Forum > Opskrifter

Dybfrysning

<< < (2/3) > >>

karina dj:
Som lovet en lille opdatering!

Det med at fryse kogte æg...glem det  :D Hviden opfører sig meget mærkeligt, blommen ligner sig selv. Hundene synes det smagte udemærket  ;)

Men det virkede med æggekage og omelet, hvis man da kan leve med gule prikker i specielt æggekagen. Der sker et eller andet med blommen under frysning, mit bud er den tørrer lidt ud. Derfor er den lidt svær at røre helt ud, og derfor opstår der gule æggeblommepletter i æggekagen. Den hæver fuldstændigt som den skal og omeleten var lisså luftig og lækker som den plejer!

Det er måske et forsøg værd at lave "dejen" inden nedfrysning, men jeg lever helt fint med søde små gule prikker i min mad! Hurra for overskudsæg og store frysere  ;D Nu kan de bare gå i fæld de høns! Jeg er parat!

Hvis der er andre foreslag til  fryseægforsøg stiller jeg mig gerne som tester  :D Men den med at putte dem i rugemaskinen tror jeg er droppet på forhånd  ;)

Christina:
Hehe, sejt! :D Frøs du dem så ned med skal og det hele eller hvordan?

karina dj:
Ja jeg frøs dem ned i æggebakker hele... nu lægger jeg dem hele i en pose istedet, i håb om de tørrer mindre ud. Osse en del af forsøget  ;)

Skallen revner jo, og så ta'r jeg dem bare op til optøning i en lille skål i køleskabet. De lækker en lillebitte smule, men det er virkelig ikke meget.

Næste projekt er spejlæg  ;D

fru Andersen:
I "Alt om høns" står at æg kan holde sig ét år i fryseren både frosset som hele æg med skal eller slået ud og evt. delt.
Men æg kan jo holde sig mindst en måned (og sikkert længere) ved kølig opbevaring, så jeg synes ikke det er nødvendigt at nedfryse.

Hvor længe har du brug for at opbevare dem, Karina?

karina dj:
Det er bare så jeg har æg når nu det blir rigtig vinter og hønsene ikke rigtig lægger nogle. Vi bruger meget æg i madlavning osv, og sidste vinter blev jeg bare træt af at skulle ud at købe til 3-4 kr stykket indtil foråret kom... æglægningen er næsten stoppet pga fæld her, at de store kyllinger så er begyndt deres er jo kun skønt, og derfor er der så lige til æggemadderne og de højt elskede værtindegaver  ;)

Navigering

[0] Emneindeks

[#] Næste side

[*] Forrige side

Skift til fuld version