare skrive en gang øregas....

Men kære Mikkel!!!!! - (cyperkrammer!!) Jeg synes dette er en stor opgave for en dreng som dig og jeg kan forstå, at din far er stået af i svinget.

Hvordan ville det være, hvis der var en voksen herfra, som ved noget om dette her, der kunne hjælpe dig med at få sankket med dyrlægen?
Jeg ved ikke om det er noget du har lyst til, eller om der er nogen der vil stille sig til rådighed, for jeg synes dette her er 'for meget'! - er der nogen?

Jeg gør det gerne, men ville hellere det var en der kunne stille de relevante og rigtige spørgsmål....

(http://www.hot.dk/i/p/p132.jpg)
.
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Mikkel Schmidt efter 31 Oktober , 2008, 15:57
Mange tak Hanne :).

Det er et sødt tilbud, og ja det kunne måske godt være. Har fået tilbudet af en herinde fra, og jeg tror at jeg lige ser tiden lidt and, men ja det kunne helt klart godt være at jeg ville benytte mig af det, for jeg ved jo slet ikke så meget om tingene og om hvad jeg skal spørger om som mange af de andre herinde fra.

At min far er stået af er helt korrekt, han har syntes siden de fik medicin første gang at det være det bedste at de blev slagtet, men jeg er jo lidt stædig :D...

Jeg skal nok lige skrive her på mandag om det er noget jeg vil ;)..
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Hanne Lottrup efter 31 Oktober , 2008, 16:35
Det er bare fint Mikkel :)
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Mikkel Schmidt efter 01 November , 2008, 17:46
Tror jeg takker ja til det, det ville være rart hvis der var en der ville rigne og snakke lidt med ham om tingene. Kan i egentlig uden videre hvis i ringer til ham få lov til at spørger om det, eller skal jeg give en tilladelse :)?

Jeg har skrevet nogle spørgsmål ned som vedkommende der ringer lige kan få :)..

Hver sød lige at skrive herinde hvis i er interreseret i at være den der rigner, så kan Hanne jo blive fri for det ;).
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Hanne Lottrup efter 01 November , 2008, 18:01

Mikkel jeg gør det gerne, men jeg tror der er en der er mere egnet end mig! ;)
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Mikkel Schmidt efter 01 November , 2008, 18:02
Måske ja, vi ser lige på det ;)
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Jake efter 01 November , 2008, 19:41
Hej Mikkel!

Mit tidligere tilbud står stadig ved magt, så du giver bare besked, hvis det er  ;)
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Hanne Lottrup efter 02 November , 2008, 06:44
Super Bernau.

Hvad så med at vi bruger søndagen på dels at nyde det knasende frostvejr, dels at få lavet en kort og præcis spørgsmålsliste til dyredoktoren? ;)
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Mikkel Schmidt efter 02 November , 2008, 14:55
Har en god liste, som jeg lige sender. Har i flere så lig dem til ;)
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Jake efter 02 November , 2008, 17:42
Husk lige nummeret til doktor-manden sammen med listen ;)

Jeg har noteret symptomer, hvor længe disse har stået på, de forskellige præparater etc fra dine indlæg, men hvis der er noget, der ikke er med i disse, så skriv det ned også.  <A <S <C
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Mikkel Schmidt efter 02 November , 2008, 18:10
En ting mere, men det er nok af medicinen. Nogle af dem er begyndte at ligge en hvid pøl vand, ligner en lort, men det er helt hvidt og ligesom vand :)
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Mikkel Schmidt efter 03 November , 2008, 17:00
Så er der nyt fra dyrlægen som  J. Bernau har været så flink og ringe til for mig :).

Her kommer spørgsmål og svar.

Spørgsmål:

1. Hvad hedder sygdommen?

2. Hvad hedder den medicin jeg får lige nu?

3. Hvor længe går der før at de er forsvarlige at spise igen?

4. Hvor længe går der før at der må sælges af de ramte dyr?

5. Hvornår må jeg købe nye dyr til flokken? Altså hvor længe skal de være i karantæne?

6. Hvis der kommer nye høns ind kan de så risikere at få sygdommen?

7. Vil kyllinger af de høns der er behandlet have medicinen i sig? Og vil sygdommen kunne vidergives i de nye kyllinger?

8. Vil det være nødvendigt at gøre rent når sygdommen er slået ned, så den ikke sidder tilbage i rummet og smitter nye? Eller vil der bare skulle gå nogle måneder og så er der ingen fare mere?

1) De har CRD (cronic respatory disease). Dvs. en uspecificeret luftvejsinfektion. Det er en mere eller mindre kronisk virus, hvor hønsene blive angrebet først af virus og derefter dannes en bakteriel infektion. (Ligesom når vi mennesker har influenza; først fnyser, nyser og hoster man og så kommer en masse slim etc.)

2) De får Tetracyclin nu (et bredspektret antibiotika).

