Dansk Fjerkræ Forum
Hønsegården => Hyggesnak => Emne startet af: Storm-Olsen efter 20 Februar , 2012, 10:01
-
Fuldstændig udenfor hønsegården vil jeg gerne høre, om nogen af jer har erfaringer med biopater. Hvad de kan / ikke kan?
Jeg er af en kollega blevet foreslået at kontakte en, fordi jeg har nogle fysiske symptomer, som leder tanken hen på ledegigt - men jeg er undersøgt og udredt for gigt, og har det ikke.
Der er en klar sammenhæng til rødvin (som jeg derfor er holdt op med at drikke), men det har ikke helt løst problemet.
Jeg har søgt på nettet og læst på diverse hjemmesider. Noget af det lyder jo fornuftigt nok, andet af det får min indre skeptiker til at råbe; Det der... hopper du på det? Det er især måden, de åbenbart analyserer sig frem til problemerne på, som vækker min naturvidenskabelige undren.
Så fortæl, fortæl: Gode såvel som dårlige erfaringer, tanker og almen for- og beundring søges!
-
Biopater.... Er det noget man ammer med? :D
Ej, undskyld. Men hvad er Biopater?
Danny
-
Hmmm...
Er det ikke bare fordi du er lidt snoppet..
Jeg tænker her på udsendelsen: Fint ska' det være, hvor manden har forstuvet en fod, men det er jo ikke fint nok, så hun fortæller vidt og bredt, at det er podagra, *gg
Det hænger jo nøje sammen med rødvin og rødt kød..
Men du er selvfølgelig blevet undersøgt for urinsyre gigt, ikke?
-
Jeg er tjekket hele vejen rundt, Børge, for alle former for gigt. Der er ingenting.
-
Når du nu alligevel er skeptiker selv overfor deres metoder, så er det vel 100 gange nemmere at gøre det selv :)
Tag et kig på de mest almindeligt dele fra rødvinen og find ud af hvad der er er som du reagere på. Garvesyren måske? (er det alle rødvine, Fransk, Australsk, Syd amerikansk, Afrikansk etc. Er det værre eller bedre med den ene eller den anden. Hvad med grapefrugt? eller andre syreholdige fødevare.
Du kan jo slå fast at uanset hvad der er årsag til det, så er det igennem noget du spiser/ikke spiser om giver dig reaktionen.
Der er jo ingen tvivl om at sådan et biopat forløb sikkert vil gavne for noget... Udover behandlerens pengepung ;)
Den slags behandlinger er typisk baseret på noget fornuftigt, tilsat noget marketing :)
-
Jesper@
Det, du skriver, giver jo sådan set mening, men det er noget af et projekt at komme hele vejen rundt. Rødvinen har vi testet et par gange med forskellige typer for at se, "om det nu virkelig kan passe"..
Og jo det kan det! Reaktionen fra min krop er så voldsom, at det har jeg slet ikke lyst til at teste videre på. Bare to glas vin giver smerter i alle led, så jeg dårligt kan gå eller bevæge hænderne - og det er en effekt, der holder i et par dage for så langsomt at klinge af.
Nu er det til at leve med ikke at drikke vin (selvom det er surt), men smerterne dukker jævnligt op alligevel, så der er jo formentlig andre ting, jeg reagerer på også, men ikke nogen, der er så åbenlyse.
Har mødt folk, der får migræne af rødvin og undrer mig over, om man kan få "kropsmigræne?"
Og lægen er stået af. Jeg er, som sagt, tjekket for alle de slags gigt reumatologerne har kunnet tænke på, og for en hel del andet også. Der er lavet scinitigrafier, ultralysscanninger og blodprøver, tl jeg tilsidst var helt anæmisk :D Jeg er, ifølge lægevidenskaben, absolut sund og rask.
-
Jeg får også hyppigt "migræne" når jeg drikker rødvin... Typisk dagen efter... Kommer totalt uden forudgående varsel! :P
Spøg til side, der er ALTID en årsag til det og det kræver ALDRIG hokus pokus at løse det. Og det er klart, jo mere komplekst et problem man har, jo svære bliver det at løse. Hvis du mener der er chance for at en biopat kan løse dit problem, så er det jo en fuldstændigt valid løsning. Jeg er endda sikker på du kan snakke med dem om din skepsis. - Og så hele tiden holde for øje HVORFOR du er der :)
Alternativt kan du se på dine arbejdsmønstre. Forkerte arbejdsstillinger kan føre til de værste lidelser, som typisk er ret "uforklarlige", men bunder i at kredsløbet bliver besværet, af den ene eller den anden årsag.
