Dansk Fjerkræ Forum
Hønsegården => Problemer og sygdomme => Emne startet af: Viola efter 05 Marts , 2012, 09:42
-
Hej
Hvor ung og hvor gammel skal/må høns/kok eller kyllinger være når de skal slagtes for at få det optimale ud af dem :-\
-
Det kommer meget an på racen.
-
Det kunne jeg faktisk også godt tænke mig at vide :)
I mit tilfælde er det orpington i stor..
-
Vi har Gl.eng. Dværg kamp høns & Dværg silker
-
Orperne skal nok være lige på den voksne side af et halvt år, måske mere før de er godt udviklede.
Må indrømme at jeg ikke engang ville gide at flå dværgsilker og de engelske minier. ;) Men dværge er tit lidt hurtigere færdigudviklede, så efter 5-6 måneder.
-
Vi slagter mange Orpingtoner. Alt med det der iflg. Standarden hedder A-fejl bliver slagtet væk, så det ikke kommer ud og evt. skader avlen.
En Orpington hane på mellem 6 og 7 mdr. vejer snilt 4 - 4,5 kg. levende. Så der bliver en formidabel god og stort måltid. Man kan godt slagte lidt før, men der er så efter min mening knap så meget smag i kødet.
-
Og senest hvor sent skal man slagte?
-
Det er helt op til dig...
-
Ja, det siger sig selv at på et tidspunkt er det ikke en slagte-kylling men en sej suppe-hane man står med ;)
Min erfaring siger, at når vi når en alder på omkring de 10 mdr.og > så bruger vi den kun til at koge suppe på her.
Så det er aldrig "for sent" blot forskellge ting man kan bruge den til /o
-
Jeg synes nu sagtens man kan spise en hane på op til et års tid som grydestegt/i stegeso mv. Men jeg steger næsten heller aldrig bare i ovn. De bliver så nemt tørre, og jeg tror også det seje bliver mere udpræget på den måde.
-
Okej, tak for jeres svar ;)
-
Også mange tak for svar til jer alle