3) Du må spise dem igen efter de har været medicinfri i 45 dage.

4) Du må sælge dyrene, når flokken er symptomfri. Men oplys altid køber om, at de har været syge! De kan være raske smittebærere. Det kan være hans høns ikke har antistof mod denne virus og så har han en flok syge høns... Det skal han være klar over. (Han bør få sine høns vaccineret med den vaccine, der omtales i pkt 6!)

5) Du må i princippet købe nye høns, når de gamle er symptomfri, men...

6) ...nye høns i din flok vil dog også kunne smittes. Det vil være en god idé at vaccinere din flok med en udvidet vaccine mod NC + multi IB. Dvs en, der udover at dække New Castle Disease også beskytter mod infektiøs bronkitis.
(Jeg lægger den på forum, når jeg modtager den fra ham, så alle kan få glæde af den).

7) Medicinen vil ikke overføres til kyllinger af behandlede dyr. Men sygdommen kan overleve i slimhinden, så derved er kyllingerne udsat for smitte. (Endnu en god grund til at vaccinere - ca i 3 mdrs alderen).

8)En grundig rengøring af hønsenes hjem vil sænke smittetrykket betydeligt. Du vil dog ikke være 100% sikker, da netop hønsene kan være smittekilden. (Raske smittebærere). Men det er bestemt en god idé at finde kost og spand frem!
- Hvis du helt vil udrydde smitten, så er det på industrimanér: dvs alle dyr slås ned og der startes på ny efter en disinfektion af alt og alle... Men det er jo ikke en hobbyavlers første valg, da det jo bl.a. er genmateriale, du derved udrydder, og ikke "bare" et ærgeligt produktionstab... Så hold dampen oppe!   
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Jake efter 03 November , 2008, 17:02
Nå Mikkel... Så har jeg ringet og fået en udredning af dyrlægen.
Meget flink mand og han ved udmærket, hvad han har med at gøre, så behold bare ham som dyre-doktor! 

Tager først din liste:

1) De har CRD (chronic respiratory disease). Dvs. en uspecificeret luftvejsinfektion. Det er en mere eller mindre kronisk virus, hvor hønsene blive angrebet først af virus og derefter dannes en bakteriel infektion. (Ligesom når vi mennesker har influenza; først fnyser, nyser og hoster man og så kommer en masse slim etc.)

2) De får Tetracyclin nu (et bredspektret antibiotika).

3) Du må spise dem igen efter de har været medicinfri i 45 dage.

4) Du må sælge dyrene, når flokken er symptomfri. Men oplys altid køber om, at de har været syge! De kan være raske smittebærere. Det kan være hans høns ikke har antistof mod denne virus og så har han en flok syge høns... Det skal han være klar over. (Han bør få sine høns vaccineret med den vaccine, der omtales i pkt 6!)

5) Du må i princippet købe nye høns, når de gamle er symptomfri, men...

6) ...nye høns i din flok vil dog også kunne smittes. Det vil være en god idé at vaccinere din flok med en udvidet vaccine mod NC + multi IB. Dvs en, der udover at dække New Castle Disease også beskytter mod infektiøs bronkitis.
(Dyrlægen sender dig (og mig) papirer ang denne vaccine, så du kan læse mere om den, og jeg lægger den ud på forum, når jeg modtager den fra ham, så alle kan få glæde af den).

7) Medicinen vil ikke overføres til kyllinger af behandlede dyr. Men sygdommen kan overleve i slimhinden, så derved er kyllingerne udsat for smitte. (Endnu en god grund til at vaccinere - ca i 3 mdrs alderen).

 En grundig rengøring af hønsenes hjem vil sænke smittetrykket betydeligt. Du vil dog ikke være 100% sikker, da netop hønsene kan være smittekilden. (Raske smittebærere). Men det er bestemt en god idé at finde kost og spand frem!
- Hvis du helt vil udrydde smitten, så er det på industrimanér: dvs alle dyr slås ned og der startes på ny efter en disinfektion af alt og alle... Men det er jo ikke en hobbyavlers første valg, da det jo bl.a. er genmateriale, du derved udrydder, og ikke "bare" et ærgeligt produktionstab... Så hold dampen oppe! 


Så spurgte jeg bl.a. om svaberprøve, blodprøve og resistens.

- En blodprøve er altid en god ting at få foretaget! Det kan din lokale dyrlæge klare, hvis det er.

-Den døde høne, du sendte ind, blev testet. Også resistenstestet! Så den medicin, du får til dem passer til det, de nu fejler!
Der blev fundet 7 effektive antibiotika, og det dækkes ind ved at behandle med de typer, du har fået udleveret: Linco Spectin, Paracillin og Tetracyclin.
Hønsenes tilstand er ikke optimal endnu; de har stadig infektion at kæmpe med, så de er "noget matte i sokkerne". Derfor vil du opleve, at der kan komme udbrud igen, som det er sket nu. De er lette ofre for infektion så længe, de ikke er helt friske og tillige er vejret fugtigt, hvilket virus elsker! - De skal have tid og en kærlig pleje. Kræs om dem med nogle af de gode ting, der er blevet foreslået på forum.   Måske TV og lænestole ikke var helt ved siden af?   I hvert fald skal du sørge for at de får et godt, næringsrigt foder hver dag og ingen træk.