Du kan jo tænke over om du har kredsløbsproblemer generelt :) - Måske hyppige muskelspændinger(hovedpine)? - Måske generel forkert kost?
Jeg ville prøve følgende og se om det har en effekt:
- Rødt kød
- Rabarber
- Ribs, Solbær eller stikkelsbær.
- Generel fedtholdig kost.
Specielt Rabarber burde være en god indikator om det er i den retning du skal kigge :)
-
Får du statin mod forhøjet kolesterol?
-
Jeg kender flere der har haft glæde af en biopat... personligt ville jeg foretrække en ernæringsterapeut. Det ender som regel med samme resultat (afgiftningsperiode) men hos biopaten får man en lidt mere "hokuspokus" oplevelse.
Hvis du havner hos en dygtig ernæringsterapeut kan han/hun forklare dig de forskellige madvarer/mineraler/grøntsager osv biokemiske reaktion i kroppen. Min kæreste Adams moster er nyuddannet, og det er utroligt spændende og lidt chokerende det hun fortæller... hun kan forklare det så langt nede på jorden, at selv en bonderøv som jeg kan følge med.
Jeg har selv gigt og har via hendes forklaringer forstået hvad der er godt at holde sig fra, men vigtigst af alt HVORFOR!
Så mit foreslag er en dygtig ernæringsterapeut, der seføli vil sige ting til dig, du ikke kan li' at høre...såsom at du i en periode skal holde dig fra de og de ting (fx gluten/laktose/sukker/gærstoffer bla), med henblik på at afgøre hvilke madvarer din krop evt reagerer på. Min Adam er selv igennem processen pga migræneanfald, og det kræver kreativitet i køkkenet, men det er virkelig ikke så slemt som man tror :D OG det HJÆLPER!
Du er velkommen til på PB at spørge mere ind til det, og evt få nummeret til hende jeg kender.
-
Bedste råd fra mig: Lyt alvorligt til alle dine sunde, skeptiske alalrmklokker såsnart de dukker op !
-
Hvis du havner hos en dygtig ernæringsterapeut kan han/hun forklare dig de forskellige madvarer/mineraler/grøntsager osv biokemiske reaktion i kroppen. Min kæreste Adams moster er nyuddannet, og det er utroligt spændende og lidt chokerende det hun fortæller... hun kan forklare det så langt nede på jorden, at selv en bonderøv som jeg kan følge med.
Jeg har selv gigt og har via hendes forklaringer forstået hvad der er godt at holde sig fra, men vigtigst af alt HVORFOR!
Hold da op, kan du lige sende mig en kopi af den forbudt liste /o
-
:D Ina, du vil sikkert ikke høre den :D Generelt skal os med ledegigt holde os til en anti-inflammatorisk kostplan...
Dvs nedsæt forbruget af:
-alle billige planteolier, osse de skjulte i mayonaise og dressinger. Brug istedet koldpressede olier.
-hærdet fedt og transfedtsyrer = bagerbrød og stegemargerine fx
-fedt fra landdyr, inkl mælkeprodukter
-raffinerede fødemidler som hvidt brød, slik, sukker, kornprodukter osv
-kunstige sødemidler
Brug istedet:
-proteiner fra fisk og fjerkræ/kanin, lidt lam, æg, vildt...
-fedt fra oliven, hørfrø, mandler, fisk bla bla
-masser af grøntsager og max 2 stk frugt
-ris, quinoa, boghvede, hirse, majsmel mm.
Mælkeprodukter og gluten kan give ledsmerter, hvis de ikke tåles....
listen er lang, det er bare et lille udpluk ;)
Og retter man sig efter denne liste her, så er sidegevinsten osse at man slipper fuldstændig for oppustet mave! ;)
Kender iøvrigt en der er på vej ud af en "depressionslignende" tilstand på kostforandring... igen laktose og gluten der er synderen!
