Dansk Fjerkræ Forum

Hønsegården => Svømmefugle => Emne startet af: Mrs.Mereweather efter 05 November , 2012, 18:25

Titel: modning af moskusænder
Indlæg af: Mrs.Mereweather efter 05 November , 2012, 18:25
Vi skal have slagtet vores første moskusænder nu her og spise dem på lørdag. Hvornår bør jeg slagte dem? De skal vel modne lidt på køl?
Titel: Sv: modning af moskusænder
Indlæg af: Niels Kongsbak efter 05 November , 2012, 19:51
De er bedst (smag og mørhed) ca. tre dage efter slagtning, når de er opbevaret på køl ved 5 grader C.

Hvis de spises inden for et døgn efter slagtning er der stadig Rigor i kødet, og det bliver sej ved tilberedning. Gå der længere end 5 - 6 dage efter slagtning risiker du at der begynder at komme afsmag i kødet fra bakterievækst.

Bemærk at disse råd forudsætter at der er opretholdt et højt hygiejne niveau under og efter slagtningen, samt at dyret hurtigt afkøles til 5 grader eller koldere.
Titel: Sv: modning af moskusænder
Indlæg af: maja1981 efter 15 November , 2012, 20:33
jeg smider mine i fryseren kort efter slagt (slagteren klarer det)  og så bliver de taget op 3 dage før brug, i køleskabet. så når de at tø op og modne.