Kort sagt, så har du en flok syge børnehavebørn, der smitter hinanden og andre, indtil sygdommen er raset af... Og de er rigtig godt trætte af det hele og vil helst bare putte under den varme dyne den ene dag for så at fare rundt igen dagen efter.   Så bliver de utilpas og dårlige igen...    Og så tager vi lige et par dage til under dynen...    Håber, du kan se, hvad jeg mener?  )

Håber, dette gav dig lidt klarhed over tingene. Det er frustrende, at se sine høns blive syge gang på gang, men du er på rette vej med behandlingen! Som sagt skal de have tid til at danne antistoffer og vejret skal de også kæmpe med, så det tager nok lidt længere end det normalt ville gøre.

Hvis der nu er noget, du savner svar på eller vil have uddybet, så skriv igen! Kan jo være, jeg har misset en ting og jeg ringer gerne engang til, hvis jeg ikke ligger inde med svaret.

God bedring med alle de dejlige høns! 
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Mikkel Schmidt efter 03 November , 2008, 17:20
Ville i beholde hønsene så?

Har det lidt sådan at når tingene står som de gør og hvis jeg skulle vacinere og stolpe op og stolpe ned bliver det simpelthen for besværligt at have høns, så jeg er lidt på herrens mark  ???

Hvis jeg nu beholder dem her vinteren over så har vi jo æg hele vinteren, og så til foråret kunne jeg så slagte/ aflive dem og gøre rent og så lade det stå til jeg syntes det er forsvarligt at hente nye, og så starte forfra?

Hvis jeg tager rugeæg fra af dem vil sygdommen så ligge i æggene eller på dem så skrukhønen måske ville kunne smittes?
For ellers kunne jeg jo tage æg fra og op under en nabo's skruk og så tage dem ind som nye?

Hvad syntes i ;)? Er det en dum ide :)?
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Linda Andreasen efter 03 November , 2008, 17:26
TOTAL GODT GÅET <M <I <- <-
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: MartinJ efter 03 November , 2008, 18:18
altså¨.... nogle vil sikkert kalde mig pedantisk, men det er os ok :)

CRD bruges meget hos mennesker, i flere tilfælde som en erhverssygdom for arbejdere i erhverv hvor luftvejene belastes meget. De udsættes for virus, som alle andre, men bliver oftere syge deraf.
Det er lidt det samme som når man har småbørn og de bliver ubegribeligt syge og har 40 i feber. Man tar til vagtlægen, som småirriteret over forstyrrelsen, siger: Det er en virus, det går over om et par dage, ellers søg læge.

Rådet om vaccination er yderst brugbart. Nok det bedste man og Mikkel kan gøre. Jeg ville stadig helt rystende gerne ha at vide hvad de blev syge af, andet end CRD. CRD kan være enhver sygdom i luftvejene, og der er mange!
Men som sagt kombivaccine hvert sensommer eller efterår. Det er nemt og relativt billigt, og man undgår de gentagne, lidt overdrevne, tvivlsomt virkende og brugsanvisningfrie, antibiotikabehandlinger.

Jeg vil igen anbefale blodprøven, også når man ikke har væsentlige problemer. Men det er helt personligt. Vaccination bør næsten være obligatorisk, hvis man har haft problemer, eller naboer inden for 5-10 km har.

Den hvider pøl kan godt være af behandlingen. Bakteriefloraen er ude af balance. A38 er godt til genopretning.
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Hanne Lottrup efter 03 November , 2008, 20:01
Super godt gået Bernau!!!!

Du får lige en spand cyperblomster fra mig!

(http://suzybalesgarden.com/images/large/wooden_bucket_of_flowers.jpg)

Mikkel har fået nogle gode brugbare svar og konkrete anvisninger på hvad han skal gøre i fremtiden! <M <E

Mikkel om du skal starte din stamme op igen til foråret, efter en grundig rengøring og tætning af dit hønsehus, er kun noget du selv kan beslutte. Jeg ser der er for og imod begge dele.

Vælger du at få en masse rugeæg af dine egen, ruget ud hos naboen, og de er dyppet i Vircon S først, tager de ikke virussen med. Dette kunne jo være en god og rimelig mulighed, som jo som sagt kun du kan vælge.

Held og lykke Mikkel!!!!!
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: JanR efter 03 November , 2008, 20:22
Ja det var dog utrolig så flinke og hjælpsomme hønsefolk man finder herinde..
bernau det er dælme godt gået.. og mikkel håber dine høns kommer over det..
eller du vælger og starte helt forfra..Det må være lidt svært og beslutte.. du har jo kæmpet som en gal efterhånden..
så den beslutning skal du nok selv vælge...
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Dorte Hee efter 03 November , 2008, 21:14
 <M <I Bernau!!!

