Dansk Fjerkræ Forum

Hønsegården => Hyggesnak => Emne startet af: Ingrid T. efter 21 ſeptember , 2010, 19:08

Titel: De kære dejlige æg
Indlæg af: Ingrid T. efter 21 ſeptember , 2010, 19:08
Godaften i stuerne.

Kan i hjælpe mig ...... hvor længe kan æg holde og hvor kan jeg evt. få dem tjekket for salmonella? Jeg vil gerne sælge æg (et lille bidrag til den studerende   ::) )

vh
Ingrid
Titel: Sv: De kære dejlige æg
Indlæg af: Marianne Vedel efter 21 ſeptember , 2010, 19:53
Du skal godkendes til staldørssalg for at have lov til at sælge æg.
Du kan læse noget om hvordan her:
http://fjerkrae.dk/prod/index.php?topic=5429.0
Titel: Sv: De kære dejlige æg
Indlæg af: Danny Westh efter 21 ſeptember , 2010, 20:34
Ang. holdbarhed.
Hvis skallen er intakt så kan de altid holde sig i min. 1 måned. Jeg har et par gange prøvet at bruge æg der var 2-3 måneder gamle og de har ikke fejlet noget. Når de kommer op i den alder ville jeg dog slå dem ud i en kop inden de evt. indgår i madlavningen.
Der findes også tråde herinde om æg der har været 6 måneder gamle og alligevel er brugt i madlavning.

Jeg sælger dog aldrig æg der er over 14 dage gamle og skriver desuden dato på alle æg.
Eller: jeg sælger sådan set aldrig æg... Fordi det må man jo ikke ;)

Danny
Titel: Sv: De kære dejlige æg
Indlæg af: Vibeke efter 21 ſeptember , 2010, 20:57
Jeg har haft æg i køleskabet mere ned 3 md,  /o
de var fine nok, men smagen var ret flad,
til pandekager og l. er de ok, men ikke som spejlæg.
Det kunne jo være rart med nogen til julebagningen, men jeg får som regel foræret dem væk inden.....