Dansk Fjerkræ Forum
Hønsegården => Foder => Emne startet af: Finn Jensen efter 09 Juli , 2015, 15:00
-
http://www.food.dtu.dk/Nyheder/2015/07/Fangst-af-krabber-kan-gavne-Isefjordens-fiskebestand
Strandkrabber fra projektet er blevet forarbejdet til krabbemel og brugt i foder til biodynamiske æglæggende høns. Fordringsforsøget har hverken vist en positiv eller negativ effekt på hønsene – udover at blommerne blev mere gule.
-
- men er helt sikkert et godt animalsk-protein-tilskud - til afveksling fra raps og soya...
-
Jeg fodrer lejlighedsvis med rejer eller rejeskaller. Det er høns og kyllinger helt vilde med, og æggeblommerne bliver orange.
-
der har været et lignende projekt igang med søstjerner, men det er så vist stoppet igen af bureaukratiske grunde.
-
Spændende læsning. Jeg vidste ikke Isefjorden var "ramt" af for mange strandkrabber. Nu går Lars og fabler om strandkrabbebisque ::).
-
Smart /o
Jeg ville dog være lidt tilbageholdende med for meget fiskemad. Jeg synes nogle gange at købe økoæggene smager for meget af fisk.
-
For et år eller to siden blev det nævnt, at raps i foderet får visse hybridhøners æg til at smage af fisk. Kan ikke finde artiklen, den var ikke her på Forum... prøver andetsteds.
-
Den artikel jeg har læst i sin tid, stod i "Ingeniøren" dec 2006. Det er især høns, som lægger brunskallede æg, der leverer fiskesmag. Man har vist rettet på en genetisk fejl hos RIR`erne, men det nævnes, at " andre racer", der lægger brunskallede æg, stadig kan have samme genetiske defekt. det var så i 2006... Som tiden dog går. Er der evidens for, at fisk i hønsefoderet giver afsmag?
-
@ Daisy, det forklarer også hvorfor de hvide buræg ikke gør.
Jeg forestillede mig at det var noget med at man brugte fiskemel til økohønsene i stedet for fra dyr, for at holde det inden for økoreglerne.
Hvorom alting er, IIIHH hvor jeg glæder mig til at få mine egne æggeproducenter og nogle ordentlige æg *o
-
Jeg synes nu, det system med fluelarver er langt mere spændende for høns i industrien.