Dansk Fjerkræ Forum Dansk Fjerkræ Forum Dansk Fjerkræ Forum
Rosenbud.dk - Alt i tilbehør til høns america.png

Nyeste

Forfatter Emne: unghane steg- hvordan?  (Læst 4696 gange)

0 Medlemmer og 1 Gæst læser dette emne.

Offline maja1981

  • Bruger
  • Indlæg: 1 313
unghane steg- hvordan?
« Dato: 02 Marts , 2013, 11:05 »
jeg fik jo slagtet mine wyandotte hanekyllinger i det nye år, og om nogle uger tænker jeg at invitere familien til kylling.

har læst og fået fortalt at de skal langtidssteges ved svag varme. og gerne i en stegepose eller stegeso (jeg har mulighed for stegepose, har desværre ikke andet)

jeg vil bare gerne have det skåret ud i pap ;D
hvor lang tid i ovnen, hvad skal der med, grøntsager eller ej, væske eller ej. skal ovnen stå på varmluft eller ikke, hvor mange grader, og hvordan får jeg det til at passe med tiden efter hvad min kylling vejer.

kan fortælle jeg har 3 kyllinger på 2550g - 2750g og 2900g. og de ser bestemt ikke fede ud, har bare store lår :)

jeg vil jo nødig ende med en sej og tør kylling, som jeg kan læse mange gør.
og da jeg er vegetar, kan jeg ikke selv smage. kun høre hvad de andre fortæller.


så hvordan tilbereder i jeres kylling så den bliver god?


Avler stor Wyandot i disse farver:

Sølv sortrandet
Guld blårandet
Tværstribet
Blå
Og arbejder med sølv blårandet


Samt avler moskusænder i perlegrå. blå, brun, lilla, gul, creme, sort/hvid mm.

Offline Danny Westh

  • Passiv bruger
  • Indlæg: 2 733
Sv: unghane steg- hvordan?
« Svar #1 Dato: 02 Marts , 2013, 11:12 »
Jeg har vist aldrig lavet mine haner som "hel kylling i ovn".

Men jeg har prøvet flere opskrifter af Coq au vin.
Jeg plejer personligt at være til de opskrifter hvor der bruges en sød hvidvin men ellers er et godt bud her:
http://www.dr.dk/DR1/SpisemedPrice/Opskrifterne/Coq_au_vin.htm

Tilberedning i gryde, på denne måde, garantere at hanen hverken bliver sej eller tør.

Danny
Himlen bør altid være blå!

Miss Christina

  • Gæst
Sv: unghane steg- hvordan?
« Svar #2 Dato: 02 Marts , 2013, 11:46 »
har også fået god og møre stege
de laves i ovnen enten i stegeso eller
stegepose hvis stegesoen er for lille

tør op i køleskab i 2 til 3 dage
hvis den laves samme dag den slagtes så er det til suppe/tarteletter

150 gr mellem 2½ til 3½ time alt efter str på dyret :)

Offline Henriette Hall

  • Bruger
  • Indlæg: 3 903
    • fruen-af-ruevej.blogspot.com
Sv: unghane steg- hvordan?
« Svar #3 Dato: 02 Marts , 2013, 12:00 »
Gammeldags grydestegt kylling er altid godt. Salt og peber i og på kyllingerne. Godt med persille i måsen. Brune kræene af i smør-olie-blanding. Vand på så det står knap halvvejs op om dyrene. (Indmaden brunes og koges også med. Smager dejligt, men hvis man ikke ønsker at spise det, så giver det stadig god smag til sovsen.) Tilsæt evt. lidt herbamare. Låg på gryden og lad simre en times tid. Tilsæt piskefløde og lad simre en time mere. Sovsen hedder skilt sovs da den ikke er jævnet. Man kan dog sagtens tage dyrene op af gryden og jævne sovsen med en mel/maizenajævning. Dyrene parteres og serveres med hjemmelavet agurkesalat og aspargeskartofler. Nemt og godt lige fra oldemors kogebog.
www.fruen-af-ruevej.blogspot.com
Barneveldere. Stor sort dobbeltsømmet
1,9 New Hampshire. Store.
1 Dansk Landhøne. Stor.
2 røde kastrerede hankatte, en sort og hvid hittemis , 2 sønner og lejlighedsvis 1 sømand/ægtemand. ;)

Offline maja1981

  • Bruger
  • Indlæg: 1 313
Sv: unghane steg- hvordan?
« Svar #4 Dato: 06 Marts , 2013, 20:19 »
tak for jeres forslag ;)


i skriver grydesteg, så tænker jeg skal prøve en i gryde og en i ovn. så kan de da sammenlignes.


Christina: jeg bliver nød til at have penslet det hele ud, skal ovnen stå på varmluft eller alm? min ovn kan mange indstillinger.

og hvad størrelse er alt efter størrelse. du skriver 2,5-3,5 time. er det så 3,5 time hvis jeg tager en stor hane på 2900g?

skal jeg have noget i den eller ej, og skal der væske ved eller ej?

Avler stor Wyandot i disse farver:

Sølv sortrandet
Guld blårandet
Tværstribet
Blå
Og arbejder med sølv blårandet


Samt avler moskusænder i perlegrå. blå, brun, lilla, gul, creme, sort/hvid mm.