Om du Mikkel skal beholde flokken, kan du kun selv afgører.
Det afhænger jo også af hvordan dine høns trives, hvis de hænger for meget med næbbet trods din ihærdige omsorg, er det måske mest humant at aflive dem og så starte en ny flok op til foråret, hvor huset har stået til udluftning efter desinfektion (øh kan vist ikke stave...).
Held og lykke med dem. Jeg er imponeret over din ihærdighed! - ved af erfaring hvor nemt man i perioder kan tabe modet med syge dyr, når man gør alt muligt godt for dem og de så alligevel ikke bliver i superform  :-\

Pøj pøj  :)
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Mette Nygaard efter 03 November , 2008, 22:39
 <- <- <- <- <- <- <- <- <- <- <- <-  <- <- <- <- <- <- <- <- <- til Bernau fra mig :)

Og så er jeg glad for at dyredoktoren trods alt havde svar på tiltale (selvom Martin ikke er helt tilfreds ;) ), og at du, Bernau, også havde en god opfattelse af ham.
Jeg er jo 'lissom' den der har anbefalet ham - fordi han har været til god hjælp for mig i sin tid!

Mikkel, jeg håber du finder en god løsning på dit dilemma! Det er dine høns  :)
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Mikkel Schmidt efter 03 November , 2008, 22:48
Tror jeg har truffet mit valg :).

Tror det vil blive sådan at jeg beholder hønsene vinteren over og så til foråret få lagt æg, specielt af dem fra England og af mine Plymouth rock under en nabo høne :). Derefter vil hønsene blive slagtet/aflivet og jeg vil rengøre og tættende så meget jeg kan. Lyder det ikke meget godt :)?

Tror at jeg sammen med mine egne kyllinger også vil til at have en rarce som kommer til at domminere hønsegården de næste år :).

Så kommer der spørgsmål til dig Martin. Kan jeg selv give dem vacinne? Skal den gives til hver eneste høne hvert år? Skal kyllingerne gå væk fra hønsene? Hvor lang tid skal en høne gå inden den virker?

Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Bitten efter 04 November , 2008, 07:03
Hej Mikkel

Jeg har selv stillet spørgsmålet om vaccination til "vores" dyrlæge.

Hvis du skal udstille dine høns, skal du have en vaccinationsattest underskrevet af en dyrlæge.

Jeg fik en pris på ca. 300 kr for den første høne og derefter 10 kr per efterfølgende høne. Hvis du derfor kører alle hønsene til en dyrlæge, vil vaccination af 10 høns koste dig: ca. 390 kr. Han sagde, at man skal gøre det en gang om året og at kyllingerne vil være beskyttet i de første 4 uger og derefter burde man vaccinere dem.

Men han kendte ikke til at folk vaccinerede selv.

Mvh Bitten
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Mikkel Schmidt efter 04 November , 2008, 09:03
Det lyder jo meget fint, kunne da godt være jeg skulle overveje det, men så skal han bare sende vaccinationen til min egen dyrlæge (Ham vi ellers bruger) så han kan stikke dem :)
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Lene Lestat efter 04 November , 2008, 11:04
Hej Mikkel

Desværre må vi ikke vaccinere selv, det skal en dyrlæge.

De fleste klubber og kredse afholder vaccinationer af høns, prisen pr. høne er ca. 5 kr pr. dyr. Ihvertfald her på Lolland/Falster, så må mon ikke det er noget af det samme i resten af landet.

Så kontakt din lokale klub eller kreds.

Et medlemsskab i en klub er ikke så dyrt og slet ikke, når man er junior. ;)

Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: jesper efter 04 November , 2008, 18:44
jeg har en knippel god dyrelæge han har industri besætninger og høns selv
pris for vaccination start pris 50kr og 10 kr for resten ved mange dyr kom vi af med 7 kr pr dyr
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Mikkel Schmidt efter 04 November , 2008, 19:52
Så er der ny opdate her fra huset :)

Efter meget lang tids overvejelse er vi kommet frem til at det bedste er at samtlige dyr bliver slagtet.

Det kommer til at ske inden for en måneds tid, og derefter vil huset blive grundigt rengjort. Fodertru, vandtru og skalletru bliver brandt sammen med siddepindene. Kasserne skal enden skilles ad og vaskes eller brændes med. Tæpper brændes samt alt halm og andet fra hønsehuset. Foder og skaller smides ud og tønder rengøres. Der hvor kyllingerne gik i sommer bliver der gjort rent med et meget skrapt rengøringsmiddel. Hele hønsehuset fra gulv til loft samt hegn og andet i hønsegården bliver rengjort grundigt i middel og sten som danner en høj i gården vil blive bortskaffet.

