Dansk Fjerkræ Forum
Hønsegården => Svømmefugle => Emne startet af: Wanda efter 18 Februar , 2011, 22:08
-
http://www.dr.dk/Regioner/Vest/Nyheder/Holstebro/2011/02/18/080213.htm
Hvad tænker I ?
-
Hmmm... hvis gåsen kan lide sukker og ikke får ondt i maven eller andre skavanker, så er det vel ok :D (Og jeg må med skam melde, at jeg godt kan lidt foie gras, men da jeg fik at vide hvordan det normalt laves... kunne jeg pludselig ikke spise det mere)
-
Jeg har aldrig smagt det... er i det hele taget ikke så god til indmad... men vil da måske overveje det nu... bare for at sige at så har man smagt det...
bare det bliver bedre end min sushi debut ( og finale)
-
Det er lavet i Spanien siden 2007 på ikke-tvangsfodrede gæs. Kaldes "etisk foie gras" hvor de udnytter at gæs lagrer fedt i leveren lige inden de trækker langt og hvis de slagtes på dette tidspunkt får de en fedtlever.
http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/1543031/Ethical-foie-gras-from-naturally-greedy-geese.html
Så der er faktisk ikke noget nyt i det, andet end at der nu er en dansker der vil prøve...
-
Jeg har heller aldrig smagt det, men det skal vel prøves en dag. Der var en udsendelse med spise med Price hvor de lavede det, og indrømmer at leveren så ikke særlig delikat ud ::)
Da jeg var "yngre" var det normalt her omkring, at give grise der skulle hjemmeslagtes næste dag 2 kilo sukker dagen for inden, der var også en kæmpe stor lever i dem.
-
Det er vel, uanset metode, ikke etisk forsvarligt, at fodre med henblik på at opnå abnormaliteter, i kommercielt øjemed.
Jeg er med på at trækkende gæs forbereder deres lange rejse på tilsvarende vis, men her er ikke tale om trækkende gæs.
-
Har aldrig smagt det.. Men Sushi det er lige mig.. Det er sindsygt godt :P :P
Men har iøvrigt heller ikke særlig meget lyst til og smage foie gra.. Tvangsfodring det er simpelthen for ulækker og se på.
Og det er vel heller ikke normal og hælde sukker på dyrene!!!.. nej lever spiser jeg ikke. Så hellere kråsen /o
-
Jeg er helt med på sushi og sashimi, under forudsætning af at fisken er aflivet inden den skæres ud. ;)
-
Har aldrig smagt det.. Men Sushi det er lige mig.. Det er sindsygt godt :P :P
Jan har du set denne gadget :
http://www.sushionline.dk/mad_opskrifter/Sushi_Making-Kit-Sushezi-Tool.htm
-
Bjørn: Den ser smart ud.. Så måske. Men det er nu sjovt nok og stå og fumle med at lave dem. jeg behøver ikke og gøre mig umage. For jeg er den eneste der vil spise dem her.. Lillemor hader fisk :)
-
Jeg er både til sushi, sashimi og har også spist meget foie gras, mmm foie gras med ristet brød og druegelé, og så afkølet portvin.
Men efter at jeg har fundet ud af, hvordan foie gras bliver lavet, har jeg ikke spist det.
Hvis man kan lave foie gras på en måde, så dyrene ikke lider overlast, vil jeg med største fornøjelse spise det igen; metoden med at udnytte, at de oplagrer fedt til at trække, er da hel fin, det er jo ikke anderledes end at vi tilpasser fodret på alle vores andre slagtedyr. Svinene er jo f.eks. også avlet til at have ekstra ribben, for at få længere bacon-sider.
Jeg synes ikke, det er en fysisk abnormalitet, at man udnytter, at gæssene har den egenskab.
Der er mange, der sætter stor pris på foie gras, og kan man få det på en måde, hvor dyrene ikke lider overlast, og så samtidig forbyde metoden med tvangsfodring er det i mine øjne det bedste fra to verdner.
-
Nå, der er vist lige et par journalister der skal huske at tjekke deres kilder :D
http://www.dyrenesbeskyttelse.dk/nyheder/ingen-foie-gras-fra-dyrenes-beskyttelse-0
-
Jeg ved nu ikke om man lider hvis ens lever bliver 10 gange større eller mere ?? men det kan vel næppe være sundt.
Men de skal jo heller ikke leve med det, de skal jo bare slagtes.
Og klage kan de af gode grunde heller ikke.
