Dansk Fjerkræ Forum
Hønsegården => Svømmefugle => Emne startet af: Finn Jensen efter 01 April , 2014, 06:24
-
Den anerkendte danske forsker og ph.d. i fjerkræfysiogmi, Poul Try (http://en.wikipedia.org/wiki/Poultry) fra Videncenter for Sundhed og Fødevarer (Vifsof) har i samarbejde med et førende dansk firma indenfor funktionelle fødevarer arbejdet intensivt på en ny type fredagsslik som forventes at appellere til både forældre såvel som børn.
Ande-tunger er en vidt udbredt delikatesse i Asien med en sprød overflade og et cremet, let fedtet indhold der smelter i munden.
(http://www.seriouseats.com/recipes/assets_c/2009/10/20091013-duck-tongue-raw-thumb-518xauto-55856.jpg)
Denne unikke struktur er det lykkedes Dr Try at beholde og samtidig tilføre vigtige mineraler og hyaluronsyre som også er kendt fra hanekamme der bruges i youhurt under navnet RCE (http://www.bioiberica.com/News/V345/S1/Consumption_of_milk_products_enriched_with_rooster_comb_extract_could_be_good_to_keep_your_joints_healthy.html) (Rooster Comb Extract). Dermed er det lykkedes Dr. Try at lave ande-tunger som både appelerer til børn som slik og til deres forældre som sunde.
Specialkonsulent W. Madsen fra Videncenter for Pædagogisk Markedsføring har undersøgt potentialet for andetunger og udtaler. "Børn ser slet ikke noget mærkeligt i dette produkt. Fra deres bedsteforældre er de vant til at få tilbudt katte-tunger, og de er også bekendt med andre typer af slik som mågeklatter, så de har taget godt imod ande-tunger"
(http://www.seriouseats.com/recipes/images/20091013-duck-tongue-cooked.jpg)
L.P. Nielsen fra Sjællandske Ænder Aps er meget begejstret for dette nye tiltag. "Vi har netop set at Danpo har indgået en stor aftale om hønsefødder (http://www.business.dk/foedevarer/tonsvis-af-danske-hoensefoedder-til-sydkorea) og kan vi nu også afsætte ande-tunger i større stil, så vil det virkelig hjælpe på den trængte situation vi har været i. Det er jo også en stor fordel i forhold til madspil at vi nu kan udnytte en endnu større del af anden som vi før bare har kasseret"
Ande-tunger forventes at komme på markedet i løbet af en måneds tid efter den 1. april.
-
Uhhh jeg havde ellers hørt det var foie gras de arbejdede med idet man havvde fundet et muteret gen i en gåseflok der gav naturligt fedtede lever men uden at gåsen led under det. :D Så det er da ren win win hvis vi både kan få fedtet gåselever og foie gras :D
-
Onde tunger påstår det er en and,men det er ganske vist .;-) :)
-
Tager du pis på os Finn!?!??? ;);P
-
Onde andetunger vil nok påstå det er 1. April ;D
-
Hehe, den danske forsker PoulTry ;D Good one, Finn!! *g
-
/o Godt gået Finn, og så en 1. april. *g
-
Stakkels Poul Try, han kan aldrig tilpasse sin forskning med at det ikke udkommer 1. april og dermed tager folk aldrig ham alvorligt.
Så Poul Try bedre held næste år. /o
-
God aprils-humor :))
-
Et norsk hotel med fritgående høns i lobbyen til at forsyne gæsterne med æg. http://www.mynewsdesk.com/no/nordic-choice-hotels/pressreleases/30-oekologiske-og-frittgaaende-hoener-i-hotellobbyen-skal-forsyne-hotellgjester-i-tromsoe-med-ferske-egg-hver-eneste-dag-978516
-
Jeg mener at have læst, at kineserne betragter andetunger som en delikatesse.
-
Jeg har da fået serveret andetunger. Det er en øhhh oplevelse...
-
...bare det ikke er onde tunger...
-
Jamen så får I da lige en opskrift på andetunger. http://www.seriouseats.com/recipes/2009/10/nasty-bits-fried-duck-tongue-offal-recipe.html