Vil lige understrege, at der intet "hokuspokus" er over mig :D De fleste læger er godt klar over sammenhængen, men det dur bare ikke at udskrive en recept der hedder: "du skal lægge om på dit liv og dine madvaner"... folk vil jo ha' en pille mod problemet /d
-
Ankerine@ nej, ingen statin. Mit kolesteroltal er fint.
Jesper@ Hvad er der lige med rabarber? Jeg vil straks opsøge en og se hvad der sker, når jeg har spist den.
Karina@ Pas på, hvad du siger! Du hører fra mig. Jeg er såmen ikke til piller og kan leve med, at der er ting, der skal laves om på. Jeg vil gerne bare vide hvad, eller have kvalificerede gæt fremfor at famle i blinde. Det kan jo tage laaaang tid med sådan en trial and error test :D
Jesper@ Vil lige tænke over den med kredsløbet. Umiddelbart er der ingen problemer, men det er da en tanke værd.
-
Du kommer bare an... det er ikke sikkert jeg kan hjælpe så meget, men så kan Lotte ;)
-
Ved ikke, om det var rabarberen - men den indgik i kosten i går aftes - og nu er det ikke godt!
-
Hej Storm.
Jeg faldt lige over dit indlæg.
Jeg kan kun bifalde Karinas indlæg. En antiinflammatorisk kost er alfa omega, når man lider er uforklarlige kroniske smerter (o.m.a.).
De værste syndere er som regel SUKKER, KØD, ALKOHOL, RAFFINEREDE PRODUKTER. Tænk stenaldermad - lev som vi gjorde i fortiden.
Når du fortæller du reagerer på rødvin, tænker jeg der kan være en histaminreaktion også - nogle mennesker reagerer kun på få histaminholdige fødevarer og produkter - andre på mange - de kan ikke nedbryde histaminenzymet - du kan forsøge at afholde dig fra forarbejdede kødprodukter (spegepølse, skinke, hamburgerryg, pølser m.v), ost, skaldyr, fisk, konserves, gær, øl m.v
Dertil vil jeg foreslå dig at detoxe, ved bl.a. at undgå den lange inflammatoriske liste af ulødige fødevarer, og med fokus på særligt udrensende urter og kosttilskud, samt homøopatisk medicin der kan øge effekten af dine udrensningsorganer.
Jeg er selv færdig som Ernæringsterapeut til sommer. Hvis du har spørgsmål eller ønsker at vide mere er du velkommen til at kontakte mig på saraquist@gmail.com
God vind. Håber vi ses under silkehøns også :)
Mvh. Sara.
-
Juhuuu Sara *y
Der var lige den hjælp du kunne finde herinde Storm! Jeg er sikker på du får meget mere ud af at snakke med Sara! Det eneste jeg kan bidrage med her lige nu ang anti inflammatorer er, at hvis du troede at ingefær er godt, så er gurkemeje ENDNU bedre /o
-
Jeg vil gætte Oxalsyre :)
Hvis du finder ud af det er rabarber, så vil spinat sikkert også være ubehageligt. - Såfremt begge dele giver udslag så ville jeg prøve at spise lidt calcium og se hvordan du reagere på det :)
-
Så vidt jeg ved kan syre godt sætte sig i led, så mit gæt er osse oxalsyren...men der må vi få Sara på banen ;)
-
Jeg har som du, Tine, en indbygget skepsis over for 'natur-helbredere', måske især fordi jeg kender flere (må man sige dertil umiddelbart uegnede personer), som har gennemgået en i mine øjne meget kort uddannelse, som pludselig skulle gøre dem til eksperter ud over hvad den almindelige videnskab magter... :P Og så tjener de penge på at 'helbrede' (når det altså virker, måske ville symptomerne have gået over af sig selv under alle omstændigheder).
Men selvfølgelig skal man have øjnene åbne, og selvfølgelig er der nogen der kan og ved noget, eller går til værks på en anden måde end man traditionelt gør. Men for mit eget vedkommende ville jeg nu altid starte hos lægen og fortælle om min mavefornemmelse. Er du bare afsluttet hos lægen som umulig at diagnosticere?
-
Marianne @ Ja, jeg blev bare afsluttet ved lægen med en konklusion om, jeg ikke fejlede noget. Jeg har så ikke selv presset på - jeg skulle lige fordøje, at man så åbenbart bare ikke gør mere!
