Dansk Fjerkræ Forum

Hønsegården => Høns => Emne startet af: annekbrietzke efter 07 Juni , 2011, 13:01

Titel: hvor gamle må de være?
Indlæg af: annekbrietzke efter 07 Juni , 2011, 13:01
hej alle sammen jeg har nu læst utallige tråde omkring slagtning og slagte alder.
men men men nu leder jeg efter nogle gode svar på
hvor gammel må en hane være for at han stadig er lækker? altså inden han bliver slagtet.
vi har nu 4 hander der her den 17 bliver 18 uger gamle de er af racen australorps og nogle flotte fætre må man sige at de er.

altså mit sprøgsmål var hvor gammel må en hane blive inden han bliver senet i kødet evt :-D

jeg undskylder selvfølgelig hvis der på forhånd er oprettet en tråd :-D
Titel: Sv: hvor gamle må de være?
Indlæg af: Henriette Hall efter 07 Juni , 2011, 13:07
Jeg har slagtet hanekyllinger på knap et år, og de var stadigvæk fine. Man skal bare altid huske at hjemmelavede "kyllinger" skal tilberedes i væske (grydestegte/i stegeso) eller ved lav varme i ovnen. Hvis de bliver ældre (høns og ældre haner) kan der stadig laves dejlig suppe på dem, og derefter kan kødet skæres i små fine tern til tarteletter, hønsekødssalat m.m.