Så jeg kan personligt sige at jeg ikke skal have foie gras - jeg har dog aldrig smagt det, men bare tanken om en fedt fyldt lever :-X
-
Hvis man kan lave foie gras på en måde, så dyrene ikke lider overlast, vil jeg med største fornøjelse spise det igen;
Som du bemærker, Lene, tager jeg forbehold for at dyrene ikke lider overlast, hvis det ikke er anderledes, end når dyrene forbereder sig til træk, ser jeg ikke noget odiøst i det.
-
Jeg ved ikke hvor stor en lever bliver på ænder/gæs som trækker, men en lever på 700-1000 gr. i forhold til 70 g.
Det er meget extra vægt for en and eller gås på 2-4 kg. at slæbe/flyve rundt med. Men jeg kan da gudskelov tage fejl.
-
Det er vel heller ikke sikkert, at leveren behøver at være så stor, jeg forestiller mig, at den skal være så stor, som den naturligt er hos dyrene lige før de trækker.
-
@ Marianne
Jeg ved det ikke, det er kun tanker, jeg har gjort mig.
-
Der er jo ingen tvivl om, at både du og jeg kun ønsker det bedste for dyrene, men samtidig er vi ikke vegetarer.
-
JEg syntes også en gåselever på 1000 g lyder lige vel rigeligt... men det er jo også den fransketvangsfodrede vægt.
De 70 er på en and... så der vil jo være en difference .... meeenn
Jeg tænker at det er grumt uanset, men hvis det er en del af dyrets natur at fede leveren op så kan jeg godt acceptere det, så længe dyret spiser frivilligt og i øvrigt har fornuftige forhold.
Det er jo også brugt at fodre kalve udelukkende med mælk for at få så lyst kød som muligt... at dyret så har diarre hele livet er der ikke noget at gøre ved...
Vi er i sandhed et usselt væsen... mennesket.
-
Jeg tænker at det er grumt uanset, men hvis det er en del af dyrets natur at fede leveren op så kan jeg godt acceptere det, så længe dyret spiser frivilligt og i øvrigt har fornuftige forhold.
De dyr der 'bygger' leveren op naturligt er vilde dyr, som får masser af motion, og som bygger depoter op ifm en naturlig cyklus.
Jeg har masser af trækkende gæs i nærområdet, langs Susåen. De kommer her gennem vinteren for så at trække nordligere når det bliver varmere. Og disse gæs får dagligt masser af motion, er på vingerne indtil flere gange om dagen.
De gæs/ænder der får 'bygget' leveren op ved indtagelse af store sukkermængder lever et noget anderledes liv.
Om de lider/har gener ved den kunstige forstørrelse af leveren ved jeg ikke. Det vil jeg lade eksperter udtale sig om. Men indtil andet er bevist, vil jeg afholde mig fra at spise foie gras.
-
sashimi, hvad er det ????
-
Er du Sulten Lars? :D du er lidt på jagt efter opskrifter :D
-
jeg må bare indrømme at jeg er foie gras tilhænger.
også selvom jeg ved hvordan det er lavet...
må også indrømme at efter jeg er blevet fjerkræsejer, så er samvittigheden dog begyndt at melde sig. (tænk om mine kærlighedshøns skulle undergå samme behandling) :-[ ja, undskyld dobbelmoralen, men er stadig vild med smagen og den egenskab foie gras har som råvarer.
men jeg hørte dog et sted at inden 2014 må de franske ænder og gæs ikke tvangsfodres som idag.
de vil få fri adgang til mad som vidst stadig kommer ud af en tragt, men de skal selv gå hen til tragten. /o /d /o
bonusinfo: foie grad de canard (andelever) ligger på 550g og kommer gerne fra de ænder, som er parteret til lår og bryst og frosset. så hvis du er imod foie gras, husk også at lade være med at støtte producenten ved at købe disse ;)
-
sashimi, hvad er det ????
Sashimi er rå fisk. Du kan betragte det som sushi uden risklumpen med eddike smag og peberrod under. Så blot fisken.
Kan varmt anbefales hvis man ikke bryder sig om kombinationen af eddike og peberrod i risen. Det tog faktisk mig flere år at værdsætte den kombination af smagsindtryk, som følger med sushi. I mine 3 år i Japan foretrak jeg sashimi fremfor sushi.
-
de vil få fri adgang til mad som vidst stadig kommer ud af en tragt, men de skal selv gå hen til tragten. /o /d /o
Gratis stoffer til narkomanerne. :D ;)