Dansk Fjerkræ Forum
Hønsegården => Andre dyr => Emne startet af: hanegalgak efter 29 November , 2010, 09:58
-
Jeg har jo noget familie i Sorø , der bla. holder lidt får.
Indtil i foråret var det min svigerinde der forestod alt omkring fårene , men i tiden omkring vores hønsedag på Gavnø fik hun desværre en hjerneblødning og er nu kun i sparsom bedring. Derfor varetager min svoger nu fårene , med alt hvad dette indebærer : slagtning og salg. Han er bare lige lidt i vildrede med kg prisen på et slagtet lam !
Er der nogen der kender sådan en pris ? Bare ca. pr. kg.
På forhånd mange tak fra min svoger og jeg
hanegalgak
-
Jeg har lige købt et helt lam af min nabo til 55 kr. pr kg. slagtet vægt + 125 for slagtning og partering.
En af de andre naboer sælger for 65 kr. pr. kg.
-
Når vi slagter tager vi mellem 60 og 65 kr kg!! Det er med slagtning og udskæring og afhentning hos slagteren!!
-
@ Trine
Hvad tager I så for gedekød ?
-
Mellem 70 og 75 kr!!
-
Vi giver 65,00 kr slagtet, parteret, og afhentet hos opdrætter ;)
-
Så har jeg da solgt mine alt for billigt. De sidste 2 år har jeg taget 40 kr. pr. kg inkl. slagtning.
Måske man skulle tage lidt mere næste år, hvis det er prisen i andre sælger det for... ::)
Danny
-
Er helt sikker på at du sagtens kan sælge til 60 kr. / Kg.
ellers må vi hjælpe dig med at spise dem... <O
-
@ Danny
Så er det dæleme ikke meget du får ud af disse lam eller ?? slagteren skal vel også have penge.
Men der er måske flere penge i lam end geder ?
-
@ Lene
Hvad tager du da for gedekød??
-
Jeg sælger jo ikke gedekød, det er til eget forbrug. Men hvis det var, så ville det være til 70-75 kr. pr. kg. inkl. slagtning og grovpatering.
Dog er der ikke så meget fortjeneste og slet ikke hvis det er kastrater...
Men hvad, for det er ihvertfald dejligt kød fra dyr som har haft det godt.
-
@ Danny
Så er det dæleme ikke meget du får ud af disse lam eller ?? slagteren skal vel også have penge.
Men der er måske flere penge i lam end geder ?
Sidste år vejede de (slagtet) imellem 20 og 32 kg. så der blev det da til lidt.
Men i år fik jeg åbenbart sendt dem for tidligt afsted så her var der ikke mange basseøre tilovers da slagteren havde taget sin andel /d
Det ironiske er at jeg til daglig arbejder med grise. Og der sender vi aldrig grise til slagt uden at veje en del af dem. Hvorfor er det så lige at man bare sender lam afsted hjemmfra, uden at veje?? Dumt var det ihvertfald ::)
Danny