Dansk Fjerkræ Forum
Hønsegården => Høns => Emne startet af: Rakosi efter 13 November , 2010, 12:06
-
Jeg har set videoer på you tube med kyllinger i skarpe neonfarver, men tænker på, hvordan de får de farver? Er det foderet, der er farve i aller hva? ???
-
Jeg vil tro at der blive sprøjtet farvestof ind i ægget.
-
Desværre har Lestat helt ret det er farve der bliver spøjtet ind i ægget under rugningen,og jeg har set det mange steder i verden,Spanien,Portugal,Syd Amerika og nu ser jeg det hver dag her i østen.
På markeder sælger de farvede kyllinger i u fatteligt små trådbure,og forældre køber dem til deres børn som legetøj,jeg tror ikke mange overlever.
Fornylig har jeg set de gør det samme med vagtel kyllinger,forskellen er jo den samme blot er de jo nogle endnu mindre dunbolde,og meget mere sårbare,men der er desværre ikke den store forståelse for dyrevelfærd her endnu!!
Vh Niels Phillipinerne
-
Tak for svarene. <C
Det var også min egen tanke, at der blev sprøjtet farve ind.
-
Ja, der er mange folk med sære idder ude i verden, her ville vi nok sige at de er syge i hovedet.
Jeg vil squ sige de skulle spæres inde.
http://www.youtube.com/watch?v=0ttu3OmoJr8&feature=related (http://www.youtube.com/watch?v=0ttu3OmoJr8&feature=related)
-
Ja det er meget uetisk synes jeg.
Visse akvariefisk har desværre også måtte lide med indsprøjtet farve i kroppen. Jeg har dog ikke set det i lang tid, så forhåbentligt er det blevet forbudt her i Danmark.
-
Jeg mener at have læst at farven forsvinder efterhånden som de vokser til (dem der ellers overlever), og det var vist ikke så længe siden jeg så et par Papegøjechichlider hos den lokale dyrehandler, så helt ulovlige er de nok ikke blevet ...desværre.
Og ja, Østen er bestemt ikke et sted man skal ønske sig hen, især ikke som fjerkræ. En bunke høns stuvet sammen i et trængt bur der kun er 20 cm høj, og i 34 graders varme, er desværre et hverdagsbillede. Nudler, grønt og tofu er vist det eneste man kan spise med god samvittighed derude ;-)
-
Nudler, grønt og tofu er vist det eneste man kan spise med god samvittighed derude ;-)
Og det skal være nudler uden æg ;D
-
/o
-
Uh! minder mig om at dampede hanetestikler faktisk er afprøvet derude (uden at jeg viste hvad det var). Det smagte ganske fortrinligt, så måske man skulle gemme et par Jersey testikler næste gang der slagtes ;D
...lige et sidespring.
MAn kan spise mange mystiske ting, jeg fik til firmaets sommerfest serveret kalvebrisler.... det skulle efter sigende være noget at det fineste fine brdr. Price agtigt, men fy for satan altså tanken om at det er suttekirtler fik mig altså næsten til at kaste op.... Der er altså bare ikke meget Emma Gad over mig og ej heller en stor kulinarisk udfordrer..... en gang frisk pasta med kødsovs og frisk parmesan passer mig ganske udmærket! :)
-
MAn kan spise mange mystiske ting, jeg fik til firmaets sommerfest serveret kalvebrisler.... det skulle efter sigende være noget at det fineste fine brdr. Price agtigt, men fy for satan altså tanken om at det er suttekirtler fik mig altså næsten til at kaste op.... Der er altså bare ikke meget Emma Gad over mig og ej heller en stor kulinarisk udfordrer..... en gang frisk pasta med kødsovs og frisk parmesan passer mig ganske udmærket! :)
Jamen så kan jeg varmt anbefale et længerevarende ophold i østen. Det kurere de mest sarte smagsløg. Hånden på hjertet, så tror jeg at jeg har prøvesmagt ALT på en kylling, pånær galleblæren. Grillede gumpe, tarmesuppe og ristede tunger. You name it!
