Dansk Fjerkræ Forum

Hønsegården => Svømmefugle => Emne startet af: Finn Jensen efter 01 April , 2014, 06:24

Titel: Ande-tunger er det nye fredagsslik
Indlæg af: Finn Jensen efter 01 April , 2014, 06:24
Den  anerkendte danske forsker og ph.d. i fjerkræfysiogmi, Poul Try (http://en.wikipedia.org/wiki/Poultry) fra Videncenter for Sundhed og Fødevarer (Vifsof) har i samarbejde med et førende dansk firma indenfor funktionelle fødevarer arbejdet intensivt på en ny type fredagsslik som forventes at appellere til både forældre såvel som børn.

Ande-tunger er en vidt udbredt delikatesse i Asien med en sprød overflade og et cremet, let fedtet indhold der smelter i munden.
(http://www.seriouseats.com/recipes/assets_c/2009/10/20091013-duck-tongue-raw-thumb-518xauto-55856.jpg)

Denne unikke struktur er det lykkedes Dr Try at beholde og samtidig tilføre vigtige mineraler og hyaluronsyre som også er kendt fra hanekamme der bruges i youhurt under navnet RCE (http://www.bioiberica.com/News/V345/S1/Consumption_of_milk_products_enriched_with_rooster_comb_extract_could_be_good_to_keep_your_joints_healthy.html) (Rooster Comb Extract). Dermed er det lykkedes Dr. Try at lave ande-tunger som både appelerer til børn som slik og til deres forældre som sunde.

Specialkonsulent W. Madsen fra Videncenter for Pædagogisk Markedsføring har undersøgt potentialet for andetunger og udtaler. "Børn ser slet ikke noget mærkeligt i dette produkt. Fra deres bedsteforældre er de vant til at få tilbudt katte-tunger, og de er også bekendt med andre typer af slik som mågeklatter, så de har taget godt imod ande-tunger"

(http://www.seriouseats.com/recipes/images/20091013-duck-tongue-cooked.jpg)

L.P. Nielsen fra Sjællandske Ænder Aps er meget begejstret for dette nye tiltag. "Vi har netop set at Danpo har indgået en stor aftale om hønsefødder (http://www.business.dk/foedevarer/tonsvis-af-danske-hoensefoedder-til-sydkorea) og kan vi nu også afsætte ande-tunger i større stil, så vil det virkelig hjælpe på den trængte situation vi har været i. Det er jo også en stor fordel i forhold til madspil at vi nu kan udnytte en endnu større del af anden som vi før bare har kasseret"

Ande-tunger forventes at komme på markedet i løbet af en måneds tid efter den 1. april.
Titel: Sv: Ande-tunger er det nye fredagsslik
Indlæg af: Janni Pedersen efter 01 April , 2014, 07:27
Uhhh jeg havde ellers hørt det var foie gras de arbejdede med idet man havvde fundet et muteret gen i en gåseflok der gav naturligt fedtede lever men uden at gåsen led under det. :D Så det er da ren win win hvis vi både kan få fedtet gåselever og foie gras :D
Titel: Sv: Ande-tunger er det nye fredagsslik
Indlæg af: ncj efter 01 April , 2014, 07:59
Onde tunger påstår det er en and,men det er ganske vist .;-) :)
Titel: Sv: Ande-tunger er det nye fredagsslik
Indlæg af: Metmus efter 01 April , 2014, 08:01
Tager du pis på os Finn!?!??? ;);P
Titel: Sv: Ande-tunger er det nye fredagsslik
Indlæg af: Hans Jørgen Nielsen efter 01 April , 2014, 08:40
Onde andetunger vil nok påstå det er 1. April  ;D
Titel: Sv: Ande-tunger er det nye fredagsslik
Indlæg af: palleti efter 01 April , 2014, 08:59
Hehe, den danske forsker PoulTry  ;D  Good one, Finn!! *g
Titel: Sv: Ande-tunger er det nye fredagsslik
Indlæg af: Egon efter 01 April , 2014, 09:43
  /o Godt gået Finn, og så en 1. april. *g
Titel: Sv: Ande-tunger er det nye fredagsslik
Indlæg af: Lene Lestat efter 01 April , 2014, 10:41
Stakkels Poul Try, han kan aldrig tilpasse sin forskning med at det ikke udkommer 1. april og dermed tager folk aldrig ham alvorligt.

Så Poul Try bedre held næste år. /o
Titel: Sv: Ande-tunger er det nye fredagsslik
Indlæg af: Anja Jensen efter 01 April , 2014, 15:52
God aprils-humor :))
Titel: Sv: Ande-tunger er det nye fredagsslik
Indlæg af: Finn Jensen efter 01 April , 2014, 16:21
Et norsk hotel med fritgående høns i lobbyen til at forsyne gæsterne med æg. http://www.mynewsdesk.com/no/nordic-choice-hotels/pressreleases/30-oekologiske-og-frittgaaende-hoener-i-hotellobbyen-skal-forsyne-hotellgjester-i-tromsoe-med-ferske-egg-hver-eneste-dag-978516
Titel: Sv: Ande-tunger er det nye fredagsslik
Indlæg af: Edmond efter 01 April , 2014, 17:41
Jeg mener at have læst, at kineserne betragter andetunger som en delikatesse.
Titel: Sv: Ande-tunger er det nye fredagsslik
Indlæg af: Finn Jensen efter 01 April , 2014, 17:47
Jeg har da fået serveret andetunger. Det er en øhhh oplevelse...
Titel: Sv: Ande-tunger er det nye fredagsslik
Indlæg af: Bente E. efter 01 April , 2014, 18:45
...bare det ikke er onde tunger...
Titel: Sv: Ande-tunger er det nye fredagsslik
Indlæg af: Finn Jensen efter 02 April , 2014, 06:21
Jamen så får I da lige en opskrift på andetunger. http://www.seriouseats.com/recipes/2009/10/nasty-bits-fried-duck-tongue-offal-recipe.html