Dansk Fjerkræ Forum
Hønsegården => Foder => Emne startet af: TroelsRasmussen efter 16 August , 2017, 10:43
-
Jeg ville høre om der er nogen som har erfaring med at give hønsene vandet der er tilovers fra madlavningen, fx fra kogningen af grøntsager, kartofler, pasta osv. ? Og fra skylningen af salat?
Da jeg lavede mad igår, overvejede jeg om ikke der var nogle næringsstoffer i vandet jeg hældte fra som hønsene kan udnytte, udover at for slukket tørsten?
-
Det er nok ok, men mon ikke vandet MEGET hurtigt bliver udrikkeligt pga de bakterier der er efter kogning af div madprodukter. <A <J
-
Hvis der er salt i vandet, som det jo typisk er når man koger kartofler, pasta og dyligt, så ville jeg ikke give det som drikkevand. Hvis du ikke kommer salt i, så er der jo også den mulighed at bruge vandet til vandning af nogle planter måske (de fleste planter bryder sig ikke om salt).
-
Jeg bruger vand fra kogte grøntsager som gødning til min planter på terrasse, fortynd 1 l på 10 l vand. Jeg bruger ikke salt, men hvis det er stærkere dør planter så jeg vil ikke give det til høns. Og ja det rådner lynhurtigt.