Dansk Fjerkræ Forum
Hønsegården => Hyggesnak => Emne startet af: Lisbet Woller efter 17 Juli , 2011, 08:53
-
Vores smukke, venlige Faverolleshane, Valde, har sunget sin sidste morgensang. :'(
Det er konsekvensen af en beslutning, der siger at vores høns er brugsdyr - ikke kæledyr. Valde blev godt 2 år, og nåede at sætte en efterfølger i verden. Det var også den eneste kylling, vi fik fra ham i foråret, hvor der ellers to gange var lagt æg fra den flok i maskinen. Derfor måtte han dø :(
Jeg har været lidt i tvivl: skal vi spise ham, eller skal vi bare begrave ham? Det bliver nok det første...
-
Den største ære i kan vise ham er da at tilberede et fantastisk måltid ud af ham /o
held og lykke med efterfølgeren.
-
Hvor lang tid i gryden/ovnen vil en hane i den alder kræve for at sikre et mørt og lækkert resultat?
-
Her ofrer vi en flaske rødvin og lader det parterede kræ simre i en times tid sammen med champignons, løg, hvidløg og lidt timian.... Flutes til. Og endnu en flaske rødvin til at drukne sorgen /2
-
Hmmmm....jeg grydesteger gerne ...sætter gerne kalorius over midt på eftermiddagen og så står han der i sin spa der bliver spædet lidt til i ny og næ indtil aften. Han skal gerne falde fra hinanden næsten før jeg er tilfreds....så lige op med ham ..ind under grillen i ovnen mens der laves sov af spavandet ....uuuuhm.... tror næsten der en der skal af med hovedet der ude snart .. bliver helt sulten
Alternativt koger du han rigtig rigtig længe og laver suppe og tarteletter...guuudeføde /o
eller hønsesalat
eller tærte
eller fyldt pitabrød
...damn jeg er sulten!
-
rødvin og fløde er altid godt ;)
-
Hold da op du er slet ikke til at stoppe ;D <H
/o
-
Den største ære i kan vise ham er da at tilberede et fantastisk måltid ud af ham /o
held og lykke med efterfølgeren.
Jeg ville nok foretrække at blive begravet frem for at blive spist. ;)
-
Tjaah sådan er vi jo så forskellige.
Min mor har meldt sig til forskning når hun dør ....
-
Jamen vel ikke ligefrem til forskning i fødevareindustrien :o?
-
det har hun vist ingen indflydelse på ;D
Uanset hvad kan vi risikere kun ar skulle begrave et ben ..en tå ....eller noget *g
-
Min far led af en forholdsvis sjælden sygdom. Han blev bedt om at donere sit afsjælede legeme. Det viste sig at "han selv" skulle betale transporten med bedemand. 3000 kroner for 22 års siden...... Falck, som han troligt havde abonneret på hele sit voksenliv, måtte ikke køre med døde.
Til gengæld fik jeg et brev med besked om at han var samlet igen og kremeret samt asken placeret på Bispebjerg kirkegård - som han havde ønsket.
- så helt ærligt, gryden er da OK :D.
-
Haha - det blev da en helt underholdende tråd... Tak for mange gode råd. Jeg har faktisk tænkt om jeg ikke kunne køre den (man kan ikke sige "ham" i denne situation :o)gennem kødhakkermaskinen, efter at den har kogt godt og længe...?
Så kunne man måske lave "hanse-hachis"? Hachis lavet af oksekød er jo rigtig godt, så måske ville denne variation vise sig at være spiselig??
Nå, først plukke o.s.v., så ser jeg lige, hvad jeg vælger. Jeg er også spændt på, hvad den vejer - det var et stort dyr!
-
Vi er vist vant til at tråde udarter ;).
Angående hakket hane, så er mit barnebarns (snart seks år) livret "Hansekødssuppe med hansekødsboller". Man skærer alt reelt kød af hanen, hakker dette og laver fars af det mens resten af skroget (det er jo en han *f) simrer med suppeurter. Så koges kødbollerne og tilsættes med friske urter. Mums. Måske også godt på sådan en gråvejrsdag men i hvert fald perfekt om vinteren /o.
-
Hvis du tilbereder hanen i trykkoger, er du ret sikker på et mørt og saftigt resultat. /o