Dansk Fjerkræ Forum
Hønsegården => Hyggesnak => Emne startet af: Marianne M. efter 12 November , 2011, 09:16
-
I mangel af egne æg har jeg netop spist et blødkogt æg - økologisk iflg. pakken.
Men puha, det smagte ikke ret godt. Og det gjorde de andre jeg har spist heller ikke. De smager af stald, blommen er tyndtflydende og slet ikke lækker og cremet, som de er i 'vores egne' æg. De er friske iflg. datomærkningen.
De økologiske æg burde vel smage bedre end bur- og skrabeæg, men de fleste af dem jeg har smagt gør ikke. Så jeg kan faktisk godt forstå de forbrugere, som vælger de billigste æg, fordi der egentlig ikke er forskel på kvaliteten, set med mine øjne. Og det er jo meget ærgerligt - ikke mindst for dem der gør en indsats for økologien.
Nu gider jeg ikke have dem mere, men venter på mine egne æg, det kan vel ikke vare så længe :D
-
Den tanke har jeg også haft, men jeg nægter at købe skrabe-fritgående og ikke mindste det værste buræg
Jeg synes at de øko æg jeg har købt den seneste tid, har smagt som du beskriver og blommen er meget bleg, jeg har faktisk tænkt om der bliver svindlet med om det nu er øko æg :o for jeg mener at have læst at omsætningen af øko er stigende, og så tænkte jeg om øko hønsene kan følge udviklingen ???
Dette er ikke noget jeg påstår og kan på ingen måde vide om det hænger sådan sammen, men det er bare min egen tanke og forundring ;)
-
Ja, det er utroligt, at det forholder sig sådan. Jeg så for nogen tid siden en blindsmagning af æg, hvor buræggene faktisk klart kom ind på førstepladsen som det bedste i smag.
Jeg har ikke købt et eneste æg i en butik i de tre år, jeg har haft høns, men for kort tid siden..og lige inden jeg hentede to ekstra..og helt unge høns ind til hønsefamilien her, hentede jeg et par gange æg hos en gårdejer her i området, som har 200 høns gående i en fin stor indhegning, hvor de også få grønt..dog langt fra hver dag og ellers ser ud til at hygge sig og have nok at lave...men æggene var en kæmpe skuffelse, og bestemt ikke bedre, hverken i smag eller bleg udseende og splattet struktur..
...så tak til vores egne, forkælede luksushøns, som kvitterer for et langt bedre liv med skønne, skønne æg.
-
Jeg har desværre også samme erfaring med økologiske æg kontra buræg. Blommerne er fesne i farven og alt, alt for ofte knækkede de når vi kogte dem til blødkogte æg. Derfor blev det hurtigt en dyr fornøjelse når 30% af æggene i en 10 stk. bakke knækkede i kogende vand :-\.
Jeg er også lykkelig for mine egne æg. De er hårdskallede og har den mest fantastiske orangefarvede blomme. Tak puttepiger :D. Her er det forresten maranæggene der slår de andre æg i blindsmagning (araucana, blandingshøns, maran) ;).
-
jeg har ikke lavet blind test eller lign, men syns det på mig virker som om at de der profiterer mest på økologien er forretningerne. Det syns jeg er synd da økologi tanken ellers tiltaler mig, og det kunne være meget mere udbredt hvis ellers prisniveauet stod mere i forhold til hinanden. Så jeg er meget glad for vi sagtens kan holde os selv med æg lige pt :D
-
je g tror det jeg tidligere har været inde på med at en område kan bære x antal kg høns, for at bære økobalancens micro organismer.
og selv om øko høns får grønt, hvis derres hønsegård er skrabt sort er jorden jo død, og så kommer det jo fra tilskudsfodder den næreing hønsene får, der jo er lig dburæg, bare med øko blanding, så økoæg er sikkert fri for giftrester, men er stadig et industri produkt, hvor hønen pumpes til at lægge mange æg, i kapitalismens, og nærrige forrugeres navn.
de kloge er stoldte over alt det de ved . og erkender bare ikk det de ikke ved, sådan oss med æg
-
Når jeg er tvunget af omstændighederne til at købe æg, starter jeg altid med at se på datoen - først på de økologiske, og hvis de er for gamle, efter min smag, går jeg videre ned i rækkerne af fritgående og skrabemodeller, og vælger de friskeste. Jeg NÆGTER at købe og spise gamle æg, så kan de hedde hvad de vil. Der er alligevel ingen af dem, der kommer i nærheden af mine egne, hvad kvalitet angår.
