Dansk Fjerkræ Forum
Hønsegården => Svømmefugle => Emne startet af: Loppe efter 26 December , 2010, 10:42
-
Jeg stegte min første gås igår, med masser af fyld...den stegte på 140 gr i 4 t og de sidste 20 min satte jeg på fuld speed og ble belønnet med et utrlig godt skin...MEN kødet var seigt...hva gjorde jeg galt? gåsen vejet 4 kg.
:-\ :-\
-
Min mand der er kokken her i huset, steger gåsen det meste af tiden med brystkødet nedad, og vender den senere, du kan have stegt din gås lidt for længe, og det er en god ide at lægge et stykke staniol over indtil du skal brune skindet, det holder på fugten.
Når man steger store fjerkræ, er det en god ide at bruge stegetermometer.
-
Min gås på 5,5 kg blev sat i ovnen ved 125 grader ved 10-tiden og taget ud ved 17 tiden. Den lå med ryggen opad indtil den var lys brun, så vendte jeg den med brystet op ad resten af tiden.
Den var perfekt. /o /o /o /o /o
-
Jeg har ladet mine gæs ligge og "hænge" en 2-3 dage i køleskabet, inden de blev langtidsstegt (5-6 timer). De blev slet ikke seje.