@mortends
Har du tjekket termometer og fugtigsmåler om de passer.
Prøv med et stegetermometer i første omgang så? Eller et alm. termometer... Det vil give dig et hint om temperaturen :)
Og hvis du tørruger, hele vejen op til dag 18, så kan det nærmest være ligemeget med et hygrometer... :)
Jeg tror også du ruger ved for lav temperatur - hvis du har et et af de der små LCD termometre til mennesker kan det bruges til at kalibrere din temperatur (hvis du ikke har et af de små ruge termometre som hedder Check UP fra America til ca. 160 kr. - de kan anbefales).
Du gør flg.:
Juster temperaturen på maskinen til 37,5 grader og læg termometret ned i maskinen i 15 -20 min uden at være tændt, så det bliver varmet igennem. Derefter tager du (hurtigt) låget af og tænder termometret og sætter låget på igen. Efter nogle minutter når temperaturen i maskinen er stabil igen aflæses termometret. Viser det f.eks. 36,9 grader kalibreres maskinen så ned til denne temperatur (med 0,6 grader).
Har den er erfaring med fugtigheden at maskiner eller hygrometre som oftest måler for lille en værdi i forhold til hvad fugtigheden reelt er. Men om det er tilfældet hos dig ved jeg jo ikke. Men du kunne jo prøve at kalibrere fugt sensoren op med måske 15 % (så den skruer ned for fugten). Det er generelt bedre med for lidt fugt end for meget.
Undskyld jeg blander mig på egne vegne i tråden, men på min rugemaskine står der at jeg skal hælde vand i bakke 1 på dag 10, også fylde bakke 2 på 18 dagen, vil i også råde mig til bare at fylde begge bakker på 18 dagen, og tørruge indtil da????
Den bedste maade at kalibrere paa, er at maale din egen temperatur. Saa faar vi bare haabe at du IKKE har feber.
Den bedste maade at kalibrere paa, er at maale din egen temperatur. Saa faar vi bare haabe at du IKKE har feber.
Hej
Din maskine kan godt svinge lidt i temp og hvis det går fra 37,5 og til 38,3 foreks. så er det meget i en rugemanskien og det kan æggene ikke lide og fosteret dør og det kan også give spagatben, da jeg fik den maskine jeg har nu, kunne jeg ikke styre varmen og jeg fik samme resultat som dig, jeg opdage ved et tilfælde at temp, svingede meget og fik så et nyt varmegiver tilsendt og fik så skiftet den og siden har den kørt perfekt.
Hvis du skal måle nøjagtig så brug et termometer med Farenheim på, hvis der er blæser i maskinen skal den står på 100 grader FH. uden blæser 103 grader FH. hvis du holder Farenheim skalaen op mod den anden, så er et udsving på bare 0,5 grad meget, så brug FH skalaen til at stille ind med.
Det kan også være dine æg har fået lidt frost, det kan give lidt de samme resultater du har fået, befrugtning men ingen kyllinger, sådan har jeg haft det i de uger hvor der har været meget frost.
Håber ikke du mister modet helt, der er en lang sommer forand til at lave kyllinger i og en ny rugemaskine giver ikke alt tid bedre resultat.
Hilsen
Tommy
Hej
Din maskine kan godt svinge lidt i temp og hvis det går fra 37,5 og til 38,3 foreks. så er det meget i en rugemanskien og det kan æggene ikke lide og fosteret dør og det kan også give spagatben, da jeg fik den maskine jeg har nu, kunne jeg ikke styre varmen og jeg fik samme resultat som dig, jeg opdage ved et tilfælde at temp, svingede meget og fik så et nyt varmegiver tilsendt og fik så skiftet den og siden har den kørt perfekt.
Hvis du skal måle nøjagtig så brug et termometer med Farenheim på, hvis der er blæser i maskinen skal den står på 100 grader FH. uden blæser 103 grader FH. hvis du holder Farenheim skalaen op mod den anden, så er et udsving på bare 0,5 grad meget, så brug FH skalaen til at stille ind med.
Det kan også være dine æg har fået lidt frost, det kan give lidt de samme resultater du har fået, befrugtning men ingen kyllinger, sådan har jeg haft det i de uger hvor der har været meget frost.
Håber ikke du mister modet helt, der er en lang sommer forand til at lave kyllinger i og en ny rugemaskine giver ikke alt tid bedre resultat.
Hilsen
Tommy
Hvor er det flot!!!!!! *y Hvordan gik det med de to sidste? :)