Dansk Fjerkræ Forum
Hønsegården => Svømmefugle => Emne startet af: Mrs.Mereweather efter 05 November , 2012, 18:25
-
Vi skal have slagtet vores første moskusænder nu her og spise dem på lørdag. Hvornår bør jeg slagte dem? De skal vel modne lidt på køl?
-
De er bedst (smag og mørhed) ca. tre dage efter slagtning, når de er opbevaret på køl ved 5 grader C.
Hvis de spises inden for et døgn efter slagtning er der stadig Rigor i kødet, og det bliver sej ved tilberedning. Gå der længere end 5 - 6 dage efter slagtning risiker du at der begynder at komme afsmag i kødet fra bakterievækst.
Bemærk at disse råd forudsætter at der er opretholdt et højt hygiejne niveau under og efter slagtningen, samt at dyret hurtigt afkøles til 5 grader eller koldere.
-
jeg smider mine i fryseren kort efter slagt (slagteren klarer det) og så bliver de taget op 3 dage før brug, i køleskabet. så når de at tø op og modne.