Min "ynglingssnack" som 6 årig var en grillede hanehoved med sprød kam, og jeg holdte mig ikke tilbage for at jage fingeren igennem hovedet for at få begge øjne med :-X
-
En bunke høns stuvet sammen i et trængt bur
Er det meget værre end burhøns i vores moderne vestlige verden eller når fjerkræet stuves sammen på en lastbil og sendt til udlandet for at blive slagtet ??
-
Min "ynglingssnack" som 6 årig var en grillede hanehoved med sprød kam, og jeg holdte mig ikke tilbage for at jage fingeren igennem hovedet for at få begge øjne med :-X
IIIIIIUUUUUUUUUUUUU /3
Jeg mener faktisk at hvis man tager til et andet land så skylder man sig selv at prøve at smage lidt af nationalmaden.... enten ville jeg vælge noget jeg hverken kan se hvad og tyde hvad er fra menukortet eller også ville jeg vælge sikkert og tage noget jeg ved 100 % hvad er, men ikke kender smagen på :)
Men kirtler i Danmark...... hvad er der nu galt med hakkebøf og frikadeller? :D
-
@ Wanda
Hvad tror du der er i hakkekød af gode sager (især i det billige) ??
-
Det vil jeg nok slet ikke vide Lene ;)
-
En bunke høns stuvet sammen i et trængt bur
Er det meget værre end burhøns i vores moderne vestlige verden eller når fjerkræet stuves sammen på en lastbil og sendt til udlandet for at blive slagtet ??
Ja, det tror jeg desværre det er. På den plads som loven sikrer én burhøne i DK kan der sikkert snildt klemmes en 4-5 høns sammen i østen. Man skal jo ikke frådse med pladsen.
-
En bunke høns stuvet sammen i et trængt bur
Er det meget værre end burhøns i vores moderne vestlige verden eller når fjerkræet stuves sammen på en lastbil og sendt til udlandet for at blive slagtet ??
Åh ja! det er det.
Forstil dig et trådbur der kun er 15-20 cm højt, hvor hønsene ikke kan stå op (ergo må hovederne stikke ud til alle sider). Herefter fylder du bare høns i til der ikke kan være flere, og når grænsen er nået, forsøger du lige at proppe 2-3 stk. mere i, så har du et perfekt billede af burhøns på vej til slagtning i Kina.
De bliver så leveret frisk (eller det er de vel ikke) til restaurenterne, hvor de står stablet op i bagende sol langs fortorvene hos de enkelte restauratør, med gæster der indtager dem nyslagtet ved små borde, klods op ad burene ...underligt at man ikke mister appetitten :'(
-
Når de også kan flå hunde og katte levende i Kina, så er det jo ingenting den måde de behandler slagtefjerkræ på.
Men anyway de lave plastik kasse som der bruges til fragtning af fjerkræ her i landet er heller ikke for store.
-
Jeg så et klip på DR2 i går aftes, hvor man slagtede ænder, ved at skære brystet op og rive hjertet ud. <W <W <W
Søren sagde også, at jeg skulle lukke øjnene, for det ville jeg ikke bryde mig om at se.
-
Føj, jeg overværede det samme som 6 årig, blot med en stor so som fik bugen skåret op, af et par mænd der holdte den. Dens skrig er stadig brændt ind i min hukommelse næsten 30 år efter :'(
-
Hvad så med de stakkels fisk som får et viskestykke om hovedet og derefter dyppes i varm friture, kun i lidt tid, for den skal stadig være levende når den lægges på tallerken.
Velbekommen....
Mennesket er i sandhed en vidunderlig skabning.
-
Føj, jeg overværede det samme som 6 årig, blot med en stor so som fik bugen skåret op, af et par mænd der holdte den. Dens skrig er stadig brændt ind i min hukommelse næsten 30 år efter :'(
Deraf udtrykket 'at skrige som en stukken gris'.
Normalen var at stikke grisen i halsen så man skar en hovedpulsåre over og kunne tappe blodet, som så skulle bruges til produktion af blodpølse.
Men lige forfærdeligt alligevel.