Reumatologen undersøgte mig MEGET grundigt, og gjorde også opmærksom på, at man godt kan have nogen gigtsymptomer, uden at have gigt, men det ved jeg ikke helt, hvad jeg kan bruge til!
Erfaringen med min læge er, at medmindre man har sukkersyge kan de ikke henvise til diætister eller ernæringsfolk. Det er åbenbart for alternativt. Men jeg har faktisk ikke spurgt i denne omgang. Rødvinserfaringen kom først.:D
Min chef, som blandt andet arbejder med akupunktur og hømopati, udtalte det meget begavede "du er da nødt til at prøve to. (Biopater, altså), hvis de siger det samme, så er det måske værd at prøve, men det er jo ikke altid de gør :D
Sara@Hvordan bliver man ernæringsterapeut? Kontakter dig helt sikkert på din mail for at høre mere, for det er jo et godt tilbud!
Når du siger detox, bliver jeg bleg. Jeg forbinder det med 70'ernes fastekure og ved, jeg bliver meget, meget syg af IKKE at spise. Men at sortere visse fødevarer fra for at se om det hjælper giver mening. Spørgsmålet er jo så bare hvilke....
Jeg kan jo godt lide at spise, generelt ;D og synes godt nok dine lister bliver lidt uhyggelige - for hvad er der snart tilbage?
(Sikke'n mangel på kreativitet damen udviser. I har fuldstændig ret ;D )
Et andet spørgsmål melder sig også:
Hvad gør I andre, der har prøvet lignende tiltag, i social sammenhæng? Der hvor jeg færdes er det generelt meget, meget lidt god tone ikke at spise, hvad der kommer på bordet - og respekten omkring, at man måske bliver syg af det er, i visse af de uundgåelige familiekredse, bemærkelsesværdig lille. Måske er jeg et menneske uden rygrad, men jeg synes faktisk, at det er svært - det der med socialt pres, når man siger nej til kage osv. (som jeg jo faktisk også mægtig godt kan lide!) (At jeg også synes, det er meget uopdragent at presse folk, som har sagt nej, er en anden sag. Det er jo ikke al familie, man selv vælger og dermed kan fravælge.)
-
Tine, til det med at spise ude...man ta'r bare selv en sindsyg lækker kage med! Bagt uden sukker, gluten og mælk. Jeg har et par opskrifter, og du ville ikke få folk til at tro på den er sukkerfri ;) Man kan osse ta' "madpakke" med, det gør vi...hvis vi ved vi skal spise hos nogen der ikke forstår princippet. Det handler om at blive smertefri, og det er såmænd argument nok for de fleste ;)
-
Hej igen Tine.
Først, i forhold til Jesper og Karinas indlæg omkring oxalsyren, kan det bestemt have samme fysiske virkning som gigtsymptomer.
Hvis du reagerer på rødvin, rabarber, spinat, persille, umodne tomater, agurker m.v,- listen er lang, kan det have noget med din calcium/magnesium balance at gøre. Oxalsyre binder calcium, calcium er nødvendig for at magnesium kan optages og omvendt, underskud af magnesium kan give smerter..
Men når reaktionen kommer prompte, er det oftere en urinsyre reaktion, som også har at gøre med nyre-/galdesten bl.a.
Det kræver en grundig gennemgang at komme til bunds i hvad der kan skyldes dine reaktioner.
Jeg er uddannet sygeplejerske, men i mit arbejde i somatiske og psykiatriske afdelinger har jeg altid haft en følelse af, at man har tabt patienterne mellem 2 stole. Man behandler deres symptomer. Skærer kræftknuden væk, uden at undre sig over hvad der har skabt den, man skærer menneskers tarme væk pga betændelser og giver dem stomier, uden at undre sig over hvad der skabte betændelsen. Man giver folk diagnosen gigt, eller reumatiske symptomer, giver dem smertestillende og siger det var det, lær at leve med det...!!
Vi er nødt til selv at tage ansvar for vores eget liv!!
Jeg har selv været møllen igennem med reumatiske symptomer i knæ, albuer, håndled og ankler. Jeg følte mig til grin hver gang jeg havde været hos lægen, reumatologen m.v.
