Dansk Fjerkræ Forum
Hønsegården => Hyggesnak => Emne startet af: lucky7 efter 20 December , 2010, 10:57
-
Tænk sig i går blev en af mine ellers så flotte store araucana høner nakket af en musvåge!
Da jeg kommer ned i til hønsegården er der bare fjer, blod, og indvolde overalt i den hvide sne, jeg tænker straks ræven må have været der, men kan ikk finde nogle steder hvor den er kommet ind, kommer til at kigge op i et stort egetræ og der sidder synderen så og kigger på, at jeg forviret går rundt for at finde et sted hvor ræven kunne være kommet ind. Jeg tænker den må ha været meget sulten siden den tager høns og iøvrigt ikke bliver bange for mig.
Nu har jeg så lavet en lille vintergår uden foran hønsehuset, hvor jeg har net over, for jeg vil godt nok ikke dele mine høns med de vilde dyr! Havde aldrig regnet med at mine store høns skulle være i fare pga musvåger!
Er der andre der har oplevet det?
-
Rovfuglene, herunder Musvågerne, er meget sultne for tiden. Der sad 3 på min mødding forleden, og spiste henkastet slagteaffald fra fjerkræ.
Men de skal jo også leve ;) Har forøvrigt fået taget en Moskus and for nogle år siden, den var pæn stor da det var lige før slagtetidspunkt >:(
Det men ikke vil dele med rovdyr/rovfugle er man nød til at sikre, som du har, med at leve en overdækket gård.
-
Jeg har kun prøvet at få snuppet en dværghøne sidste år. Min sidste dværghøne har besluttet at hun ikke gider de andre høns, og er flyttet ind i laden ved fodertønderne og høet. Der er nemlig savet et lille hul i porten til kattene, og hun er den eneste af fjerkræene der kan komme ind. Så hende snupper de flyvende ræve ikke. :D
-
Hehe det lyder som en klog lille dværg høne du har dig der Henriette /o
-
Ja, hun er lidt hyggelig. Jeg tror jeg blev snydt da jeg købte hende. Sælger sagde at hun var 1½ år gammel, og jeg har haft hende i snart 2, men det sidste års tid har hun hverken ruget eller lagt æg, men hun går og hygger sig og snakker med os, og sådan en lille størrelse kan jo ikke spise os ud af huset, så hun får lov at blive. Per er godt nok lidt sur over alt det hønselort der ligger inde i laden, meeen det går nok. ;)
-
Hej.
Jeg fik taget et par høns af en musvåge for nogle år siden. Det var dengang mine høns var frit gående det meste af tiden. Det fandt musvågerne ud af.
Musvågerne vil vende tilbage hver dag hvis hønsene er ude eller ikke er i overdækket gård.!!
hilsen Henrik
-
Vi var lige ved at få snuppet en 3 ugers hundehvalp af en musvåge da vi havde hvalpe i sommer=( Så tror gerne at den kan tage en høne... :-[
-
Hvor vildt!! Godt den ikke fik den lille hvalp.. Jeg har aldrig tænkt at musvåger kunne være farlige for vores kæledyr troede kun de tog det som de kunne finde i naturen altså væk fra os mennesker. men nu er jeg blevet meget klogere :o
-
Fra Skov- og Naturstyrelsen:
"Bytte
Musvågen spiser små gnavere som mus, rotter og mosegrise. Den spiser også frøer, tudser og firben, og smådyr som orm og biller. Hvis du ser en musvåge vandre rundt på en stubmark, er den nok på regnormejagt.
Musvågen æder også ådsler – altså døde dyr – hvis den støder på dem. Det er der mange rovdyr der gør."
Hvis man iagttager en musvåge er det tydeligt at den med sine små fødder og lille næb næppe selv kan slå noget større end en fasankylling ihjel. Selvfølgelig gør sult den nok mere kreativ - men den overtager helst byttet EFTER at andre har dræbt det eller byttet har lidt en naturlig død. Så måske er jeres "musvåger" duehøge, der er anderledes hårdtslående og velbevæbnede?
-
Jeg er på linie med dig Ankerine. Jeg vil heller ikke give musvågerne skylden for overfald på levende husdyr, medmindre jeg oplever det ved selvsyn.
