Dansk Fjerkræ Forum
Hønsegården => Hyggesnak => Emne startet af: karina dj efter 19 April , 2012, 15:30
-
http://politiken.dk/mad/madklub/ECE1598711/smag-en-fransk-kylling-i-verdensklasse/
-
De smager sikkert dejligt, men jeg er sikker på at de to maranhanekyllinger der ligger i min fryser UDEN hoved, smager endnu bedre ;).
-
Hvordan afliver man i øvrigt sådan en fætter? Man hugger jo tydeligvis ikke hovedet af... Får de strøm? Eller hur?
-
mon ikke de bliver gasset og får oliepumpen pillet ud ret snart efter <A
-
Tanja jeg må desværre skuffe dig, La bresse smager bare bedre og er mere saftig, end alle andre, det er absolut værd at prøve. /o
-
Tommy
Jeg vil gå med til at de La Bresse du laver og slagter af egen bestand måske er bedre end alle andre racer, men det er ikke det samme som at sige at La Bresse produceret med henblik på slagt/salg i en industriproduktion nødvendigvis er bedre end andre racer opvokset/fodret i et hobbyhold.
En industriproduktion vil altid have 'størst mulig produktion indenfor de givne rammer' som målsætning, da det er den måde de kan optimere deres indtjening på. Ingen producerer noget som helst med det primære formål at behage aftagerne. De producerer alle med det primære mål at optimere indtjeningen. Det er jo det de skal leve/overleve på.
-
La Bresse er en race og en AOC beskyttet produkt som er lavet i Bresse og omegn.
Her er en lille film om hvordan AOC Bresse kyllinger bliver produceret, desværre på fransk men man kan godt forstå den når man ved hvad det handler om. Det begynder yndigt med græsmarker og fritgående høns men slutter med bur og kastrering.
http://www.pouletbresse.com/site/
-
jeg har nu set filmen- så frit går de jo ikke... ikke til sidst, og det med kastrering, har det betydning for kødets smag?
hmmm?
-
Hmmmm burfedning til sidst. Nu er jeg ikke så god heller til fransk. Men er der nogen som kan fortælle hvor længe de er i de små bure ?
Kapunering (kastration) brugte man også i gamle dage her i landet. Det er vist ikke en helt let procedurer og mange (dengang) døde efter indgrebet.
Så gudskelov bliver det ikke brugt mere. Om kødet bliver bedre, tjaaa.
Men jeg tror nu, at jeg holder mig til mine egne haner alligevel.
-
Det ser ud til, at de sidder i de bure i 4 måneder. /d
Rettelse, se her (http://fjerkrae.dk/prod/index.php?topic=25151.msg227690#msg227690)
-
Det ser ud til, at de sidder i de bure i 4 måneder. /d
Jamen hvis det er sådan det er fat, er jeg fuldstændig ligeglad med hvor godt de smager. Så kan jeg snildt nyde mine maranhanekyllinger eller en øko-kylling vokset op i DK.
-
Det tænkte jeg nok at det lyder lidt for godt at de bare render rundt på Jura bjærge og bliver fede og slagtefærdig med det. Har jeg forstået rigtigt med mit meget dårlig fransk at de også holdes i mørke når de er i bur?
-
Det ser ud til, at de sidder i de bure i 4 måneder. /d
HOV. Et eller andet stemmer ikke i regnestykket.
Fra artiklen:
''De går frit rundt i den skønne natur og friske luft i Bourgogne, hvor de lever udelukkende af majs-, korn- og mælkeprodukter.
Deres levetid er 120 dage, hvilket er tre gange så lang tid som de fleste danske kyllinger''
Efter EU standardkalender er 4 måneder sådan ca lig 120 dage.
Jeg er forvirret på et højere plan og når det sker afstår jeg simpelthen fra at købe produktet. Kan man ikke få en ærlig vejledning, lever produktet næppe op til de lovprisninger som sælger påstår.
-
ja det buropfedning tiltaller mig nu slet ikke, mon ikke de kan fåes som øko med tiden...?
-
Men vi kan gøre det bedre!!!
Jeg prøver i år med La-bresser i massevis på friland, og ikke noget med kasteration og bure.
Mine hold er på 40 til 60 kyllinger, for lidt til at vi kan få dem slagtet og solgt legalt.
Jeg har 4 hold = 200 kyllinger så jeg ved hvad menuen står på hele næste år, hvis ikke nogen kommer og hjælper.
-
Jeg sprang lidt i filmen, og på et tidspunkt skrev de "efter 4 mdr", men nu da jeg har set hele filmen igennem igen, har jeg en rettelse.
De kommer ud på græs, når de er 35 dage. Her går de indtil de sidste 8-15 dage før slagtning.
Så altså "kun" 8-15 dage i burene.
-
vi skal nok hjælpe ;D skal du af med par stykker?
-
Jeg sprang lidt i filmen, og på et tidspunkt skrev de "efter 4 mdr", men nu da jeg har set hele filmen igennem igen, har jeg en rettelse.
De kommer ud på græs, når de er 35 dage. Her går de indtil de sidste 8-15 dage før slagtning.
Så altså "kun" 8-15 dage i burene.
OK. Det var lidt bedre. Men de er stadig ikke frilands i 43-50 dage af deres 120 dages liv. Og de er stadig indespærret i bure de sidste 8-15 dage af deres liv (efter at have haft frie omgivelser i 77-85 dage vel at mærke - det må være svært at omstille sig til).