Dansk Fjerkræ Forum
Hønsegården => Hyggesnak => Emne startet af: Gerda efter 12 ſeptember , 2025, 23:19
-
Her i aften fortalte min datter Rikke at lige netop pocheret æg kunne hun ikke lave af de æg hun får med herfra. Jeg har aldrig hørt om det men jeg laver heller aldrig pocheret æg. Hunb kan fint lave det af dem hun køber i supermarkedet. Nogen der ved noget om det.
-
Jeg ved kun, at det skal være helt frisklagte æg, for at lykkedes - men på nettet ser jeg hvorledes ældre æg kan pocheres:
Tag et glas og et stykke husholdningsfilm (til brug for madlavning), som kommes ned i glasset, så filmen danner en lille skål, smører filmen med et par dråber olivenolie. Slå ægget ud i glasset med madlavningsfilm og saml filmen omkring ægget og luk til ved at sno lukningen rundt. I en gryde med kogende vand kogea ægget i 4 1/2 – 5 minutter, afhængigt af størrelsen på ægget
Tag pakken op, fjern filmen og man har det mest perfekte pocherede æg.
vola ! :)
-
tak for svar. Det vil jeg give videre til hende
-
Det kan faktisk godt hænge sammen med friskheden på æggene. Meget friske æg kan være sværere at pochere, fordi hviden ikke har nået at “stramme til” på samme måde som i lidt ældre æg – derfor flyder den mere ud i vandet. De æg man køber i supermarkedet, er ofte allerede nogle dage gamle, og derfor kan de faktisk være lettere at pochere.
Janus,
Blog: cocktaily.se (https://www.cocktaily.se/)
-
tak for svar. Nu må jeg se at få det prøvet af om jeg kan lave pocheret æg.
-
jeg kan nu fortælle at det med om man kan lave pocheret æg af vores egne ikke har noget på sig. Det går skam fint og jeg vil næsten gå så vidt at sige det var verdens flotteste æg jeg der fik lavet. Så ældste datteren må bare høre på mor her at hun er helt forkert på den. Hun fik også lige nogle billeder så hun kunne se det