Dansk Fjerkræ Forum

Hønsegården => Hyggesnak => Emne startet af: pnille11 efter 26 Oktober , 2012, 19:36

Titel: Fantastisk smag:-))
Indlæg af: pnille11 efter 26 Oktober , 2012, 19:36
Så blev det tid til at prøve noget af kødet fra vores nyligt slagtede unghaner. UHMM siger jeg bare.....simpelthen fantastisk. Kødet er dog det mest fantastiske jeg længe har smagt.
 Jeg forberedte det i eftermiddags og kom masser af grøntsager i rømertopfen og kødet ovenpå. lidt god herbamare bouillon ved og 2 en halv time ved 165 grader ca. Supermørt kød. Smagfulde grøntsager og som en overraskelse var skindet supersprødt, hvilket jeg ikke havde regnet med ved den tilberedning.....super måltid.
Gid alle danskere var forundt at spise sådant kød. Jeg vil hellere skære ned på mængden af kød og så til gengæld når det endelig er....så er det spitzklasse.....

Nu skal jeg bare finde ud af hvilken race jeg skal prøve til foråret. Denne gang var det orpington.....forslag modtages gerne på andre racer som måske endda kan slagtes tidligere end 7 måneder som disse var. ;D ;D

VH Pernille
Titel: Sv: Fantastisk smag:-))
Indlæg af: Marianne Vedel efter 26 Oktober , 2012, 20:13
Maran!
Titel: Sv: Fantastisk smag:-))
Indlæg af: Louise S. efter 26 Oktober , 2012, 20:43
Efter at have tilberedt min første maranhanesteg, kan jeg kun give Marianne ret - dét er guf!
(Typisk franskmænd - ingen grund til at avle "kød" som ikke smager godt)
Titel: Sv: Fantastisk smag:-))
Indlæg af: Tanja Pedersen efter 26 Oktober , 2012, 21:24
Jeg er også på maranholdet. Har dog kun sussex at sammenligne med, men maran lå klasser højere i smag synes jeg.

Det lyder som en dejlig steg du fik lavet, mums :D.
Titel: Sv: Fantastisk smag:-))
Indlæg af: pnille11 efter 26 Oktober , 2012, 21:33
Jamen det lyder til at maran er en varm anbefaling:-)
Hvor længe skal de gå før de er store nok til at slagte?
 
VH Pernille

Og ja Tanja det var bare MUms fillibaba....
Titel: Sv: Fantastisk smag:-))
Indlæg af: frydensberg efter 26 Oktober , 2012, 21:41
Jeg har lige slagtet to stor maran (sort/ kobber) haner på 21 og 22 uger, den ene vejede 2,2 kg og den anden vejede 1,9 kg.

Jeg har ikke smagt dem endnu, men glæder mig helt vildt :-)
Titel: Sv: Fantastisk smag:-))
Indlæg af: pnille11 efter 26 Oktober , 2012, 21:46
Jamen det lyder også lækkert. 21-22 uger.... Var de begyndt at gale meget eller var det ikke slemt.? Vi tænker nemlig meget på hvordan vi kan lave hanekyllinger næste år også, men helst uden for meget hanegal pga vores naboer som bor tæt på selvom det er på landet.

VH Pernille
Titel: Sv: Fantastisk smag:-))
Indlæg af: tanjamaj efter 26 Oktober , 2012, 22:30
Kan se du osse har silker!  8)
..Har du prøvesmagt dem, de skulle vist være ekstra sunde!? :D
Titel: Sv: Fantastisk smag:-))
Indlæg af: pilegaarden efter 26 Oktober , 2012, 23:00
Jeg har prøvesmagt silker. Jeg fik hele kyllingen for mig selv. Resten af familien nægtede at spise smølf.

Det smagte af....................... kylling ;D

Kineserne har brugt dem i medicin i m a n g e år, da de indeholder nogle stoffer (husker ikke hvilke) som ikke findes i andre høns.

Om de er sundere kan jeg ikke bekræfte. Men jeg blev da ikke syg af dem.  ;D ;D
Titel: Sv: Fantastisk smag:-))
Indlæg af: tanjamaj efter 26 Oktober , 2012, 23:16
Det lyder betryggende! ;D
Har et par "smølfer" der nok venter på samme skæbne! ;)
Titel: Sv: Fantastisk smag:-))
Indlæg af: pnille11 efter 26 Oktober , 2012, 23:35
Ej silker nænner jeg altså ikke at slagte....har 3 damer og en hansi der galer højt og længe...men det får han lov til indtil han falder af pinden af alderdom;-)
Der er jo heller ikke meget kød på dem!
Titel: Sv: Fantastisk smag:-))
Indlæg af: pilegaarden efter 26 Oktober , 2012, 23:43
Der er jo heller ikke meget kød på dem!

