Dansk Fjerkræ Forum
Hønsegården => Hyggesnak => Emne startet af: Silver efter 27 Marts , 2011, 19:11
-
Dette har absolut intet med høns at gøre, men kager derimod. Cupcakes!!!! :P ;D
Vi skal holde fødselsdag. Amalie bliver 12 år og hun elsker at bage så selvfølgelig skal vi lave cupcakes.. men de skal være total overdådige og have WAUW factor...
Jeg har bestilt muffins forme, sprøjteposer, sukkerblomster og div... jeg har også en ide om hvilken smag og frosting, men tænk nu hvis der sad en hønseejer der var total kage entusiast ;)
En der har en lækker "must have" opskrift eller ide.....
søger inspiration inden vi går i gang... :)
-
har du set dem vi lavede på vores hønsekagekursus? :)
jeg har en opskrift på krydrede chokolademuffins, som smager HIMMELSK med en topping af orangesmørcreme, der evt. kan laves på philadelphia i stedet for smør.
Skal det være et bestemt tema? Skal der topping eller glasur på, figur, krymmel eller andet på toppen... hvad er ønsket? Jeg har lavet RIGTIG MANGE FORSKELLIGE CUPCAKES!! Jeg finder og indsætter lige et billede af de sidste...
-
Julie :) jeg tænkte nok du ville skrive til mig /o
Jeg tænker det skal være total tøsede... har som sagt købt nogle grønne og lyserøde sukker blomster der skal pynte på toppen.
Som sagt det skal være overdådigt :D Hvis du andre billeder er jeg super nysgerrig :D
-
Julie kan du ikke være sød at skrive basis-opskriften på smørcremen?
-
Her er en STOR portion smørcreme:
1 pk usaltet blødt smør (du kan godt bruge saltet, men usaltet er bedre)
ca. 1 pk. flormelis
1-2 æggeblommer (pasteuriserede)
Man kan udelade æggeblommerne, de gøre massen lidt blødere og jeg kan meget bedre lide smagen
Tip: put det i sprøjteposen mens det er ret blødt, læg så posen i køleskabet, så det stivner let, men ikke så meget, at det ikke er til at arbejde med.
Smagsvarianter:
1 spsk meget stærk kaffe (af tørfrosset)
2 spsk kakao
2 spsk. vanillesukker
saften af ½ appelsin
mandelessens
lakrids
m.v.
Bare husk, at smørcreme skal være fuldstændig glat, hvis det bruges som "spartelmasse", og vær obs på at klumper (fx chokostykker) kræver et stort hul i sprøjteposen for at komme ud.
OBS: bruger du frugtsaft i smørcremen, kan du IKKE!! bruge den som "spartelmasse" under sukkerovertræk, da frugtsaft smelter overtrækket.
-
ja det er da TOTALT en tråd for mig det her :)
til prinsessekagerne ville jeg lave nogle luftige vanillemuffins og evt. farve dem let lyserøde med en anelse frugtfarve.
hvis de ikke farves, kan du vælge den supernemme variant på toppen, nemlig GUF, som jo er lyserødt
du kan også blande smeltet hvid chokolade i smørcremen, det er bare MUMS.
hvis du synes det er lidt kedeligt med vanillemuffins, kan du - når de er HELT kolde - forsigtigt skære toppen af, udhule et lille rum i midten af kagen med en teske, putte jordbærsyltetøj el. andet i hullet, lægge låg på igen, og derefter pynte. Så er det muffin med indbygget overraskelse :)
-
Det der "sukkerovertræk", hvordan laver man det?
-
Jeg kom helt væk fra min egen kagetråd :D
I morgen skal vi lave cupcakes... jeg har taget lidt opskrifter her og der og er kommet frem til...
Chokolade muffins med Limefrosting (lavet på mascarpone) og hindbær muffins med hindbærfrostings
Hvis de bliver flotte skal jeg nok tage billeder ..hehe 8)
-
De der krydrede chokolademuffins, med en topping af orangesmørcreme kunne jeg da rigtig godt tænke mig opskriften på /o
-
Jeg kom helt væk fra min egen kagetråd :D
I morgen skal vi lave cupcakes... jeg har taget lidt opskrifter her og der og er kommet frem til...