Nu kommer mit spørgsmål, skal der gøres noget i hønsegården? Graves i jorden eller andet?

Ringer selvfølgelig til dyrlægen for at finde ud af hvornår der må komme nye høns i, hvor længe smitten kan leve uden høns, sådan at jeg er helt sikker.

Ellers regner jeg med at der kommer nye høns igen til foråret og håber selvfølgelig på at det kommer til at gå lige så godt som det tidligere har gjort.

Forresten bliver huset bygget lidt om så det ikke kommer til at trække så meget mere :).

Jeg får god tid til vinter at tænke over hvad rarce jeg vil have, så må vi se til foråret.

Mange tak til alle der har bidraget med hjælp og viden, og særlig tak til Bernau fordi var så venlig at ringe til dyrlægen.

Vi er blevet enige om det her hjemme fordi at jeg har stresset mig selv så meget over at de har været syge at det er gået ud over min skole og mit helbred (da jeg selv har været småsyg mere end jeg plejer) derfor mener vi at det er bedst at det bliver som det er. Er selvfølgelig ked af at skulle af med ikke mindst mine konfi høns og dem fra England, men faktisk dem allesammen. Heldigvis har jeg stadig en hane ved en nabo som der gerne skulle kommer kyllinger af næste år så jeg beholder mine konfi gener i live :)

Vil selvfølgelig være lige så aktiv som før på forum, kan dog ikke længere henvise til mine egne høns :).

Kom endelig med gode råd til rengøring m.m da jeg ikke er sikker på jeg gør det rigtigt :)

Super tak, fra Mikkel :)
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Marianne Vedel efter 04 November , 2008, 20:06
Kære Mikkel,
Det må have været en tung beslutning for dig; men vel også en form for lettelse at have fået taget den, nu da den er taget.
På længere sigt er det sikkert også det bedste. Jeg håber aldrig, jeg kommer i dit sted.
Det er utroligt som man kan knytte sig til sine fjedrede venner  :D
Jeg håber da meget, at du bliver på forum, og jeg glæder mig til at høre om dine nye høns til foråret. Det er da heldigvis den rigtige tid, når den slags beslutninger skal tages; den lidt kedelige vintertid. Det ville have været så meget sværere, hvis det havde været forår/sommer, hvor man rigtig kan være ude og nyde sine høns.
Nu kan du bruge vinteren på at planlægge og sætte i stand til spritnye optimale forhold for dine nye høns.
Jeg ønsker dig al mulig held og lykke.
Knus her fra ( )
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Mikkel Schmidt efter 04 November , 2008, 20:14
Mange tak Marianne. Jeg glæder mig også til foråret. Godt jeg skal på udstilling, så kan jeg jo finde en ny rarce der ;).. Det har været en svær beslutning, men tanken om at det er det bedste og mine forældres opbaknign har gjort at det faldt til den rigtige. Det andet vil simpelthen være for forfærdeligt at skulle tænke over med vaccine hele tiden og passe på kyllingerne hele tiden og ikke bare kunne få kyllingerne lige når jeg ville er ikke naturligt, hvilket jeg går meget ind for :)
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Linda Andreasen efter 04 November , 2008, 20:54
Mikkel
Du har taget din beslutning, der slet ingen tvivl om ,at for dig er det den rigtige.
Det er bare så træls når du nu har kæmpet så meget men som Marianne skriver så er vi jo i den mørke tid og du kan få alt klaret. Du kan så glæde dig over at starte forfra i foråret og igen have høns i haven til sommer <- <- <- <- <-

Hvis jeg på nogen måde kan hjælpe dig med høns/rugeæg når du skal starte op så er hjælpen her fra kun en pb væk  <.
 
Kram herfra
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Mikkel Schmidt efter 04 November , 2008, 21:44
Mange tak for tilbuddet Linda. Det kunne jeg måske godt bruge, men det bliver nok høns jeg skal købe af dig så, da der jo ikke vil være nogen til at ruge dem ud :)
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Linda Andreasen efter 05 November , 2008, 21:20
Du giver bare lyd  ;) ;)
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: lisbethpilkjær efter 06 November , 2008, 05:03
Hej Mikkel.

