Dansk Fjerkræ Forum

Hønsegården => Høns => Emne startet af: Malyho efter 30 Oktober , 2014, 12:58

Titel: Slagtning af hanekyllinger
Indlæg af: Malyho efter 30 Oktober , 2014, 12:58
Har en flok på 5 Orpington høns (2 haner og 3 høner)
De er 20 uger gamle. Hvornår vil det være et godt tidspunkt at slagte den ene hane på?
Jeg regner med at beholde den ene til næste år og så skifte den ud med en hane fra en anden opdrætter.

PS. Har 2 gule (hane og høne) 2 sorte (hane og høne) og en grå/ blå (høne) som er lidt mindre end de andre.
Det er som om de går sammen gul og gul - sort og sort og så lidt den grå/ blå for sig selv. Kan det passe eller er det tilfældigt?
Titel: Sv: Slagtning af hanekyllinger
Indlæg af: Raziel efter 30 Oktober , 2014, 15:35
Jeg har indtryk af at de fleste slagter i 6-8 mdrs alderen. Jeg har selv prøvet at ramme de 6 mdr i år, men mest pga at jeg manglede pladsen til næste flok hanekyllinger, der skulle skilles fra flokken.

Det kan sagtens passe at dine høns går farvevis. De kan bedst li venner af deres egen race og nok også farve ;) Selv de kuld jeg har haft, hvor der er ruge to forskellige racer ud, de deler sig hurtigt, selvom de jo i praksis er søskende.
Titel: Sv: Slagtning af hanekyllinger
Indlæg af: Veteranen efter 30 Oktober , 2014, 15:41
Slagtetidspunktet afhænger af hvilken størrelse du ønsker. Her er der ikke rigtig eller forkert. Jeg selv kan godt lide dem store, så Jeg havde nok ventet en måned endnu.
Ja høns er racister og også mine høns søger helst selskab af deres egne farver. Dette også selv om de kom til verden i samme kuld. Der er meget bøvl der undgås hvis man kun holder sig til en race og af samme alder, især i de hønsehold hvor der ikke er en hane.
Titel: Sv: Slagtning af hanekyllinger
Indlæg af: maja1981 efter 30 Oktober , 2014, 17:58
jeg slagter normalt mine wyandotter når de er blevet 6 måneder. i år har jeg så også haft lidt orpington. og de kom med til slagteren da de var ca 5 måneder. de var fine og godt kødfyldte.

Titel: Sv: Slagtning af hanekyllinger
Indlæg af: Malyho efter 31 Oktober , 2014, 08:04
Grunden til jeg spørge er at jeg har på fornemmelsen at hanen skal slagtes mens den stadig er "kylling" for ikke at blive sej ligesom en gammel høne. Vil jeg få blandings farver nu hvor jeg har forskellige farver hvis jeg lader nogle æg udruge?
Titel: Sv: Slagtning af hanekyllinger
Indlæg af: Raziel efter 31 Oktober , 2014, 08:56
Det med at blive sej kommer mere an på tilberedningsmåden end alderen på dyret.
Titel: Sv: Slagtning af hanekyllinger
Indlæg af: Henriette Hall efter 31 Oktober , 2014, 09:49
Den bliver da ikke sej før den er over et års tid gammel. Men tilberedningsmetoden er vigtig. Hvis du klasker den i ovnen for fuld hammer, så bliver den sej allerede nu. Tænk på at købekyllinger er babyer på 5 uger, og vores dyr er et halvt års tid gamle og har fået lov til at bruge deres muskler. Det er noget helt andet kød. Så ikke noget med grillkylling. Grydestegt, langtidsstegt f.eks. i stegeso eller lignende er fremgangsmåden til fantastisk hjemmeavlet hanesteg.
Titel: Sv: Slagtning af hanekyllinger
Indlæg af: Malyho efter 31 Oktober , 2014, 10:02
 /o I må lige bære over med mig men er ret ny på området så det kan godt være det er nogle underlige spørgsmål jeg stiller nogle gange, men ellers lære man intet.
Det var mere fordi man jo altid siger at når man spiser kylling, så er det ung haner og at hønerne kun er til suppe gryderne.
Men tænkte at for at hanen stadig er en kylling, skulle de slagtes inden en vis periode, og det kan jeg så forstå er inden et år.
Satser på at min kæreste kan trylle, det plejer hun i hvert fald at kunne  :D
Titel: Sv: Slagtning af hanekyllinger
Indlæg af: Henrik givskud efter 31 Oktober , 2014, 10:46
Ja, du vil få blandings farver, men de smager jo lige så godt som de rent farvede
Titel: Sv: Slagtning af hanekyllinger
Indlæg af: Henriette Hall efter 31 Oktober , 2014, 10:58
Spørg løs, spørg løs. Det er sådan man bliver klogere, og vi var allesammen nybegyndere engang. Om et par år er det dig der sidder og svarer på spørgsmål.
Titel: Sv: Slagtning af hanekyllinger
Indlæg af: Lene Skelmose efter 31 Oktober , 2014, 12:53
Skal det forstås sådan at haner over et år er til suppegryden? Eller kan de med den rette tilberedning godt bruges som steg?
Titel: Sv: Slagtning af hanekyllinger
Indlæg af: Henriette Hall efter 31 Oktober , 2014, 16:26
Måske kan de bruges i coq au vin indtil de er lidt ældre, men over 1½ år gamle ville jeg nok pr. automatik smide dem i suppegryden. Men måske er der andre der har andre erfaringer. (Det med rødvins-hanen er fordi sprut mørner kødet).
Titel: Sv: Slagtning af hanekyllinger
Indlæg af: Lene Skelmose efter 31 Oktober , 2014, 22:52

Måske kan de bruges i coq au vin indtil de er lidt ældre, men over 1½ år gamle ville jeg nok pr. automatik smide dem i suppegryden. Men måske er der andre der har andre erfaringer. (Det med rødvins-hanen er fordi sprut mørner kødet).
Jeg har een på et år i fryseren. Den går måske an som steg? Har allerede en aftale med naboen om at de skal komme og spise med ( og nabomanden hader suppe).
Titel: Sv: Slagtning af hanekyllinger
Indlæg af: Lonekh efter 31 Oktober , 2014, 23:17
Vil slagter i 5 6 mdr. Alderen og steger dem som grill kyllinger, det kan vil godt lide, men vil lader kødet modne 1til 2 dage inden de ryger i frysere, stegesoen skal være større end vores, hvis det er en stor kylling. ;-)