Dansk Fjerkræ Forum

Hønsegården => Høns => Emne startet af: linederosche efter 30 Marts , 2013, 11:18

Titel: Æggehviden er meget tynd/flydende?
Indlæg af: linederosche efter 30 Marts , 2013, 11:18
Hej alle,

Skal lige høre jer efter et råd.

Når jeg f.eks laver et spejlæg på panden af mine egne æg, synes jeg det virker som om der er "vand" i æggehviden, den flyder meget ud. Har prøvet at vedhæfte et billeder, hvor man kan se at hviden flyder meget ud.

Tænkte nemlig på, om det kunne have noget med deres foder at gøre.

God påske:)

Mvh Line
Titel: Sv: Æggehviden er meget tynd/flydende?
Indlæg af: Henriette Hall efter 30 Marts , 2013, 11:27
Normalt bliver æggehviden tynd når æggene bliver gamle. Er det helt friske æg du har brugt?
Titel: Sv: Æggehviden er meget tynd/flydende?
Indlæg af: linederosche efter 30 Marts , 2013, 11:33
Jamen, hvornår vil man sige de gamle, eller for gamle?

Har æggene i 30 stk. bakker og bruger derefter, så det altid er de "gamle" æg der ryger først.
Titel: Sv: Æggehviden er meget tynd/flydende?
Indlæg af: Henriette Hall efter 30 Marts , 2013, 12:45
Jeg tror det varer et par uger før den bliver tynd. Men prøv at slå et par æg ud på en tallerken for at sammenligne. Et helt friskt og så et der er en uge gammelt, et der er 2 uger gammelt osv.
Æg der er over 2 uger gamle ville jeg reservere til bagning og andet hvor friskheden ikke er så vigtig. (De må selvfølgelig ikke være dårlige!) Men til ting med rå æg (is, fromager m.m.) og til blødkogte æg og spejlæg, ville jeg vælge forholdsvis friske æg. Det er et puslespil med alle de æg på den her årstid, så jeg prøver også at lave forskellige systemer, så jeg ikke ender med for gamle æg.
Titel: Sv: Æggehviden er meget tynd/flydende?
Indlæg af: Gåsepigen efter 30 Marts , 2013, 13:43
Selv i helt friske æg er æggehviden delt i to slags: en sej, tyktflydende del omkring blommen og en tyndtflydende del.

Dine æg på billedet ser meget fine og friske ud - den tyktflydende æggehvide står højt og flot omkring blommen - men du undgår ikke, at lidt af hviden vil være tynd. Sådan er den bare - selv hvis hønen lægger ægget direkte på panden.

Se evt. billeder i denne artikel: http://politiken.dk/mad/tjekmadguide/tjekguidemad/ECE484538/saadan-ser-du-om-dit-aeg-er-friskt/ (http://politiken.dk/mad/tjekmadguide/tjekguidemad/ECE484538/saadan-ser-du-om-dit-aeg-er-friskt/)
Titel: æggehviden skiller
Indlæg af: trinefriis efter 01 Juli , 2013, 06:58
i ca. hver 4 af mine æg er hviden skilt, det er umuligt at pille da hviden falder fra hinanden og som blødkogt ser hviden bare helt skilt ud, de får byg og hønsekraftfoder og skaller. nogen der kender problemet ???