Chokolade muffins med Limefrosting (lavet på mascarpone) og hindbær muffins med hindbærfrostings
Hvis de bliver flotte skal jeg nok tage billeder ..hehe 8)
Nu er det vel hjemmelavet mascarpone, der er ikke noget lettere :
http://www.kvalimad.dk/opskrifter/hjemmelavet-mascarpone (http://www.kvalimad.dk/opskrifter/hjemmelavet-mascarpone)
-
Jeg har købt mascarponen Bjørn <D /o
-
Se lige resultatet.....
12 år og så lavede hun så fine Cupcakes til familien på hendes fødselsdag.... jeg hjalp kun lidt ;) *f
-
uhmmmm hvor er de fine og hvor ser de bare lækre ud!
-
uhmmmm hvor er de fine og hvor ser de bare lækre ud!
Hov Juhulie...
Var det ikke dig der havde en opskrift på krydrede chokolademuffins ??
Den kunne jeg rigtig godt tænke mig /o
-
jo den kommer! Nu har jeg ryddet op heeeele dagen i alt muligt hobbyhalløj og tiltuskede møbler, så nu kan jeg snart komme i nærheden af opskrifterne. Kommer..! :)
-
Lyder godt!! ;D
-
Dejlig tråd .....
Konfirmationstøsebarnet her på matriklen har også bestilt cupcakes så vi skal ha lavet en 80-100 stk
Nogle gode råd/basisopskrifter når man nu skal fryse dem ned og først skal pynte dem i sidste øjeblik. Kan man pynte dem dagen før feks ?
Regner med at finde en mørk og en lys basisopskrift og så variere fyldet feks M&Ms, daijm, chokolade, hindbær, blåbær osv
-
Søs - En ting er sikkert, jeg kan varmt anbefale at lave "frosting, toppings" eller hvad vi nu skal kalde det, med Mascarpone. Det er super nemt, og så smager det vidunderligt. Plus man kan lave det om morgnen og så ligge det klar i sprøjteposer i køleskabet.. så bliver det næsten ikke nemmere.
Jeg bruge forholdene
250 g mascarpone
3 spsk. flormelis
og lidt vanilje.
så kom jeg lime saft i den jeg brugte til chokolademuffins - og farvede den grøn.
den var frisk og lækkert.
i den anden kom jeg masser af frisk hakkede hindbær i.... mums..
Ikke sidste gang jeg gør der.
En basis opskrift til selve "kagen" der må Juhulie vist på banen. ;)
-
men det du siger er at de skal pyntes umiddelbart lige inden servering ...puhaaaa ...det bliver drøjt !
-
Med fare for jeg spørger lidt dumt *e
Det der mascarpone...hvad er det lige??
-
Søs - det gjorde vi :) det går rigtig hurtigt, men hvis du har køleskabs plads nok kan du også godt gøre det tidligere på dagen. Vi havde jo nogle kager tilovers og de kom på køl og dagen efter var de stadig fine /o - men selvfølgelig er de flottest "nysprøjtet" men som sagt ligger sprøjteposerne klar med fyld i tager det ingen tid :)
Sannela - Mascarpone er mild, cremet friskost lavet af creme fraiche og fløde :) man bruger den blandt andet i desserten Tiramisu :)
-
Du kan faktisk bage, køle, pynte og SÅ fryse kagerne, hvis du har mere fryserplads end du har tid.
Til at lave de perfekte "swirls" på toppen, vil jeg anbefale en stor "tyl" i metal og så køb en pakke med 12 engangsposer (de kan godt bruges mere end 1 gang). Jeg ser lige om jeg kan linke:
http://specialkoebmanden.dk/tyller-tilbehoer-96/sproejteposer-159/12-stk-engangssproejteposer-30-cm-552.html
Jeg håber det er ok med et link til noget engelsk, for her er der rigtig fin info om swirls (=fin top på cupcakes):
http://halfbakedsweets.blogspot.com/2010/08/swirl-or-poop.html
Når jeg laver topping, laver jeg det gerne v. stuetemperatur, så det er blødt at arbejde med. Jeg lægger det derefter på køl i ½ time, så det stivner let, men stadig er blødt at arbejde med.