Det er en tung beslutning, men meget moden, du har taget sammen med dine forældre.
Synes det lyder som en rigtig god ide, at bruge den mørke vinter på at gøre hønsehuset til et paradis for de fjerede.
Skulle du få brug for hjælp når du skal finde nogle dejlige nye høns til foråret skal du bare sige til.
Jeg tilbyder gerne min assistance om muligt, og skulle det være at du finder rugeæg fra en race du gerne vil have, så kan vi også finde ud af at jeg ruger ud for dig, ganske gratis  ;).
Knus fra Lisbeth
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Mikkel Schmidt efter 06 November , 2008, 19:42
Mange tak :D. Det kunne jo godt være jeg kunne benytte mig af det ;).. Finder nok ud af mere efter turen til Herning :)
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: lisbethpilkjær efter 06 November , 2008, 20:02
Du siger bare til.
Der er jo heldigvis ingen broafgift til Jylland  :D :D :D
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Mikkel Schmidt efter 06 November , 2008, 20:06
Nej heldgigvis ikke ;).. Når de nye høns kommer kan i jo også komme og besøge mig, for så er der jo ingen sygdom mere :D
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Wanda efter 06 November , 2008, 20:16
Var det ikke noget med nogle tværstribede Wyandotter? :D jeg har en hane og en høne hønen vil jeg egentlig gerne beholde, men fordi jeg syntes din historie er så rørende så kan du få hende med, og min super søde kun lidt hakkende hane ;)
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: lisbethpilkjær efter 06 November , 2008, 20:21
Det kunne være sjovt Mikkel. Så kan vi have en kasse kyllinger med under armen ;D

@Wanda du tilbyder da ikke det arrige væsen til Mikkel. Bandit. Giv du ham hellere det bad (altså Carruso II) som du nævner i en anden tråd, det kan være det hjælper på hans arrige væsen. ;D ;D ;D ;D
Vores wyandotthane er simpelthen den blideste kok man kan finde, håber hans unger lærer noget af ham (ikke for at du skal være misundelig Wanda :P)
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Marianne Vedel efter 06 November , 2008, 20:29
Åh, Lisbeth, jeg er lige ved at trille ned af stolen af grin, jeg havde lige et billede på nethinden af Wanda i fuld sving med at give Mikkel et bad.
 <H <H <H <H <H <H <H <H <H <H <H <H <H
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Mikkel Schmidt efter 06 November , 2008, 21:29
Hah, ja det kunne være sjovt :D..

Ved ikke helt endnu, skal lige have bestemt mig for hvilke jeg vil have ;).. Ville jo helst hvis det kunne lade sig gøre have 1 hane og 6 høns fordi så kune der jo komme et par kuld kyllinger :). Planen er så at hanen skal skiftes ud hvert år for at undgå indavl, selvfølgelig til et godt hjem ;).

For lige at komme tilbage til de syge :).. Skal ned og grave en massegrav efter skole imorgen. Vil helst have dem begravet fordi det har en betydning :). Jeg er heldigvis på kursus i hele weekenden, så jeg er ikke hjemme når de bliver aflivet. Far har lovet at fjerne alt fjer, blod og hoveder  <R :'(.. De vil blive begravet med kyllingerne i den ene side, først de to fra England, så de fire fra gørding, og derefter kommer de gamle sådan som det nu passer ind. Ville allerhelst at de bare alle døde på en gang, fordi at ellers går de måske og tænker, hvad de har gjort mig :( :-[ :'( :'(..
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Wanda efter 06 November , 2008, 21:30
MIIIIIKKKKKKKKEEEEEEEEEEEEEELLLLLLLLLL kom så, du skal i bad  ;D ;D ;D ::)


Ej så slem er han altså ikke, ham Caruso II han løber ikke efter en eller noget, det er kun når han sidder på pind og jeg skal pille ved ham elelr hans damer eller hente æg lige neden under ham ;) men har talt lidt med ham her til aften råbre bl.a. KYKKELI KYYYYYYYYYYY lige ind i roen på ham, det blev han faktisk så overrasket over at han faldt af pinden ;)


Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Mikkel Schmidt efter 06 November , 2008, 21:34
Lugter jeg så meget ;D, var ellers i bad for lad mig se 3 nej 4 eller var det 5 dage siden?  ::)
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: lisbethpilkjær efter 06 November , 2008, 21:44
Hold da op Mikkel, glæder mig ikke til vinden slår over i vest igen  ;D ;D

@ Wanda
Vores store hane sprang mod min mand 2 gange i går. Han har heldigvis ingen sporer. Min mand skulle genne dem ind til aftenen og brugte en tyk bambuspind til at holde styr på damerne (ikke for at slå dem, men for at guide dem ind og holde flokken samlet). En af damerne skreg, for hun ville ikke i seng og så kom Gokke for fuld firspring, så fik han en i r.... med pinden, men det er vist ikke nok, for han skulede ondt på mig i dag ;D Det kan være han også skal have et bad, så Wanda kan du ikke lige tage ham med sammen med Mikkel og Carruso II ??? ???
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Mikkel Schmidt efter 06 November , 2008, 21:49
Jeg plejer ikke at navnegive mine høns, men jeg skal jo i gang imorgen med det ;)... Til en grav hører en gravsten jo med navn :)..  Det jeg ville sige var at jeg faktisk også havde en Carruso engang, han var en stor kochin krydsning af en art, han var noget af det flotteste, og han var overhovede i mere end tre år, og fik godt og vel 80 kyllinger (flere af dem ruget i maskine hos en ven) :)
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Dorte Hee efter 06 November , 2008, 22:09
Øv Mikkel, sikke et træls arbejde du skal igang med i morgen  :(  <W
Husk at grave dybt nok (min. 80 cm) så din navnebror ikke graver familien op igen  <R
Dejligt du har så sød en far, der vil gøre det værste arbejde for dig. Husk at sørge for at han har et par kolde øl at skylle efter med  ;) det er aldrig dårligt at gøde jorden  ;)

