Dansk Fjerkræ Forum
Hønsegården => Foder => Emne startet af: gvd efter 11 April , 2013, 13:31
-
Vi hvertsætter at krydder vores mad, måske også lidt rigeligt.
Vores høns går ofte glip af gode rester, da jeg er bange for at det er for stærkt for dem. Mon det er en velbegrundet bekymring?????
Gitta
-
DEt er muligt det er velbegrundet, men her laves der både krydret og stærk mad, og ingen høns her fejler noget,,,,
Hvis du ser på opskriften på hønseguf, så vil jeg da påstå at det kan hidrører under stærk mad, og de elsker det, og ser bestemt ikke ud til at tage skade, snarere tvært imod /o
-
Så vidt jeg husker består hønseguf af bl.a. løg og hvidløg. men hvad med karry, chili, peber, cayennepeber mm.?
Gitta
-
Min mand spiser chilli så jeg mener maden er uspiselig, hønsene er ligeglad, og guffer i sig, også gerne boller i karry mv.
-
Ok, så er de gået glip, af en del. Jeg prøver....
Tak, for svar! :)
-
Fugle og høns har ikke de nervereceptorer som vi mennesker har, der gør at vi føler at chili er stærkt. Mine høns og undulater har spist meget chili igennem tiderne :).
Til gengæld kan høns (mine i hvert fald) ikke lide sennep, peberrod og løg.
-
Chilifrø bliver i naturen (syd-Amerika) spredt af fugle der æder de lækre frugter og skider frøene ud senere.
-
Super, så lyder det jo ikke til at være et problem...
Hvor er det skønt, at kunne skrive sine spørgsmål her,- og så, 1, 2, 3, er der en masse kYndige svar...
Fantastisk!
Gitta
-
Cayennepeber skulle også gøre gule høns mere orange i farven!
-
Jeg giver gerne lidt ekstra paprika i madrester fra køkkenet - det fremmer en god orange æggeblomme.