Hvis du har frugt- eller chokoladestykker i din topping, er det vigtigt med den store udgang på din tyl, da det ellers stopper til inden "udgangen"
Husk, at hvis du har frugtsaft eller frugtstykker i toppingen, og du vil pynte med fx sukkerblomsterdrys ovenpå: frugtsaft smelter sukker, så lav evt. en prøve og hvis det smelter for meget (farven løber ud og sukkerblomsten bliver blød), må du vente med at lægge blomster på til sidste øjeblik.
Du kan evt. lave topping m fx hvid chokolade i i stedet for frugtsmag, og så pensle din cupcake med en koncentreret puré af fx hindbær inden du lægger toppingen på - bare til at friske smagen lidt op. Puréen kan også fyldes i et lille hul midt i din cupcake, som du laver med en teske - husk at gemme kage"proppen", så du kan dække hullet igen inden du putter topping på.
Hvis du bager cupcakes, og bare har papirformene stående direkte på en flad bageplade, så husk at bruge 2 forme pr. kage, så holder de faconen bedre. Ellers er en god investering en muffinsform, så bliver alle kagerne helt ens i faconen.
Fyld papirformen 2/3 op med dej, så passer størrelsen ret fint
Rør meget gerne dejen på en røremaskine og lad den bare snurre efter alt er blandet i 10 minutters tid for at blive blandet rigtig godt. Snup en latte og et ugeblad mens du venter - gerne i hønsegården :)
Cupcakes bliver vildt hurtigt tørre, så lige så snart de er afkølet, skal de pakkes ind. Men de skal være HELT afkølede først. De har ligefrem godt af at blive frosset, de virker helt friske, når de bliver tøet op, så lav bare på forskud :)
Jeg smider lige opskrifter ind om... lidt senere og ALLERSENEST i weekenden. Hvis jeg skylder opskrifter og nogen skal bruge dem inden weekenden, så sig endelig til, så ser jeg lige hvornår jeg kan få dem puttet ind :)
-
ps: når først cupcake overfladen er dækket af noget superfint, bliver den ikke så hurtig tør, så no worries /o
-
I er bare nogle skattepiger .....
Julie -- weekenden er fin ..skal hente kummefryser fredag der koster gratis ...
Når den så er installeret SÅ skal der slagtes og bages på livet løs /o
-
Søs laver i kylling eller sådan noget? Lyder lækkert /o
Kan nogen hjælpe mig med lækkert fyld til en påskelagkage som skal overtrækkes med marcipan og pyntes? Gerne chokolade eller over i noget frisk citron eller lime/bær fyld :) Det skal være uden gelatine
-
Johanne jeg vil da foreslå en chokoladekage med lag af hhv. limemousse og hindbærmousse. Du kan bruge agar agar, som er et algebaseret produkt, der kan anvendes i stedet for husblas, og som garanteret fås i helsekostbutikker og måske endda i Irma?
Jeg har ikke lige tid, men jeg er sikker på min veninde har opskrifter på begge slags mousse under punktet "kagefyld" på hendes blog: http://min-kage.blogspot.com (http://min-kage.blogspot.com)
-
Åhh jaaa Juhulie, din veninde er jo helt vild!! /o Spændende blog /o
-
Johanne .. vi laver en kæmpe gryde hønsekødsuppe dagen før hvor lillesøsteren har fødselsdag ... og bager snobrød over bål til med alm eller hvidløgssmør. En del af familien kommer den dag .. så godt med noget mad der rækker til mange.
Dagen efter til konfirmationen står den på tag selv bord med tarteletter og andet høns , retter med and og kanin. Jeg køber lidt suplerende gris og ko også.
Feks kyllingelår og lign bliver serveret tilberedt men koldt .. så må folk selb futte ud til bål og grill i haven og lune det de vil ha´lunet. Det giver ovnplads fri til glaseret skinke og lign .
Og så masser af cupcakes og hindbærflødesoftice
Min mor har steg 201 frikadeller til skridhjem mad ;)
-
Åhh jaaa Juhulie, din veninde er jo helt vild!! /o Spændende blog /o
ja hun er helt sindssyg ;D /o 8)