Vi har ganske mange musvåger i områder her. Jeg ser dem hver dag jeg er hjemme. Men har endnu aldrig oplevet dem vise nogen som helst form for interesse for høns/kyllinger eller ænder/ællinger.
-
Jeg har nu set det med mine egne øjne. Jeg ved altså godt hvordan en musvåge ser ud. Kan godt kende rovfuglene fra hinanden.
Sceneri: Stor musvåge siddende i min urtehave guffe høne. Jeg stod vel 2 meter fra den inden den lettede uden hønen.
Det er sådan at 500 meter her fra er der nogle rigtig høje træer som de sidder og spejder fra. Ind i mellem får de så øje på mine høns. Når det sker skal hønsene ikke gå frit gående så er det med at holde dem i hønsegården.
De er jo et let bytte.
hilsen Henrik
PS. Der er også Røde Glenter i området, tårnfalke og ugler.
-
Det tæller ikke at se dem GUFFE en høne ;) - det gør de jo eftersom de hovedsageligt lever af ådsler om vinteren. Min svoger tror fuldt og fast på at de tager katte fordi han flere gange har set dem spise katte i vejkanterne. I vejkanterne ::). Hvad mon katten er død af? Jeg siger ikke at der ikke er nogen af dem der er så sultne at de kan finde på at satse. Men i modsætning til duehøgen har de svært ved at lette når der er bevoksning og de går i hvert fald ikke ned i en hønsegård. I tidligere tråde om samme emne er der aldrig nogen der har SET musvågen slå ned på en levende høne. Er hønen bare lidt frisk kan den sagtens undslippe de små musvågefødder og flænsenæbbet der ikke er beregnet til at slå større ting ihjel. Svage dyr kan den måske nok klare. Men den sidder ofte i et træ og spejder - eller "muser" hen over området. I den situation er det jo svært at vide om den kigger efter regnorm - eller planlægger en storvildtjagt. Her har vi adskillige rovfugle og nyder at iagttage eres jagtteknik. Har set musvåger mange gange ved kadavere og vores udlagte slagteaffald da vi havde får og geder. De har aldrig interesseret sig for hveken kyllinger eller duer. Men vi har ofte set duehøgen slå ned på skovduer, krager og råger på vores terrasse lige under foderbrættet, umiddelbart op ad huset. Og de kan lette igen, med eller uden byttet. Kærhøgen er også en "slem fugl" men holder sig væk fra huset. Den ser vi jagte solsorte, duer og krager i vores levende hegn.
Nå, men uanset hvilken fugl der er ansvarlig så er det jo trist at miste høns men så må man jo passe bedre på dem.
-
Det er mærkeligt vi kan blive ved med at diskutere dette emne...
-
Ups, de Musvåger hos mig har så ikke liiiige fået læst det Skov- og Naturstyrelsen skriver de skal spise.
Her har de nemlig taget en pæn stor Muskusand - frist og i vigør -, samt en høne at stor race ligeledes frist og rask.
Og det er ganske vist - jeg har selv set det. Og det var med 100% sikkerhed Musvåge, den er let at kende. Jeg er tilmed meget fugle-interesseret /o /o
-
Nogen tror jo kun på det der står i bøgerne ::) Det kender jeg alt for godt.
Slut herfra. God Jul.
-
Hmm de musvåger der bor i området hos mine forældre kan altså heller ikke læse for de tager både store fasaner og harer. Min far har set det masser af gange og specielt når det er koldt og der ligger sne...
Også god jul her fra.
-
Til - karina dj. Så kommer der jo hele tiden nye medlemmer på Forum derfor vil nogle diskutioner jo dukke op igen. ;D
-
Nemli... og det er bare skægt at læse gentagelserne, men mærkeligt at folk vælger ikke at tro på det andre har set ved eget syn... det er det emne jeg synes er mærkeligt vi stadig diskuterer ;)
-
Ja, det er så mig der ikke tror på det.... Skal nok lade være med at kommenter det fremover. Selvfølgelig har hverken Skov- og Naturstyrelsen eller Danmarks Ornitologiske forening forstand på musvåger.....
