Dansk Fjerkræ Forum
Hønsegården => Høns => Emne startet af: Hotcut efter 24 Maj , 2013, 10:26
-
Hej :)
Mens vi venter på at vores dejlige Maraner lægger deres første æg (de er 5-6 måneder gamle), skal det jo overvejes hvordan de første æg skal nydes ;)
Vi er ikke sarte, og ikke bange for et råt købeæg på tatarmaden - men er det forsvarligt med "hjemmedyrkede" æg at spise dem uden forudgående tilberedning? Hvad gør i andre?
Samme gælder vel hvis man vil lave is med rå æggehvide - tør i godt gøre det?
MVH
Casper
Maran 0.4 - tror vi, selv om flere af dem ligner haner i vores øjne :-/
-
Jeg spiser glad og gerne mine æg rå. De bliver omsat til citronfromage, is, mayonaisse m.m. og der er ikke en eneste her på matriklen der har fået ondt i mavsen af det. De smager meget bedre end købe-æg. Så velbekomme. Det er bare at glæde sig.
-
Perfekt - var lige det svar jeg håbede på :D Bliver fantastisk at smage det første æg fra eget hønsehold :D Om det så bliver råt eller blødkogt vil tiden vise - men godt bliver det :-)
-
jeg bruger også æggene rå- og 7-9-13 er der aldrig sket noget ved det, men husk alm. sund fornuft og køkkenhygiejne, så tror jeg nemlig ikke at de er farligere at spise end købeæg.
-
Her har vi spist æg under alle tænkelige former, i de sidste 20 år, og vi er her endnu, og har ikke været syge på den konto /o
-
Jeg tror, at æg fra høns på græs der ikke har haft et stresset liv, og har gået i små flokke, har langt mindre risiko for at indeholde "farlige" ting end et købeæg fra supermarkedet. Officielt er salmonella i hønseæg udryddet i Danmark, så jeg siger som de andre: spis løs! /o
-
*o så må jeg bare håbe de høns snart tager sig sammen og lægger nogle æg - helst i redekasserne så jeg ikke skal lede i hele haven efter æg :laugh:
-
Vi spiser mange rå æg, fra egne høns (Og børnebørnene er vilde med dem) /o
Om sommeren ofte i koldskål.
-
her skolder vi ægene hvis de er til is, og ellers bruger vi dem bare med velbehag.