Og nu ser det heldigvis ud til at der kommer lidt skub i min egen bestand igen :D
-
øhh æg skal da helst være min 4 dage før de kan pilles efter koging ikk
-
Jeg nyder også synes af en go' æggekage nu. Den er GUL! og ikke den mærkelige blegfis som den var før i tiden da jeg købte æg.
-
øhh æg skal da helst være min 4 dage før de kan pilles efter koging ikk
Jo, det hjælper, men som blødkogt er det ingen fordel ;)
-
Jeg kan koge æg dagen efter og har ingen problemer med at få skalden af, den glider lige af. Tror det er fordi jeg giver vispumin og levertran i deres foder.
-
Marianne@ jeg har æg.Ikke mange, men jeg deler gerne med dig :D
-
Marianne@ jeg har æg.Ikke mange, men jeg deler gerne med dig :D
Åh tak, Tine <. Og kunne man lokke et maranæg ud af dig vil det være den fuldendte nydelse! De lægger bare de bedste æg overhovedet!!
-
Maranerne fedter godt nok med æggene pt. De har frygtelig travlt med at tage tøjet af :D
-
Maranerne fedter godt nok med æggene pt. De har frygtelig travlt med at tage tøjet af :D
Der er jo nogle, der synes at sex er sjovere end forplantning ::).
-
Når mine høns ikke lægger æg...får vi ikke æg her i huset!!!! Sådan er det bare, og man KAN faktisk godt undværre æg 1½ mdr. Men når det første så kommer blir der totalt smovset. Jeg har det på samme måde med gøntsager. Ingen agurker om vinteren og sårn.. 8)
-
Øko-æg har blegere blommer fordi økologerne ikke må tilsætte farve til hønsenes foder - så enkelt er det....
-
Øko-æg har blegere blommer fordi økologerne ikke må tilsætte farve til hønsenes foder - så enkelt er det....
Jeg synes øko-æg og bur-æg har nogenlunde samme blegfesne farve.
-
Vi har det lige som du, Lone, vi klarer os med de æg, vores høns lægger, er der få/ingen må vi bare undvære.
Blindtests her i huset har også vist at maranæg er de mest velsmagende.
-
Jeg har kun to gamle damer, som pt holder ægge-pause, indtil det bliver lyst og lunt igen (går jeg ud fra-minus lys i huset!), så jeg er én af dem, der desværre må købe æg pt. Jeg køber udelukkende øko æg, selvom jeg er ganske enig i, at blommen er bleg, men smagen synes jeg er ganske fin, ingen klager dér... Nu skal vi jo også passe på ikke at sammenligne på forkert måde.. Klart at have æg, hvor de har gået frit på 1000 m2 og æder alt det grønne de vil plus kun får det bedste at spise, smager usammenligneligt godt og kan faktisk slet ikke sammenlignes med industri æg, økologiske eller ikke økologiske... Alt hvad der er mest naturligt, smager jo også af mest (efter min mening!) ;)
Ps. Har lige fået egen hjemmedyrket and (dansk landand). Absolut fantastisk og kan slet ikke sammenlignes med noget som helst, der kan købes i et supermarked.. I øvrigt alle hullerne i græsplænen værd /o
-
Jeg tror osse man skal huske på at den fesne farve i økoæg naturligvis kommer af de ikke går på store grønne marker som vores egne gør, eller som vores fantasi fortæller os de gør ;)
Havde jeg ikke æg ville jeg nu ikke tvivle, uanset farve eller ej. Der er strenge regler for hvad man må komme i økohønsenes mad, og det værdsætter jeg fremfor farvestoffer mm.
Iøvrigt har jeg stor glæde af de æg jeg fryser ned, dem bager jeg af...således at de få æg der kommer gennem vinteren kan ende på rugbrødsmadderne /o