Dansk Fjerkræ Forum
Hønsegården => Foder => Emne startet af: Glatnak efter 30 April , 2014, 14:33
-
Jeg leder efter økologisk Soya protein.
Lige nu får mine kyllinger alm. Soya protein, i mangel af bedre (14 dage gamle) - men jeg vil helt have de får Øko hele deres levetid. Vi skal jo selv spise dem.
Google gav ikke lige det resultat jeg var ude efter - så er der nogen der ved hvor det kan købes over nettet eller i Østjylland ?
Alternativt - GMO fri soya.
Eller .... har læst at man er begyndt at bruge danske Hestebønner som erstatning for Soya - men det kan jeg så heller ikke finde økologisk.
-
Findes der ikke økologisk startfoder?
-
Jo - der er øko startfoder.
Men jeg vil gerne det ekstra tilskud
-
Jeg har købt økologiske sojabønner i Matas. I et- kiloposer. Går an hvis det kun er til få kyllinger i en kortere periode. For at kunne udnytte proteinerne skal bønnerne trykkoges. Jeg synes hønsene fik tendens til tynd mave selvom jeg kun gav i små portioner. Jeg lavede hummus af det med løg, hvidløg og rapsolie. Ikke den store succes. Hønsene var til gengæld vilde med det da jeg udskiftede sojaen med kikærter.
-
Fluelarver eller melorme
http://www.dr.dk/Nyheder/Regionale/Oestjylland/2014/04/28/055755.htm
-
Mine kyllinger får faktisk en hel del melorme - men jeg havde ikke indtryk af der var et højt protein indhold i dem, mene snarere kalk pga. exo skelettet
Men til orientering har jeg fundet ud af at fiskemel anerkendes til økologisk produktion, og fiskemel indeholder næsten samme protein mængde som soya.
Så skal jeg bare finde et sted hvor jeg kan få det i 15-25Kg sække.
-
Fiskemel indeholder en del mere protein end soya. Ca 70%, det har også et højt indhold af fosfor og methionin. Alt sammen godt for kyllinger ;)
Det kan typisk købes i de fleste foderstofforretninger, der handler med sækkevarer. Til små kyllinger anbefales max 10% fiskemel som en del af foderblandingen. Til høns og slagtekyllinger max 4% pga afsmag i æg og kød.
-
Har du overvejet hampefrø? Det er en super god proteinkilde og de spiser hellere hampefrø end soya, samt fiskemel stinker bare fælt. Og det giver smag i kød og æg.
-
jrg bruger rapskager fr danish agro
-
Jeg ved t økologiske svineproducenter henter økologisk soya i Kina, med de usikkerhedsmomenter der ligger i det. Tidligere hentede de det i Italien men de svindlede det hr kineserne ikke gjort indtil videre. Så kontakt til en økologisk svineproducent er en mulighed.
Hvis du bruger danske hestebønner skal de være taninfri (bitterstof) det ses bedst på blomsterfarven - kun de hvide kan bruges. Stensgård slot her på Sydvestfyn eksperimenterer med hestebønner både til svinefoder og til ænder (De producerer økologisk)
Markærter er også en god mulighed især når dine kyllinger i forvejen får en proteinrig kost i form f startfoder.
Du skal være opmærksom på at fisk giver temmelig meget afsmag i både kød og æg.
-
mht. fiskemel havde jeg tænkt mig kun at bruge det i de første 3 mdr, så de får det ekstra protein i starten. Så hvis de slagtes efter 5 mdr. burde det være ude - også inden de lægger æg.
forsvinder afsmagen af fiskemel ikke efter man stopper ?
-
Jeg bruger frisk fisk temmeligt meget og jeg aldrig mærket noget. Fiskemel kan måske give bismag hvis det er harskt.
Raps og bomuldskager giver fiskesmag med visse racer.
Til Lene, jeg har ikke fundet økologisk startfoder.
-
DLG - land & fritid har øko start og vokse
-
jeg er i dialog med en "fodermand" som vil kigge på at lave økologisk, lokalt produceret (dansk) foder og hvor I (medlemmer/brugere) her på forum får mulighed for at komme med input til hvad der skal være i foderet. Så kom med tankerne allerede nu.
Dansk øko-soya findes ikke, men alternativer kan være Lupin, Hestebønner, Ærter.
-
Det lyder da enormt spændende Finn. /o
-
Frø fra smalbladet lupin (blue lupin) kan erstatte op til 20% af soya i hønsefoder med god effekt på hønsene. Også undersøgt i Danmark tidligere (2005). Så sæt dog igang... http://www.worldpoultry.net/Layers/Health/2014/5/The-effect-on-hens-after-blue-lupine-seeds-added-to-diet-1524315W/
-
jeg er i dialog med en "fodermand" som vil kigge på at lave økologisk, lokalt produceret (dansk) foder og hvor I (medlemmer/brugere) her på forum får mulighed for at komme med input til hvad der skal være i foderet. Så kom med tankerne allerede nu.
Dansk øko-soya findes ikke, men alternativer kan være Lupin, Hestebønner, Ærter.
Får vi også lov at teste?? :)
Supergodt initiativ!
-
nu er jeg ikke super tilhænger af øko af flere grunde. er selv i landbruget hvor vi har både øko marker og konventionelt. og der skal så også noget mere protein holdigt i øko foder. for eks. øko korn indeholder ikke meget protein. jordene pines for kvælstof (som bla. giver protein) da der simpelhen ofte ikke kan gives nok kvælstof i et økologisk landbrug. (vidste i man ofte kører ikke øko gylle på øko marker? ikke meget med øko at gøre da mange landmænd kan smide medicin rester og alt muligt mærkeligt i deres gylletanke) det ville så stoppe her i løbet af nogle år, og jordene vil så blive endnu mere udpinte med meget lidt udbytte.
har før været tilhænger af øko, men det er jeg ikke mere efter at være i landbruget i mange år og kan se den meget store forskel der er. det er også mere miljøbelastende end konventionelt. og mange ville blive meget overrasket over hvor lidt gift der rent faktisk bruges for at sprøjte konventionelle marker. og det er gift der nu til dags ikke er så giftig mere. hvor der førhen bruges meget, meget giftige sager.
det er bare min holdning, og var jo egentlig ikke hvad denne tråd handlede om :)
-
jeg er i dialog med en "fodermand" som vil kigge på at lave økologisk, lokalt produceret (dansk) foder og hvor I (medlemmer/brugere) her på forum får mulighed for at komme med input til hvad der skal være i foderet. Så kom med tankerne allerede nu.
Dansk øko-soya findes ikke, men alternativer kan være Lupin, Hestebønner, Ærter.
Hampefrø læser jeg ofte omtalt som god proteinkilde?
Lucerne(grønmel)?
Det batter nok ikke så meget på protein-siden, men kunne udgøre grønfoder-delen i tør form? Godt til 5 måneder lange isvintre, når grønkålen ikke helt rækker...