Glæder mig til at høre om forårs flokken  :)

@Wanda - hold kæft hvor jeg grinede! da jeg læste om dit KYKKELI KYYYYYYYYYYY og hanen  <K der drattede ned  <H <: Så kan han lærer det  ::)  :D
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Hanne Lottrup efter 06 November , 2008, 22:45
Ih Mikkel du har virkelig haft en svær tid, først hele sygdomsperioden og nu skal du have dem alle aflivet!

Du er en tænksom dreng kan jeg læse og dine dyr betyder meget for dig. Din beskrivelse af hvordan de skal ligge i graven har rørt mig meget!

Jeg har lyst til at sige til dig at jeg synes du har klaret dette så flot!! Du har hele vejen bedt om hjælp, kontaktet dyrlæge, igen og igen. Du har behandlet, været bekymret, bange, lettet og så nu alt dette. Det er altså ikke let når man 'bare' er 15 år!

Du fortjener simpelthen det bedste hønsehus og de aller skønneste høns til foråret!, for de vil få det så super godt hos dig! Jeg tror ikke du kan finde én eneste her på forum, der ikke gerne vil give dig det du mangler til foråret af æg og kyllinger ....

Denne weekend skal bare overstås og den næste tid er svær - der er ikke noget værre end et tomt hønsehus - når det ikke er selvvalgt. Du må bruge tiden på at kigge på udstillinger og så glæder vi os til at se dig her i ny og næ!

Held og lykke med det hele kære Mikkel!
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: liski efter 06 November , 2008, 22:51
Helt enig med Hanne.  Du er en prins!

Knus Lise
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Jake efter 06 November , 2008, 23:43
Ja, Mikkel... Også herfra skal du have en masse held og lykke med de nye beboere på gården. :)  <L <P

Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Lene, Rungsted efter 07 November , 2008, 00:07
Nåhrr Mikkel...
Jeg kan kun tilslutte mig koret af dine fans.
Syntes også at du har været en fantastisk knægt til at håndtere al den modgang du har haft.
Det skal nok blive godt igen hos dig og i din hønsegård. Det er der vist ingen der kan være i tvivl om.
Godt at du også har de små hvalpe at tage dig af. Hvordan går det med dem ?
Husk lige at sætte nogle billeder ind jævnligt så vi kan blive lidt små fjollede.
Stort forum cyber kram fra Lene i Rungsted
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Mikkel Schmidt efter 07 November , 2008, 07:23
Mange tak skal i have alle sammen, det er rart at have opbakning ;). Ja det bliver meget underligt med et tomt hønsehus, det er trods alt første gang i over femten år :). Håber bestemt at jeg kan finde nogle nye til foråret, men lige nu skal hønsehuset ordnes så godt som muligt. Kun et problem, gulvet er for ujævnt til at kunne smide vand på for at vaske det. Er det nok at kalke det hele? :)

Desuden så var jeg trods alt lidt lucky at jeg nåede at få en bror til min hane væk til en nabo inden sygdommen brød ud, og den har det godt, så håber at de holder den del af familien i live til jeg en gang flytter hjemmefra, så kan jeg jo få efterkommere af ham ;).

Det går fint med hvalpene. Der var desværre en der var født med noget der gjorde at den ikke kunne optage næring, så den måtte vi få aflivet, men det er havd der sker. Der er seks hvalpe tilbage ved hver tæve nu. Det ene kuld er helt rødnæset det andet tre med sort og tre med rød næse :). Skal nok lige få taget billder, de har jo også øjne nu så de er lidt sjovere ;)

endnu engang mange tak :)

Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Mikkel Schmidt efter 07 November , 2008, 17:00
Nu er der lukket for hønsene, har samlet æggene ind og de ligger nu derovre. Hønsene var ved at gå til ro, og jeg har egentlig haft det meget skidt med det, derfor har jeg været så lidt hos dem som muligt for at undgå at tænke på det. Har sagt til mig selv at det bare er høns og at de ikke opfatter noget, og det har hjulpet lidt.

Imorgen aften er det hele overstået. Min far har lovet at grave graven og ligge dem i. De bliver halvhugget selvom jeg egentlig helst så at de var genkenlige bagefter, men det er der jo ikke noget at gøre ved. Håber bare han ligger de rigtige hoveder sammen med kroppen :)..