-
Det har de da Ankerine...seføli har de forstand på det :) Det betyder bare ikke at de endegyldigt har svar på hvordan ALLE musvåger ter sig... Der er nogen musvåger der har fundet ud af at overleve ved andre metoder, og det er i så fald ikke den eneste dyreart der har udviklet sig sådan!
-
Skov og Naturstyrelsen og specielt DOF har også en MEGET stor interesse i at sige at musvåger ikke tager den slags dyr... Netop for at forhindre jagt på dem. I hvert fald tidligere har musvåger været jaget (ulovligt) ved fasanudsætninger og en måde at mindske dette på er jo at fremhæve at musvåger tager mindre og andre dyr...
Hvilket de jo også gør normalt når og hvis de kan få den slags føde. Men vejret nu er jo ikke normalt og så tager musvågerne hvad de kan. Det er der ikke noget mærkeligt i
Vi har også rådyr i haverne om dagen lige nu, det er altså heller ikke normalt, men vejret tvinger dyrene til at gøre unormale ting.
Og jeg er en af dem som har set en musvåge jagte og tage en dværghøne... I et lignende vejr med frost og sne og mangel på normal musvågemad.
-
Lige en aller sidste kommentar fra mig.
Mit musvåge angreb var ikke om vinteren. <B
-
nu stopper disse påstande vel snart, det er ikke mulig for en musvåge at tage hverken sunde og raske høns eller for den sags skyld en voksen harer, hvis i har set en musvåge tage en voksen høne så er det ikke en musvåge i har set, og hvad menes der når der bliver påstået at skov og naturstyrelsen skulle have noget mod jagt, men det er ikke relevant at tale om jagttid eller regulering af nogen rovfugle.
-
Føj den var fæl. Jeg har ikke "påstået" andet end fakta = hvad jeg har set. Og så er den ikke længere.
-
Hej til alle hønse-elsker :)
Prøv at google musvåge angreb... så kommer der en del frem, og det er vist ikke normal adfærd.. så klart at det er rigtigt det de forskellige har set.. /o
God jul
Hilsen Anette
-
De ekstreme vintre vi har haft de sidste par år, har måske også gjort sit til at musvågerne har måttet gribe til andre overlevelsesstrategier. "Min" musvåge snuppede en dvæghøne, men fløj kun 10-20 meter ud på marken, hvor den sad og spiste hende. Ud over det, så kommer de helt tæt på huset når jeg smider kød ud til kattene og især når jeg har slagtet krondyr. Hold op hvor er de store, når man ser dem på et par meters afstand fra køkkenvinduet! Smukke dyr, og når det kun er et enkelt vinterangreb som her, så kan jeg faktisk godt tilgive dem.
-
Ja jeg ville også engang forsvare musvågen,at den kun tog ådsler. Vi havde tidligere frilandsgrise, men problemer med ræven som hentede natmaden her, bevirkede at vi fik en stor ræve fælde, lagde en død spædgris derind, men fangede musvåger.
Men for ca 5 år siden havde jeg nogle duer der fløj frit om vinteren, pludselig var bestanden reduceret fra 12 til 6. De sidste 6 kom i et andet slag. Men så gik musvågen ind af vinduet, gennem slaget ud på gangen, fortsatte op til udstillingsburene hvor der stod 5 Carrier. Den bedste due pillede musvågen ud af buret og ribbede den totalt. Men musvågen kunne ikke finde udgangen igen. Så der sad en lidt forvildet, men mæt gæst på gangen,da jeg kom der over om aftenen.
Ingen tvivl om at det var en musvåge, men den havde også glemt teorien.
Nu flyver mine duer ikke ude når først det er vinter med sne.
-
Sørme om der ikke sad en musvåge i et træ ved siden af min hønsegård i dag.
Kan jeg da virkelig have set rigtigt. /o /o /o ;D ;D
-
Så Henrik, nu er det på med støvler og vanter, og ud og læse højt af Skov- og Naturstyrelsen cirkulær om hvad en "rigtig" Musvågen tager ;D Jeg selv står klar til at løbe ud og læse højt /o for min uvidendede Musvåger ;D
Vi kan jo ikke ha` sådanne enkelte Musvåger rundt omkring der ikke kender reglerne ;)
GOD JUL TIL ALLE.