Dansk Fjerkræ Forum

Hønsegården => Svømmefugle => Emne startet af: Rasmus Vestergård efter 15 December , 2015, 12:49

Titel: Plukning i Vendsyssel?
Indlæg af: Rasmus Vestergård efter 15 December , 2015, 12:49
Er der nogen som kender til et sted hvor jeg kan få min ænder plukket i Vendsyssel, inden jul
Titel: Sv: Plukning i Vendsyssel?
Indlæg af: lisaln efter 15 December , 2015, 20:21
Hvor mange drejer det sig om?
Titel: Sv: Plukning i Vendsyssel?
Indlæg af: Rasmus Vestergård efter 15 December , 2015, 21:34
5 stk moskus
Titel: Sv: Plukning i Vendsyssel?
Indlæg af: lisaln efter 16 December , 2015, 17:15
Så tror jeg bare du skal gå i gang med klør fem. Det tager ikke ret lang tid for 5 ænder :-)
Er du ny i forhold til at slagte?
Titel: Sv: Plukning i Vendsyssel?
Indlæg af: Rasmus Vestergård efter 16 December , 2015, 17:59
Jeg er total ny, men udfra hvad jeg har læst, så er det af med hovedet, af med frakken og så i fryseren, eller er det omvendt;)
Jeg må li læse op på det i aften:)
Titel: Sv: Plukning i Vendsyssel?
Indlæg af: lisaln efter 16 December , 2015, 18:38
Det er ret enkelt.

Hold i vinger og ben, slå dem bevidstløse, sving øksen, og hold dem derefter med hovedet nedad, så blodet løber ud (går lettest, hvis man er to).

Lad dem derefter ligge et par minutter, til de er holdt op med sprælle.

Skold dem i varmt vand - jeg har fundet flg. "opskrift" på nettet fra CPLY, men har dog ikke forsøgt at følge den:

"Hvordan plukker jeg nemmest mit fjerkræ?
Vi har eksperimenteret meget på området og fundet frem til følgende:

Gæs: Hanner ca. 56° 3 min 25 sek
Hunner ca. 54° 3 min 15 sek

Ænder: Hanner ca. 55° 3 min 15 sek
Hunner ca. 52° 2 min 55 sek

Kalkuner: Hanner ca. 62° 3 min 30 sek
Hunner ca. 60° 3 min 20 sek

Høns: ca. 60° 20 sek

Kyllinger/Vagtler: ca. 57° 30 sek

Ved plukning af svømmefugle som ænder og gæs, anbefales det altid at komme lidt sulfo eller afspændingsmiddel i skoldevandet."

Man bør gnubbe dem med f.eks. en børste, så vandet kommer godt ind mellem fjerene.

Derefter hænger man dem op (jeg foretrækker at hænge dem i det ene ben) og så plukker man bare fjerene af med fingrene. Brug en brænder eller en lighter til at tage de sidste hår/dun.

Læg dem på et bord, og tag indvoldene ud (husk lungerne, som sidder helt oppe på ribbenene i ryggen).
Skyl, lad dem dryppe af, put dem i pose og smid dem i fryseren.

Mere er der ikke i det. Men spørg endelig, hvis du har spørgsmål :-)
 
Titel: Sv: Plukning i Vendsyssel?
Indlæg af: Raziel efter 16 December , 2015, 19:39
Man plejer at sige 75 grader varmt vand til høns. Hvis det er koldere, så løsner fjerene sig ikke. Jeg har lidt om slagtning på min blog. Det er godt nok om høns, men den eneste forskel er det med sulfoen i vandet pga ændernes vandtætte fjer.
 http://www.hobbydyrene.blogspot.dk/2015/08/slagtning.html?m=1

Der ligger mange gode videoer på youtube om slagtning, så det kan godt betale sig at kigge et par stykker igennem, inden man går i gang.
Titel: Sv: Plukning i Vendsyssel?
Indlæg af: Rasmus Vestergård efter 16 December , 2015, 19:50
1000 tak begge to.

Mht sulfoen, går det ik ud over smagen at gi dem en vask i det?
Titel: Sv: Plukning i Vendsyssel?
Indlæg af: nimrod efter 17 December , 2015, 09:28
Afspændingsmiddel er endnu bedre og uden parfume 😊