Dansk Fjerkræ Forum

Hønsegården => Hyggesnak => Emne startet af: Katja efter 09 Juli , 2014, 20:27

Titel: Fløde centrifuge
Indlæg af: Katja efter 09 Juli , 2014, 20:27
Er der nogle der kender noget til flødecentrifuger. Jeg overvejer at købe en, de kan fåes hos dansk hjemmeproduktion. Men hvis jeg ser på youtube er der forskellige slags, en lagde en video ud og snakkede om at købe den over eBay, har aldrig handlet der, er det bare helt fint, eller hvad er stemningen?

På eBay kan man nemlig købe dem langt billigere, elektrisk og det hele.
Vi drikker altid frisk mælk, og det er jo med en del fløde, som ikke er så let at tage helt af.
Er der nogle med erfaring der kan sige go for et mærke?

Eller evt har en de vil sælge.

Mvh. Mælke producenten
Titel: Sv: Fløde centrifuge
Indlæg af: Tanja Pedersen efter 09 Juli , 2014, 22:28
Jeg følger med her. Har samme tanke, men centrifugerne i DK er dyre.
Titel: Sv: Fløde centrifuge
Indlæg af: Katja efter 10 Juli , 2014, 11:25
Tanja kender du noget til eBay? For der kan man få elektriske til 668kr tror jeg det var og 300kr i forsendelse
Titel: Sv: Fløde centrifuge
Indlæg af: Tanja Pedersen efter 11 Juli , 2014, 07:46
Tanja kender du noget til eBay? For der kan man få elektriske til 668kr tror jeg det var og 300kr i forsendelse
Jeg handler tit på e-bay. Dog kunne jeg ikke finde noget særligt. Hvad søger du efter? Jeg fandt til gengæld lidt via amazon.co.uk og endelig denne side: http://cream-separator.co.uk/index.php/

Der koster en elektrisk centrifuge ca. 100 pund inkl. forsendelse. Den billigste i Danmark, manuel oven i købet, som jeg har kunnet finde, koster ca. 2200 kroner.
Titel: Sv: Fløde centrifuge
Indlæg af: kristiank efter 12 Juli , 2014, 11:28
vi lader altid mælken stå i spanden natten over dypper et glas forsigtigt ned og skummer fløden af på denne måde, ca 2 dl, fra 2½-3 l mælk, fint til madlavning men kan ikk piskes
Titel: Sv: Fløde centrifuge
Indlæg af: Edmond efter 12 Juli , 2014, 11:54
Da vi stadig kunne købe frisk ubehandlet mælk, lod vi den stå i et fad natten over. Derefter skummede vi det øverste lag fløde af. Det kan sagtens piskes.
Man kan også lave rigtig tykmælk af den ubehandlede mælk. Det er bare guf. Der skal være et tyndt lag fløde ovenpå og så serveres det med revet rugbrød og farin. /o
Titel: Sv: Fløde centrifuge
Indlæg af: Katja efter 13 Juli , 2014, 22:10
Ja pointen er, at jeg synes det er svært at tage fløden af så den kan piskes, jeg har prøvet det så mange gange, og synes det er ret svært. Normalt hælder vi bare det øverste lag fløde af, men det kan være fedt at få næsten det hele, så kan jeg lave is af fløden, synes det virker så dumt at hælde fløde ud, hver dag og så købe det når vi skal lave noget med flødeskums.
Edmod ja tykmælk er super, også youghurt, og skyr fra egne dyr, især bliver skyr go hos os.
Tanja ja det bliver ca 1000kr og det er de maskiner jeg ser efter, der er på de sider, du har fundet, det er godt nok en forskel, i forhold til i dk.
Titel: Sv: Fløde centrifuge
Indlæg af: Metmus efter 13 Juli , 2014, 22:19
Mums..lyder mega lækkert med frisk ubehandlet mælk, fløde, is osv. Bliver spændende med centrifugen..skriv endelig en opdatering, når I får købt og prøvet af :)
Titel: Sv: Fløde centrifuge
Indlæg af: Tanja Pedersen efter 14 Juli , 2014, 07:32
Jeg tror ikke det bliver en investering vi gør os i foreløbig. Der skal bruges en del mælk kan jeg læse mig til, for at få fløde nok til en omgang smør, og så er der "kun" skummetmælk tilbage. Vi plejer at købe 8 liter mælk til produktion af 1,2 kg feta og 300 g ricotta. Hvis vi skimmer alt fløden af, bliver det fedtfattig feta, og den skal efter min mening helst være fuldfed :).