Så begynder det lange arbejde med at gøre rent, brænde at og tættende over alt :)
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Mikkel Schmidt efter 07 November , 2008, 17:22
Og nu her dagen før de skulle begraves har de sidste 18 høns fået navn :)
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: JanR efter 07 November , 2008, 17:35
Ja det er jo lidt sørgelig det skal ende sådan.. Man får jo helt ondt af dig mikkel :'(..
Men i sidste ende er det jo nok det bedste for hønsene jo..
Men du må jo starte op på en frisk i det nye år.. også råber du jo bare op når du finder ud af hvad race du bestemmer dig for ;).. Så er jeg stensikkker på du finder nogen rare hønseavlere herinde der kan hjælpe.. jeg syntes ihvertfald jeg har læst om et par stykker efterhånden :).. Og ku du nu bruge nogen af de sølvgrå.. Så finder vi nok osse ud af det. Så har du i det mindste nogen der ligner din gamle høne.. Men du ved hvor du kan finde mig hvis det bliver aktuelt <:
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Dorte Hee efter 07 November , 2008, 19:35
Ja du er sgu en gæv knægt Mikkel  8) - fuld respekt herfra!
Du har været hele følelsesregisteret igennem med dine kære dyr  <F.
Send dem en kærlig tanke og sig tak for alt det de har givet dig. Og se frem til din nye flok, som kan glæde sig over at havne hos en så ansvarsbevidst ung mand  :)

Håber at se dig til LU i Herning  :D
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Mikkel Schmidt efter 09 November , 2008, 15:44
Først. Mange tak til jer ;).. Ja jeg kommer til udstilling med to af mine naboer om lørdagen;).

Min far brugte 3½ time på at grave igår, og 2 timer på at aflive og begrave dem her til morgen :(.. Han sagde at de alle undtagen en var døde ved første slag, og at der ingen problemmer var med at fange dem :(..

De ligger alle godt i jorden nu, hvor de kan sove trykt. Jeg har fundet ud af så meget at jeg vil have 1 hane og 6-7 høner til start :). Min ven har lovet at hjælpe med at lave om i hønsehuset, og hjælpe mig med andet :).. Alt der skulle til var lidt overtagelse og en lovning af en tur i biffen ;D.

Min far har sagt at de betaler alle dyrene, så det bliver dejligt :)!!

Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Linda Andreasen efter 09 November , 2008, 17:05
Mikkel  :-*
Godt din far fik det klaret let og smertefrit for dine høns.
Nu kan du bedre glæde dig over de gode ting du skal i gang med, så som rengøring og at ændre på hytten.
At du for en tur i biffen 8) får hjælp på til det, det er jo kun super hyggeligt.
Din far vil tage pungen med når du igen skal handle  :D :D ;) Kan det blive bedre, her i den triste omgang du har været igennem. ;D ;D
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Mikkel Schmidt efter 09 November , 2008, 17:32
Nej det kan det faktisk ikke :)..

Har ikke ville der ovre endnu, men så kunne jeg alligvel ikke lade være, og jeg var bare ved at falde om af forbavselse, ingen høns, et æg og en masse fjer og en lille blodpøl på gulvet :(...

Var også nede ved graven som er 3 m lang og 1,5 m bred. Fandt fjerene og gættede på hvilke det kunne være. Har planlagt det, det ville være rart hvis når det er gjort rent og brændt af at der var en herinde fra der havde lyst til at komme og kigge og vurdere det jeg har tænkt mig :). Skriv en PB hvis der er nogen der vil ;)..

Nu skal jeg bare lige komme mig over chocket, og min mor trøstede mig med at jeg får lov at få kyllinger under alle mine skruk til næste år ;)!
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Linda Andreasen efter 09 November , 2008, 17:53
Mikkel
Du kunne jo tage lidt billeder på god afstand så vi kan se hvordan det skrider frem for dig.
Måske der er nogle som har gode ideer til hvad du kan gøre. Lidt hurtigere med billeder så får du også hurtigere svar.
Var det mon en ide  ???
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Mikkel Schmidt efter 09 November , 2008, 18:15
Kunne jeg godt prøve. Har tænkt mig at lave et loft over der hvor de sover og så en kant det går ned fra det på omkring 50 cm. Så skal der sættes nogle store tykke tæpper op forand igen for at der kommer lidt læ fra den side også :)
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Hanne Lottrup efter 09 November , 2008, 22:05
Super ide med billeder og så starter du en ny tråd søde Mikkel, for denne her er snart for lang og trist ;)

Når du skal til at bygge om, skal det være let at gøre rent, så ingen tæpper op at hænge - men det tager vi når du er klar med nogle billeder!  ;D

Som du selv skriver så R.I.P til de kære små  <-
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Mikkel Schmidt efter 09 November , 2008, 22:31
Tæpperne er da også nemme at holde, de kommer bare i vaskemaskinen, er det ikke godt nok ;)?
Titel: Sv: Nysende, hostende høns samt dødsfald - hos Mikkel
Indlæg af: Johanne Schiødt efter 10 November , 2008, 21:46
Ih får helt tårer i øjnene over dig og dine stakkels små hønshttp://:(

Godt dine forældre vil hjælpe dig med at få nogle søde nye høns