Dansk Fjerkræ Forum
Hønsegården => Svømmefugle => Emne startet af: farm-svendsen efter 29 November , 2013, 09:05
-
hej
ville lige høre hvilken and/gås/kalkun i fortrækker at spise juleaften?
jeg har moskusænder som bliver slagtet her midt i dec
-
Personligt foretrækker jeg moskus...
Synes at landænder hurtigt bliver for fede.
Dog skal man lige tænke over det når man tilbereder moskus så den ikke ender med at blive for tør :)
-
dvs. at moskus er lidt ala at tilberede en kalkun??
-
jeg gør det med moskus at den kommer i stegepose med og så står den stille og roligt ved 120-30 grader i 5-6 timer :-) fyldt godt op med æbler og svesker :-)
hvordan gør du/i
-
Moulard. Klart den bedste spiseand
-
Tja, det ligger vel egentlig også i tilberedningen af kræet eller ? Og det bliver godt eller ej. ;) ;D
Men jeg har prøvet Dansk And - sort hvid/brystet blandt andet og den var ualmindelig lækker. Kontra de andre købeænder/hybrider.
Og så har selv Svanegæs og de er også fantastiske og heller ikke "fede" som andre gæs.
-
::) Måske skulle jeg meeeget forsigtigt prøve at ændre vores traditioner. Selvfølgelig er der helt andre oplevelser med ænder og gæs også rent smagsmæssigt.... vi har bare kun prøvet de sørgelige frosne varianter fra købmændende.
Man kan købe fersk kalkun og and hos den lokale slagter hver jul- de er opdrættet på sørgelig, traditionel vis og skal tilberedes med stor omhu for at smage af noget særligt. Min dårlige samvittighed ødelægger oplevelsen hver gang. Kalkunen bliver proppet med flødemættede brødtern, kalvefars og div. hakkede nødder. Jeg løsner skindet og putter alm., saltet smør ind under- især på brystsiden, og steger ved lige godt 100grader i 7-8 timer. De seneste år har jeg brugt en kanyle fra apoteket til at pumpe klaret smør/bouliion ind i de tørreste områder..........
Vi spiser and Mortens aften- de bliver alm. lantidsstegt, fyldt med svesker og syrlige æbler. Alm. "fryseænder" er så ekstremt fede, at man ikke skal tænke på evt. tørhed i kødet ligemeget hvordan de tilberedes.......... :P Jeg ville gerne prøve en frilandsmodel engang, men familien mener altså ikke, at vi skal have mere fjerkræ på matrikler end nu. :angel:
Kan man købe en god, ikke nedfrosset, frilandsand hos nogle af købmandskæderne? Jeg kigger da i reklamer men måske ikke grundigt nok????
-
jeg har set at bla. føtex sælger frilandsænder. prøv at finde det link Lene har lagt ind med ænder. her er en undersøgelse om hvordan dyrene har haft det under opvækst. men ønsker du et dyr der har haft det som du selv ville have dem gående så skal du ud i at finde en der vil sælge en and eller to fra. jeg har bla. mange flere moskus end jeg selv kan bruge. men da jeg ikke er registreret nogen steder må jeg ikke sælge videre selv om de bliver slagtet af godkendt slagter.
du kan også finde en der har dyr gående frit og som sælger i gårdbutikker og lign. søg på frilandsænder på eks. google. men så kan du ricikere at skal køre langt efter det.
i år har mine moskus fået en lidt federe fodring op til slagt end normalt. og umiddelbart er de blevet en smule federe end de plejer. moskus er meget fedtfattig, så der svinder ikke ret meget ved stegning. jeg steger normalt ved lav varme og i en stegepose. and fyldt med svesker og æbler. og alle siger den bliver super god (er selv vegetar)
-
Du bor bare for langt væk for mig til at skrive en privat besked- vi kunne måske have fundet en løsning ellers........