Jeg har også prøvet at skumme fløden af toppen, men det er svært synes jeg.
Titel: Sv: Fløde centrifuge
Indlæg af: Tinggaard efter 14 Juli , 2014, 11:07
Hej Tanja
Hvordan laver i Feta og Ricotta? Vil meget gerne prøve at lave det selv :-)
Hilsen Karina
Titel: Sv: Fløde centrifuge
Indlæg af: Tanja Pedersen efter 14 Juli , 2014, 12:09
Hej Tanja
Hvordan laver i Feta og Ricotta? Vil meget gerne prøve at lave det selv :-)
Hilsen Karina
Hej Karina. Nogenlunde som disse opskrifter, men med små modifikationer :).

Feta (http://www.hjemmeriet.dk/iframe.php?title=Historie&url=uploads/dokumenter/HjemmelavetOst.htm)
Ricotta (http://www.hjemmeriet.dk/visopskrift.php?id=6??title=Opskrift%20-%20Ricotta)

Vi bruger rå mælk, raffineret rapsolie og blancherede krydderurter til vores feta.

Titel: Sv: Fløde centrifuge
Indlæg af: mcquolle efter 14 Juli , 2014, 12:13
@Tanja; Gør som på mejerierne - De fjerner først ALT fløden så de har skummetmælk og fløde. Derefter tilsætter de fløde igen så mængden passer med det man ønsker at lave... F.eks. Sødmælk eller lignende. Det kræver lidt regnearbejde at få styr på %-forholdene med hensyn til fedt, men det burde kunne klares til husbehov.

Jeg har handlet en hel del på nettet med mange ting. Også amazon og ebay. Det I skal være opmærksomme på er hvor varen bliver sendt fra. Tit køber man en vare f.eks. på en engelsk side "ebay.co.uk", men varen sendes fra Fjernøsten eller et andet land udenfor EU. Hvis det sker, så risikerer man at få 50-60% omkostninger oven på det man har givet for varen, da der skal betales told, moms og gebyr.

Kan ikke lige huske de præcise satser men det er omkring dette for handel udenfor EU:
Varens pris inkl. fragt < 80,- kr. = Ingen told, moms eller gebyr
Varens pris inkl. fragt <= 1250,- kr. = +moms og gebyr, men ingen told. ((Varens pris + fragt)+25%+150,-kr)
Varens pris inkl. fragt > 1250,- kr. = +told, moms og gebyr. (((Varens pris +5%)+fragt)+25%+150,-kr) (Toldsatsen svinger fra typisk 1% til 15% afhængig af hvilket produkt det er)

Tit så er det stadig billigere at handle i udlandet, men man skal så være opmærksom på at reglerne for garanti m.m. er anderledes og at der kan være en lille risiko ved det.

Havde jeg mulighed for det ville jeg sikkert også have et lille "hjemme-mejeri". Det må være så fedt at kunne eksperimentere med at lave egne oste og mælkeprodukter...  /o
Titel: Sv: Fløde centrifuge
Indlæg af: Tanja Pedersen efter 14 Juli , 2014, 12:30
Denne side skulle være ok at handle fra (England) :). -Og det var en god idé at tilsætte fløde efter separering, så langt havde jeg slet ikke tænkt.

http://cream-separator.co.uk/index.php/

Jeg ønsker mig de gamle bind om mejeriteknik, men jeg har endnu ikke ofret de små 500 kroner de to bind koster antikvarisk. Det kunne være, jeg skulle gøre det. Der står ofte mange gode ting i de gamle bøger, hvor man netop måtte gøre det meste manuelt.
Titel: Sv: Fløde centrifuge
Indlæg af: mcquolle efter 14 Juli , 2014, 13:20
Hvis man centrifugerer sin rå-mælk, så man har skummetmælk (~0,1%) og fløde (~38%) tilbage så skal man tilsætte fløde i følgende mængder: (Volumen!)
Sødmælk 3,5% = 910 ml skummetmælk + 90 ml fløde.
Letmælk 1,5% = 963 ml skummetmælk + 37 ml fløde.
Minimælk 0,5% = 990 ml skummetmælk + 10 ml fløde.

