Dansk Fjerkræ Forum

Hønsegården => Problemer og sygdomme => Emne startet af: Viola efter 05 Marts , 2012, 09:42

Titel: Slagte alder
Indlæg af: Viola efter 05 Marts , 2012, 09:42
Hej
Hvor ung og hvor gammel skal/må høns/kok eller kyllinger være når de skal slagtes for at få det optimale ud af dem  :-\
Titel: Sv: Slagte alder
Indlæg af: Marianne Vedel efter 05 Marts , 2012, 09:56
Det kommer meget an på racen.
Titel: Sv: Slagte alder
Indlæg af: Anja Østedgaard efter 05 Marts , 2012, 10:00
Det kunne jeg faktisk også godt tænke mig at vide  :)
I mit tilfælde er det orpington i stor..
Titel: Sv: Slagte alder
Indlæg af: Viola efter 05 Marts , 2012, 10:00
Vi har Gl.eng. Dværg kamp høns & Dværg silker
Titel: Sv: Slagte alder
Indlæg af: Henriette Hall efter 05 Marts , 2012, 12:32
Orperne skal nok være lige på den voksne side af et halvt år, måske mere før de er godt udviklede.
Må indrømme at jeg ikke engang ville gide at flå dværgsilker og de engelske minier.  ;) Men dværge er tit lidt hurtigere færdigudviklede, så efter 5-6 måneder.
Titel: Sv: Slagte alder
Indlæg af: Rudy efter 05 Marts , 2012, 12:50
Vi slagter mange Orpingtoner. Alt med det der iflg. Standarden hedder A-fejl bliver slagtet væk, så det ikke kommer ud og evt. skader avlen.
En Orpington hane på mellem 6 og 7 mdr. vejer snilt 4 - 4,5 kg. levende. Så der bliver en formidabel god og stort måltid. Man kan godt slagte lidt før, men der er så efter min mening knap så meget smag i kødet.
Titel: Sv: Slagte alder
Indlæg af: Anja Østedgaard efter 05 Marts , 2012, 13:02
Og senest hvor sent skal man slagte?
Titel: Sv: Slagte alder
Indlæg af: Dyre-tossen efter 05 Marts , 2012, 13:05
Det er helt op til dig...
Titel: Sv: Slagte alder
Indlæg af: Rudy efter 05 Marts , 2012, 13:10
Ja, det siger sig selv at på et tidspunkt er det ikke en slagte-kylling men en sej suppe-hane man står med ;)
Min erfaring siger, at når vi når en alder på omkring de 10 mdr.og > så bruger vi den kun til at koge suppe på her.
Så det er aldrig "for sent" blot forskellge ting man kan bruge den til /o
Titel: Sv: Slagte alder
Indlæg af: Henriette Hall efter 05 Marts , 2012, 17:10
Jeg synes nu sagtens man kan spise en hane på op til et års tid som grydestegt/i stegeso mv. Men jeg steger næsten heller aldrig bare i ovn. De bliver så nemt tørre, og jeg tror også det seje bliver mere udpræget på den måde.
Titel: Sv: Slagte alder
Indlæg af: Anja Østedgaard efter 05 Marts , 2012, 22:43
Okej, tak for jeres svar  ;)
Titel: Sv: Slagte alder
Indlæg af: Viola efter 06 Marts , 2012, 08:55
Også mange tak for svar til jer alle