Fordomsfrekvensen.  ;D

Der er kød nok til 2 personer på en voksen silke.
Titel: Sv: Fantastisk smag:-))
Indlæg af: tanjamaj efter 26 Oktober , 2012, 23:52
Med silker og hane kommer der vel (hane!)-kyllinger, som ikke alle kan være på pinden? ???

Titel: Sv: Fantastisk smag:-))
Indlæg af: frydensberg efter 27 Oktober , 2012, 08:28
Min 21 ugers hane var begyndt at gale lidt, og så var det ham der var størst og havde flest fejl, så han blev slagtet. Desværre var det så også ham der bestemte, så da den anden blev ene hane gav han sig gale 1,5 time træk med en times mellemrum hele dagen. Så røg den anden hane også.... Det kunne vi og vores naboer, bor i et villa kvarter, ikke leve med.
Titel: Sv: Fantastisk smag:-))
Indlæg af: Tanja Pedersen efter 27 Oktober , 2012, 09:29
Mine maraner er også begyndt at gale tidligt, ca. i 3 måneders alderen, og de galer højt og længe :o. Vi bor heldigvis langt fra naboerne, så her fik flokken af lømler lov til at gå til de var ca. 7 måneder.
Titel: Sv: Fantastisk smag:-))
Indlæg af: pnille11 efter 27 Oktober , 2012, 10:39
Htm...Maran er foreløbig anbefalet. Hvilke erfaringer har I med plymoth Rock?
Har siddet og søgt lidt in diverse tråde. Kan man mon få velsmagende kød fra "industriens høne" hvis man lader den opvokse på samme måde som andre fritgående høns?
Tænkte bare at den jo er hurtigere voksende. Hvordan smager kødet mon i forhold til gourmetracen Maran;-)
VH Pernille
Titel: Sv: Fantastisk smag:-))
Indlæg af: Louise S. efter 27 Oktober , 2012, 10:53
Jeg har ikke selv prøvet at smage en plymo, men rygtet siger at de er noget trævlede i kødet pga den hurtige vækst. Der er heller ikke mange, som prøver dem mere end én gang, da det er lidt deprimerende at se på høns som ikke kan stå på benene.
Titel: Sv: Fantastisk smag:-))
Indlæg af: Tanja Pedersen efter 27 Oktober , 2012, 10:55
Jeg har ikke selv prøvet at smage en plymo, men rygtet siger at de er noget trævlede i kødet pga den hurtige vækst. Der er heller ikke mange, som prøver dem mere end én gang, da det er lidt deprimerende at se på høns som ikke kan stå på benene.
Jeg købte i min iver efter hjemmelavet kylling til fryseren en håndfuld slagte plymo'er. Desværre døde 4 den første dag pga. en ondsvag skruk, men de to der er tilbage lever endnu. De æder, skider og drikker. De er ikke kønne, faktisk er den ene så stor, at den ligner en svamp der har suget vand :o. Det gør jeg ikke igen.

Hvad med La Bresse? Det skulle være en af de allerfineste slagteracer der findes. http://fjerkrae.dk/prod/index.php?topic=27674.0
Titel: Sv: Fantastisk smag:-))
Indlæg af: frydensberg efter 27 Oktober , 2012, 12:30
Jeg har hørt at der er stor forskel på de hvide og de tværstribede plymo'er. Er der nogen der ved om de tværstribende er bedre (læs langsommere og mere naturligt voksende) end de hvide?
Titel: Sv: Fantastisk smag:-))
Indlæg af: MartinGreen efter 27 Oktober , 2012, 12:33
De tværstribede er helt sikkert længere tid om det, end de hvide... de tværstribede er jo en "ordenlig" race, hvor der også findes flere farvevarianter.
Titel: Sv: Fantastisk smag:-))
Indlæg af: hanemikkel efter 27 Oktober , 2012, 13:06
Bedømt ud fra diverse fotos, youtubefilm og bøger vil jeg mene følgende:

En industriplymo er ikke det samen som en raceplymo. Uanset om begge måtte være hvide. En industriplymo må reelt være blandet med noget andet. Den ligner de såkaldte Cornish X eller Cornish Rocks i fx USA, der netop er blandinger og/el. hybrider med bl.a. plymo i. Og lige som de danske industriplymoer har den enorm tilvækst og problemer med ben, og i længden også hjertet.

Det er muligt, at der også er en forskel på raceplymo i hvid og i tværstribet. Men den er nok ikke ret stor. Begge er klassiske racehøns som ikke er klar til slagtning efter hverken 5 eller 7 uger.
Titel: Sv: Fantastisk smag:-))
Indlæg af: frydensberg efter 27 Oktober , 2012, 14:44
Er der nogen der ved hvornår race plymoer er klar til slagt? Og hvordan kødkvaliteten er?