Så tog jeg skeen i egen hånd og ændrede kosten - slap mælken, sukkeret, gluten og fyldte på til randen med hørfrø, avocado, rå råvarer, bær, grøn the, gurkemeje, ingefær, lakridsrod m.v., samt detoxede med homøopatiske dråber, sauna, motion, tørbørstning, kosttilskud - og her er jeg fuldstændig symptomfri :)
Bedringen kom for mig lidt efter lidt efter 3 uger, og jeg var helt symptomfri efter 4 mdr. Meeen jeg kan straks mærke det i dag, efter en god gang is..
Det er en livsstilsændring, og det kræver man VIL det.
Livet er dog noget mere indbydende uden smerter.
Det var en laaang smøre :)
Det tager 3 år at læse til Ernæringsterapeut på DET.
Jeg er meget åben for at svare på spørgsmål, hjælpe hvor jeg kan - det handler om at få budskabet udbredt :)
Livet, lykken og sundheden er helt vores eget ansvar :)
-
Det var et gyldent indlæg sara. /o /o
-
Lene@Der har du godt nok ret!
Tak, Sara!
-
Som sygeplejerske og en del af det "kemiske" behandlersystem er man altid skeptisk når patienter fortæller om en ny, alternativ behandling, de har fået anbefalet af en veninde (som fejler noget helt andet) som løsningen på netop dette problem. Der er MANGE imellem de alternative behandlere, der mere eller mindre bevidst er kvaksalvere. Men der er altså også nogle, der kan nogle ting. Så med mindre man bliver ruineret eller skadet på anden vis, kan jeg egentligt ikke se noget forkert i at prøve i en kort periode. Jeg har selv gået til akupunktur to gange (og det er jo eftehånden stuerent ;)). Første gang hjalp det overhovedet ikke selv efter fem behandlinger. Anden gang forsvandt mine iskiasmerter omgående - og blev væk /o. Var jeg blevet spurgt første gang, så havde jeg jo ikke troet på akupunktur!
Min moster konsulterede en "klog mand" for smerter i begge knæ - slidgigt utvivlsomt. Han holdt hænderne OVER knæet, et ad gangen, i ca. fem minutter. Derefter var moster synligt smertefri i to-tre måneder. Noget mere skånsomt end gigtpræparater. Iøvrigt ville han ikke have noget for at bruge denne "sin gave". Flot nok.
Det jeg vist egentligt vil sige er, at jeg synes at det er et forsøg værd så længe det ikke er ekstreme mode-kure, der f.eks. "ordinerede" én tidligere patient "proteinfattig kost". Først fik hun store sår på begge ben og lidt på bagdelen. Så gik der infektion i. Trods intensiv behandling døde hun efter 4-5 ugers indlæggelse hvor man prøvede at råde bod på skaderne. Hun var 42 og havde bare lidt af nakkespændinger ::) og havde derfor besøgt en kost-guru (jeg ved ikke af hvilken observans men tydeligvis ikke en af de uddannede). Og så var hun alt for stædig og autoritetstro så selv da hun fik mareridt om mælk, æg, ost i tykke skiver og store kyllingelår - så spiste hun kål og agurker :(. En kost- og smertedagbog kan være en god ide så man får et overblik over situationen. Men prøv det dog ;D.
-
Nu er det jo snart længe siden, jeg startede denne tråd, så jeg tænkte, det var på tide med en lille update herfra.
Jeg ved stadig ikke, hvad en biopat gør, men jeg har fundet ud af, hvad en Sara gør :D
Og det er ikke småting.
Sara startede med at sende mig et langt og grundigt spørgeskema om alle mine symptomer. Da det var udfyldt fulgte et ligeså langt og udførligt "program". (Det må have taget pænt lang tid at lave!)
Resultatet var en anbefaling af, at jeg i en periode på 2- 3 måneder afgifter min krop, som åbenbart er overbelastet - med inflammationen af leddene som resultat.
I pixi-udgaven hedder programmet: Ingen kaffe, ingen alkohol, ingen sukker, ingen oksekød, ingen hurtig stivelse, ingen mel (Den er svær. Jeg savner mit rugbrød! Især om morgenen), og ingen mejeriprodukter.
Når de 2-3 måneder er gået er det så meningen, at jeg begynder at introducere de enkelte fødevaregrupper en efter en for at se, hvad jeg kan tåle og hvad jeg evt. reagerer på.