Det kan nok ikke gøres så præcist endda i ens "hjemmemejeri", men det er ca. i de her forhold det skal gøres.
Titel: Sv: Fløde centrifuge
Indlæg af: Tanja Pedersen efter 14 Juli , 2014, 13:24
Hvis man centrifugerer sin rå-mælk, så man har skummetmælk (~0,1%) og fløde (~38%) tilbage så skal man tilsætte fløde i følgende mængder: (Volumen!)
Sødmælk 3,5% = 910 ml skummetmælk + 90 ml fløde.
Letmælk 1,5% = 963 ml skummetmælk + 37 ml fløde.
Minimælk 0,5% = 990 ml skummetmælk + 10 ml fløde.

Det kan nok ikke gøres så præcist endda i ens "hjemmemejeri", men det er ca. i de her forhold det skal gøres.
/o, er du mejeringeniør Morten? Du har styr på sagerne. Tak for tips og tricks :).
Titel: Sv: Fløde centrifuge
Indlæg af: Tinggaard efter 14 Juli , 2014, 13:52
Tusind tak - det må prøves :-)

Hej Karina. Nogenlunde som disse opskrifter, men med små modifikationer :).

Feta (http://www.hjemmeriet.dk/iframe.php?title=Historie&url=uploads/dokumenter/HjemmelavetOst.htm)
Ricotta (http://www.hjemmeriet.dk/visopskrift.php?id=6??title=Opskrift%20-%20Ricotta)

Vi bruger rå mælk, raffineret rapsolie og blancherede krydderurter til vores feta.
Titel: Sv: Fløde centrifuge
Indlæg af: mcquolle efter 14 Juli , 2014, 13:56
Nej, er ikke mejeriingeniør... Meget bedre... Elinstallatør... Og vi kan jo klare alt...  ;D ;)

Undskyld jeg lige kaprer tråden lidt:

Lige et par links som måske kan interessere jer:
http://www.kaese-selber.de/
http://www.kaesereibedarf-leidinger.com/Kaesebereiter/da
http://www.genussreich-shop.de/Kaese-selber-machen-Kaeseherstellung
http://www.holzeis.com/kaeseherstellung-kaesetuch-kaeseform-holzeis-kaese-starter-aktion-p-1304.html
http://www.kaese-selbermachen.de/
http://gastro-brauen.de/de/kaese/kaeseformen.html
http://www.kaesekessel.de/rohmilchkaese/haushalt.htm
http://www.kaese-schuster.de/Kaese_Herstellung_Reifung_Pflege_Lagerung.html
http://www.rink-gmbh.de/milchverarbeitung.html
http://www.farmland.at/shop/index.php/cat/c468_Zubeh-r.html
http://www.breuer-versand.de/agrarshop/
http://www1.westfalia-versand.at/shops/agrishop/lebensmittel_verarbeitung/milchverarbeitung/
http://81.169.162.205/Claudia-h175-Milchverarbeitung.html

Her et lille udvalg af interessante webshops i Tyskland. Nogle ligger klart over normalt budget, men har lidt interessant viden og opskrifter. Der er også en del der har centrifuger, men de er noget dyre i Tyskland synes jeg. De fleste til +1500 kr. Dog har pris og kvalitet også noget at sige jo.

Jeg undskylder på forhånd hvis nogen af disse links leder jer i fordærv og I kommer til at købe en masse ting som I slet ikke viste I ikke kunne leve uden...  :angel:
Titel: Sv: Fløde centrifuge
Indlæg af: Katja efter 15 Juli , 2014, 08:42
Hi hi hi man må vel gerne små infiltrere en tråd mcquoelle, tak for links, og råd om priser på told, moms osv.
Man er selv herre om man vil ledes til at købe sig fattig i lækre ting.

En ting er at købe sådan en fløde centrifuge, til mange penge, det næste er jo så at man også skal få den brugt, og helst tit, jeg skal lige have set linkene igennem.

Til gør det selv folk er der nogle ting der er lette at lave uden udstyr. Youghurt, skyr og tykmælk, her behøver man ikke købe de dyre pulver startere, men bare en karton i butikken og finde opskrift på nettet.
Synes især skyr er dyrt at købe, og let at lave i ovnen.