Idag er det en måned og to dage siden jeg drak min sidste kop kaffe - og jeg tror ALDRIG jeg rør det igen. Jeg drak ikke kaffe før jeg var 30, og jeg burde aldrig have gjort det. Er I så færdige, hvor blev jeg syg af abstinenser. Jeg tabte to kilo (væske) på to dage, havde migræneagtig hovedpine, kvalme og svimmelhed, så jeg ikke kunne hverken gå eller stå.. i fire dage!!
Resten er det egentlig gået fint med. Jeg faldt i en dag og spiste et pølsebrød. Der var kontant afregning. Næste dag kunne jeg ikke komme ud af sengen for smerter i led!
Der bliver gnavet mange grønsager i det lille hjem, og spist meget fisk.Og savnet rugbrød, men ellers har jeg det bedre end jeg har haft det i årevis. Der kan stadig være lidt ømhed i leddene, men de egentlige smerter er helt væk og de fleste dage mærker jeg ikke noget til nogen problemer.
Jeg kan have anfald af trang til kage, men familien holder på mig, og alkohol er slet ikke noget problem.
I sidste uge var vi til fødselsdag hos svigermor. Hun var desperat over, hvad hun skulle give mig, når jeg nu var så vanskelig. Så jeg sagde: Du giver mig bare en fest-banan, svigermor. Det gjorde hun så. Ved siden af de fem lagkager, skærekagerne og bollerne med og uden smør stod det flotteste frugtfad - kun til mig! Så jeg klager ikke. Det har været nemmere end jeg troede!
-
Tillykke med din "nye" krop. Dejligt at der findes så hjælpsomme mennesker i cyperspace /o
-
Hvor er jeg glad på dine vegne Tine! Tillykke med det flotte resultat!
Hvis du ikke allerede har testet det, så prøv denne opskrift på "rugbrød"
http://www.thorbjorg.dk/din_vitalitet/opskrifter/vis/glutenfrit_rugbrd/bagvaerk
Det er vigtigt du følger opskriften nøje, særligt det med at brødene skal hæve lunt. Jeg blev chokeret over hvor gode de er de brød. Det er HUSK der får brødet til at hæve /o
Mangler du gode kageopskrifter sir du osse bare til. Der er en del gode opskrifter på nettet, men jeg synes de er for søde. Jeg plejer gerne at fryse overmodne bananer ned (skrællet) og så bruger jeg dem samt nogle dadler som sødestof.
Og ja, det er en kendt sag at kaffe gi'r hovedpine hvis du ikke får den "til tiden" :P
-
Spændende emne! Hold os endelig opdateret. Jeg kunne også godt tænke mig at høre lidt om, hvad du så MÅ spise, jeg går ud fra, at det er en masse grønt, og også lyst kød, men jeg bliver lidt nysgerrig....
Jeg har hørt lignende erfaring fra en anden gigt-patient - min mor såmænd - og har selv en snert af gigt, så jeg vil meget gerne høre mere.
-
Hvor det glæder mig, at du har fået det bedre, Tine *l
-
Spændende læsning og hvor godt du har det bedre. Underligt at tænke på hvor meget vi selv kan påvirke os selv i henhold til mad og drikke.. ::)
-
Ja, det er en noget syret - og skræmmende - oplevelse at opdage hvor meget kosten påvirker en - eller ihvertfald på virker mig, uden at jeg har haft den mindste mistanke om, at det var der, jeg skulle lede - eller om, at jeg kunne have det bedre på så mange punkter!
Det handler ikke kun om smerterne, men også om mentalt overskud. Bedre humør, bedre koncentrations evne, meget mere frisk i det hele taget...
-
Kan vi ikke se en liste over hvad du rent faktisk spiser
/o
-
Jamen, den bliver da lang, Ina.
I går fik vi f.eks. taco-skaller til aften med kylling og alle mulige slags grønsager og hjemmegjort tomatsovs (uden sukker i - i modsætning til f.eks. ketchup og mange slags købesaucer).
Til morgenmad i dag stod den på laks og kikærte-pandekager med lidt bønner og peberfrugt.
Det kunne jeg også spise til frokost... men det bliver nok til spejlæg og noget grønsagssnusk.
Når jeg skal være syndig og de andre gnasker chips, så gnasker jeg popcorn.
Drikkevarerne er lidt ensformige. Jeg varierer mellem vand og dansk vand :D